Aslında durum daha farklı?

Hala o evde nasıl kalıyor çok tuhaf değil mi ? Buradaki kız kardeşlerim ablalarım ne güzel yorumlar yapmışlar mantıklı olması gereken yolu göstermişler ama sanırım pek işe yaramamış.
Troll mu diycem ama her yaz düzenli şekilde benzer konuları açmazdı bence öyle olsaydı. O kadar sinir bozucu ki gerçek olduğuna inanmak istemiyor insan.

Annemle hiçbir sorunum yok ama o da istemez gidelim 3 ay kalalım yanında. Yardımcı olmaya çalışsanda ev sahibi sorumluluğu farklı oluyor. Onlar babamla kendilerine göre yiyip içiyorlar, uyuyup, uyanıyorlar en basiti. Çocukların sesi, gürültüsü de ayrı. Kaç yaşına gelmiş insanlar sırf evlatları diye de aylarca bunları yaşamak zorunda değil.
Kaldı ki tam tersi olsa, annem babam gelip aylarca bizde kalıyor dese ona da aynı şeyi söylerim. Zaruri durumlar harici kimse kimsenin evinde bu kadar uzun kalmaz, kalmamalı. Ama konu sahibinin algısı bu meseleye kapalı. Asla anlamıyor, anlamayacak.
Konuya yazan kimsenin anne babasıyla veya evladıyla bir sıkıntısı yoktur da Tahin yani can ciğer kuzu sarması bile olsanız 2-3 ay bir arada yaşamak sıkıcı.
Aileniz de olsalar herkesin kendine has bir düzeni var, gideni de el üstünde tutsalar yemeği meyvesini önüne de getirseler yetmese aman evladım sen yorulma ben içiririm deyip çayınızı bile içirseler yatılı kalan kişi de kendi evini yatağını özler, bilmiyorum bizler mi garibiz🤷‍♀️

Yıllardır evliyim, anamın evi benim evim, kayınvalidem keza Allah için gidip evinde aylarca kalacağım desem gık demez ama kalamam, hem kendi evimi düzenimi arıyorum, hem kimse bizim yüzümüzden düzenini bozsun istemiyorum, kime gidersem gideyim isterse 5 gün yol gideyim ziyaretlerimiz hep kısadır, gidilen şehirde pansiyon varsa tercihimdir mesela, insanlar ağırlayacağım diye hazırlık yapıp yorulacağına pansiyonda kalıyorum, herkesin evine de sadece çaya kahveye gidiyorum.

Hâlâ "annenizin evinde" ısrarla kalmanızın altında yatan nedeni buldum.İntikam,o kadar gözünüz kararmışki mantıklı düşünmeyi unutmuşsunuz Annenize kininizin nedeni ne bilmiyorum ama onu cezalandırmak için gitmiyorsunuz.Çünkü aklı başında gururlu hiç bir kadın istenmediği yerde durmaz,baba kal desede , Tesekkur edilir ,kendi evine davet eder ......Siz annenizin stresten hastalanmasını hatta ölmesini istiyorsunuz . Kadını çıldırtan tüm tuşlara basıyor babanızında buna çanak tutmasını sağlıyorsunuz......
Bak burada sana katılmıyorum. Ailesinin evinden gitmeme nedeni rahatı sevmesi, çocuğu ve kendini yıkmış annesinin üzerine keyif yapıyor bence.

Tamam gelmem olur biter zaten bende bu şekilde davranılmasından memnun değilim kii sadece şunu anlatmaya çalışıyorum bu evladın da olsa evine gelen bir başkasıda olsa istenmediğini kimseye yansıtmamalısın karşındaki insan içinde gurur kırıcı sebebi hiç önemli değil o veya bu...
Yok valla hiç kimsenin öyle bir mecburiyeti yok. Evime gelmesini istemediğim insana gayette hissettiririm. Evim benim özel alanım. İstemediğim, hoşlanmadığım hatta istediğim ama misafirliğini uzun bulduğum, misafirliği arsızlığa dökmüş insana memnuniyetsizliğimi belli ederim. Evladım, anam, babam, kardeşim fark etmez. Misafirlik 3-5 gündür. Koca bir yaz kimse evimde kalamaz. Kimsede sırf çocuk doğurdu diye ömür boyu, kazık kadar insanların yukünü, stresini çekmek zorunda değil. Ayrıca merak ettim, siz evin mutfak masrafına destek sağlıyor musunuz bu sureçte? Ve şahsi isteklerinizi, çocuğunuzun ihtiyaç ve isteklerini kendiniz mi karşıliyorsunuz yoksa anne babanız mi?

Annemle hiçbir sorunum yok ama o da istemez gidelim 3 ay kalalım yanında. Yardımcı olmaya çalışsanda ev sahibi sorumluluğu farklı oluyor. Onlar babamla kendilerine göre yiyip içiyorlar, uyuyup, uyanıyorlar en basiti. Çocukların sesi, gürültüsü de ayrı. Kaç yaşına gelmiş insanlar sırf evlatları diye de aylarca bunları yaşamak zorunda değil.
Kaldı ki tam tersi olsa, annem babam gelip aylarca bizde kalıyor dese ona da aynı şeyi söylerim. Zaruri durumlar harici kimse kimsenin evinde bu kadar uzun kalmaz, kalmamalı. Ama konu sahibinin algısı bu meseleye kapalı. Asla anlamıyor, anlamayacak.
Benim eşim sadece haftada 1 gün ofise gider. Onun dışında bir toplantı çıkarsa birkaç saatliğine dışarıda olur. İnanın bazen ne olur dışarı bir yere git, arkadaşlarinla buluş, biraz yalnız kalayım derim. Çünkü yalnız kalmakta bir ihtiyaçtır. Değil misafir, evin insanı bile fazla gelir bazen. İnsanın kişisel alana, sessizliğe, kendisini dinlemeye ihtiyacı vardır. Konu sahibinde ciddi bir algılama problemi var. Evlerden ırak. Bence annesi açıkça yüzüne yoruldum artık evine git dese bile ama babam ama kocam vs. diye çöreklenmeye devam edecek.

Kocası dönmesini istemiyor mu 😳
Mutlu değil kendi evinde eşi bile istemiyor..
yazık annesi ne yapsın. Annesine üzüldüm ben bu kadının ya. Ben evlendiğimden beri 1 gece bile kalmadım baba evinde. Hep kendi evimi özlerim kendi yuvamı ne bileyim herkes farklı demek ki
Bende hiç kimsenin evinde bir geceden fazla kalmam. O da bana zulüm gibi gelir. Ki birinin evinde kalmam sene de bir iki defa yaşanacak bir durumdur. Ben evimi, yatağımı çok özlerim. Eşim asla kimsenin evinde kalmaz. Farklı bir şehire gitmek durumunda kaldığımızda yakınlarımızda değil otelde kalırız. Nezaketen davet edildik diye gidip kimsenin evinde kalmayız. Bizde yatılı misafir istemeyiz.

Bende hiç kimsenin evinde bir geceden fazla kalmam. O da bana zulüm gibi gelir. Ki birinin evinde kalmam sene de bir iki defa yaşanacak bir durumdur. Ben evimi, yatağımı çok özlerim. Eşim asla kimsenin evinde kalmaz. Farklı bir şehire gitmek durumunda kaldığımızda yakınlarımızda değil otelde kalırız. Nezaketen davet edildik diye gidip kimsenin evinde kalmayız. Bizde yatılı misafir istemeyiz.
Ben yatili misafir agirlamayi severim. Yakin arkadaslarimda kalmayi da severim, kalirim da.
Arkadaslarim tatile yanima gelir, bir hafta on gun kalir.
Ama... kocaman bir ama... bana arkasini toplatiyorsa, evi dagitiyorsa, evin düzenini bozuyorsa, bir hafta kaliyorken ben her seyin pesinde kosarken koltukta elinde telefon oturuyorsa orada misafirlik biter.
Benim arkadaslarim, kuzenlerim benimle masa kurar kaldirir, bulasiga girisir, yeri gelir eline süpürgeyi veririm, duştan sonra arkasindan banyoyu temizler, yemege el atar, gerekirse markete gider. Cunku uzun sureli misafirlik artik ağırlanacak misafirlikten çıkar. Evimde kaliyor diye kimsenin hizmetci muamelesini cekmem.

Konu sahibi bunu anlamiyor. Uc aylik misafirlik olmaz, evin kizindan hic misafir olmaz.

Ben yatili misafir agirlamayi severim. Yakin arkadaslarimda kalmayi da severim, kalirim da.
Arkadaslarim tatile yanima gelir, bir hafta on gun kalir.
Ama... kocaman bir ama... bana arkasini toplatiyorsa, evi dagitiyorsa, evin düzenini bozuyorsa, bir hafta kaliyorken ben her seyin pesinde kosarken koltukta elinde telefon oturuyorsa orada misafirlik biter.
Benim arkadaslarim, kuzenlerim benimle masa kurar kaldirir, bulasiga girisir, yeri gelir eline süpürgeyi veririm, duştan sonra arkasindan banyoyu temizler, yemege el atar, gerekirse markete gider. Cunku uzun sureli misafirlik artik ağırlanacak misafirlikten çıkar. Evimde kaliyor diye kimsenin hizmetci muamelesini cekmem.

Konu sahibi bunu anlamiyor. Uc aylik misafirlik olmaz, evin kizindan hic misafir olmaz.
Kesinlikle katılıyorum size. Ben yatılı misafir sevmiyorum o ayrı. İlk evliliğimden bana kalan bir 'sütten ağzı yanma' durumu diyelim. Ama dediğiniz gibi gelip kalacak insan çok yakınınızdır zaten. O da size yük olmaya gelmez. Herseyi beraber yapıp, kalan zamanı sizinle eĝlenmeye, gülmeye, sohbete, gezmeye ayırmak ister. İşler bu şekilde ilerlemiyorsa ciddi bir sorun var demektir. O zaman da ister istemez yüzler asılır. Konu sahibinin dediği gibi 'ama misafire ne olursa olsun böyle yapılmaz' diye bir şey olmaz. Kimse kimsenin enayisi değil.

Konuya yazan kimsenin anne babasıyla veya evladıyla bir sıkıntısı yoktur da Tahin yani can ciğer kuzu sarması bile olsanız 2-3 ay bir arada yaşamak sıkıcı.
Aileniz de olsalar herkesin kendine has bir düzeni var, gideni de el üstünde tutsalar yemeği meyvesini önüne de getirseler yetmese aman evladım sen yorulma ben içiririm deyip çayınızı bile içirseler yatılı kalan kişi de kendi evini yatağını özler, bilmiyorum bizler mi garibiz🤷‍♀️

Yıllardır evliyim, anamın evi benim evim, kayınvalidem keza Allah için gidip evinde aylarca kalacağım desem gık demez ama kalamam, hem kendi evimi düzenimi arıyorum, hem kimse bizim yüzümüzden düzenini bozsun istemiyorum, kime gidersem gideyim isterse 5 gün yol gideyim ziyaretlerimiz hep kısadır, gidilen şehirde pansiyon varsa tercihimdir mesela, insanlar ağırlayacağım diye hazırlık yapıp yorulacağına pansiyonda kalıyorum, herkesin evine de sadece çaya kahveye gidiyorum.
Abim babam gibidir, yengemin elinde büyüdüm zaten. Onların evi baba evi gibidir bana. Adam yazlığa sırf biz gidince rahat edelim diye 2+1 ekstra daire yaptı. Mobilyasından beyaz eşyasına her şeyi fulledi. Anahtarı elimize verdi. Gitsem 3 ay kalsam birbirimizden rahatsızlık duymayız. Buna rağmen koca yaz 2-3 kez cumadan gider pazar akşamı dönerim en fazla. Bir hafta kaldığım nadirdir.
Eşimin ablasının bir dağ evi var, yine anahtarı bizde. Abla ordaysa bir iki gece kalır döneriz. Orda değilse bazen arkadaşlarımızla gidiyoruz yine bir gece falan kalıyoruz çıkarken bulduğumuz gibi bırakmak için dönüş günü eziyet oluyor. Çarşaf yıka kurut, sil süpür temizle. Böyle bir beklentisi de yok kadının ama benim içim rahat etmez pisliğimi başkasına temizletirsem. Ki bunlar abi abla, görece genç insanlar. Yaşını başını almış anne babaya bu derece yük olmayı aklım almıyor.

Ya babam eğer gidersen çok üzülürüm dedi bende dedimki açık açık annem bizi istemiyor oda dediki yaa öyle şey olurmu saçmalama neden istemesin dedimki davranışlarından hissedebiliyorum buraya geliyorum ama benimde huzurum yok bu sefer dediki sen ona bakma sen bu evin kızısın annen sağlıklı düşünmüyor dedi

Kadının evinin içine ettiğiniz yetmiyor birde evliliğinin içine etmeye çalışıyorsunuz. Resmen babanıza şikayet etmişsiniz. Ayıp ya çok ayıp. Eşim çağırıyor gitmem lazım demek yerine annenizi şikayet edip babanızdan destek alıyorsunuz. Evlat olsa sevilmez dedikleri böyle bir şey. Madem kadın istemiyor,belli ediyor dön evine.

Ya babam eğer gidersen çok üzülürüm dedi bende dedimki açık açık annem bizi istemiyor oda dediki yaa öyle şey olurmu saçmalama neden istemesin dedimki davranışlarından hissedebiliyorum buraya geliyorum ama benimde huzurum yok bu sefer dediki sen ona bakma sen bu evin kızısın annen sağlıklı düşünmüyor dedi
Annen gayet sağlıklı düşünüyor da sen babana çekmişsin muhtemelen. Aynı vurdumduymazlık, aynı yüzsüzlük.

İnsanlara beni üzdünüz gidiyorum dersen tabi ki gitme derler. Bunu düşünecek kapasiten olmadığını sanmıyorum. Babana duygu sömürüsü yaparak kalma süreni uzatmaya çalışmışsın bu konuşmayla. Bu gitmek istiyorum konuşması değil, ısrar edin de kalayım konuşması.

Annen gayet sağlıklı düşünüyor da sen babana çekmişsin muhtemelen. Aynı vurdumduymazlık, aynı yüzsüzlük.

İnsanlara beni üzdünüz gidiyorum dersen tabi ki gitme derler. Bunu düşünecek kapasiten olmadığını sanmıyorum. Babana duygu sömürüsü yaparak kalma süreni uzatmaya çalışmışsın bu konuşmayla. Bu gitmek istiyorum konuşması değil, ısrar edin de kalayım konuşması.
Babası da değişik zaten. Karısının sinirleri yıpranmış görüyor, bir işin ucundan tuttuğu yok bir de annen sağlıklı düşünemiyor diyor.
O zaman kalk da kızının temizliğini sen yap.
İkisi de aynı, ikisi de devirmişler popolarını kadını eleştiriyorlar baba kız.

Babası da değişik zaten. Karısının sinirleri yıpranmış görüyor, bir işin ucundan tuttuğu yok bir de annen sağlıklı düşünemiyor diyor.
O zaman kalk da kızının temizliğini sen yap.
İkisi de aynı, ikisi de devirmişler popolarını kadını eleştiriyorlar baba kız.
Babasına çekmiş işte.

Hayır bir de böyle kötü bir şekilde gitmek isteyen evlada her anne baba karşı çıkar. Kötü ayrılmayalım, kocasına yansıtmasın, damat bizi kötü bilmesin diye.

Annecim babacım, bir ay kaldım sizi gördüm. Evimi özledim, kız da yatağını babasını arıyor. Bize müsaade artık dese yolun açık olsun diyecekler zaten.

Babasına çekmiş işte.

Hayır bir de böyle kötü bir şekilde gitmek isteyen evlada her anne baba karşı çıkar. Kötü ayrılmayalım, kocasına yansıtmasın, damat bizi kötü bilmesin diye.

Annecim babacım, bir ay kaldım sizi gördüm. Evimi özledim, kız da yatağını babasını arıyor. Bize müsaade artık dese yolun açık olsun diyecekler zaten.
Tam şeye benzemiyor mu burası oğlumun evi diyip kafasına göre gelip gidip kalan korkunç kv lere yani sana hizmeti kim ediyor o evi kim çekip çeviriyor bunlar asla önemli değil o onun oğlu yatış geleceğin bela kv si resmen

Tam şeye benzemiyor mu burası oğlumun evi diyip kafasına göre gelip gidip kalan korkunç kv lere yani sana hizmeti kim ediyor o evi kim çekip çeviriyor bunlar asla önemli değil o onun oğlu yatış geleceğin bela kv si resmen
Allahtan kızı var. 20 sene sonra da kızının damadının evine çökecek.

Eninde sonunda annesi cinnet getirecek sonra gidecek bir aile evi de kalmayacak. İlişkileri geri dönülmez noktaya getirmek için bu kadar çabalamak da enteresan.
Bana annesine karşı yaptığı acımasızlık da enteresan geliyor inan ki anneme gidince 1 hafta zor duruyorum hani konu sahibi gibi yarım ağızla da değil annem ağlamalı falan bırakmıyor ama kıyamıyorum kadına sürekli sevdiğim şeyleri yapmaya çalışıyor iş yapsam elimden zorla alıyor o kadar üzülüyorum ki bu yaşta hala böyle uğraşmasına yalandan iş çıkarıp geliyorum evime tarihi unutmuşum falanca yere gitmem gerek şu bu diye insan hiç annesine vicdan hissetmez mi ya yoruluyor diye

Bana annesine karşı yaptığı acımasızlık da enteresan geliyor inan ki anneme gidince 1 hafta zor duruyorum hani konu sahibi gibi yarım ağızla da değil annem ağlamalı falan bırakmıyor ama kıyamıyorum kadına sürekli sevdiğim şeyleri yapmaya çalışıyor iş yapsam elimden zorla alıyor o kadar üzülüyorum ki bu yaşta hala böyle uğraşmasına yalandan iş çıkarıp geliyorum evime tarihi unutmuşum falanca yere gitmem gerek şu bu diye insan hiç annesine vicdan hissetmez mi ya yoruluyor diye
Vicdanı yok ki. Olsa böyle bir insan olmazdı zaten.

Back
X