- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
yok canım öyle bir şart yok yani sen istersen aşılamaya geçebilirsin.hatta bana doktorum yumurtaların boyutunu görünce aşılama mı yapsak dedi ben istemedim.
bi kaç ay daha bekliycem dedim.
serophene mi yoksa klomen mi daha ağır bilmiyorum canım.ama ben klomen kullananlar topiğinde takılıyorum ordaki kızlar öyle diyor.
ve ben serophenenin prospektüsünüde okudum onda da 4siklus diyor.
evet basit infertilitelerde bu ilaçlar çok işe yarıyor.hemde çatlama zamanını biliyorsun eğer iğne olursan.
evetb ende her adetliyken kontrole gittiğimde 10-12 tane görürdü.bir hafta sonra bir iki tanesi büyürdü..bundan dolayıymış.byüyen foliül diğerlerini baskılarmış....gerçekten daha neler öğrencez kimbilir..eriyip gitmesindense kullanmak mantıklı gerçekten...ben de aynen senin gibi düşünüyordum taa ki sermaviyi okuyana kadar.. kafam karıştı şimdi..:44: o yüzden de istemiyordum..
o kendini gösterme olayına katılıyorum canım. adetken doktor bişeyler saydı üst üste binmiş torba gibi 6 taeydi demek onların hepsi kendini göstermiş oluyor ve bi tanesi haricinde diğerleri eriyormuymuş...
Allahım neler duycaz daha..
elimiz mahkum maalesef...dediğin gibi umut işte..umarım hiç gerek kalmaz bunlara...hımm demek öyleymiş canım önceki yazımda da dediğim gibii sadece benim mantığımcaydı demek yanlışmış.sevindim ozaman bütün haklarımı kullanayım ben
yine de zararlı aslında dediğin gibi ama ne yapalım umut dünyası.
ay çok güldüm yaaa...:90:..ilahi...erkeklere düz mantık deriz ama bizim mantığıma göre düşünecek olursa çok doğru bi mantık yürütmüş....ben de ikinci tüp denemesinde öğrendim bunu...ay ne takmıştım kafama...sağolun kızlar.. allahım en yakın zamanda hepimize nasip eder yavrularımızı da bizler de tatlı heycana başlarız...
kızlar bakın ne buldum
Over rezervinin azalmasına yol açan faktörler:
- Yaşın ilerlemesi
- Sigara
- Obezite
- Yumurtalıkların alındığı veya sadece kistlerin çıkarıldığı ameliyatlar
- Şiddetli endometriozis
- Kemoterapi ve rasyoterapi
- Erken menopoz (prematür ovaryan yetmezlik, POF)
(Doğum kontrol hapı ve diğer korunma yöntemleri over rezervini etkilemez, kısırlığa neden olmaz.)
ben klomen gibi ilaçların rezervi azalttığına inandığım gibi doğum kontrol hapını da yumurtlamayı baskıladığı için rezervin ömrünü uzatır diye düşünüyordum.hatta kendi kendime neden 1 yıl korunurken doğum kont. hapı kullanmadım ki diye hayıflanıyordum.
sermavinin dediğine göre bu tez de çürüyor..
bu arada doktor bana ilk verdiğinde bu ilacı eşime dedim ki tüh rezervimden 1 tane fazla yumurta gidecek bir ay önce menopoza girecem diyordum. eşim de demesin mi bu ilaçla hamile kalırsan 9 ay yumurta oluşmıycak zaten diye
evetb ende her adetliyken kontrole gittiğimde 10-12 tane görürdü.bir hafta sonra bir iki tanesi büyürdü..bundan dolayıymış.byüyen foliül diğerlerini baskılarmış....gerçekten daha neler öğrencez kimbilir..eriyip gitmesindense kullanmak mantıklı gerçekten...
elimiz mahkum maalesef...dediğin gibi umut işte..umarım hiç gerek kalmaz bunlara...
ay çok güldüm yaaa...:90:..ilahi...erkeklere düz mantık deriz ama bizim mantığıma göre düşünecek olursa çok doğru bi mantık yürütmüş....ben de ikinci tüp denemesinde öğrendim bunu...ay ne takmıştım kafama...
bi e bişey daha öğrendim geçenlerde..doğum kontrol hapı rahim kanserine karşı korurken göğüs kanserini tetikleyebiliyomuş..:26:.arkadaşım 5 sene kullanmıştı..bunu onun doktoru söylemiş göğsünde kitleler oluşunca..
ömrümde sadece 2 ay mı ne kullandım düğünden önce adet düzenim bozulmuştu. hem de ilk aylar onu kullanırım demiştim. ama baktım ki ben vajinusmustan bişey yapamıyorum zaten doğal olarak korunduk gibi oldu..
sadece doğum kontrol hapı mı herşey kansere etken
bu arada canım.. Rabbim bebeğini en yakın zamanda göndersin inşallah.. özel olarak dua ediyorum senin için...
yok ya iğne vermiyor doktorum. çok seviyorum doktorumu ama benim istediklerimi hiç gale almıyor kendi bildiğini yapıyor. bugün ameliyat günü olduğu için erken gittim 8 de muayene oldum. tam bi tonton dede
ben çatlama gününü ateşle tespit ettim iğne olmadım. çünkü vermedi. hoş verse de doktorum bu ay için sadece 4 gün ilişki önerdi tek günler..ama bu ay da olmazsa ben de aşılama isterim belki.
bugün 11. günümdü benim de 18-25 mm arasında 3 yumurta +1 de gelişmekte olan yumurta varmış.. doktor görünce Aman tanrım! dedi
belki sen de kullansan senin de fazla olacaktı hatta onu bırak bence ilacın etkisi devam ediyo. belki senin de 2 tane filan olmuştur bu ay geçen ay..
Allahım bebişlerimiz gelse de biz de kadın doğumda uzman olmaya başlamasak
isi birakirsan evde zaman bir sure sonra gecmeyecek ben oyle dusunuyorum
benim icin oyle oldu yani
spor dersen cok iyi birsey ama ben cesaret edemiyorum bir turlu dpolar basliyinca birakiyorum bebek varsa birsey olur diye
yani hep bebek olsun ya bebek varsa bebek olmali dusuncesi etrafta donuyor duruyor
ben caresini bulamadim canim hep soz veriyorum ya ne zaman olursa olur hayatini yasa sen diye
ama malesef bircok seyi bebek istedigimiz icin yapamiyoruz
aaa tabi yapan var
arkadasim hayatini yasadi ne zaman olursa olur dedi
sporuna gitti saunasina girdi gezdi tozdu 6.ayda bebegi geldi ve cok kolay bir dogum da yapti
darisi basimiza
günaydın kızlarr herkesin kandili ve cuması mubarek olsun rabbim sesimizi duysun bize hayırlı sağlıklı evlatlar nasib etsin inşallahhh
ben dün test yaptım negatif malesef ateşim hala düşmedi sanırım grip olucam bu yüzden ateşim yüksek çıkıo aklıma başka bişi gelmio
353782 Ovulation charts on FertilityFriend.com
günaydın kızlarr herkesin kandili ve cuması mubarek olsun rabbim sesimizi duysun bize hayırlı sağlıklı evlatlar nasib etsin inşallahhh
ben dün test yaptım negatif malesef ateşim hala düşmedi sanırım grip olucam bu yüzden ateşim yüksek çıkıo aklıma başka bişi gelmio
kızlar bu sabah itibariyle tüm umutlarım yıkıldı diyebilirim tablom çizgiyi 14. günden 15. güne çekti ve o gün bizim çalışmamız yok 13. ve 17. günşer çalışmamız var sabah sabah baya ağladım yani malesef
işte tablom kızlar yorum yaparsanız sevinirim
3a6e5b Ovulation charts on FertilityFriend.com
tabloda 14. gün gözüküyor ama cizgi spermler 3 gün yaşar o nedenle fazla üzülme eger zamanı gelmisse bebek için yine de olurkızlarrrr yorum yapacak olan yokmuuu
tabloda 14. gün gözüküyor ama cizgi spermler 3 gün yaşar o nedenle fazla üzülme eger zamanı gelmisse bebek için yine de olur
kızlar bu sabah itibariyle tüm umutlarım yıkıldı diyebilirim tablom çizgiyi 14. günden 15. güne çekti ve o gün bizim çalışmamız yok 13. ve 17. günşer çalışmamız var sabah sabah baya ağladım yani malesef
işte tablom kızlar yorum yaparsanız sevinirim
3a6e5b Ovulation charts on FertilityFriend.com
Günaydın kızlarrrr...
hepinizin mübarek kandil günü kutlu olsun,
bu güzel günde rabbim dualarımızı kabul etsin inş, meleklerimizi göndersin....
Nazlımcım süper gidiyo yaaa bence hemen canını sıkma
bikaç gün daha bekleyip denersin testi gelmezseler eğer,
inş gelmezzzzzzz
canım yumurtlamanın 2 gün öncesi ve 2 gün sonrası da önemli günler
olucak olduktan sonra o ilişkiler de yeter boşuna üzme kendini bence..
günaydın kızlar hepinize hayırlı cumalar ve mübarek kandiliniz kutlu olsun rabbim bugün bütün dualarınızı kabul etsin rabbim evlat hasreti ile yanan bizlere hayırlı zamanlarda hayırlı evlatlar versin inşallah
canım tablomda geri dönüş yaptım birşeye baktım sende tam o ara bakmışsın heralde.. şimdi düzelttim tablomu.. 15.güne çekti.. çok üzüldüm sabah sabah
ben spermler 2 gün yaşıyor diye biliyordum 3 günmü yaşıyormuş ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?