Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ay hadi inşallah tamamen bırakırsın yakında. ara vermeyelim hız kesmeyelim diye tam gaz devam Ediyoruz çalışmalara , inş ovu dönemimde bayrak sallamayız

Kizlar hepinize ayri ayrii cok cok tesekkur ederim..Rabbim insallah tez zamanda nasip etsin hepinize..grip fena bastirdi beni..size tavsiyem dr.lariniza danisip adet doneminde grip asisi yaptirin..benim aklima gelmemisti..
Kuzucum cok sevindim valla senin duzeni sapitan regllerinden sonra valla bana umut
Oldu:)) insAllah 9 ay boyunca o minik kalpler pitpit atmaya devam eder karnindaa sonra da kucagina almak nasip olur.. Allah yar ve uardimcin olsun guzel anne.. dualarinda bizleri de unutma..

yok canim o kadar itmene gerek yok hic. o kadar parmak sokmaya gerek yok:). tirnak ucuyla girip bosluk mu var yoksa ufacikt olsa engel mi. azicik bile sertlik varsa rahim inmeye baslamis demek oluyor.

Reactions: iiz
Canim cok tesekkur ederim Rabbim hepimizin yardimcisi olsun insallah saglikli evlatlar versin..unuturmuyum herzaman dilimde duamda varsiniz kuzumm

yok canim o kadar itmene gerek yok hic. o kadar parmak sokmaya gerek yok:). tirnak ucuyla girip bosluk mu var yoksa ufacikt olsa engel mi. azicik bile sertlik varsa rahim inmeye baslamis demek oluyor.
Ama canım işte dokunduğunuz yer serviks değil , vajene dokunuyorsunuz , vajendeki sertlik yada yumuşaklığın serviksle bir alakası yok ki? yani sizin yaptığınız serviks kontrolu değil o kesin, ama nereye dokunduğunuzu da anlamıyorum. sertlik hissettiğiniz yer altta mı üstte mi? yani yatar pozisyonda altta mı üstte mi?

canim bak baska topikte ebe olan bir arkadasin yazdigini gönderiyorum ebeymis kendisi.

Yani vajinanon icini parmaginla kontrol ediyorsun.comelir pozisyonda idrari bosaltmis olmak gerekiyor...parmagini soktugunda parmaginin ucu sert kikirdaksi silindirik biseye dokunuyorsa adet olcaksin demektir.bu bahsettigim sey serviks yani rahim agzidir..eger yumusacik dil kivamindaysa o silindirik yapi ozaman yumurtlada donemin deilse buyuk ihtimalle hamilelik demektir canim. yumurtlamadan bi kacgun sonra tekrar sertlesr o rahim agzi..oyuzden bata 5 6 gun kaladan sonra gebelik varsa yavasca yumusiycaktir.duzenli kontorlle bata kadar gozlemlenebilir yumusuyormu sertlesiyormu diye

arkdas böyle yazmis. adetten sonra yumutlama günerinde ve adete ykin zamanlarda bakarsan daha neet anlayabilirsin

Eşim yine işten harika bir haberle geldi! pazartesi gidecekmiş Ankaraya. sınavı cuma! dönüşü de ancak cumartesi....

Çıldırcam ben ya o yokken yumurtlarım kesin.. daha test o kadar silik ki ikinci çizgi yok gibi nerdeyse

Tamam bu arkadaşın anlattığı serviks kontrolu. ama sizin dediğiniz gibi parmağın tek boğumu ile oraya ulaşmak imkansız. parmağı sonuna kadar ittin mi sen hiç? bir itersen sonuna kadar parmağının ucu o sertliğe dokunursa anlarsın tam olarak serviksi. şekilde görünen parmağın sonundaki yer serviks. sertlik yumuşaklık olması da doğru , eski ebeler hamilelik testi yokken hamileliği burdan anlıyorlarmış zaten. ama dediğim gibi ona dokunmak için parmağı sonuna kadar itmek şart

yok yok valla o kadar gerek yok :) adet yaklasinca gebelik yoksa eger parmaginin ucunu bile sokmak zor. aciyor ve sertlik var. öyle b+t+n parmagi sokmaya gerek yok. konuyu @sumbulkokusu na iletiyorum :)o daha iyi.

Himm kötü olmus canim ya. insallah gidene kadar catlar

Okurken şeyim gidiklandi ayyy fena oldum. okadar fitil itmisligim var dahasi arkadaşım yurt dışından menstrual cup diye bişey gönderdi huni şeklinde ama küçüğü onu sokup cikartirdim ilişki sonrası sperm kaçmasın diye :) ama serviks kontrolü çok zor
Seninki yine sınava gidecek benim adam dibimde ama daha siftah yok bizde :) bugün de geç gelecekmiş işten nasip ne zamana bakalım tam yumurtlama zamanı ilişki olunca uzun ara verin ce sperm kalitesi dusuyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…