Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ovuyu pozitif yakalarsan günübirlik gidip işi halledip gelirsininşallah ya geç çatlar ya da o gitmeden Hayırlısı
Yok imkansız benim gitmem. öbür arkadaş izinde. ikimizin yerine para versem bakanı bulamam

Önceden tarihi belli olsa ayarlardım haftaya izin ama benimkinin klasik yaşam şekli son dakika planları

okdr erken gidip bi başına ne yapıcakmış orda
Sormadım hiç... napıyosa yapsın artık. trip de atmadım. benim işim olsa izin alamam derdi eminim kendi işi olunca her daim müsait

Nasip artık napayım ben.. inş gitmeden olur ovu da içimde kalmaz denemedik diye...

Allah hepsine Şifa versin.. Baban da en kısa sürede atlatır inşallah hastalığını. sağlıkla torununu sevmek nasip olur..

Tamam canım ovu dan sonra tekrar bakayım şimdi baktım serviksi hissetmek için çömelir pozisyonda 2 boğum kadar gitti, yatar pozisyonda parmağımın tamamı ile ancak hissedebiliyorum serviksi. ama dediğin gibi ovudan sonra inerse belki daha küçük boğumda hissedebilirim.

Demek istediğinizi de anladım. siz serviksin yumuşaklık sertliğine bakmıyorsunuz rahimin pozisyonuna bakıyorsunuz o zaman. inmiş mi inmemiş mi diye. inince hamile değilsin inmemişse hamilesin diyorsunuz .. dikkat edicem bu ay. aslında serviksin şekli bile anlam ifade ediyor ama bunlara hep tecrübe lazım. yumurtlama dönemi açılma olurmuş falan... ff de de var ama çok detaylı bilmiyorum hangi pozisyon ne anlama geliyor.

enfeksiyon varken smear alınmaz dedi. bir de 1 hafta ilişki omaması lazım dedi . off ya benım ovu zamanıma denk gelıyor smear vermek için ovuyu mu kacıracagım yanı
Kaçırma canım yok ya nerden çıkarmış bir hafta ilişki olmasın falan... enfeksiyonda da alınıyor ayrıca X xDerinMavix in dediği gibi. çok çok 3 gün ilişki olmasın deniyor. adetten sonraki dönemde 3 gün ilişki olmadan gidersin. boşver 1 ayı kaçırma bunun için

ben bir incelerim o zaman söylediğin iyi oldu

Canım serviksi hissetmezsen eline değen şey rahim değil vajenin duvarı olur.

Dediğim gibi belki ovudan sonra regle doğru rahim iniyordur o zaman tek boğumu sokarak hissedebiliriz serviksi ama onun dışında o yumuşak tırtıklı kaygan bölge katlanmış vajen duvarı olur serviks değil.

Bu ay deneyeceğim canım regle yakın tekrar. o zaman yeniden konuşuruz , belki ben hiç regle yakın yapmadığım için farketmemişimdir serviksin aşağı inmesini

bugün bunun için gittim ve 3 günlük ilişki vardı ama yapmadı doktor enfeksıyon ıcın ılacı kulanacaksın 1 hafta sonra geleceksın dedı.

ne yapsam şimdi başka doktora mı gıtsem kafam karıştı . peki ovulasyondan sonra smear alınır mı ?

Ağız içindeki gibi bir yapı ise eline değen o vajenin duvarıdır yok burun ucu kıvamında ama kaygan bişeye değdi ise elin servikstir.

Evet ovu sonrası da olur tabi.. regl den bikaç gün önce gidersin olmazsa. illa 1 hafta ilişki olmasın istiyorsan. ketemlerde de verebilirsin smearı hatta bazı sağlık ocaklarında bile alınıyor artık.

Evet bende ona şaşırdım ama regle yakın bakacam tekrar. çömelir pozisyonda 2 boğumda hissettim yatar pozisyonda tamamı ile hissettim. regle yakın neler olacak bakalım

Senin eline değen o dudak gibi yapı vajen duvarıdır o zaman.

peki hamilelik olursa bir zararı olmaz mı ?
enfeksiyon var diye ilaç verdı kullan 1 hafta sonra gel dedi yani ovulasyondan sonra da jinokolik muayeneler yapılır mı ?

peki hamilelik olursa bir zararı olmaz mı ?
enfeksiyon var diye ilaç verdı kullan 1 hafta sonra gel dedi yani ovulasyondan sonra da jinokolik muayeneler yapılır mı ?
Canım bazılarının hassasiyeti var alttan bakma konusunda. alttan muayenenin gebeliğe bir zararı yok tıbbi olarak , düşük riski yoksa tabi.. ovu dan 3-5 gün sonra gidersin daha yerleşme bile olmamış olur zaten inşallah hamilelik varsa. aklın da takılmamış olur. benim annem de gebeye alttan muayeneye ve ilişki olayına çok soğuk bakıyor. öyle bir durumun yoksa ovulasyon sonrası git. Bence her türlü ovulasyonu kaçırmaktan daha az riskli.
Yine de senin için nasıl rahat ederse öyle yap aklın kalmasn

demir eksikliği için kür gibi bitkisel bir şey var mı kızlar bildiğiniz ?
Canım hemoglobin gayet iyi çıkmış demir eksikliği mi var ki? pekmez her sabah aç karnına bir yemek kaşığı yiyebilirsin demirin düşük çıktı ise o yükseltir. ama hb 14.1 çıkmış gayet iyi ,demir düşük çıkmasına şaşırdım

Reactions: iiz
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…