Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aslında cok saçma şeylere ağlayabiliyorum ama bunda ağlamadım herkes ağlayınca bi garip oldum kendimi kötü hissettim
Bazı sahneler gerçekten duygu yüklü ilk bölümü seyretmiştim migrenim tutmuştu resmen şimdi denk geldi. Yine seyrettim sanırım yine migrenim tutacak

ovulasyon iin nasıl kullanacagız hala bulamadım

Bazı sahneler gerçekten duygu yüklü ilk bölümü seyretmiştim migrenim tutmuştu resmen şimdi denk geldi. Yine seyrettim sanırım yine migrenim tutacak
Ayy baya da heyecanliymis. Ama ben de izleyemem bugun boyle denk geldi izleme firsatim oldu. Normalde esim dizii izletmez bi dirilis ertugrul izliyorum o da bugun erken uyudu. Kolpacino 3.devre izlerken uyuyakaldi. Bende zaplarken takili kaldim

elmol birkac defa onu da izledjm de sapitmaya basladi o da.. abarttilar da abarttilar. Gına getirdi..

Salliala sen hamilelikte duygusal degil de sanki daha sinirli biri oldun gibi hissettim nedense :) doğru mu :)))

3. Servikal Palpasyon (Rahim Ağzını Parmakla Muayene) Yöntemi

Kadın kendi kendini elle muayene ederek, servikal (rahim ağzı) kenarındaki değişiklikleri tanımlayabilir. İnfertil (güvenli) dönemde serviks,dış ağzı kapalıdır ve elle kolayca ulaşılır. Yaklaşan yumurtlama (ovülasyon) ile birlikte ostrojen harmonu düzeyi yükseldikçe serviks yumuşar. Yukarı doğru çekilir ve dış ağızı açılır. Ovülasyondan ortalama 4-5 gün nce yumuşamanın başlaması belirgin hale gelir. Elle rahim ağzı daha zor ulaşılır bir hal alır ve ele gelince de yumuşaktır.

Canım aynı şeyi söylüyor bu da bak ; yani ovulasyon döneminde değişiklik oluyor diyor çok sayfa gerilerde değil kız 2 sayfa geri gidiver mesajları okumak için. zafrina da alıntıladı zaten.

Ovulasyon döneminde serviks yumuşuyor , geriye gidiyor (senin değiminle boşluk oluyor yani parmağın ucunu soktugunda değemezsin daha derine sokmak lazım) ve ortasındaki delik açılıyormuş. gebelik hakkında bilgi vermez yumurtlama hakkında bilgi verir diyor ff. senin yaptığın da doğru aslında sen de inip inmediğini kontrol ediyorsun sonuçta. ama hamilelik için değil ovulasyon için kullanabilirsin bunu. ovulasyon döneminde parmağın değmemesi lazım çünkü derine gidiyor serviks. ovu dönemi dışında aşağıda oluyormuş.

"3. Servikal Palpasyon (Rahim Ağzını Parmakla Muayene) Yöntemi
Kadın kendi kendini elle muayene ederek, servikal (rahim ağzı) kenarındaki değişiklikleri tanımlayabilir. İnfertil (güvenli) dönemde serviks,dış ağzı kapalıdır ve elle kolayca ulaşılır. Yaklaşan yumurtlama (ovülasyon) ile birlikte ostrojen harmonu düzeyi yükseldikçe serviks yumuşar. Yukarı doğru çekilir ve dış ağızı açılır. Ovülasyondan ortalama 4-5 gün nce yumuşamanın başlaması belirgin hale gelir. Elle rahim ağzı daha zor ulaşılır bir hal alır ve ele gelince de yumuşaktır. Eşler servikste ilk değişikliklerin belirlendiği andan, serviksin kolayca hissedildiği, sert olduğu ve ağzının kapalı olduğu zamana kadar cinsel ilişkide bulunmamalıdır."

Ayni sekilde canim. rahim ovu zamani yumusuyor. Ovu den sonra ilk 6 gun sertlesiyormus kendini koruyormus.. gebelik varsa tekrar yumusama oluyormus....
ben ovudan sonra ilk 7 gün hiç bakmadım. benim ovulasyonuma tahmini 2 gün var ama hala sert yumuşama yok o zaman ovu ya kadar kontrol edeyım de bakalım bilgi doğrumu

yarın ovu testi de yapaya başlarım ateş de ölçecegim

peki deneyerek anlayalım bakalım ama benım ovuya 2 gün var (genellikle yanılmıyorum 1 sene ııcnde 1-2 defa degıstı gun o kadar hep 13-14) ama hala sertlik var

peki deneyerek anlayalım bakalım ama benım ovuya 2 gün var (genellikle yanılmıyorum 1 sene ııcnde 1-2 defa degıstı gun o kadar hep 13-14) ama hala sertlik var
Benim şu an yumuşak ama estrofem kullanıyorum ona bağlı olabilir öbür ay daha net anlarım ben de

Reactions: iiz
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…