Atlatamıyorum, geçmeyecekmiş gibi geliyor...

Allah sabır versin sana.
o nasıl anne yahu.
herkesle aynı fikirdeyim .
zamanında kurtulma şansın varken sen aynı cehenneme tekrar soktun kendini.
borçları halledemedin.
eşinden akrtını bile alamadın.
açıkcası ayrılmak istemediğini düşünüyorum.
devam da edemiyorsun ama.
sıkıştın kaldın.

Belki kizacaksin bana, konularini bilmiyorum yasadiklarinida elbette en iyi sen bilirsin.

ama..

Butun dunya neden sana karsi? Cok enteresan. Biz burada sadece seni dinliyoruz, ve sen kendini hakli gordugun icin elbette o sekilde anlatiyorsun hikayeni. Annenin sana hakaret etmis olmasi elbette cok yanlis. Ama hicbir anne (cogu anne diyelim biz ona neyse) bukadar cok sinirlenip birden sinir aniyla boyle seyler soylemez. Aileni cok kizdiracak, arkanda durmamalarini saglayacak ne tur davranislarda bulundugunu bilmiyoruz. Ama; ailen arkanda olursa emin ol kendini daha guclu hissedersin.

sevgili konu sahibi,

eski konularinizi soyle bir taradim yorumda bulunabilmek icin. oncelikli sorununuz muhtemelen gelen gelir ile yasanilmak istenilen hayatin ortusmemesi ve buna bagli olarak kadin ve erkek olarak yasadiginiz kopmalar.

bu icerisine evinizde bulunan kayyum valideyi de aliyor, kredi cekip sahip oldugunuz menkulleri de, yahut bileziklerinizi bozdurup bozdurmamayi da...

ancak sunu unutmayin ki bundan daha fazla bir gelirse sahip olsaydiniz, yine ayni es ile, bu kadar yipranmayacak ve evliliginizde mutsuz olmayacaktiniz.

bu tikaniklikta iki cozumunuz var;

ya risk alip, hayata esiniz olmadan devam edeceksiniz.
yahut bu maddesellikte mutlu olacak kucuk bir dunya var edeceksiniz.

anneniz ile olan iliskinizi anliyorum. onun sizde yarattigi ozguven kayiplarini da... anneniz muhtemelen OKB hastasi. onu hasta olarak kabul etmek, isittiklerinizin kulaginizdan gonlunuze gecmemesine bir nebze katki saglayabilir.

yolunuz acik olsun. Nyks-

Hatalarım mutlaka vardır.
Kuşak çatışmaları, nesil farkı hep vardır.
Onların istediği şeyleri yapmadığım çok olmuştur.
Nitekim karakter olarak farklıyız.
Birebir beklentileri karşılayamadığım için ve hep elalem ile kıyaslandığım için bir türlü memnun olmadılar. Onları dinlediğinizde de mutlaka haklı bulacağınız taraflar olabilir. Ancak yine de tüm bu davranışları hakettiğimi düşünmüyorum

Benimde niyetim bu. En fazla 3 aya rahatlarım. Ama bunu kimseye izah edemiyorum. Misal en yakınım dediğimiz annem bile her gece eve başka adam alabilmek için ayrı yaşamak istiyorsun diyor.
Anlatabiliyor muyum?

İlk hedefin o evden çıkmak olsun.

Çık kendi düzenini kur.Ondan sonra psikolojini toparlama sürecine girecksin zaten.Biraz da yardım alırsın.

AY BENİM BU MODEL ANNELERİ PARALAYASIM VAR.

O kadar sinirleniyorum ki.O anne öyle olmasa siz de inanın bu açmazda olmazdınız.

BU DÜNYADA BİR İNSANIN EN BÜYÜK ŞANSI ANNESİ.

BİR ANNE EVLADIYLA HAYAT ARASINDA TAMPONDUR.DARBELERİN ETKİSİNİ AZALTIR.

Bu sizin hayatınız nasıl isterseniz öyle yaşarsınız?Onun vazifesi destek olmak yol göstermek.

herbirimiz bu kusak catismalarini yasiyoruz. ailelerimizle aramizda hafif degil, cok ciddi bir egitim farki var cogu zaman. buna ragmen zamanla sizinde ogrenmis olmaniz gerekir, biraz al gulum ver gulum olmayi ogrettiler biz kizlarina. mesela erkek cocuklari daha rahat cikiyorlarsa gece eglenmeye, biz kizlar once kirk takla atip yolunu bulup soyleyip, ardindan kedi gibi cici cici tavirlarla iki uc gun oncesinden evde onlarin gozune girip, gece cikip sabahin korunde geldikten sonraki gun yine tatli tatli ev kizi modunda takilmayi ogrendik.
istedigimizi yaptik mi sonucta, evet. napalim, onlarin gozune batmamak icin herseyin bi yolu yordami var demeyi ogrendik bi sekilde. ailelerimizde zamanla alistilar, kendilerinden farkli oldugumuza, kendilerinden farkli seylerden zevk aldigimiza vs. alisveris esnasinda nefeslenmek icin annemle bi kafede bi kahve icip pasta yemek istedigimde 'ay verdigin paraya yazik git o parayla surdan bir tum pasta alda evde hep beraber yiyelim!' der. o pastayi eve yine alir, ama onunla kaliteli zaman gecirip sohbette ederim. boyle yapa yapa oda alisti bir sekilde bizimle iletisimide degisti.
yani kisacasi, ailenle arani toparlaman gerektigini dusunuyorum. sinir aninda anneler babalar bazen sonradan pisman olacaklari seyler soyleyebiliyorlar, ama bizimde dilimiz pek bi sivri.

Büyük harfle yazmak yasak daxi geçen gün 5gün kadar bir ban yedim kural ihlali yapmışım ama keşke hangi kural olduğunu da belirtseler. Bir kelimeyi büyük harfle yazmıştım ya ondan ya da referandum konusuna ahahhahahah yazmıştım bundan diye tahmin ediyorum. 5gün mafoldum bence düzelt yazını ama artık çok geç galiba

Geliriniz de varmış, eğer okuyorsanız yurtta bile kalabilirsiniz, kiradan daha ucuza gelebilir.
bence bu fikir mukemmel Nyks-
bak dısardan bir bölüm okuosan yurt yoksa
bile örgunden dandikte olsa bi bölüm yaz
yurt iste
hem maddi acıdan cok rahat edersin
hem senin ev tutmanda cok tepki vereckler ya o tepkiyi veremezler tek istediğin okumakmıs gibi hissettir bosandıktan sonra
o tepkiyi azalt birden herseyle basa cıkamayacagını dusunuyorsan
yurttayken de durumunu duzelttip ev bakarsın boylece maddi manevi hersey asamalı olur
bunu ciddiyetle dusun bence de

bak dısardan bir bölüm okuosan yurt yoksa
bile örgunden dandikte olsa bi bölüm yaz
yurt iste
hem maddi acıdan cok rahat edersin
hem senin ev tutmanda cok tepki vereckler ya o tepkiyi veremezler tek istediğin okumakmıs gibi hissettir bosandıktan sonra
o tepkiyi azalt birden herseyle basa cıkamayacagını dusunuyorsan
yurttayken de durumunu duzelttip ev bakarsın boylece maddi manevi hersey asamalı olur
bunu ciddiyetle dusun bence de

Senin konularını biliyorum. Senin yerinde olsam ne yapardım? Bir kere o evden ayrılırdım. Tayinimi apartların olduğu bir yere çıkarırdım. Bunu söylediğim için üzgünüm ama annemle konuşmazdım. Gidip gelmezdim? Size destek olacak bir akrabanız falan var mı? Ya da yakın arkadaşınız? Bak kimse yalnız değildir. Gideceğiniz yerde muhakkak kafanıza uyan birbirleri vardır. Bir de psikolojik destek alın. İyi bir psikolog emin ol çok yardımcı oluyor. Unutmadan kimse yaşadıklarını bilmek zorunda değil. Bir süre kimseye bir şey anlatmayın.

Bu 3 ayı neden sığınma evinde geçirmiyorsun?? 6 ay kalma hakkı veriyorlar o sürede borcu öder düzenini kurarsın. Daha kötü olamaz dimi??

Benimde niyetim bu. En fazla 3 aya rahatlarım. Ama bunu kimseye izah edemiyorum. Misal en yakınım dediğimiz annem bile her gece eve başka adam alabilmek için ayrı yaşamak istiyorsun diyor.
Anlatabiliyor muyum?

boyandıktan sonra görüşme kimseyle ailen dahil. arasalar da açma. kimse sana bir şey yapamaz. elbet güvendiğin dostların vardır onlarla bol bol görüş enerjini toparla. tüm bunlar geçecek emin ol. ben böyle yapan anneleri gördükçe inanamıyorum. konduramıyorum ama var belli ki. sabır sabır diyorum. en azından düzenli gelirin var. eşinle de mümkün mertebe muhattap olmamaya çalış bu süreçte.

Anneme dedim sizin gibi paragözlerden kurtuldum, başka paragözlere takıldım dedim. Tabi suçu bize at şimdi diyor. Çekeceksin ben babanı 25 senedir çekiyorum diyor
Annenizi hayatınızdan çıkarın bence. Size zarardan başka hiçbir şey veremez bu insan.

Pisliğin tekiyle evlenmişsin. Hemen git ordan!

Ne pis herif ya.

O anneyle hiç görüşme. Sana ulaşmalarını engelle. Evini bilmesinler.

Ailen de kocan da olmazsa çok mutlu olacaksın.

Anlatabiliyor muyum?
Oha bi insan evladına böyle bişey diyebilir mi ya bence de görüşme annenle insanın annesi bunu yaparsa kocanın annesi neler yapmaz insana sabır versin Allah sana adamına düşmemişsin ne yazıkki inşallah bir an önce kurtulursun

Bir akraban yok mu ya babane aneanne ?Cok zor durumda oldugunu tahmin edebiliyorum.Rol yapmani tavsiye ediyorum en azından su 3 ay sık disini.Mutlu rolü yap bari kavga gürültü olmasin.Sonra bosanir kurtulursun ins.Bi yakinin olsaydi sana destek olacak cok iyi olurdu bu süreçte.Allah yardimcin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…