atmasını istemiyorum🙄

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.027
18.138
248
28
Bir arkadaşım var baya uzun süredir arkadaşız. Zırt pırt nişan kına elbiselerini atıyor yorum istiyor. Benim de yoğunluğum vardı baya ve evlilik işleri beni üzüyor zaten kötü ilişkiler yaşadım falan hiç duymak istemiyorum. Onun bir arkadaşı var bizi de tanıştırmıştı ama yakınlığımız yok hiç. Yani 5 senede toplasanız 3 kere oturmuşuzdur. Bu yaz düğünü olacak. Haliyle sadece yakınlarını çağırmış. Arkadaşım tutturdu seni neden çağırmıyor diye. Ben de dedim ki beni neden çağırsın yakın değiliz çok normal çağırmaması. Konuyu uzattıkça uzattı benden daha çok taktı.
Her neyse, ben biraz üzülüyorum düğün dernek vs. Bazen cevap vermiyorum inatla atmaya devam ediyor. Kınaya 3-4 elbise nişana 2 bekarlığa vedaya 3 tane şey aldı hepsini yorumladım ama sıkıldım ve hep kötü ilişkilerim falan geliyor aklıma.
Arkadaşlığımı da kesmek istemem çünkü saçma yani. Öyle anlatmak istedim. Nerdeyse düğünlere bile katılasım yok çünkü üzülüyorum.

Algı da seçicilik şu an güzel giden bir ilişkiniz olsaydı takılmazdınız mesela, ama hislerinizde anormal değil kötü yaşanılan ilişkiler ya da evliliğe gideceğinizi düşündüğünüz ve biten ilişkiler o yüzden böyle evlilik heyecanı yaşayan birini gördüğünüz de ister istemez bir yansıması oluyor size, geçici bir durum olduğunu bilin ve çok takılmayın.

Yani ben de yakın arkadaşım olsa onunla paylaşmak isterim. Fikir alırım. Siz yarın evlenecek olsanız arkadaşınızla paylaşmaz mısınız? Yani kısa süre önce boşanma, nisanlidan ayrılma ya da Allah korusun ama sevgiliyi,eşi kaybetme durumun yoksa bu kadar travmatik yaklaştığın nerden gelsin aklına.
Diyorsanız ki benden hiç bahsetmiyoruz. Kendi dertleriyle bunaltıyor beni hep böyle. O başka. Ama yani böyle degilse durum siz abartıyorsunuz hatta direk kıskanıyorsunuz gibi geldi arkadaşınızın mutluluğunu.

Yani niye benim mutlu ilişkim yok diye üzülüp insanların mutluluklarindan kaçmak, üzülmek ya da kıskanmak çok normal bir ruh hali degil açıkçası.

Demekki samimiyetine güveniyor ve goruslerini alıyor. Bu denli samimiyetiniz varsa arkadaşına dürüst davranabilirsin içini açarsın niye kendi kendine hisleniyorsun. Ayrıca bu süreçte arkadaşlığınizda senin hassasiyetin yüzünden zedelenmez.

Siz o niyetinizi düzeltin insanları kıskanmayı bırakın belki o zaman ilişkileriniz düzelir kız evleniyor arkadaş olacaksınız güya yazık ya algıya bak ben iyi değilsem kimse iyi olmasın

Bence aranızdaki bağ güçlü ise samimiyetine güvenip dürüstçe kendinizi kötü hissettiğinizden bahsedebilirsiniz, eğer sizi yanlış anlayacak biriyse zaten arkadaş olmayın. Sizi anlayıp hak veriyorsa zaten empati kurabilen düşünceli biridir. Açık olun derim ben.

nasıl açayım ki kendimi kötü hissediyorum desem bir tuhaf olur

Sizin yaşınızdayım ve ben de hiç evlenmedim. Allah sabaha çıkarmasın ki şu ana kadar hiçbir arkadaşımın mutluluğunu kıskanmadım. Bir evliliği, bir de hamile arkadaşlarını kıskanan kadınlardan ölesiye korkuyorum ben. Evlilik size göre statü atlamak gibi bir şeyse böyle düşünmeniz normal, bana göre çok sıradan bir şey, olur veya olmaz

ya bence kim olsa yanlış anlar gibi.
bir de tek kendinin değil arkadaşlarının gelinliklerini falan da atıp anlatıyor

çok saçma bir düşünce.
siz en iyisi arkadaşlığınızı bitirin, sizde olmayan şeyleri kıskandığınız kişilerin yanında bulunmayın en azından daha samimi olur.

hasetlik gibi değil de kendi eksikliğimi hatırlıyorum eğer adı kıskançlıksa sanırım evet
İlişkileri yürütememek, evlenememek, ikili ilişkilerde başarısız olmak eksiklik değil ki. Arkadaşınız sizinle heyecanını paylaşmak istiyor, fikirlerinize kıymet veriyor. Bakış açınızı değiştirmeniz gerek.

kıskanmak gibi değil ya. zaten herkesin sevdiği kendinedir neticede. yani onların özelinde değil ama bir düğün gelinlik görünce kötü oluyorum. evlenen arkadaşları var onlara atsa keşke hem daha çok yardımcı olurlar.

çok saçma bir düşünce.
siz en iyisi arkadaşlığınızı bitirin, sizde olmayan şeyleri kıskandığınız kişilerin yanında bulunmayın en azından daha samimi olur.
ben mal mülk kıyafet falan hiç kıskanmam. hep en iyisine sahip olsunlar isterim. ama manevi bir durum olunca boşluk hissettim galiba

Neden gelinlik görünce kötü oluyorsunuz? İsteyen herkesin giyebileceği bir şey neticede. İstesem şu an evlenecek birini bulurum mesela, aşık olmayı beklemek benim seçimim. İsteyen her kadın evlenebilir, böyle düşünün ve gelinliği kutsal ve ulaşılamayacak bir şey olarak görmekten vazgeçin bence

evet ve ben giyemedim
kutsal görmüyorum ama sevdiğim biriyle hayatımı birleştirebilmiş olmak isterdim. Bir de muhabbetler hep düğün nişan üzerine olmaya başladı haliyle insanlar evleniyor. ben biraz dam üstünde saksağan gibi kaldım ortamlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…