- Konu Sahibi berfinbilgen
-
- #17.081
ya yeni panoromaya öldüm bittim ya ama cok yüksek ben 350den falzasinı göremiyrm ki artık bi de 20 katalog off yaa bu ay ekmk kızartma makinesini almak icin fazla sipars grmistim kendimi kaybetmisim karım zaten 80tl oldu 50tl gereksiz alısveris yapmısım iade edicem erkek arkdsm kullanmayz gerkli olursa paramızla alırız ugrasma 40 tllik sey icin dedi aldıgım fazla ürünleri iade edicem yaklasık 40tl falan iadem var yani :s
Canım İsim Vermek İstemedim de Gitti Gidiyorda Satış Yaptım Yandım Sizde Yanmayın Diyodu Metni Kopyalayıp Yapıştıtabilirim İsterseniz Bende Satış Yapmayı Düşünüyodum Gitti Gidiyordan Bunu Görünce :s
ben senin yaptığının aynısını arçelik ütü hediye veriolardı çeyizime atarım kullanırım diyerekten morelimin bozuk olduğu gün bütün beğendigim almayı düşündüğüm ne varsa hepsini almıştım 85tllik sırf kendime almışım faturam kesildikten sona baktım sakin kafayla anamm neler almışım bölee dedim nese kargo geldi çocuklar gibi sevinerek açtım baktım kullandım cicilerimi beğendimde aldıklarımı erkek arkdaşımla ödedik neseki öğrenci halimle nasıl ödücektim başka ütüdende çok memnun kaldım denemek için ütü yaptım güseldi tekrar ceyizime kaldırdım bayanssulusmile
ya kızlar iade sınırı varmı yani aylık su kadar iade yapılır diye . bi de colrtrend rujlar bantlı gelyr ya eger acarsam iade alırlarmı
Bi Kaç Yorumu Paylaşıyorum Sizlerle...
Gittigidiyor a verdiğin %10 luk pay gg nin bu işten kazancı ve bu kazancın vergisini verdiğini söylüyor.
GG diyorki Sen yaptığın satışlardan dolayı fatura kesmek zorundasın.
Cezayedim arkadaşıma soruyorum bu soruyu ????
Yasal olarak bu işe başladınız ve çatır çatır satışlara başladınız...
Artık Satışlarınızdan fatura kesiyorsunuz peki faturayı kimin adına kesiyorsunuz GG ye mi yoksa alıcı Ahmet e mi?
Bu gibi siteler diyorki Sen faturanı kesmek yani yasal mevzuatları yerine getirmek zorundasın ama seni denetleyemem tüm sorumluluk sendedir diye sözleşmeye ekliyor.
Peki ben faturayı Alım yapmış kişi olan Ahmet e mi keseyim ee Benim hesabıma para Ahmet ten gelmediki GG den geldi maliye hesapları kontrol ettiğinde kardeşim sana GG den ödeme gelmiş sen GG ye fatura neden kesmedin demiyecekmi?
İşte burda yasal bir boşluk var hesaba parayı yatıran GG sen neden alıcıya fatura kesesin.
Ayrıca Sen GG ye dükkan kirası, listeleme ücreti, ve %10 komisyon veriyorsun şuan bunu GG ye fatura ediyormusun gider olarak göstermen için Yasal olarak bu işi yapıyorsan tabiki ticaret yapıyorsan hesabını bilmen gerekli. Bu fatura kesme işi GG nin hiç işine gelmeyen bir durum kar ı düşecek çünkü.
Diyelim alıcıya fatura kestin örnek verelim : 100 tl lik ürün sattın %10 komisyon 10 TL gg ye gitti senin hesabına 90 TL yattı sen 90 TL lik mi fatura kesecen alıcıya ee alıcı sana sormuyacakmı kardeşim ben 100 TL ödedim neden 90 TL lik faura kesiyorsun. Ee bu işten satıcıda zararda gg de zararda olacak. GG neden bu işi örtbas ediyor hiç açıklama yapmıyor
Anlıyacağınız çok karışık maliyede işin içinden çıkamıyor yasal bir mevzuat yok ortada. Ama burada GG ve diğer sitelerde çok büyük zan altında.
2-Ne yazık ki bireysel satıcılardan önemli bir gelir elde eden bu site kulanıcı sözleşmesine koyduğu iki satır yazıdan başka hiçbir yerde satıcının vergi yükümlülüklerine değinmemiştir. Şu anda vergi yükümlülüklerini bilmeden satış yapanlar büyük risktedir. Forumlarda bunca yazılana ve kendilerine gelen yüzlerce mesaja rağmen sitesinde herkesin görebileceği bir yerde örneğin siteye giriş kullanıcı ana sayfasında bunu duyurabilirlerdi ancak ticari kaygılar ile bunu yapmıyorlar. Vergi daireleri ve maliye ile yıllardır hem firmamızın denetlenmesi sırasında hem de sonrasında görüşmelerimiz olmuştur ve olmaktadır. Buradan elde ettiğimiz bilgi bu Gittigidiyor meselesi ile ilgili istanbul defterdarlığına çok sayıda ihbar ve şikayetin geldiği ve bu konuda istanbulun da denetlenmesi için gerekli ekip ve çalışmaların çok kısa sürede başlanacağı yönündedir. Buradan hereketle burada satış yapan tüm kişilerin kendi durumları ile ilgili bir muhasebeci ile görüşmelerinde fayda vardır. Satıcılardan bir kısmının sizin dediğiniz gibi yaşı küçük ve öğrenci vb olduğu düşünülürse hiçbir muhasebecinin sizden bilgi için para alacağını sanmam. Bir muhasebeci mali müşavir tabelası gördüğünüz yere girin ve durumunuzu konuşun. Size yardımcı olacak ve doğru şekilde yol göstereceklerdir.
3-Durumu güzel özetlemişsin hocamda ...maliye 2009 aralık ayını baz alarak usulsuzluk tutanağını işlem sayına göre kesmekte....
2009 u kapatsan bile 2010 dan satışın varsa yandın zaten...aylık beyanname cezası 500 tl ....ben zor doğrulttum...herkez belge ver ekle adını ver dükkanını ver diyor ama vermem....
gidin basmahane vergi koordinasyon mudurlugune orda adnan bey var gg le o ilgili sorun bakalım ne nedir...?
Bu konu fazla uzadı zaten ....faturasız satış yapmaya devam edin arkadaşlar vergide vermeyin...gg nasılsa veriyor...
her koyun kendi baçağından aslır arkadaslar....
4-Sanırım yanlış anlaşıldı. Ben 2009 u kapatın 2010 a devam edin demiyorum. Arkadaş demiş ya "ben paramı GG den alıyorum alıcım olan Ahmet'e fatura kesmem doğru mu?" diye ona açıklık getirmeye çalışıyorum. Yani satıcı alıcıya tam olarak faturasını kesecek, GG den de komisyon ve ilan faturasını alıp gider yazacak.
Asla siz orada faturasız satışa devam edin demiyorum. Olur mu öyle şey. Bugün olmazsa yarın başları büyük derde girer. Burada satış yapmak isteyenler vergi yükümlülükleri konusunda bilgi istiyorlarsa danışma babında gidip bir muhasebeci-mali müşavir ile görüşsünler diyorum. O sitede her an her satıcı denetlemeye maruz kalabilir. Faturasız satıyor ise vay haline. Çünkü hem site tarafında hem banka tarafında kayıtlı herşey. Geç olmadan bir muhasebeci ile görüşüp kendi durumları ile ilgili en doğru bilgiyi onlardan alabilirler. Biz kendi adımıza GG deki dükkanımızdan bir tek faturasız satış yapmadığımızdan bu konuda bir çekincemiz yok. Ama faturasız satış yapan fakat iyi niyetli olan arkadaşlara yardım için yazıyorum. Yoksa orada faturasız binlerce satış yapıp bile bile vergi kaçıran hele ki sahte ve kaçak mal satanı asla tasvip etmiyorum.
Faturayı kendiniz keseceksiniz gg bundan sorumlu degil diyor avon satıyorum diyelim o ürünün oldugu faturayımı gönderiyorum alıcıya ?
alırlar cnm iade limiti yok ama ben şahsen açtıktan sonra iade etmiorum genelde paketlileri içimden gelmio demek :)
saol ilkşahcım birde sadece kargocu gelncemi veriyorz iadeyi kargoya gitsek ne kadar ücret alırlrki
Marguise yüzük parmakta hoş hoş duruyor tavsiye ederim hanımlar..Zaide cevap attım tatlım bakarsan bi..
ya ekmek kızartma makinesi 30tl birsey hadi tost maknası olsa anlıcam daama bu yemk takımı icin alırım kendime birseyler artıkkk
mrb arkadaşlarr,ya bu indirim kataloğundaki ürünler ne çabuk bitiyo arkadaşlarr madem stok az koymasalar barii 3lü pembeli kırmızılı bi ruj var 2. sayfadaondan istermiştim müşterim 8 liraydı parasını da almıştım hatta 2 gün önce girdim stokda kalmamış ne yapacağım bilmiyorum şimdi getirtmiyorumda diyemiyemm zor durumda kalacam,ne yapabilirim ya başka bi yerden temin filan edebilirmiyim acaba bilgilendirirmisiniz arkadaşlar
:hulya::hulya::hulya:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?