Aykırı bir insanım bu yüzden çok yalnızlık çekiyorum

işte bunlar hep ergenlik :) ezmek için ya da sorununu küçük gördüğümden böyle yazmadım, zamanla geçeceğini bilmen için dedim
" En basitinden çikolatayı sevmem. Şeker sevmem."
bunu bile kendinde bir aykırılık olarak görmüşsün yavrum ya, ben de sevmem şekerli şeyleri. ekşi şeyler de sevmem, yeşil erikten nefret ederim (bunu duyunca şok geçiren insanlar var ).
yazdığın her şey o kadar normal ki, 18 yaşındaki bir insan bu kadar az aykırı olabilir.

Annem , teyzeme ''Tuana var ya daha açılmamış bir kutu'' demişti . Kendimi cidden çok yalnız hissediyorum. Üniversiteye başka şehire gitsem geçer mi bu asosyalliğim , cidden normale dönebilir miyim insanlardan kaçıyorum resmen , yapamıyorum.

bir 10 sene sonra şu yazdıklarını okuyup kahkaha atacaksın
derslerine ağırlık ver takma kafanı böyle şeylere

Tipik ergenlik, kisilik oturana kadar ic kimlik catismasi. Gecer, kafan karisik sadece. Bak mesela, hem hic kimseye katlanamiyorum diyorsun, hem yalnizliktan yakiniyorsun.
.

istersen terapiye gidebilirsin çok canın sıkılıyorsa... ama psikiyatrlık falan bir durumun yok, gayet normal yaşadıkların.
ne güzel demiş annen işte, yakında açılacaksın, kimbilir ne kadar güzel olacak. şehirle alakası olduğunu düşünmüyorum, daha sosyal şeyler yapmaya çalış, kafanı dağıt. mesela bugün tiyatro bileti al ve git. evde kitap okumak yerine dışarıdaki kültürel etkinliklere katıl. tek başına bile bunları yapabilen kişinin özgüven sorunu yok demektir.
birçok insan dışarıda yalnız başına yemek yemeye bile çekiniyor, sen de bu tür korkularının üzerine git.

Seni kendime benzettim biraz ben de 19 yasindayim ve senin de bahsettigin gibi diger insanlarla pek uyusmaz ilgi alanlarim. Mesela yabanci diller en buyuk ilgi alanimdir millet bos vaktinde orda burda gezerken ben yabanci dil ogrenmeye calisirim kendi kendime. Ya litvanca cok garip bir dil soyle soyle ozellikleri var desem suratima bon bon bakiyorlar. Muzik zevkime deginmiyorum bile, folk-metal severim ben ve insanlar "bu ne boyle ya" tepkisi veriyorlar muziklerime. Bir de ilgi alanlarindan biri depremler ve doga olaylari olan bir insan olarak sen de takdir edersin ki etrafimda oturup konusabilecegim cok insan yok.

Demem o ki aykiri degilsin sen sadece biraz farklisin. Bunun keyfini cikar bence herkesle ayni olup ne yapacaksin?

Canım benim seni çok iyi anlıyorum bende sen gibi sürekli aksiyim yani bu aksilik haksızlığa gelemediğim konularda oluyor. Ve insanların yaptığı davranışları hazmediyorum bu yüzden toplumdan kopuk yaşıyorum. Müziğe kitaba veriyorum. Ama artık bir yere kadar oluyor insanız sonuçta ve toplumda sevilmek sayılmak istiyoruz. Kötü biri değilim seninde kötü biri olduğunu düşünmüyorum. Sadece farklı bakış açılarından dolayı yalnız kalıyoruz. Ama bu durum seni çok rahatsız ediyorsa uzman yardımı almanı tavsiye ederim. Çünkü ben öyle yapacağım.

Merhaba, ne aykırısınız ne de farklı... şimdi suratına bön bön bakan arkadaşlarınıza sorsak, o-hooo onlar da kendilerini anlaşılamayan bir zeka bombası olarak görüyorlardır :) ben senin ve konu sahibesinin yaşıtlarınızdan daha bilinçli ve öğrenmeye, gelişmeye istekli olduğunuzu düşünüyorum. bu bir artı.
anlaşılmama hissi zamanla düzelecektir, atıyorum doğa olaylarını ille de çevrendeki insanlarla konuşman, herkesin senin ilgilendiğin alanla ilgilenmesini beklemen gereksiz. madem yabancı dile de meraklısın, bu tür konuların tartışma forumları var, oralarda yaz. nerde yaşıyorsun bilmiyorum, rasathanelerde falan gönüllü olarak çalış vs vs, bunlar senin elinde.
ki yazdığın ilgi alanları hep bireysel çalışma gerektiren alanlar, sen öyle sevebilirsin ama insanların orda burda gezmesi onların boş ve sığ olduğunu göstermez.

Yaş döneminle alakalı düşünceler bunlar.
Hem kimseyi beğenmiyorsun hem özgüvenin sıfır vs...

Ben böyle durumlarda mutlaka spor öneriyorum.
Spor,bedenen ve ruhen rahatlamanı sağlar.Biliyorsundur spor yapınca endorfin salgılanır.
Ayrıca kişide düzen ve disiplin duygularını geliştirir.
Arkadaşlık kurmayı kolaylaştırır,aynı hobiyi paylaşan kişilerin konuşacakları konular daha fazla olur.

Ben zaten aykiri oldugumu dusunmuyorum. Sadece ilgi alanlarim diger insanlardan farkli ve bu yuzden ilgi alanlarm hakkinda konusabilecegim cok insan yok, bunun normal oldugunu ve aykirilik olmadigini anlatmaya calistim. Kendimi "anlasilamayan zeka bombasi" olarak gordugumu soylemedim zaten, biri karsima gecip ilgili olmadigim konular hakkinda biseyler anlatsa ben de bon bon bakarim muhtemelen. Diger insanlarin sig ve bos oldugunu da soyledigimi hatirlamiyorum? Ne oyle bir seyi yazdim ne de ima ettim. Ilgi alanlarim hakkinda yeterince faaliyette bulunuyorum zaten tesekkurler.

Katiliyorum. Cikolata sevmemeyi, light kola icmeyi bile aykirilik saymis konu sahibi arkadasimiz. Halbuki bunlar hep ergenlik. Ne guzel kendilerini gelistirmeye merakli genclermis ikisi de. Biraz da sosyal iliskiler konusunda kendilerini gelistirseler daha iyi olur onlar icin. Eglenmeyi de bilmeli insan.

bence biraz kendini begen ve kendinle barış..
ayrıca en kötü özelliğini ben söyleyim OLAYLARI ÇOK ABARTIYOSUN

ben zaten senin zeka bombası olduğunu düşündüğünü söylememiştim.
"Sadece ilgi alanlarim diger insanlardan farkli ve bu yuzden ilgi alanlarm hakkinda konusabilecegim cok insan yok"
ee ben de ilgi alanların hakkında konuşabileceğin insanları forumlarda bulabilirsin diyorum, bu çıkıma neden? üniversite kulüpleri de dışarıdan insan alıyorlar eğer üniversitede değilsen.
kusura bakma buna da kızacaksın da ilgi alanlarım farklı dediğin dil öğrenmek vs, hiç de farklı bir şeyler değil. daha geniş çevrelere girersin umarım.
rica ederim.

Son düzenleme:

Kizmadim farkindaysaniz?

Ben de tam ayni soruyu soracaktim bu cikisma neden? Ilgi alanlarim cevremden bir hayli farkli bunu belirteyim once, arkadas cevremde benim ilgilendigim seylerle ilgilenen yok, bu demektir ki "farkli" ilgi alanlarina sahibiz. Henuz tum dunyayi gezip tum insanlarla tanismadigim icin butun insanlik capinda degerlendirme yapamiyorum sadece 19 yil boyunca icinde bulundugum cevreyi baz alarak bir degerlendirme yaptim. Diger insanlarin bos oldugunu dusunuyorum en zeki benim cok farkliyim gibi bir havam yok zaten konu sahibine anlatmaya calistigim buydu.

Bence kendinizi başkaları gibi olmaya zorladığınız için geriliyorsunuz.Çünkü yalnız kalmamak için onlara benzemeniz gerektiğini düşünüyorsunuz.Aslında haklısınız benzerler birarada olur ama siz kendiniz gibi olduğunuzda zaten size benzeyenleri zamanla bulursunuz.

Önemli olan arkadaşlarla her konuda aynı olmak değil zaten temelde benzemek yeterli.Yani siz üniversiteyi kazanmayı kafaya koymuşken aklı sadece eğlencede olan kişi elbette sizin arkadaşınız olmamalı.

Siz eğer kendinizi kabullenmezseniz başkalarınn kabul etmesini bekleyemezsiniz.Önce siz kendinizden memnun olun sonrası zamanla gelir...

Light kola sevmeni, çikolata şeker sevmemeni aykırılık olarak mı değerlendiriyorsun?

birçok kişi metal müzik seviyor. ben de ve aynı zamanda birçok kişi de kitap okumayı sever. bunlarda bir aykırılık yok ki.

daha 18 yaşındasın. tam olarak toplumu ve insanları anlayacak bilgi ya da deneyim düzeyine sahip olamazsın. ayrıca insanları cahil diye nitelendirebilecek konumda da değilsin.

zaten kısa boylu diye kendini yarım insan hissetmen yanlış. olur mu öyle şey?

ayrıca ilgi alanlarım astrofizik, biyoloji, psikoloji demişsin de bunlar birbirinden çok farklı alanlar. insanlar yıllarca bu konularda okuyorlar. 18 yaşında sen de olsan olsan bu alanlarla yüzeysel olarak ilgilenebilirsin bu da seni çok farklı yapmaz.

liseden yeni mi mezun oldun üniversiteye başladın mı?

açıkçası bence senin sorunun aykırılık değil. insanların senden kaçması için başka nedenler var bence. sert olabilir misin insanlara karşı? her şeyi ben bilirim havalarında geziyor olabilir misin? ben buradan baktığım kadarıyla seni böyle gördüm yanlış gördüysem kusura bakma ama 18 yaşında kendini gerçekten başka bir boyutta çok kültürlü farklı bir insan olarak görüyorsun. öyle değilsin bu düşünceden kurtulursan normal ilişkiler kurarsın.

işte ben de o yüzden daha geniş çevrelere girersin umarım dedim ya. nasıl gençlik ortamları varsa artık, dil öğrenmeyi sevmek bile farklılık sayılıyormuş... sanırım üniversiteye de gitmiyorsun, ben çıkışmadım; aksine söylediğim her şeyin senin kurduğun cümlelere karşı argüman olduğunu zannederek atarlı cevap vermen de komik durmuştu üst mesajda :) ergenliğine veriyorum, tekrar rica ederim.

ayy canım üzüldüğün şeye bak insanlardan farklı olmak bi ayrıcalıktır senin baktığın açıdan bakamıyorlar diye kendini insanlardan ayrı tutma
kolayı sevmek çikolatayı sevmemek bunlar tercih meselesi her insanın aynı şeyleri sevmesini kimse bekleyemez zaten ki bu da bizi biz yapan şeylerdir
değişik bi ilgi alanın var aslında bu alanlarda kendini geliştirip insanların içinde parlayan bi yıldız olabilirsin
her şeyi kendi aleyhine çevirmek senin elinde
ben de kendime kızıyorum bazen basit bi konu hakkında bile öyle derin şeyler düşünüyorum ki millet şaşırıyo ondan onu nasıl çıkardın diye
öyle olduğunda da ister istemez kendimi onlardan farklı görüyorum ama iyi anlamda çünkü onların benim kadar geniş düşüncelere sahip olmadığını anlıyorum
sen de kendi özelliklerini böyle kullanmaya bak olumlu tarafından bak canım
üniye gittiğinde her şey değişecek fikirlerin değişecek bunları düşündüğün için kendine güleceksin bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…