Aylik 3 bine buyuk sehirde gecinebilir miyim?

Yok cocugum konuyu arkadasim icin acmistik kac sene onceydi sanirim benim.cocugum yok

Benim kuaförüm kadiköyde, moda bahariye arasi bir lokasyon diyeyim. Semt olarak gayet iyi bir yerde yani, temiz ve guzel de yapiyor. manikur pedikur komple agdaya 200 tl ödüyorum. Her seyin skalasi cok genis istanbulda.

evlendim bosandim ve bir kizim var.babasinda kaliyor.ben calostigim icin bakacak kimsem yok.babasinda kaliyor.yeniden bir hayat kurmak kizimi yanima almak istiyorum.ama karakterimde sıkıntılar var karakter degil sanirim beynimde..
Bunu siz yazmışsınız
Arkadaşlarınız için açtığınız konuların başlıklarında konuyu hep başkası için açtığınızı belirtmişsiniz
Ama bu mesajın olduğu konuda öyle nbi i şey yazmamışsınız

Belirttim simdi ayriva sifre sadece bende yoktu o zaman o da acmis olabilir valla hatirlamiyorum ama cocugum yok net olaa bilirdim

Klasik kuzenim yazmış mevzusu

Belirttim simdi ayriva sifre sadece bende yoktu o zaman o da acmis olabilir valla hatirlamiyorum ama cocugum yok net olaa bilirdim
Umarım yoktur , konuyu başından beri değişik buldum zaten, 8000 maaşı olan 35 yaşında ama hiçbir birikimi olmayan, çocuksuz çalışan bekar olmasına rağmen de kışlık erzak hazırlama konusunda bu kadar uzman biriyle hiç tanışmamistim. Velayetini aldığınız veya almadiginiz ama size anne diyen bir çocuk varsa hikaye ve karakter oturuyor ama bu durumda da o para size yetmez cıks

Cocugum yok.birikimim var ya da yok olmayadabilirdi ben simdi sunum var bunum var demeyecegim ama herkes biriktirmek zorunda degil.ben köy kiziyim bilmem normal

Bu konuyu sevdim, gündemin nabzını tutayım dedim;
Dün iş çıkışı uzak ülkeden bir misafirim vardi. Beşiktaş'ta buluştuk, green salads diye bir yere gittik. Çarşının içinde, Gayet güzel, terasından geleni geçeni izleyebileceğin şirin bir yerdi. Ben beğendili izgara tavuk+salata+makarna olan tabağı aldım -35 TL tuttu . Oradan çıkıp Dolmabahce'ye doğru yürüdük, tam saat kulesinin orada bir tesis var, Denize sıfır,boğaz köprüsünü, güzel İstanbul'u, geçen gemileri izliyorsun. Cook güzel bir yer.
Sırf burada paylaşırım diye resmini çektim,şöyle bir yer
Tanesi 15 liradan 2 salep aldık...
Yani bir iş çıkışı tikabasa yemek ve boğaza nazir sıcak bir şeyler içmek kişi başı elli liraya denk geldi.
Bu planı haftasonuna yayarsak araya hemen o civardaki Resim müzesini koyarsak (öğrenci 10 tam 20 TL ve kesinlikle gezilesi harika bir müze) , arada birkac bardak çay ve tatlı da içsen yine günü 100 TL'ye varmadan sonlandırabilirsin
Arkadaşım birkaç gün daha burada. Eğer beraber İstanbul'u yaşayacak ve (burada yazan rakamlarla kıyaslarsak) çok pahalı olmayan aktiviteler yaparsak yine mesaj yazarım.
Maksat güzel bir gün geçirmek isteyip 'ay bir güzel gün geçirsem gidiyor ucyuz lira' diye çıkmak istemeyen insanlara 'daha ekonomik bir İstanbul mümkün' bakış açısıni kazandırmak

"İstanbul'da bir çıkışımız ucyuz lira" isimli serime devam edeyim. Bugün turist misafirimi Üsküdar'a görürdüm. Kız kulesini tam karşıdan gören zeminler var, oturulacak. Altimiza mont serip oturduk. 3-5 liraya gelip geçenlerden çekirdek, kağıt helva, çay, kahve alabiliyorsun ama biz bir şey istemedik. Oooyle sohbet ettik sadece (sıfır TL)
Bir ara bir müzisyen geldi,onu dinledik - para attık o kadar.
Bir de resim çektim KK için manzaranın guzelligini

Sonra tekrar sahile çıktık , denesin diye ona katmer ısmarladım (ikinci katından boğaz köprüsü gözüken şık bir mekan /Bağdat künefe) 1 katmer- 2 çay'a 28 TL ödedim.
Yani kişi başı 14 tl'ye saat 7'den 10'a keyifli zaman geçirip İstanbul'u yasamis olduk :)))

1500 mutfaga gitmez ki benim..sabah kahvaltim bi yumurta bi peynir..ogle.bi et yemegi yerim.disarida aksam da bi kase yogurt tamam benim isim.
mutfak olarak dusunmeyın ıllakı market alısverısı oluyor en kotu sadece kahvaltılık alsanız dunyanın parası.Tuvalet kağıdıydı detarjanı temizlik malzemeleri..Tesisat bozuluyor yada baska seyler bozuluyor 200-300 gidiyor..Mutfak olarak değil ev gideri olarak düşünün.

Bu yazdığınızı unutmayıp İstanbula tasındığınızda güncellemenizi rica ederim. Elime sizin elinize geçenden cok daha fazla geciyor fakat ne bot ne mont ne alışverişe gidiyor.En basıtı ısınma merkezi sistem 750 geldi en son.Ödemeyeceğim diyemiyorsun.Yalnız yaşayınca tek lüksüm tek olmak ve ısınmak mantığım oluştu.İşiniz evinize yakınmış.Ama insan dısarı cıkmak istiyor,misal bir yerden gec donuyor yada toplu tasıma için geç oluyor , o zaman 50-100 taksi. Hele bir yaşamaya başlayın neden kısıp nereye ne kadar para yatıracagınıza kendiniz karar verirsiniz

kira ve faturadan sonra 3 bin kaliyorsa gecinirsiniz .
tabi gecinmek var gecinmek var . tek kisiyseniz daha rahat gecnirsiniz . benden 1 sene once mezun olan arkadaslarim istanbulda ise basladilar bitanesi 3000 maas aliyodu 1500 u kiraya gidiyodu ama mecbur baska is yok geciniyodu ciocuk simdi isinde yukseldi rahatlamistir diye dusnuyorum.kiradan ve faturadan sonra 3 bin guzel birbrakam

Aynen katiliyorum 1000 lira fatura bir kisi aksamdan aksama eve gelen birinic8n cok fazla
yasadıgın apartman aidatı+ısınma+elektrik+su+internet.. Aksamdan aksama eve gelen ve tek yasayan biri için 175 tl elektrik ,100 küsür internet, 750 ısınmada fazla.Ama faturalar tek mi çift mi diye bakmıyor maalesef..Yalnız yaşamanın bedeli..

Peki guncellerim.
Disari cikmak icin aylik 1000 tl limit koydum.ufak bi aracim var goturmeyecektim istanbula ama goturecegim sanirim.
Merkezi isinma dogalgaz olan bir yerde gereksiz.boyle bir eve tasinmam.benim su an ister inanin ister inanmayin ama dogalgazim acik degil.hirkami giydim oturuyorum
Herkes bir degil.bana en soguk zamanlarda gelirse 300 gelir

Fatura tek mi cift mi bakar...
Iki kisi daha fazla harcar.isik yakmam aksamlari cok guzel kokulu mumlarim tutsulerim var.su an evde bisi yanmiyor mesela giydim hirkami aldim battaniyemi tv izliyorum.sizler kadar fatura odeyecegime sevdigim bir seyi alirim.guzel bi yemek yerim.
Ya buri olsa hayatimda elbette bende yakarim kaloriferi.insanlar iki kisi olunca bu kadar tasarruf edilmez.sen parfum alacaksin diye hirkayla mi oturalim dese adam haklibu bekarligin avantaji.istediginden kisip istedigine harcarsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…