Aylik 3 bine buyuk sehirde gecinebilir miyim?

Aracın varsa niye goturmeyesin ki zaten? Napicaksin ? Vergisini kaskosunu ödeyip eski yaşadığın yerde çürümeye mi birakacaktin?

Son düzenleme:
İki kişi kısmadan 120 öduyorsa tek kişi ne kadar kıssa da en az 100 öder çunku bütün vergiler hane başı hesaplanıyor, kişi başı değil. Boş eve bile 70- 80 TL fatura ödüyoruz çünkü ödedigimizin yüzde sekseni vergi zaten, az bişey kullanım bedeli ödüyoruz, bunu anlatmaya çalışıyor insanlar.illa tasarruf edicem diyorsan ev değil öğrencilerin tercih ettiği apart tarzı bı pansiyonda oda tutmalisin. Onda bile her keseye uygun alternatif var, sen öğrenciden bile az konforla yetinebilecegin için en ucuzunu tutarsın ( ortak banyolu, ısıtmasız, yemek vermeyen) olur biter. Evde tasarruf edemezsin

Son düzenleme:
Piraye hanim ben 3500 luk ev tutacagim dogalgazi da burada ne harciyorsam o kadar harcarim.kapiş?

Kombiyi bile açamadığım, düzgünce isinamadigim bir hayat olmaz olsun tasarruf edeceğim diye en temel ihtiyaçlardan vazgeçenleri anlamıyorum anlamak da istemiyorum
Ya sadece isinip yemek yemek icin caliamak beni mutsuz eder.eger ben kazandigimi dogalgaza vereceksem kazanmanin anlami yok.sevdigim seyleri yapamayacaksam,alamayacaksam kisa kolla kisin gezmenin anlami yok bence.hirkamla gezerim evde o kadar dogalgaz odemem.nokta

Kira ve faturalar ciktiktan sonra olabilir ama gida aldi basini gitti bugun en kotu 1500 lira erzak parasi ayirmaniz lazim onlada hersey alinmiyor maalesef

Şey kapis yazmayı unutmuşsunuz.

Piraye hanim ben 3500 luk ev tutacagim dogalgazi da burada ne harciyorsam o kadar harcarim.kapiş?
Barınma için daha rasyonel ve ekonomik alternatifler varken ısınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlardan kısıp tasarruf etmeye çalışmak tuhaf geldi bana ama kısacak olan sizsiniz , ben deneyin derim.

Bu arada bir önceki mesajınızda araçtan bahsetmişsiniz, kullanmazsanız da genel giderlere ciddi bir kalem ekler. Bu da ilk mesajinizdaki hesabı bozar. Başta hiç bahsetmemiştiniz zaten, şaşırdım hayırlı olsun yeni mi aldınız?

Yeni almadıysanız başta bahsederdiniz zaten, yoksa niye bahsetmeyesiniz?

Yeni aldiysaniz onun borcu da eklendi şimdi. Gerçi siz bütün giderlerinizi hırka giyerek karsilayabiliyorsunuz anladığımız kadarıyla ama bilemedim şimdi, zorlamayın da

Son düzenleme:
Yazdim aslinda tekim.ev kira degil.3 bin kalacak elimde

Bir de ilk mesajda ev kira değil demişsiniz, sonra bana 3500 luk ev tuttum dediniz, araba yoktu başta bugün araba var dediniz, bir ara çocuklu konu açtınız sonra yok kuzenim hesabımı kullandı dediniz yorumlarınizda tek sabit unsur hırka. Bence siz hirkanizi giyip biraz düşünün. Tam olarak derdinizi tespit ettiğinizde yeniden konu açın

Şey var bide İstanbul’a gelip beylikdüzünde yaşayıp Sarıyer’e gidecek Ordulu gariban arkadaş. Arabası da varmış:’)))))

Ben oyle bisi demedim
Sariuwrde yasayacag8m.evim.silivride bana faydasi yok evin.aracimi yeni almadim kucuk bir aracim var.annemlere bitakacaktim alacagim ynima

Ben oyle bisi demedim
Sariuwrde yasayacag8m.evim.silivride bana faydasi yok evin.aracimi yeni almadim kucuk bir aracim var.annemlere bitakacaktim alacagim ynima
Küçük araç derken? Scooter veya bisiklet kadar küçük değilse yine masraf çıkarır. Range filan değil demek istediyseniz de farketmez yani, benzin LPG kasko her yerde aynı fiyat . Faturalara en az + 500 ekleyin bu durumda, ama hırka giyerim kaskoyu az öderim veya memleketten ucuza benzin alıp balkona koyarım derseniz bilemem tabii. Mümkün bence..

Son düzenleme:
Şaşılacak şey doğrusu, söylemeden geçemedim.
Aranırsa elbet bulunur makul mekanlar ama büyükşehirlerde daima mesele zaman olduğundan, keyifli bir gün geçirmek adına şahsen 2 saat yol harcayacağım bir yerden ziyade çevremdeki yerleri tercih ederim.
O sebeple insanın iş ve hane konumu çok önemli.
Hayatınız bu alanlarda şekilleniyor.
Fiyatlara da aşırı aşırı şaşırdım, türk kahvesi 15 tl den başlıyor orta direk mekanlarda kıraathane değilse.

Ben de çook şaşırdım, o menüyü başka nerede buluyorsun 35 liraya ya, valla en son iki ay önce kadar, orta halli bir kafede hiç de doymadan ufacık parça sebzeli kiş ve meşrubata 50 lira mı ne ödedim. Fiyatlar genel anlamda böyle yani, bir çay bile 8-10 liradan başlıyor merkezi yerlerde.

Belki şık kafelerde daha pahalıdır ama Dolmabahce'de boğaza nazır salep 15 TL :)
Adresi de tarif ettim,bence karakış gelmeden siz de bir uğrayın
Ayda hiç değilse 3-5 gün böyle turist gezdiririm,cebimden çıkan para çoğu zaman bu kadar -hatta bazen daha azdır.
Mesela cebinde sadece 80 lirayla eminonunden vapura binip balata gidebilir, kiliseleri sokakları gezip acıkınca Dimitri Kantemir müzesinin bahçesinde-tarihi surlarla içiçe samimi bir yerde mindere uzanıp hamburger patates yiyebilir, oradan mezata katılıp kendine bir müzik kutusu alabilir, tramvay ile eyupe gidip teleferikle Pierre lotiye çıkıp kahve içebilirsin. Bütün bunları yapıp cebinden 100 TL bile çıkmaması benim için olağan bir şey:) ama mesela Balat'a vapurla değil arabanla gidersen, park parası ödersen, yemeğini Forno'da yiyip şirin şirin süslenmiş 3. Nesil kafelerde kahve içip pasta yiyip mezatta kendine pahalı bir hediye seçersen, Pierre lotiye giderken yine arabanı otoparka birakip girişteki restoranlardan içecek bir şeyler alırsan belki de 380 lira ödersin.
İkisi de çok normal ve çok olagan.
Benim de demek istediğim tam olarak bu; inanılmaz bir fiyat skalasi var İstanbul'da yaşamak isteyen için.
Çoğu kişi konu sahibinin bazı tavırlarına sinir olmuş bence , onu anlayabiliyorum. Ama bu tarz konularda KK'da sıkça okuduğum "ay 600 TL'den ucuz ayakkabı yok, alkollü mekandan bin lira ödemeden cikilmaz, 9 bin liraya anca nefes alırsın" cümleleri bana çok mantıksız geliyor . Daha bu ay bir arkadaşım (ki mesleğinde 7. Yılı) 5bin liraya bir plazada işe girdi, sevinçten dağı taşı opecekti. Açlık siniri- ülkenin alım gücü belli ama alınan maaslar da belli. Sonuçta herkes bir şekilde yaşıyor, tatiline çıkıyor, dolabını dolduruyor... İstanbul'da konu sahibin alacağı 8 bin lira maaştan çok çok düşük ücretlerle kendi evinde kalan pek çok arkadaşım var ama yani hiçbir şeyden de geri durmuyorlar.
"Halimiz itten beter, keyfimiz paşada yok" mode : on :))

Bu arada madem insanlar şaşırmış, cuma cumartesi ve pazar yaptıklarımi da yazayım.
Cuma günü yine aynı turist misafirimle Sultanahmet'te buluştum. Konuşa gülüşe Karaköy'e (ilce olan değil- Fransız geçidinin oradaki) yürüdük, sonra Komando merdivenlerinden galata'ya çıktik (ki geçen haftalarda ücretsiz katıldığım bir turda rehberimiz bize bu merdivenlerin ve yaptıran meşhur ailenin hikayesini anlatmıştı) , buraya kadar sadece 3 TL'ye sokak mısırı aldım . Galata Kulesi'nin yakınlarında Galata Kahvesi'ne uğradık, 10-12 TL'ye sahlep içtik
Şu kadarcik resmini çekmişim sadece,ama yine de açık havada nezih bir mekan olduğu belli oluyor en azindan

Daha sonra ise istiklale çıkarken İtalyanca bir opera sesi duyduk,meğer kültür yolu festivali için Hakan Aysev ve Angelika Akbar caddeye stand kurmus,konser veriyormuş. Üstelik hiç kalabalık değildi, en önlere geçtik. Şansımıza arkadaşımın dilinden bir şarkı da söylediler, hatta sonra Pervane'yi söylediler... Tüylerim diken diken oldu, gerçekten çok güzeldi -ki operaya bayılırım , pandemiden önce 35 TL'ye balkondan bilet alır izlersim her oyunlari/ki şimdi AKM'de 50 olmuş-
Hakan aysev'i YouTube'da ararken biri bizim konserin bir kısmını paylaşmis,onu ekleyeyim;
Sonra bir boy yürüyüp arkadaşımın ailesi için hediyelik lokum vs alıp(ki onda da arkadaşımın kaziklanmasina engel oldum tabii ki) gece yarısı dağıldık.
Yani İş sonrası keyifli geçen 4-5 saatimi 13-15 liraya kapatmış oldum .
Cumartesi AKM'de bir tiyatroya gittim, 30 TL ödedim. Aslında normalde 18 TL ama AKM olunca malesef fiyatlar biraz pahalı oluyor. Şehir dışından gelen bir oyun olduğu için kaçırmak istemedim,aldım. Çıkışta biraz sergi gezip taksimdeki kitap kafelerden mephisto'da 15 TL'ye sıcak çikolata içip arkadaşımla oyun hakkında konuştuk. Sonra baska bir arkadaş ile buluşup bir boy yürüdük. O arkadaşım da sabah bir grup ile ücretsiz bir tura katılmış, adını hatirlayamadigim bir hoca eşliğinde İstanbul'daki şiir duraklarını gezmişlerdi. Kizilkayalar'dan 2 ıslak hamburger alip 14 TL ödedim (ki bayılırım) , festival kapsamında yeni bir konsere denk geldik, biraz takıldık, sonra da yine Galata Kahvesi'ne gidip 4'er liradan 2 çay içip evlerimize dağıldık .
Tiyatro dahil dolu dolu geçen cumartesim bana 67 liraya mal oldu.
Pazar da birkaç yıldır görmediğim bir arkadaşla bulustuk,onu Süleymaniye'deki favori kafeme (mimar Sinan) götürdüm, ben tiremisu aldım,o amerikano. İkisine toplam 50 TL hesap ödedim .
Kiii kafe gerçekten civardaki en güzel manzaraya sahip. Daha öncelerden çektiğim bir foto ile tarif edeyim manzarayı;

Sonra da vapurla Kadıköy'e geçip favori barım olan Karga'ya gittik (içinde yanan sominesi olan, ortaçağdan kalmış gibi harika ve ikonik bir bar) orada ödenen hesabı hatirlamiyorum çünkü arkadaşım ismarlamisti. Ama çok da pahalı bir mekan değil (zaten pahalı olsa benim favori barım olmazdı)
O gün de bana 50 liraya denk gelmiş oldu.
Böyle yani... İstanbul'da bu şekilde de dolu dolu yaşaniyor...

Hayranım sana biliyorsun değil mi Ekran resmi aldım yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…