allah allah
çok mu iyi olmuş
sor bakalım o anneye onları yaparken neler hissetmiş
kalbi nasıl acımış bi sor bakalım
ya adam kazandı dıyelım 10bın ama okuzun tekı napayım onun parasını mutsuz olduktan sonra ben 1700 alıorum esım 1000 alıo ıkımızn yol parası 500'ü gecıo akşam onun yuzunu görmek pahaaaaaaa biçilemez ya benım ıçın onemlı olan o dıye dusunuyorum
ben çok iyi bişey olduğunu sölemedim ki demek istedim yeri geldinde böle de yapılabiliomuş demek istedim hangi anne o durumda iyi hisseder ama bunları yaparkende işten atılmış kocanısınıda terk etmedi yani çocuğu hasta doktora götüremiyor diye eşinin arkasında durdu sırtını sıvazladı yanında olduğunu hissettirdi dimdik durdu benim eşimin maaşı bu kadar benim çocuğumu bile hastaneye götüremiyor falan demedi çünkü o çocuk annenin olduğu kadar babanında tabiki anne çoooook başka bişey ama hiç bir babada çocuğunu o durumda görmek istemez şimdide onlardan iyisi yok okadar bekledi sabretti şimdi her seyleri var çok şukur
Bu farklı bir şey tabi.
Para bende kıro benim, ayı benim tarzından yana değilim. Bu ütopik bir örnek olup toplumda numune olarak bolca mevcuttur. En azından dengeli olsun bence.
sen benım anlatmak ıstedıgımı yanlış anladın her parası olan oyle demıorum oylede denk gelebelılır onemlı olan akşam evdekı huzur esınle mutlu olmak ben 5 aylık evlıyım ve cok sıkıntı cektım inş. borclarımızda bıtıyor. ama onunla ıyıkı evlenmısım dıyorum huzurum onemlı
Tamam tam ben de bunu diyorum işte aslında….
Aynı yerdeyiz.:13:
parasızlık kapıdan içeriye girdi mi aşk pencereden uçup gider...
bence insan evlenirken ne aşk aşk diye gözünü kör etmeli ne de para para diye.
ikiside birlikte olmalı.
paradan kastım,kişiye göre değişir.
herkesin bekar evinde yaşam standardı farklıdır.
dikkat edilmesi gereken şu;
evleniriken ne aşk ne para konusunda ütopik düşünmemek.
dengeyi kurmak gerek.
en nihayetinde o evliliğe 2 kişi başlıyorsunuz ve 3,4,5 devam ediyor evlatlarla.
bu nedenle maddi olanakları düşünmekte fayda var fakat çok a abartmamak şartıyla.
benim kuzenim 8 senelik evli.karı koca asgari ücret alıyorlar,2 de evlatları var hatta biri bebek,fakat geçiniyorlar.
eşimin eczacı arkadaşları var karı koca bu meslekteler evlerine ortalama 10 000 tl civarı para giriyor ama yetmiyor diyorlar.
işte iki farklı örnek.
bu farkın sebepleri;
kişinin alışkanlıkları,çevresindeki insanların ortalama bu standartlarda oluşu,ailenin maddi durumu...gibi şeylerdir.
konu sahibi zengin bir aileden geliyorsa çevreside bu şekildeyse yadırgamamak lazım.
fakat orta gelirli bir ailenin bireyi olup,çalışmak istemeden böyle beklentiler içine girmek bana göre sömürüdür.
aynı seyı anlatıp anlaşamamak bu olsa gerek :44::44:
Çok saçma bir soru olmuş
Bende 30 binden aşa olmıcak derim
Kimisi 3 bin demiş simdi ne düşüneceksin
Herkesin standardı vardır kımısı 3 binle gecinebiliyor kimisinin kuafor masrafı okadar kimisi spor araca biner kimisi dolmuşa sana
kalmış
Aşık oldugun kişinin maddıyatı kura gibi .... ama birazda senin durumuna baglı fabrıkatorun işçiyle evlenmesi sadece filmilerde olur:))))
Hazırcılık konusunda nam salacağız yakında. Eşim ne kadar maaş alsın, 5000 tl geliri olmazsa ben gecinemem. Önce baba parası sonra koca parası; pess.
3500 tl ile geçinemeyiz diyenler var konuda Eşimle benim maaşım bu rakamın biraz üstünde...Şahsen biz geçinebiliyoruz üstüne birde ev kredisi ödüyoruz
çünkü sende çalışıyorsun.oturup da eşim şu kadar maaş alsın diye beklemiyorsun.evin geçimine katkıda bulunuyorsun.
bu beklentiye şöyle de diyebiliriz;armut piş ağzıma düş
3500 tl ile geçinemeyiz diyenler var konuda Eşimle benim maaşım bu rakamın biraz üstünde...Şahsen biz geçinebiliyoruz üstüne birde ev kredisi ödüyoruz
çünkü sende çalışıyorsun.oturup da eşim şu kadar maaş alsın diye beklemiyorsun.evin geçimine katkıda bulunuyorsun.
bu beklentiye şöyle de diyebiliriz;armut piş ağzıma düş
Konu sahibi sadece eşimi bu kadar alsın istiyor :44::44::44:
Konu sahibi sadece eşimi bu kadar alsın istiyor :44::44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?