aylık gelir sizce ne kadar olmalı?

Arkadaşım öncelikle karşındaki insanın maaşı yerine karakterine bak derim benim için huzur mutluluk daha önemli maddiyat 2.planda senin içinde böyle olsun derim.Soruna gelince şöyle cevap vereyim ben Mersin'de yaşıyorum benim yaşadıgım şehir gayet her yönüyle ucuz bir şehir her bütçeye göre ev kirası var her bütçeye göre yiyecek,içeçek ,kılık kıyafet var örnegin asgari ücret alıp evi kira olan 2 çocugunuda okulda okutan insanlar da var benim yaşadıgım şehirde aylık 750 tl ilede geçinir insan aylık 900 tl ilede geçinir bazı büyük şehirlerde aylık 10 binlira alıp geçinemiyoruz diyenlerde var benim memleketimde aylık 10 binlira alan bir insan evde alır arabada alır aylık 300 lirayada kira var aylık 700 lirayada var semtine ve metrekaresine göre degişir şimdi sizin eşinizin maaşı düşük olursa yapacagız belli arkadaşım meyve ve sebzlerinizi market yerine pazardan alacaksınız biz hala pazardan alırız 20 tl kazak alacagınıza 10 tl alacaksınız 20 tlye ayakkabı alacagınıza 10 liralık alacaksın benim yaşadıgım yerde 10 lirayada ayakkabı var 10 lirayada etek-pantolon var 5 lirayda kazak bulmanız mümkündür bu devirde aylık 3 binlira yada 5 binlira birinin tek başına kazanması çok zor olur

allah allah
çok mu iyi olmuş
sor bakalım o anneye onları yaparken neler hissetmiş
kalbi nasıl acımış bi sor bakalım

ben çok iyi bişey olduğunu sölemedim ki demek istedim yeri geldinde böle de yapılabiliomuş demek istedim hangi anne o durumda iyi hisseder ama bunları yaparkende işten atılmış kocanısınıda terk etmedi yani çocuğu hasta doktora götüremiyor diye eşinin arkasında durdu sırtını sıvazladı yanında olduğunu hissettirdi dimdik durdu benim eşimin maaşı bu kadar benim çocuğumu bile hastaneye götüremiyor falan demedi çünkü o çocuk annenin olduğu kadar babanında tabiki anne çoooook başka bişey ama hiç bir babada çocuğunu o durumda görmek istemez şimdide onlardan iyisi yok okadar bekledi sabretti şimdi her seyleri var çok şukur

Bu farklı bir şey tabi.
Para bende kıro benim, ayı benim tarzından yana değilim. Bu ütopik bir örnek olup toplumda numune olarak bolca mevcuttur. En azından dengeli olsun bence.

Doğru; iyi günde kötü günde diye yemin ediyoruz başlarken. Kadın doğru olanı yapmış zaten eşinin yanında destek olmakla. En nihayetinde de durumları düzelmiş. Hayat bu nasıl çark edeceği belli olmaz. Çok zenginken birden batabilirsin ya da tam tersi olabilir. Clinton eşiyle tanıştığı zaman ikisi de aynı üniversitede öğrenciymiş. Eşi onun başkan olacağını bilerek mi evlendi? Elbette hayır. Sadece sevdiği için, fikirleri paralel olduğu için..

Bu farklı bir şey tabi.
Para bende kıro benim, ayı benim tarzından yana değilim. Bu ütopik bir örnek olup toplumda numune olarak bolca mevcuttur. En azından dengeli olsun bence.

sen benım anlatmak ıstedıgımı yanlış anladın her parası olan oyle demıorum oylede denk gelebelılır onemlı olan akşam evdekı huzur esınle mutlu olmak ben 5 aylık evlıyım ve cok sıkıntı cektım inş. borclarımızda bıtıyor. ama onunla ıyıkı evlenmısım dıyorum huzurum onemlı

Tamam tam ben de bunu diyorum işte aslında….
Aynı yerdeyiz.:13:

parasızlık kapıdan içeriye girdi mi aşk pencereden uçup gider...

bence insan evlenirken ne aşk aşk diye gözünü kör etmeli ne de para para diye.
ikiside birlikte olmalı.
paradan kastım,kişiye göre değişir.
herkesin bekar evinde yaşam standardı farklıdır.

dikkat edilmesi gereken şu;
evleniriken ne aşk ne para konusunda ütopik düşünmemek.
dengeyi kurmak gerek.
en nihayetinde o evliliğe 2 kişi başlıyorsunuz ve 3,4,5 devam ediyor evlatlarla.
bu nedenle maddi olanakları düşünmekte fayda var fakat çok a abartmamak şartıyla.

benim kuzenim 8 senelik evli.karı koca asgari ücret alıyorlar,2 de evlatları var hatta biri bebek,fakat geçiniyorlar.
eşimin eczacı arkadaşları var karı koca bu meslekteler evlerine ortalama 10 000 tl civarı para giriyor ama yetmiyor diyorlar.
işte iki farklı örnek.
bu farkın sebepleri;
kişinin alışkanlıkları,çevresindeki insanların ortalama bu standartlarda oluşu,ailenin maddi durumu...gibi şeylerdir.
konu sahibi zengin bir aileden geliyorsa çevreside bu şekildeyse yadırgamamak lazım.
fakat orta gelirli bir ailenin bireyi olup,çalışmak istemeden böyle beklentiler içine girmek bana göre sömürüdür.

Son düzenleme:

Evet katılıyorum sana. Uzun lafın kısası:
1.) İki gönül bir olunca samanlı seyran olmuyor.
2.) Para bene kıro benim.
İki maddeden uzak dur.

Çok saçma bir soru olmuş

Bende 30 binden aşa olmıcak derim

Kimisi 3 bin demiş simdi ne düşüneceksin

Herkesin standardı vardır kımısı 3 binle gecinebiliyor kimisinin kuafor masrafı okadar kimisi spor araca biner kimisi dolmuşa sana

kalmış

Aşık oldugun kişinin maddıyatı kura gibi .... ama birazda senin durumuna baglı fabrıkatorun işçiyle evlenmesi sadece filmilerde olur:))))

Evet bence de… artık gerçekten davul dengini buluyor. Mıknatıs gibi. Ayarlar o kadar hassas ki sanki nasıl bu kadar iyi tencere kapak birbirini buluyor diyorsun.

Hazırcılık konusunda nam salacağız yakında. Eşim ne kadar maaş alsın, 5000 tl geliri olmazsa ben gecinemem. Önce baba parası sonra koca parası; pess.

Böyle sipariş verir gibi şu kadar maaşı olsun yok şöyle evi olsun diyosan isteklerine izdivaç programları cevap verir diye düşünüyorum.

Maddiyatı tabi ki önemsemelisin, ama bu şekilde değil.

Aşk olsun da karnım aç olsun bi kuru soğan yerim diyenlere diyorum ki yok öyle bi dünya....

Ben eşimle severek evlendim, maddiyata hiçbir zaman önem vermedim. Evlenirken hiçbir şey talep etmedim, eşimin bütçesine göre hareket ettim hep. İyi mi yaptım? Tabi ki hayır. Hala paraya pula önem vermiyorum ama yaşamak gerçekten zormuş keşke ben de biraz akıllı davransaymışım önemseseymişim maddiyatı, ama seninki kadar değil tabi:) Yakacağınız bittiğinde evi aşkınız ısıtamıyor, alışveriş yapmanız gerektiğinde aşkınız cebinden para uzatıp vermiyor size. Aşk da olmalı, para da. Birisi tek değil, ikisi hep bir arada olmalı. Biri eksik iken diğerinin de bi önemi kalmıyor yuvada...

Hazırcılık konusunda nam salacağız yakında. Eşim ne kadar maaş alsın, 5000 tl geliri olmazsa ben gecinemem. Önce baba parası sonra koca parası; pess.

3500 tl ile geçinemeyiz diyenler var konuda Eşimle benim maaşım bu rakamın biraz üstünde...Şahsen biz geçinebiliyoruz üstüne birde ev kredisi ödüyoruz

3500 tl ile geçinemeyiz diyenler var konuda Eşimle benim maaşım bu rakamın biraz üstünde...Şahsen biz geçinebiliyoruz üstüne birde ev kredisi ödüyoruz

çünkü sende çalışıyorsun.oturup da eşim şu kadar maaş alsın diye beklemiyorsun.evin geçimine katkıda bulunuyorsun.

bu beklentiye şöyle de diyebiliriz;armut piş ağzıma düş

çünkü sende çalışıyorsun.oturup da eşim şu kadar maaş alsın diye beklemiyorsun.evin geçimine katkıda bulunuyorsun.

Konu sahibi sadece eşimi bu kadar alsın istiyor :44::44::44:

Konu sahibi sadece eşimi bu kadar alsın istiyor :44::44::44:

Ben yazacaktım kadesa yazmış zaten minikkuşum. Amaç yiyip içip gezmekse 150bin de alsan yetmez.

Eşim 5000 maaş alsın
Kayınvalidem bize bi daire versin
Kayınpederim eşyalarımızı dizsin
Görümcem de temizliği yapsın
( Ama bize karışmasınlar , çok gelip gitmesinler )

Bende bacak bacak üstüne atıp tv izliyeyim, o kadın programı senin bu kadın programı benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…