aylık gelir sizce ne kadar olmalı?

Ben kredi kartı hiç kullanmadım
Eşim kullanıyormuş, evlendikten sonra ona da yasakladım çok büyük bişey alırsak taksit amaçlı kullancakmış.. Başka kullanmayacak..

Kandırmaca gibi geliyo bana kredi kartı
Ben borcu da hiç sevmem, borcu olunca uyuyamayan tiplerdendim
Ama ev konusu boyumu aştığından borca mahkumuz dedim Bismillah dedim girdim bi yola, Allah hayırlısı ile bitirmeyi nasip eylesin

Yani ne bileyim ev kredisi ödediğim halde 3000 bile aylık gelirimiz yokken geçinebiliyoruz çok şükür

ah canım, ben de kesicem zaten o kredi kartını.

ben ev almayı düşünmüyorum, çünkü oturamıcaz o evde. yıllar yılı pislenecek o ev kiracıların elinde, bana sıra geldiğinde eskimiş evde oturmak da istemem. ne olur, satılır, ama bu sefer de aldığımız paradan ucuza gitmeyeceği ne malum.
anca emekli olunca alırız, onun parası da birikiyo zaten.

kenarda köşede paran olsun bana daha mantıklı geliyo şu durumda.

YA ARKADAşım ne hazırcılığı ben çalışıyorum zaten ama eşim olacak kişi belki evlendkten snra modellik yapmamı istemeyecek..o zaman bnde ondan iyi bi hayat isterim doğal olarak.

Evleneceğin kişi başka kısıtlamarda da bulunabilir
Annene gitme, toplu taşımaya binme, camdan bakma vs. bunları da kabul edecek misin ?
Yoksa zaten çalışmakta gözün yokta adamı mı bahane ediyorsun
Çalışmak istersen başka işte çok
Sen yeter ki ne istediğini bil

Evleneceğin kişi belli mi acaba :44:

Hazırcılık konusunda nam salacağız yakında. Eşim ne kadar maaş alsın, 5000 tl geliri olmazsa ben gecinemem. Önce baba parası sonra koca parası; pess.

çünkü sende çalışıyorsun.oturup da eşim şu kadar maaş alsın diye beklemiyorsun.evin geçimine katkıda bulunuyorsun.

bu beklentiye şöyle de diyebiliriz;armut piş ağzıma düş

Konu sahibi sadece eşimi bu kadar alsın istiyor :44::44::44:

Ben yazacaktım kadesa yazmış zaten minikkuşum. Amaç yiyip içip gezmekse 150bin de alsan yetmez.

konu sahibi çalışmıyor sanırım bu durumda??

niye, modellikten başka bi iş yapamıyo musun.

benim şuan tek başıma 2500 civarı ama kenara para bile koyamıyorm.modellikten başka iş yapamıyo musn ne demek ya benim mesleğim bu.gidip bi doktora sen öğretmenlk yapamıyo musn gibi bişi oldu bu.

benimle şu an evlenmek isteyen kişinin aylık geliri 4 bin
ama ben deli gibi düşünüyorum
çok kıskanç baskıcı mutlu olur muyum diye
yani mutluluğun parayla ilgisi yok...

haklısın..

kimse zaten konu sahibine .....zengin bul da, boşver gerisini isterse şerefsizin teki olsun ,gözün kapalı evlen demiyor ki...yanlış anlaşılan durum bu..

konu sahibi sadece.. maddiyat benim için önemli evleneceğim kişide de ben bunu arıyorum... diyor..

neden bahane ediyim ister çalışırım ister çalışmam işim gücüm yok size mi bahane yaratıcam:) adaylar varda benim gönlüme yatan mutlu olacağıma inandğm biri yok malesef

neden bahane ediyim ister çalışırım ister çalışmam işim gücüm yok size mi bahane yaratıcam:) adaylar varda benim gönlüme yatan mutlu olacağıma inandğm biri yok malesef

Ben örnek verdim
Tek bu konu da değil her konuda kısıtlama getirilmeye çalışılabilir, herşeye tamam mı dersin böyle dedim
Gönlüne yatan biri olursa düşünürsün o zaman
Şu adaylardan 5000 alan varsa olacak mı ? Gönlüne yatmazken..

benim şuan tek başıma 2500 civarı ama kenara para bile koyamıyorm.modellikten başka iş yapamıyo musn ne demek ya benim mesleğim bu.gidip bi doktora sen öğretmenlk yapamıyo musn gibi bişi oldu bu.

Hiç bi doktor eşi istemiyo diye işini bırakmaz çünkü
Sen modelim ama eşim istemeyebilir o zaman beni rahat yaşatmalı deyince, arkadaş seçenek sundu
Çalışmak istemiyorum demedin ki..

400 tl burs 150 tl harçlık
4 yıldır bu şekilde yaşıyorum 14 il gezdim biriktirdiğim paralarla
kiramı da ödüyorum (tabiiki üçe bölüp) faturalarımı da.Kedim de var benden çok yiyo sağolsun
her ay kumu,maması...
istediğim kitabı alabiliyorum,istediğim kafelere girebiliyorum..
yani 550 lirayla normal standartların üstünde bir hayat yaşıyorum
işin içine sigara girmeyince herşey daha kolay sanırım...

Benim için bir eve üç buçuk dört milyar girse yeter...Çamaşır makinası parasından daha az olmamalı yani maaş.Ne bileyim,doğurduğun çocuğun bakımını yıllarca o parayla yapabilmelisin..Benim babam bir eve bakarken iki sene içinde üç eve bakar oldu.ablam da bende uzak şehirlere gittik okumaya...şimdi yine düzeni oturttuk bir şekilde ama ilk sene devlet kredisi 5 ay bağlanmamışken, daha özel burs bulamamışken ve 4 kişilik minicik yurt odalarına 400 lira verirken adamcağız kimbilir neler çekti
Kıt kanaat kendi aşkınızla kavrulabilirsiniz ama çocuğunuzu dersaneden,kurslardan,bisikletten,istediği telefondan mahrum bırakınca o mutluluk yerini çok daha başka şeylere bırakır:-/
Allah kimseyi geçim derdiyle sınamasın,çoook zor

aralarnda ayda 20.000 kazananı da var
ticaretle uğraşıyorlar.yıllardr da aramz iyi ama ben onu sevemiyorum yani arkadaştan öte göremiyorm

Modellik bir meslek değildir.

Keşke modellik yaparken birde öğretmenlik okusa idiniz.

Siz kendinizde söylemişsiniz,para kazanıyorsunuz ama kenara beş kuruş koyamıyorsunuz.Ki biriktirseniz bile kazandığınız parada sizin gelecek için bir iş kurmanıza imkan sağlayacak bir para değil.Modelliği belki 10 yıl ,belki 5 ,belkide 15 yıl yaparsınız.Peki ya sonra???

Maddi gücü olan bir adamla evlenmekle bitmiyor bu iş malesef.Boşanmayacağınızın garantisi varmı?Veya adamın cimri olmayacağının.Eğer ben yaşam standardımı değiştirmem diyorsanız,bunun için kendinizde çabalamalısınız.Hayat o kadar basit değil malesef.Bir zengin koca bulmakla hayatınızı garanti altına alamazsınız.

aralarnda ayda 20.000 kazananı da var
ticaretle uğraşıyorlar.yıllardr da aramz iyi ama ben onu sevemiyorum yani arkadaştan öte göremiyorm

sevemediğin adamla aynı yatağa girmek ölüm olur

isterse milyoner olsun...

onun için aslında kendi sorunu cevaplamışsın

sevdiğin olsun azda olsa yeter.tabii başlangıç için

20 yıl boyunca asgari ücretle geçinmeye çalışmak da insanı fena yıpratır...

vay bana vaylar bana vay bana...Hazır ay başı hesap defteri burnumun dibindeyken ne iyi denk geldi bu konu,
efenim benim maaşım ortalama 820, eşimin 1400, 2200 diyelim yuvarlak
biz bu maaşla kira ödüyoruz, faturaları hallediyoruz. Kızıma k.validem bakıyor mutfak masrafımız ortak ona yardım ediyoruz, k.pederin taksitli borçlarından birini ödüyoruz.
Bütün bunlara rağmen ay sonunda paramız kalabiliyo bazen mesai vb parası alırsam altın yapıyorum
ama bi sorun nasıl yapıyorum
kendime ve eşime zorunlu kıyafet, kuaför tarzı harcamalarını en düşükte tutuyorum,
kızımda öyle bi alternatifim yok, kredi kartıyla uzun vadeli taksitli alışveriş yapıyorum,
kızım bizimle kalmadığı zamanlarda doğalgazı açmıyorum, hatta elektirk sobası bile açmadığım oluyor, karı koca Sezercik gibi oturuyoruz
Sağlık harcamalarımda hastanede çalıştığım için taksitlendirme vb olabiliyor çok şükür

ama gelelim zurnanın zırt dediği yere

krediye girip ev alalım diyoruz, birikimimiz de az, kredinin çıkması bi dert, çıkınca ödemesi bi dert,
Hadi şimdi kızım küçük ama özellikle okul çağından itibaren masraflar alıp gidecek, ihtiyaçları hevesleri olacak o apyrı bi dert...
Bi de ben mesela evlenmeden önce 12 yıl kadar anneannemle yaşadım. durumumuz iyiydi, kiralar vb. Ama 18e basıtığım gün kadın tutturdu "Didem çalışsın" diye, kendimize maaşımızla bile bi CD alsak masraf etmeyin diye kızardı. o zamanlar çok kızardım ona ama evlenip de faturalar çeşitli ebatlarda gelmeye başlayınca benim için de kadar iyi birşey yaptığını anladım. Tutumluluk konusunda maşallahım var, yalnız hesap defterim Orhun Kitabelerine benziyor:)

Allah herkese sağlık ve hayırlı geçim versin de, gerisi kolay aslında...

Parayla mutluluk olmaz ama
Parasız mutluluk da olmaz.

Asgari geçim standardı kişiden kişiye değişir.
Rakam veremem ama bir formül verebilirim.

(Ailenin aylık geliri/aile ferdi sayısı)x(2+aklında olan çocuk sayısı)=Kuracağın yuvaya girmesi gereken para miktarı

Çıkacak rakam alt sınırdır.

Üst sınıra ben karışmam : )))

YA ARKADAşım ne hazırcılığı ben çalışıyorum zaten ama eşim olacak kişi belki evlendkten snra modellik yapmamı istemeyecek..o zaman bnde ondan iyi bi hayat isterim doğal olarak.

Mesleğinle seni kabul edecek bir adam bulursun sen de? Cebi dolgunluk yerine gönlü dolgunu tercih edebilirsin doğal olarak.

Kusura bakmayında konu sahibesini ve düsüncelerini cok yadırgadım.Fakir biriyle birlikte olamam sevemem diyorsunuz peki oturup düsündünüz mü o kafanızda canlandırdığınız zengin koca tiplemesi sizinle neden evlenmeli? Çok zeki cok güzel cok saygılı olmanızdan dolayı mı ? Fakiri sevemem diye düsünen biriyle dünyanın en zengin erkeği olsam dahi evlenmezdim cok lükse meraklıysanız çalışın yiyin için gezin ama insanları zengin yada fakir diye sınıflandırmayın

Merhaba; öncelikle senin yaşan standartına bağlı, arkadaşımızın dediği gibi buna kapanı yorma. Hayat arkadaşın iyimi sen ona bak.
Mutluluklar.

yani bilemiyorum magazinde gördüğümüz kadarıyla manken kız zengin erkekle evlenir birde çocuk yapar sonrada boşanırlar

kadın deli gibi nafaka alır çalışmasına gerek bile kalmaz

hani para çok önemliyse eğer

evlenip sonra boşanadabilirsin...

bu da bir yöntem...

amma da agresifsin be kuzum

sen de kendin gibi model bi koca bulursun o zaman, modellikten alıkoymaz seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…