aylık gelir sizce ne kadar olmalı?

Hesap Yapalım Bakalım (iki kişi için)

Kira : 500 - 750 TL
Faturalar : Yaz 200 TL Kış: 500 TL
Mutfak :500
Giyim : 100 (Yıllık tahmini harcama aylara bölündüğünde)
En az 1500 TL

hayat tarzıyla alakalı,asgari ücretle de geçinebilirsin karnın doyar yani, ama tatile çıkayım haftada bikaç gün dışarıda yiyim sinemaya gideyim vs gibi sosyal faaliyetlerde istiyosan bence 3500-5000 arası bi maddiyat gerekli "bence"

hesabını bildin mi 1500 lirayla da gecinirsin
ilk önce evinde mutlu ve huzurlu ol sonrası gelir
çok zengin biriyle evli olup mutluluğu garantileyemezsin

Bu yaşam standartına ve yaşadığın yere göre değişir.Anlasılan sizin yaşam standartınız yuksek kira da oturamazsınız,ev fıyat ları en az 400bin tl ise sizin aylık 10 bin tl gelirinizin olmalı.
Asgari ücrete bile gecinen var günümüz şatlarında(belki dısarda yemek yiyemiyorlar,hiç bir sosyal aktiviteleri yok,ay da 1 kez bile et yiyemiyorlar)ama yaşıyorlar sonuçta..
Şahsen bizim aylık gelirimiz 2200 tl(ben çalışmıyorum)evimiz kira(700),doğal gaz ayda en az(200),elektirik(50-100)arası,su(40)faturalar vs 1100 tl gidiyor,kalan kredi kartı ,yeme içme,gezme.Kıtı kıtına gecınıyoruz,mutluyuz en önemlisi huzurluyuz...Tabi kim istemez,lüks evler arabalar(ama sağlığın ve huzurun yoksa)hepsi çok boş..
Eşime iş arkadası nasıl gecınıyorsun evın de kıra demiş,kendisinın baska gelırlerı var,evide kendine ait aylık gelirleri 6000tl miş,hiç birikim yapamıyorlarmıs,ancak geçiniyorlarmış..Eşimde senin paranın bereketi yok demiş..

Yani ne kadar alırsan gelirin neyse ona göre harcaman olur.Biz insanoğlu hep fazlasını isteriz ,yetinmeyi bilmeliyiz tabi şükretmeyi de...

Günümüz standartlarında,en az iki kişilik bir aile,kirasıda olsa en az 2000tl gerekiyor malesef(herseye sureklı zam geldiği için)
Krediyle ev alan ve cocuk varsa en az 3000tl
Küçük şehirlerde daha farklı olabılır rakamlar ben Ankara için diyorum..

Umarım herşey gönlünüze göre olur ancak bazı şeyleri şeyleri baz alarak düşünün lütfen. Ülkemizde malesef asgari ücret 800TL civarı. Krizle savaşırken 5000TL ile geçinemem diyorsunuz. Ülkemizde insanlar yılda bu parayı kazanmak için gece gündüz çalışıyor, çalıştırılıyor. Eşimle birlikte çalışıp aylık 5500TL kazanıyorduk. 2000TL ile çok güzel geçinebiliyoruz. Kalan para ile birikim yapıyoruz oğlum için. Ve sosyal hayatımızda da oğlumda da kısıtlama yapabileceğimiz bir durum hiç söz konusu olmadı. Neye göre belirliyorsunuz standartlarınızı? Aylık ihtiyaçlarınızı yazın ve kendinize göre ortalama bir tutar oluşturun. Bunu min. ve max olarak hesaplayabilirsiniz. Her evin bütçesi çok farklıdır. Bu yüzden size bir tutar söylemek pek doğru olmaz.

Yorumları okuyunca ne kadar tüketici toplumu olduğumuzu far kettim (ben de dahil)
Maalesef bu bize dayatılan yaşama biçimi.

Her şeyin daha iyisi,daha iyi yiyecekler,daha yeni model elektronik aletler,Markalı kıyafetler...

Ne olacak bu halimiz.Tüketerek mutlu olmak.
Bi tuhaf hissettim kendimi

işte hayat diye ben buna derim

herkes standartlarına göre bakar bu işe hiçbir lafım yok. kim ister zorluk çekmeyi... para gücü olamayınca samanlık seyran olmuyor

ama sadece tek bir şey... o da buna bu kadar takıntılı olmamak geçinebileceğimiz sürece yükseklere ucmamak adına

amcamın kızı tam 30 yasında evlendi... neden mi? cunku karsısına "cüzdanı istedigi kadar dolgun" kimse cıkmamıstı... sonunda cıktı peheeey hem de ne dolgunluk

3 ayrı ülkede balayı yaptı, düğününde harcanan parayla süper lüx villa alınırdı... dogum gununde, yıldonumunde gelen hediyeler en sevdigi renklerden iki arabaydı...

peki şimdi ne halde biliyor musun?

babasının verdiği dairede oturuyorlar 45 günlük bir bebegi var ve iş arıyor...

kolay gelsin.

her istediğini almak istiyorsan iş adamı felan bulman lazım.
böyle yaklaşırsan eğer duruma, ne kadar kazanırsan kazan hep daha fazlasını isteyeceksin.azıcık aşım ağrısız başım diye boşuna dememişler.

aylık gelir ne kadar fazla olursa aylık gider de o kadar fazla oluyo arkadaş.

bu devirde en mantıklı iş bi ev almak.
evin olduktan sonra insan bin lirayla bile geçinebilir.

KIZLAR msjlarınzı okumaya çalışıyorm sert tepkiler verenler olmş tabi herkesn fikrine saygm var ama herkesn yaşamak istediği hayat farklıdır ben kendmi tanıyrm eskiden tanştğm insanlrda durumu kötü diye tabi ki itelemedim tanıdım ama anladm ki OLMUYOR.... soranlar olmuş üniversite mezunuyum çalışıyorm, modelim

aylık gelir ne kadar fazla olursa aylık gider de o kadar fazla oluyo arkadaş.

bu devirde en mantıklı iş bi ev almak.
evin olduktan sonra insan bin lirayla bile geçinebilir.

Bence de öyle..

Ve her daim kendi ayakları üzerinde durabilmeli insan..

Babam 3 bin alırdı eşimde 5 bin alsa daha güzel olur yerine azıcıkta kendi maaşına baksın insanlar..

Hiç birşeyin garantisi yok nasılsa..

haha, sevgi karın doyurmuyo diyenlere güzel bi cevap olur bu
benim annem de eşime sevgi karın doyurmuyo demişti ve eşim sinir olmuştu.
çok da haklı sinir olmakta.

sevgi her şeyin başında gelir.
insanın yarın bi gün başına ne geleceği hiç belli olmaz.
çok zengin olursun bi iflasa bakar.
ama sevgi öyle mi?

valla, çok utanıyorum şu an ki durumumuzdan
eşim 4bin maaş alıyo ama geçen ay ki kredi kartı 4bin küsür geldi.

önemli olan paranın miktarı değil, parayı dengeli harcayabilmek.

bi de kredi kartı limiti insanı tüketiyo valla.
nasılsa limit var diye al al diye dürtüyo içinden şeytan.

sonra tüm maaşı kredi kartına yatırıyoz bize bişi kalmıyo

bu konudaki müsrifliğimiz için çok kızıyorum.
insan asgari ücretle ev geçindiriyo.

hayat öyle bir şey ki evdeki hesaplar kolay kolay çarşıya uymuyor boşuna bunları düşünerek kendinizi yormayın her şeyin hayırlısı diyerek adım atın, sıkıntı yaşamak istememenizi anlayabiliyorum fakat zaman ne getirir bilemezsiniz eğer gerçekten kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız ve mantığınızla hareket etmek niyetindeyseniz karakteri oturmuş, sizi seven ve çalışkan birisiyle hayatınızı birleştirmelisiniz

Son düzenleme:

her genç kızın rüyası

Hazırcılık konusunda nam salacağız yakında. Eşim ne kadar maaş alsın, 5000 tl geliri olmazsa ben gecinemem. Önce baba parası sonra koca parası; pess.

YA ARKADAşım ne hazırcılığı ben çalışıyorum zaten ama eşim olacak kişi belki evlendkten snra modellik yapmamı istemeyecek..o zaman bnde ondan iyi bi hayat isterim doğal olarak.

YA ARKADAşım ne hazırcılığı ben çalışıyorum zaten ama eşim olacak kişi belki evlendkten snra modellik yapmamı istemeyecek..o zaman bnde ondan iyi bi hayat isterim doğal olarak.

benimle şu an evlenmek isteyen kişinin aylık geliri 4 bin
ama ben deli gibi düşünüyorum
çok kıskanç baskıcı mutlu olur muyum diye
yani mutluluğun parayla ilgisi yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…