aylık gelir sizce ne kadar olmalı?

Allahım ne günlere kaldık şu rakamın altında olursa evlenmem sevemem ne komik cümleler bunlar bence insan bi kendine gelmeli neler oluyor bu insalara aza kanaat edemeyen çoğu bulamaz anlatabildimmi insan herzaman rahat olmak ister bizim elimizdedir buda ayağımızı azcık yorgana göre uzatmalıyız ne yani 1000 ev geçindiren insanlar insan değilmi insan isterde parayla mutluluk böylede dile getirilmezki

Evlenmeden önce çalışıyordum...Evlendiğimden beri dışarıda aktif olarak çalışmıyorum...Çünkü üst üste ameliyatlar,hamilelikler vs geçirdim,ayrıca çok sorunlu adet dönemlerim var...Bu günlerde yatağa mahkum oluyorum..Ağrı kesici falan da kar etmiyor...Kalkıp yemek bile yiyemiyorum...Çocuklarımı kreşe gönderiyorum ,çünkü kreşin çocuk gelişiminde ,sosyalleşmelerinde çok önemli olduğuna inanıyorum...Haftada 1-2 gün göndermediğim oluyor... Kimse kimsenin hayat şartlarını bilmiyor...Çocukları başından attı diyen densizler de var gerçi ama Allah da onların yüzünü güldürmüyor işte....Şimdi yeni yeni evimde kendi işimi yapmaya başladım... Tutumluyum,gereksiz harcamalarım yok...Bir mağazaya gidiyorum kendime ayakkabı bakıcam diye,bir çıkıyorum çocukların çizme ihtiyacı var deyip çizme almışım....Şu an tek maaşla geçiniyoruz...Yaşam standartlarımız çok süper olmasa da fena değil... Hatta iyi sayılır....Yani kimine göre armut piş,ağzıma düş yapıyorum değil mi ?? Şimdi benim hakkım değil yaşadığım hayat öyle mi ??

Geçin bunları .... İnsanların özel durumlarını bilmeden uzaktan boşa konuşur,boş yere günah alırsınız............Allah 'ta yüzünüzü güldürmez....

(Bu topikten hiç kimseye cevap değil,sadece başka bir durum olabileceğine örnek vermek istedim........)

Son düzenleyen: Moderatör:
konu sahibi bence gereksiz bi konu açmış ama burdaki bazı yorumlarda kendimi şımarık hissettirdi, 1500 lira ile geçinmiyorum diye aza kanaat etmiyo falan mı oluyorum anlamadım

Benim için söyledin bu lafı sanırsam canım aza kanaattan tarzım konu sahibineydi 3000 altında sevemem evlenemem falan gbi bi yorumunu okumuştum ona istinaden söyledim yanlış anlaşılmasın kişinin yaşam koşulu hayat şartı farklıdır ev geçindirmesi kredi ödeniyorsa ev alınıyorsa tabikide 1500 lerle geçinilmez mantık olarak ta ama insanlar o kadar üst sınırlardan bahsediyorlaki komik geldi bana

Rızkı veren ALLAH (c.c) dır. Parası var beni geçindirir her istediğimi alabilirim diye evlenirsin bi bakarsın işinden atılmış , iflas etmiş, hastalık gelmiş çalışamaz olmuş. Yada az maaş alırdır sonra RABBİM öyle bi kapı açar ki sen bile inanamazsın.Birde geçinebilmek insanın istekleriylede alakalı. Yeri geldiğinde kişi isteklerini asgariye indirgemeyi bilmeli bence.

yurtdisindayim ve burda bence hayat pahali
esim 2000euro civari aliyo

500 euro nafaka[ esimin ilk esinden olan cocuklar icin ]
500 euro kira
250 euro araba kredisi
90 euro dogalgaz
60 euro elektrik
ev esyasi taksitlerimiz [evimiz yanmisti bazi esyalari yeniden almak zorunda kaldik ]200 euro

daha yemege gecmedim farkindaysaniz ve maas bitti bile
bi kizim var ondan cocuk parasi ve elterngeld aliyoruz ve kaynanayla yasiyorum onun maasininda 250 eurosu var gecinmemiz icin
yani hep icerdeyiz her ay
normal sartlarda gecinmek icin en az burdada 3500 euro lazim hayat zor

bu kızcağız modelse zaten belli kişisel giderleri olacaktır, zaten 5000-10000 arası bi geliri olmayan birini çok seviyorum evlencem desede 6 ay sonra boşanır aşk karın doyurmuyo ne yazık ki, aşk ateşi söner hayat gailesi başlar, o gaileye alışık değilse zor gelir her gün yemek yapmak ucu ucuna yetirmeye çalışmak,doğru olan evlendikten sonra çalışmayacaksa zengin birine aşık olmaya çalışması, o çevrelerde bulunması

Hayat gailesi baslamis zaten baksana, evlenecegi adamin insanligindan, karakterinden cok
Ne kadar parasi olmali diye bize soruyor:))

Insanlarin arabalarinin markasindan, ne marka kazak giydigine kadar cetelesini cikarip oyle degerlendirildigi
Suni dunyada aradigini bukacaktir canim.

ben eşimle 17 yaşında tanıştım, o zamanlar öğrenciydik tabi, bozuk paralarla bi hamburger alıp onu yerdik, bazen haftalıklarımızı bi günde yer 6 gün aç gezerdik, şimdi ikimizde memuruz çocuğumuzda yok, yiyip içip geziyoruz valla, kıyafette alıyoruz evet, belki gereksiz ama alıyoruz bi daha 27 yaşında olmıcam nasılsa, amele zamanlarımızda oldu paşa olduğumuz günlerde oldu, çocuğum olduğunda ben ücretsiz izin alıcam o zaman tek maaş olucak o zamanda geçinirim ben kendime güveniyorum, konu sahibesinde o hava yok, en iyisi mantık evliliği

Kimileri kızmış ama bence soru gayet mantıklı. Çünkü para olmadan karşındaki ne kadar iyi olursa olsun geçim olmuyor. Hele ki çocukta olunca hayat işkenceye dönüyor.

Bir tanıdığım var böyle ve hayat çok zor onun için evlendiiğinede pişman zaten.

Soruna gelecek olursak büyük şehirde 5000 (ist ankara izmir gibi) Diğer şehirlerde 4000 le gayet güzel bi hayat yaşarsın.

Ama şu var sende çalışmalısın en kızdığım şeydir kendi çalışmıyacakken rahatını düşünürken eşimin maaşı şu kadar olsun diyenler. Senin ne katkın olacakta karşındakinden bunu talep ediyorsun utanıp sıkılmadan. Ne olursa olsun bi katkı olmalı özellikle ilk zamanlarda. Sonra çocuk olur sağlık sorunları olur çalışmazsın o ayrı.

konu sahibi bence gereksiz bi konu açmış ama burdaki bazı yorumlarda kendimi şımarık hissettirdi, 1500 lira ile geçinmiyorum diye aza kanaat etmiyo falan mı oluyorum anlamadım

Kimse kimseyi yaşam şartlarından dolayı yargılamıyor ya da bak ben şu şartlar altında yaşıyorum elindekilerin kıymetini bil mesajı vermiyor nemesis...Benim ve bir çok üyenin takılmış olduğu konu;konu sahibinin baştan para beklentisine girmesi eşi olacak kişi ile ilgili...Eğer konu ben bu kadar maaş alıyorum,yaşam standartlarım şu şekilde,mesleğim modellik,aylık harcamam gereken miktar bu kadar,rahatıma düşkünüm sizce eşimin maaşı ne kadar olmalı yada ben düşük maaşlı biriyle yapabilir miyim diye sormuş olsaydı yaklaşım farklı olurdu...

Son düzenleme:
Ben eşimle ilk tanıştığımda ne mesleğini ne de aldığı maaşı bilmiyordum...Hatta hiç sormamıştım ne kadar aylık kazancın diye...Çünkü ayıp gibi geliyordu bana bunu sormak... Evlendiğimiz zaman öğrenmiştim eşimin maaşını...O da kendi söylemişti zaten...

Son düzenleyen: Moderatör:
azdan az, çoktan çok gider diye bir söz var,çok severim.

bir ailenin geliri kadar gideri oluyor. asgari ücret olsa sadece ona göre harcanır yada 5.000 tl olsa ona göre harcanır.

ideal rakam 2000-2500 arası bence. tabi büyük şehir olursa o aralık da artar.

Ben nişanlandığımda eşimin işi bile yoktu.

Öğretmenlik mezunu ve atama bekliyordu. Nişanlandık mecburen özel bir şirkette işe girdi, o sene kpss den iyi bir puan almasına rağmen öğretmen olarak atanamadı. 5 aylık evli iken işten çıktı, 6 ay yatılı okudu ve polis oldu.

Benim bekarken vs. maddi durumum iyiydi, kazandığım paranın kuruşunu almazdı ailem ve biriktirip araba almıştım. Ama evlendik düğünümüzü kendimiz yaptık, bütün eşyaları 12 taksitle aldık, eşim 5. ayda yatılı okula gidince kaldı bütün borçlar bana, üstüne birde ev kirası, faturalar vs., onunda üstüne eşimin harçlığı eklendi.:) Eşim atandığı ay bütün borçlar bitmişti.

Şimdiki durumumuza gelirsek, iyi bir arabamız var, Konut kredisi borcumuz olsada iyi bir evimiz var, kızımı özel bir koleje gönderiyorum, çoook şükür Allaha yediğim önümde yemediğim arkamda. Hatta birikim bile yapabiliyorum.

Bunu neden anlattım, bak tek maaşlada gayet rahat geçiniyor insan, çift maaşlada. Yeterki geçinmeye gönlün olsun.

İlk öncelikle hiçbir yoruma bakmadan cvp yazıyorum..Aynı seyler yazıldıysa kusura bakmayın..
Bir evlilikte maddiyat elbette cok önemli.Fakat ilk olarak düşüneceğiniz konu, karşınızdaki insanla ne kadar uyumlu oldugunuz,ne kadar sevdiğiniz,hem sizin ve hem onun zorluklar-engebeler karşısında ne kadar güçlü durdugunuz,ne kadar el üstünde tutuldugunuzdur bence..Elbette bunu aynı catı altında belli bir zaman geçirmeden anlayamazsınız sadece öngörebilirsiniz.Bir nevi kumardır bence evlilik..Kimi kazanır,kimi kaybeder..
Ben çok rahat bir cocukluk ve genç kızlık dönemi geçirdim..Sonra eşim karşıma çıktı cok aşık oldum..Hani kör-kütük derler ya iste öyle..Evlendiğimde eşim asgari ücretli bir memurdu..Çok çok zor zamanlarımız oldu..Bir ekmek alacak paramız bile olmadıgı zamanlar..(Bu arada inanın abartmıyorum)
Biz hep sımsıkı sarıldık birbirimize...Cocugumuz oldu başlarda yine devam etti sorunlarımız..9yıla yakın zamandır evliyiz ve Allah'a çok şükür geride kaldı sorunlarımız artık..
Çok iyi durumu olan bir insanla evlenirsin,sonra hayat bu yaa dibe vurur....Ya da asgari ücretli biriyle evlenirsin ,Yüce Rabbim yürü ya kulum der....Bu işler hiç belli olmaz..Önemli olan,sevmek-sevilmek,güçlü durmak,gerektiğinde fedakarlık edebilmektir...Hakkınızda hayırlısı olsun...

yaşadığın şehire ve nasıl bir hayat istediğine bağlı net bir miktar söylenemez.ben küçük bir şehirdeyim 3 de çocuğum var eşim 2500 lira alıyor şu an kredi borcumuz varbiraz sıkıntıdayız ama borç bitince burada bu parayla çok rahat yaşayabiliriz

Yaşadığın yer zengin bir semtse zaten fakir birini bulman biraz zordur
Dertlenme

Arkadasimin babasi muteahhitti. SIK SIK ev degistiriyorlardi. Ben de onceki ev de guzeldi niye buna gectiniz dedim. Arkadasimin annesi zengin birileriyle tanismalari ve zengin biriyle evlenmeleri icin iyi semtlerde oturmak istiyormus. O yuzden demisti arkadasim. Zengin koca bulalaikm diye demisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…