- 1 Ekim 2013
- 8.858
- 19.026
- 448
- 35
- Konu Sahibi VanessaRinki
-
Kilo vermek için paraya ihtiyacın yok ki. İnstagramda girsen diyetisyen sayfalarında onlarca örnek diyet listesi var. Spor için evde YouTube videoları dışarıda yürüyüş. İstersen yaparsınparam yok ne diyetisyeni psikoloğu
Mide balonunu araştırdınız mı
insülin direncim çok ufak bir aşamada henüzİnsülin direnci olan tip 2 diyabet olana maalesef spor o kadar fayda etmiyor. Yakın bir arkadaşım bu durumdaydı kız spora gidiyor ama yemeyi durduramıyordu sizin tek çareniz mide küçültme ameliyatı böylelikle insülin direnci de yok ediliyor.
yediklerimi kıstımKilo vermek için neler yaptınız
Bize anlatır mısınız
Biraz da biz sizi dinleyelim
Çabalarınızı öğrenelim
Başka neler yaptınız?yediklerimi kıstım
hiç ekmek pilav yemeyin vs diyenler var ama ben azaltıp yiyyorum daha çok tamamen kesersem mümkün değil devam ettiremem
Evet isterseniz yaparsınız ama Vanessa bunu bir anne azarlaması olarak mı görürsünüz, kadının teki gelmiş bana vıdı vıdı yapıyor olarak mı görürsünüz bilemem de, siz kendinize sadece acıyor sürekli bahaneler arkasına sığınıyorsunuz.insülin direncim çok ufak bir aşamada henüz
2,5 sınır değerse benimki 2,8 falan çıkmış gayet geri döndürülebilir
Şikayet etmek yerine kalk bi silkelen doktora randevu al kan tahlili yaptır değerlerine baktır kadın doğuma git pcos olabilir herşeyine baktır neyin var neyin yok öğren devlette yapabilirsin hepsini sonrasında eğer diyetisyen için paran yoksa diyet araştır herhangi bir sorunun varsa ona göre beslenme şekli araştır yoksada normal bir diyet araştırabilirsin mesela ekmeği tamamen tam buğday ile değiştir şekeri tamamen kes vs100 kilolardayım obezim insülin direnci yüzünden sakalımdaki 10 tane kıl kökü sakala dönüştü bilidğin
testosteron seviyem referans değerin 2 katı kilo veremezsem daha da aratacak
güzelliğim gençliğim tamamen bitti
diğer kızlar 22 yaşında çıtı pıtı güzelliğinin zirvesindeyken ben çirkinliğimin zirvsindeyim
canıma kıyıcam yaşamak istemiyortum
Paranız yoksa çalışın bu kadar basit.param yok ne diyetisyeni psikoloğu
Diyetkolik indir 3 aylık 90 tl mi neydi oradan bi diyet listesi bulup yapabilirsin.param yok ne diyetisyeni psikoloğu
Devlette de bu hizmetler var.param yok ne diyetisyeni psikoloğu
Şiir gibi yazmizsin valla diyete spora başlayasim geldiEvet isterseniz yaparsınız ama Vanessa bunu bir anne azarlaması olarak mı görürsünüz, kadının teki gelmiş bana vıdı vıdı yapıyor olarak mı görürsünüz bilemem de, siz kendinize sadece acıyor sürekli bahaneler arkasına sığınıyorsunuz.
Benim rahmetli annemde böyleydi, babanla nişanlıyken tığ gibiydim 50 santim belim vardı derdi fi tarihteki zayıflığını söyleyip dururdu ama bildim bileli annem kilolu biriydi, kilolarına da hep bir bahanesi vardı 3 çocuk doğurdum diyordu onun gibi 3 çocuk doğuran ama zayıf olan bir sürü kadın vardı, spor yap derdim tıkanıyorum derdi, iyi de kilodan tıkanırsın tabii, ki kendisi hem diyabet hem yüksek tansiyon hastasıydı, bu yüzden felç bile geçirdi doktor zayıflayacaksın dedi, felçten sonra kilosunu çocuk doğurmaktan ilaç almaya çevirdi, bu kadar ilacı sen de içsen kilo alırsın dedi, yemek yemiyorum kilomun sebebi hastalıklarım dedi ama hepsi bahaneydi, zira diyabet hastası kadın hamur işi yememeli annem haftalarca hastane yattı refakatçisi bendim, diyet yemeklerini yemem bana ekmek getir meyve suyu getir diye kıyametleri koparırdı ben arkamı dönsem başkalarına aldırırdı, yani yemiyor değildi yememesi gerekenler de dahil ne bulduysa yiyordu, öldüğünde buzdolabı tatlılar, şekerli içeceklerle doluydu, üzüntüm öfkeyle karıştı.
Sözün özü insan ne yaparsa kendisine yapar, parasız olmak bahane değil, kendinizi disipline edebilirsiniz, spor namına hiçbir şey yapmıyorsanız bile her gün evde müzik açıp dans edebilirsiniz, evde spor yapanlar için duvar pilatesi var onu yapabilirsiniz, yemeseniz insilün değeriniz yükselmez demek ki yiyorsunuz, aç kalın demiyorum aç kalarak kilo vermek de hem sağlıksız hem de yemeye başladığınız anda tekrar kilo alırsınız, ekmeği şekeri unlu yağlı gıdaları kesmeniz lazım, şekeri meyveden alın, tahıl ve lif ağırlıklı beslenin, günde en az 10 bardak su için, gece acıkmalarınız olursa bir ufak kase içine yoğurtla yulaf koyup yiyin, maydanozu kendinize kardeş edinin, ister yapraklarına limon sıkıp yiyin ister kaynatıp çay gibi için.
Ahlayıp vahlayarak kendinize acıyarak ömür geçireceğinize silkelenin.
accessidenied, aslında biz kısaca diyet diyoruz da aslında diyet yanlış bir kelime, uygulama olarak da yanlışları var bana göre, diyet deyince insanlar yemekten keyif aldıkları şeylerden kısıtlanıyor, diyet kelimesini duyunca zihinde beliren şey tatsız tuzsuz yal gibi şeyleri yiyeceğim fikri beliriyor, diyet listelerinde de tabii değiştiyse bilemem, kibrit kutusu kadar peynir, 4 tane tuzsuz zeytin vs diye öğünler oluyor, işin özü sağlıklı ve dengeli beslenmede, yağ tüketirsin ama doğal ve gerçek zeytinyağı tüketirsin, peynir zeytin de yersin ama onları yerken 1 ekmeği götürmezsin, kahvaltıda biraz yoğurtla yulaf ezmesi ekmek yerini tutar, imkan varsa biraz ceviz fındık gibi kuruyemişler, biraz meyve zaten bunlarla doyarsın, öğlen ya da akşam yemeklerinde vıcık vıcık yağlı kızarmış şeyler yerine üstlerine çok hafif yağ sürerek fırında pişirerek yine karışık kızartmanı yersin et ürünleri tüketiyorsan haşla veya ızgara olsun diyorsan tost makinesinde pişir, evinde tost makinesi de mi yok ocak üstü tost yapan aletler var 300-500 lira bir şey onunla yap, ekmeksiz doymuyorum diyorsan yaptıklarının yanına biraz patates haşla patates püresi ye, lifli sebzeler tüket, yemeklerden 30 dakika kadar önce 1 bardak su iç, su için şunu söyleyebilirim, gün içinde tükettiğiniz suyun zamanı yok susadıkça içilmeli ama mesela sabah uyanır uyanmaz 2 bardak su içmeyi, gece yatmadan önce yine 1 bardak su içmeyi ve öğünlerden 30 dakika önce 1 bardak su içmeyi alışkanlık edinmek gerekiyor, sebebi de sabah aç karnına içilen su metabolizmayı hızlandırır, bağırsakları çalıştırır, toksin atmanıza yardımcı olur, ayrıca yemekte alacağınız kalori miktarını azaltmaya faydası olur yani dolaylı yoldan kalori yakmanıza ve zayıflamanıza faydası vardır.Şiir gibi yazmizsin valla diyete spora başlayasim geldi
Bende 25 yaşındayım 80 kiloya ciktim tiroidi var zor kilo veriyorum evliyim üstelik çok moralim bozuluyor hicbriseye odaklanamıyorum diyet yapsamdw zor kilo veriyorum azcık kalorili iyiyim. Hemen kilo alıyorum belli olmuyor ama ben hatasız oluyorum ne sosyallesmek istiyorum nede eşimle bir özelimiz olsun çekiniyorum yani tiroidi ize baktırin ben diyetisyene gittim listem. Var ramazandan sonra uygulayacsgim100 kilolardayım obezim insülin direnci yüzünden sakalımdaki 10 tane kıl kökü sakala dönüştü bilidğin
testosteron seviyem referans değerin 2 katı kilo veremezsem daha da aratacak
güzelliğim gençliğim tamamen bitti
diğer kızlar 22 yaşında çıtı pıtı güzelliğinin zirvesindeyken ben çirkinliğimin zirvsindeyim
canıma kıyıcam yaşamak istemiyortum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?