Aynalara Bakmaktan Nefret Ediyorum,kendimden tiksiniyorum

İnsülin direnci olan tip 2 diyabet olana maalesef spor o kadar fayda etmiyor. Yakın bir arkadaşım bu durumdaydı kız spora gidiyor ama yemeyi durduramıyordu sizin tek çareniz mide küçültme ameliyatı böylelikle insülin direnci de yok ediliyor.

insülin direncim çok ufak bir aşamada henüz
2,5 sınır değerse benimki 2,8 falan çıkmış gayet geri döndürülebilir

Kilo vermek için neler yaptınız
Bize anlatır mısınız
Biraz da biz sizi dinleyelim
Çabalarınızı öğrenelim

Son bir senede ben de çok kilo aldım veremiyorum. Simdi stres seviyem yükseldi daha beter oldu. O yüzden cok iyi anlıyorum seni. Ama kilo vermek icin illa spor salonu diyetisyen gerekmiyor. Beslenmenizde hayatinizda kucucuk degisiklikler buyuk fark yaratacaktir. Abur cuburlardan uzak duracaksınız ekmek makarna pilav tamamen kesemiyorsanız bile azaltacaksınız meyve suyu icmeyecek bol su iceceksiniz. Haldir huldur spora da hemen gerek yok gunluk duzenli yuruyus bile yeterli. Onemli olan irade ve gerçekten kilo vermeyi istemek. Zor kolay degil genceciksiniz kendinize yazık etmeyin. Bir düzen cikarin kendinize saşmayin ondan. Kalori saymak inanılmaz farkediyor. Bunun icin uygulamalar var gunluk kalori 1600 1800 bunu asmazsaniz duzenli kilo verirsiniz. Ama hormon sıkıntınız var kilo veremiyorsanız ilk yapmanız gereken doktora gidip bunun icin bir tedaviye baslamanız. Ben saglık sektorunde calistim hastalarimiz vardi 148 kilodan 82 kiloya mide ameliyatsiz diyetisyensiz sadece duzenli beslenme ve spor ile 1 senede kilo veren hastam vardı. Ben bile gurur duymustum. Siz de yaparsınız yeter ki isteyin.

insülin direncim çok ufak bir aşamada henüz
2,5 sınır değerse benimki 2,8 falan çıkmış gayet geri döndürülebilir
Evet isterseniz yaparsınız ama Vanessa bunu bir anne azarlaması olarak mı görürsünüz, kadının teki gelmiş bana vıdı vıdı yapıyor olarak mı görürsünüz bilemem de, siz kendinize sadece acıyor sürekli bahaneler arkasına sığınıyorsunuz.

Benim rahmetli annemde böyleydi, babanla nişanlıyken tığ gibiydim 50 santim belim vardı derdi fi tarihteki zayıflığını söyleyip dururdu ama bildim bileli annem kilolu biriydi, kilolarına da hep bir bahanesi vardı 3 çocuk doğurdum diyordu onun gibi 3 çocuk doğuran ama zayıf olan bir sürü kadın vardı, spor yap derdim tıkanıyorum derdi, iyi de kilodan tıkanırsın tabii, ki kendisi hem diyabet hem yüksek tansiyon hastasıydı, bu yüzden felç bile geçirdi doktor zayıflayacaksın dedi, felçten sonra kilosunu çocuk doğurmaktan ilaç almaya çevirdi, bu kadar ilacı sen de içsen kilo alırsın dedi, yemek yemiyorum kilomun sebebi hastalıklarım dedi ama hepsi bahaneydi, zira diyabet hastası kadın hamur işi yememeli annem haftalarca hastane yattı refakatçisi bendim, diyet yemeklerini yemem bana ekmek getir meyve suyu getir diye kıyametleri koparırdı ben arkamı dönsem başkalarına aldırırdı, yani yemiyor değildi yememesi gerekenler de dahil ne bulduysa yiyordu, öldüğünde buzdolabı tatlılar, şekerli içeceklerle doluydu, üzüntüm öfkeyle karıştı.

Sözün özü insan ne yaparsa kendisine yapar, parasız olmak bahane değil, kendinizi disipline edebilirsiniz, spor namına hiçbir şey yapmıyorsanız bile her gün evde müzik açıp dans edebilirsiniz, evde spor yapanlar için duvar pilatesi var onu yapabilirsiniz, yemeseniz insilün değeriniz yükselmez demek ki yiyorsunuz, aç kalın demiyorum aç kalarak kilo vermek de hem sağlıksız hem de yemeye başladığınız anda tekrar kilo alırsınız, ekmeği şekeri unlu yağlı gıdaları kesmeniz lazım, şekeri meyveden alın, tahıl ve lif ağırlıklı beslenin, günde en az 10 bardak su için, gece acıkmalarınız olursa bir ufak kase içine yoğurtla yulaf koyup yiyin, maydanozu kendinize kardeş edinin, ister yapraklarına limon sıkıp yiyin ister kaynatıp çay gibi için.

Ahlayıp vahlayarak kendinize acıyarak ömür geçireceğinize silkelenin.

Şikayet etmek yerine kalk bi silkelen doktora randevu al kan tahlili yaptır değerlerine baktır kadın doğuma git pcos olabilir herşeyine baktır neyin var neyin yok öğren devlette yapabilirsin hepsini sonrasında eğer diyetisyen için paran yoksa diyet araştır herhangi bir sorunun varsa ona göre beslenme şekli araştır yoksada normal bir diyet araştırabilirsin mesela ekmeği tamamen tam buğday ile değiştir şekeri tamamen kes vs
Yani kalk ve bişeyler yap 100 kilo da çok güzelsin falan diyerek seni bu haline motive etmek istemiyorum çünkü güzellikten ziyade sağlıklı değilsin.

param yok ne diyetisyeni psikoloğu
Paranız yoksa çalışın bu kadar basit.
Kimseye para gökten gelmiyor ek olarak eminim bulunduğunuz ilde devlet hastanelerinde iyi bir diyetisyen,psikolog vardır. En kötü devlet hastanesindeki diyetisyene gidin. İnterneti doğru kullanın. Yürüyüş yapın, ip atlayın bunlar da parayla olmuyor ya. Sizin bir şeyler yapasınız yok sürekli bahane uyduruyorsunuz. İnsan boğazını tutup en azından günlük yarım saat yürüyüp ip atlayabilir,dans edebilir.

sadece kilo değil kendimi çok çirkin buluyorum
kimseden iltifat almamak hemcinslerimden bile almamak beni kötü hissettiriyor
güzel ve çekici olmak istiyorum

Her şeyi yapıp kilo veremediğini söyleyen biri yalan söylüyordur, diyetisyen de mucize yaratmıyor yani liste yazıp veriyor ona uymak senin elinde. 8 haftadır diyetisyenle ilerliyordum listeye uyunca verdim uymayınca aldım kiloları, gayet basit ne yiyip ne yememen gerektiğini biliyorsun. Bahanelerin arkasına saklanıp şikayet ettiğin sürece hiçbir sonuca ulaşamazsın, youtube egzersiz videolarıyla dolu, yürüyüş yapmak bedava, abur cubur yememek bedava yani, öyle avokadolarla, chia tohumlarıyla beslenmene gerek yok, az ye öz ye. Kafanda bu işi çözmeden hiçbir şey olmaz.

Şiir gibi yazmizsin valla diyete spora başlayasim geldi

Şiir gibi yazmizsin valla diyete spora başlayasim geldi
accessidenied, aslında biz kısaca diyet diyoruz da aslında diyet yanlış bir kelime, uygulama olarak da yanlışları var bana göre, diyet deyince insanlar yemekten keyif aldıkları şeylerden kısıtlanıyor, diyet kelimesini duyunca zihinde beliren şey tatsız tuzsuz yal gibi şeyleri yiyeceğim fikri beliriyor, diyet listelerinde de tabii değiştiyse bilemem, kibrit kutusu kadar peynir, 4 tane tuzsuz zeytin vs diye öğünler oluyor, işin özü sağlıklı ve dengeli beslenmede, yağ tüketirsin ama doğal ve gerçek zeytinyağı tüketirsin, peynir zeytin de yersin ama onları yerken 1 ekmeği götürmezsin, kahvaltıda biraz yoğurtla yulaf ezmesi ekmek yerini tutar, imkan varsa biraz ceviz fındık gibi kuruyemişler, biraz meyve zaten bunlarla doyarsın, öğlen ya da akşam yemeklerinde vıcık vıcık yağlı kızarmış şeyler yerine üstlerine çok hafif yağ sürerek fırında pişirerek yine karışık kızartmanı yersin et ürünleri tüketiyorsan haşla veya ızgara olsun diyorsan tost makinesinde pişir, evinde tost makinesi de mi yok ocak üstü tost yapan aletler var 300-500 lira bir şey onunla yap, ekmeksiz doymuyorum diyorsan yaptıklarının yanına biraz patates haşla patates püresi ye, lifli sebzeler tüket, yemeklerden 30 dakika kadar önce 1 bardak su iç, su için şunu söyleyebilirim, gün içinde tükettiğiniz suyun zamanı yok susadıkça içilmeli ama mesela sabah uyanır uyanmaz 2 bardak su içmeyi, gece yatmadan önce yine 1 bardak su içmeyi ve öğünlerden 30 dakika önce 1 bardak su içmeyi alışkanlık edinmek gerekiyor, sebebi de sabah aç karnına içilen su metabolizmayı hızlandırır, bağırsakları çalıştırır, toksin atmanıza yardımcı olur, ayrıca yemekte alacağınız kalori miktarını azaltmaya faydası olur yani dolaylı yoldan kalori yakmanıza ve zayıflamanıza faydası vardır.

Paran yoksa evde duvar pilatesi, park bahçelerde spor aletleri var, evde istikrarlı olmam, parkta spor yapmaya utanırım diyenler de yürüsün, sıfır masraf bol bol kalori yakma garantili, avm gezer gibi değil her gün birkaç saatlik hızlı tempo yürüyüş hem zindelik sağlar hem zayıflatır, bugün 500 metre 3 gün sonra 1 km derken 1 ay sonunda ülkeyi yürüyerek gezecek hale gelirsiniz.

“ canıma kıyacam bıktım istemiyorum “ bu bir çözüm mü gerçekten ? Piskolojik olarak destek + tedavi görmen gerek insülin direnci sadece 100 kilolularda olmuyor ben 60 kiloyum benimde var ilaçta kullanıyorum mutlaka kullanmalısın doktora görünmelisin bir yerden başla mesela hamur şekeri bırak pirinçi Bırkak.. hedef sadece çıtı pıtı olmak değil sağlıklı olmak ta olmalı. Nekadar riskli biliyormusun kolestrol tavan yapar , kalp krizine yol açıyorsun yazık değil mi kendine şu şeker hamur Faslı’nı geç artık yeme çünkü hepsinin tadını biliyorsun ve doya doya da yedin bu yaşa kadar artık ben sağlıklı olmak istiyorum yol uzun da olsa ben kendim için başaracağım de ve bir diyetisyenle yola çık ve emin ol diyetisyenin dediklerine uyarsan ve şeker ilacı kullanırsan bunun üstesinden geleceksin kimler kimler zayıflıyor biliyormusun herşey şu ağızı tutmakla oluyormuş ben. Çok geç öğrendim kilo hem kısırlık yapıyor hem erkeklik hormonu tavan hem insülin direnci neler neler kalk silkelen kendine gel küllerinden yeniden doğmaya bak yapman gerekenler belli

- tiroidlerine baktırıyorsun kesin yüksektir çünkü hemen tiroid ilacı başlatır doktor zaten.bu metabolizmana yardımcı olucak.

-şekerine baktırıyorsun zaten insülin direncin varmış ilaca başlarsın

- kendine çok beğendiğin bir elbiseyi alıyorsun ve kendine onun içinde hayal etmeye başlıyorsun ve günde en az 10 bin adım atmaya başlıyorsun günde 3 litre su içmeye de gayret gösteriyorsun.. ve senin bir sonraki postunda başardım yazısını görmek istiyorum çünkü yapabilirsin

Bende 25 yaşındayım 80 kiloya ciktim tiroidi var zor kilo veriyorum evliyim üstelik çok moralim bozuluyor hicbriseye odaklanamıyorum diyet yapsamdw zor kilo veriyorum azcık kalorili iyiyim. Hemen kilo alıyorum belli olmuyor ama ben hatasız oluyorum ne sosyallesmek istiyorum nede eşimle bir özelimiz olsun çekiniyorum yani tiroidi ize baktırin ben diyetisyene gittim listem. Var ramazandan sonra uygulayacsgim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…