ayrı eve çıkmak

Beni nasil buluyorsun

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
25 Ocak 2011
1.224
978
323
Merhaba arkadaşlar.. Bu sıralar aklımı kurcalayan bir durum var. Ayrı eve çıkmak .. 28 yaşında işinde gücünde biriyim. Annem ve (26) erkek kardeşimle yaşıyorum. Ama kendime ait alanım ,özelim hiç bir şekilde yok.. Ev küçük olduğundan annemle yatıyorum. Ve artık bu durum beni rahatsız etmeye başladı. Ben bu isteğimi söylediğimde özellikle kardeşim tepki gösterecek. ters ters konuşacak. Bir sürü tantana.Ben bu aşamaları düşündükçe bekletiyorum bu fikrimi hep. Yani ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum.. Hayatıma müdahaleyi sevmeyen biriyimm. Siz olsanız ailenize nasıl tepki verirdiniz bu kararla ilgili.. Birde evlenip ayrılmış biriyim. Bu sebepten rahatsız olacaklar fikrimden baya.. Ama gerçekten artık yalnız kalmak kendi düzenimi oturtmak istiyorum ben.. Fikirlerinizi paylaşır mısınız

Çünkü annem hiç bir şekilde başka eve cıkmak istemıyor. İki iş ile uğraşıyorum. Yetecegine inanmasam böyle bir karar beni zorlardı inanın

Kimsenin rızasını almak zorunda değilsin. Kardeşin konuşsun dursun. Ayrı eve çıkman şart. Anneyle uyumak nedir. Ayrıca ne var evlenip bosandiysan. Ayrı eve çıkmana niye engel olsun.

bosandigim siralar bende cok istemistim, evde gayet rahat kendi alanim oldugu halde, ama cesaret edememistim. hem evdeki tantanayi canim istemedi, hemde bu kez yanlizligi fazla sevip bidaha hayatima belkide kimseyi sokmam dusuncesiyle cekinmistim.

Kesinlikle ayrı eve çık.annende olsa bir yaştan sonra insan kendi düzenine alışıyor.ikiniz içinde zor.

öyle kesinlikle. Yani annemle yatmakta mesele. Hiç düzgün uykumu alamıyorum. Geceleri devamlı uyanır kalkar bende uyanırım. Banyoya bile çat diye girer tuvaletini tutamadıgı için bende bişey diyemıyorum bu duruma.. Yani bir kadın olarak her türlü zorlanıyorum

bosandigim siralar bende cok istemistim, evde gayet rahat kendi alanim oldugu halde, ama cesaret edememistim. hem evdeki tantanayi canim istemedi, hemde bu kez yanlizligi fazla sevip bidaha hayatima belkide kimseyi sokmam dusuncesiyle cekinmistim.

o sıralar bende gerçekleştiremezdim bunu. Boşandıgım için tepkiler vardı ve hayat şartlarım daha zordu. Şimdi 28 yaşında biri olarak kendimce hakkım olduugnu düşünüyorumm :)

Kimsenin rızasını almak zorunda değilsin. Kardeşin konuşsun dursun. Ayrı eve çıkman şart. Anneyle uyumak nedir. Ayrıca ne var evlenip bosandiysan. Ayrı eve çıkmana niye engel olsun.

ahh ahhh sormayın gerçekten :) Benim için hiç bir sorun yaratmıyor evlenip ayrılmış olmak. Ben o düşüncelere takıntılı olan biri degilim hiç. Ama işte aile diyecekki '' ne işi var ayrı evle aman yanlış bişeyler yapabilir '' vs tantanaları dönecek. Cok saçma ama yaşanacak şeyler hep.

o sıralar bende gerçekleştiremezdim bunu. Boşandıgım için tepkiler vardı ve hayat şartlarım daha zordu. Şimdi 28 yaşında biri olarak kendimce hakkım olduugnu düşünüyorumm :)
size kesinlikle katiliyorum. kendime 2 sene muglet vermistim. iki sene sonra ciddi bir iliskim olmaz ise, eve cikacagimi soylemistimde kardeslerime ve anneme (babama soylememistim tabi). iki sene sonra ise bi baktim, asik olmusum.
hayatta kendi kendimize mutlu olmak icin ne gerekiyosa onu yapmaliyiz, gerisi cokta onemli degil. mutlu olmanizi dilerim:)

Offf bu ülke ne zaman normal olacak. Yanlış birşey denilen de dünyanın en doğal şeyi. Kaldı ki o da kimseyi ilgilendirmez. Kimseye kulak asmayın.

Kesinlikle cikin , 28 yasindaki bir kadin annesiyle beraber yatmamali :)
Once evi bulup ayarlayin , sonra fikrinizi sorun , kardesinizin soz hakki yok zaten uzarinizde , laf ederse de seni ilgilendirmez deyin

kardeşim dengesiz benim. Hiç bir şekilde söz hakkı yok hemde üzerimde. Onun koruyup kollamasına da maddi desteginede ihtiyacım olmadı hiç. Ama gelin görün ki kendi böyle düşünmez. Erkek arkadaşıma bile kafa göz dalarım görürsem diyecek kadar kendini büyütememiş yetiştirememiş birisii.. Muhatap bile almıyorum evde bazenn.

cok teşekkürler sizede mutluluklarrr

Offf bu ülke ne zaman normal olacak. Yanlış birşey denilen de dünyanın en doğal şeyi. Kaldı ki o da kimseyi ilgilendirmez. Kimseye kulak asmayın.

Bu ülkeyi yine biz kadınlar degiştiricezz. Çocuklarımızı adaletli ve eşit şekilde yetiştiricez. Medenii düşünmenin kimseden bişey eksiltmeyecegini aşılıcazz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…