- 3 Temmuz 2018
- 4.044
- 17.697
- 208
Ya diyorum ya uzaktan konuşmak kolay olabilir allah kimseyi zorda bırakmasın . Ama öyle işe girip ev tutup geçinmek filan da zor .. benim ailem ne olursa olsun hep yanımdadır ama öyle olmasa da ben yine de elin adamının hakaretini çekeceğime dişimi sıkar bir süre ailemin yanında kalırdım .O iş öyle olmuyor ya.
Aslında onlara ihtiyacın varken onların seni ezmesi daha çok acıtıyor canını.
Daha çok kimsesiz hissediyorsun.
Eşinden hakaret duyunca ya karşılık veriyorsun ya odaya kapanıyorsun ya da adam işe,içmeye,dışarı çıkınca kendinle başbaşa kalıp ağlayıp rahatlıyorsun,kendini topluyorsun ya da toplamaya çalışıyorsun.
Ama ailen konuşmaya başlayınca biri konuşuyor,dinlenmeye geçiyor,diğeri başlıyor,o dinlenmeye geçiyor,alakasız bir aile ferdi alıyor sazı eline. Hiç bir zaman sessizliğe kavuşamıyorsun. Her kafadan ayrı bir ses,ayrı bir yorum geliyor.Ağlayayım,az rahatlayayım desen sesler daha çok yükseliyor,"o şerefsiz için mi" derler,oysa kendine ağlarsın,anlamazlar,belki de sen anlatamazsın...
Neyse...
Arkadaşın durumunu bilmiyorum ama aile desteği yoksa kendisi de maddi manevi güçlü değilse ailenin çilesini çek daha iyi mantığı bana çok ters.
Yapılması gereken,iyi kötü bir iş bulup,tek odalı da olsa kendi düzenini kurmak.
Bu dünyada insana Allahım yardım etsin,yalnız kadınlara daha çok yardım etsin inşallah.
Diyorum ya Allahım yalnız kadına daha çok yardım etsin inşallah.Ya diyorum ya uzaktan konuşmak kolay olabilir allah kimseyi zorda bırakmasın . Ama öyle işe girip ev tutup geçinmek filan da zor .. benim ailem ne olursa olsun hep yanımdadır ama öyle olmasa da ben yine de elin adamının hakaretini çekeceğime dişimi sıkar bir süre ailemin yanında kalırdım .
Diyorum ya Allahım yalnız kadına daha çok yardım etsin inşallah.
Hayat her türlü zor.
İnşallah bizler evlatlarımızı güzel yetiştirebiliriz. Eğitim,meslek,sağlam psikoloji.
Para her kapıyı açıyor maalesef. Çalışmadan,iyi para kazanmadan ne yapsak da boş.
Gercekten cok imkanlar var bunlari bile bile yasayan kadina bir sey diyemiyorum. Bosanmaya cesareri yok.Yurtdışında o kadar imkanlar varken, kadın mağdur edilmezken nedir bu çaresiz biri gibi sürekli konu açmak.
Aynen öyle. Yurtdışında devlet kadınlara o kadar imkan sunarken dersin ki Afganistan'da yaşıyor. Sürekli bir çaresizlik anlamadım gitti.Avrupaysa zaten devlet para destegi yapiyor evinin parasini bile ödüyor cocuk parasi veriyor esten nafaka bagliyor, cesitli kurumlar var hic bir para almadan bu isleri yapmaya yardimci oluyorlar, hele ki bir de kadinsa.
Ben de yurtdisinda bosandim siddet sebebiyle. Avrupanin toz pembe anlatilisi degil, gercekten her konuda yardim ettiler. Burda kadinsan yalnizsan hele bir de cocugun varsa herkes yardimci olmaya calisiyor. Ama konu sahibinin cesareti yok. Dün ben de bir kuruma gitmistim bir problemden dolayi öyle dolmustum ki memurun bir sey demesiyle aglamaya basladim. O da sasirdi sorununuz ne yardimci olabilcek yerlere yönlendirmeye calisayim sizi dedi, elime de cikolata seker falan verdi. Öyle tatliydiki:) yani yapmak isteyen yapar burda, sadece biraz güc.Aynen öyle. Yurtdışında devlet kadınlara o kadar imkan sunarken dersin ki Afganistan'da yaşıyor. Sürekli bir çaresizlik anlamadım gitti.
Tam 100 konusu var.Bu yolu kendiniz seçtiniz
Elli tane konunuz var yapılacak sey basit ama dikkat cekmek icin magduru oynamak icin hic bi aksiyon almıyorsunuz
Veya sizde eşinizden cok farklı değilsiniz bilemiyorum psikolojiler fena bozuk
Artık hiç birimiz size acımıyoruz kusura bakmayın Allah akıl fikir versin
O adamın yanında kalmaya devam ettiğine göre hakediyorsun demek ki.Ayrılamıyorum elim kolum bağlı yurtdışında yaşıyorum, küçük kızım var , ailemin yanına döneniyorum , maddi sıkıntılar , eşim kızının girmesini istemiyor, ailemde kalp kırıyor, ben ne yapıcağım
Ben çocuk konusunda endişeliyim şahsen.Bu yolu kendiniz seçtiniz
Elli tane konunuz var yapılacak sey basit ama dikkat cekmek icin magduru oynamak icin hic bi aksiyon almıyorsunuz
Veya sizde eşinizden cok farklı değilsiniz bilemiyorum psikolojiler fena bozuk
Artık hiç birimiz size acımıyoruz kusura bakmayın Allah akıl fikir versin
Sinirlendim yine.Ayrılamıyorum elim kolum bağlı yurtdışında yaşıyorum, küçük kızım var , ailemin yanına döneniyorum , maddi sıkıntılar , eşim kızının girmesini istemiyor, ailemde kalp kırıyor, ben ne yapıcağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?