Ayrılık sürecinde aldatan eş

Ben sizin yerinizde olsam asla kabul etmezdim.

Ben boşanma aşamasındayım, bizim dava açılalı 1 yılı geçti. 1 kusur yıl önce evleri ayırdık. Ve bu süreçte sadece kendimle ilgileniyorum. Aklıma erkek sinek bile gelmiyor, gelmez de. Hayatımda kimse yok, dava bitene kadar da kimseyi istemiyorum..belki boşandıktan sonra bile bir süre kimse hayatıma girmez. Bizim süreç çekişmeli, anlaşmalı bitmiş olsaydı bile bir süre daha kimseyi hayatıma almazdım. Birini tekrar hayatına alman için bence yüzde yüz iyileşmiş olman gerek. Bir de sadakat yükümlülüğü devam ederken başka birisi veya birileriyle görüşmek hiç etik değil. Bu dediğim boşanma aşaması için geçerli sizin durum daha vahim siz boşanma davası sürecinde değilmişsiniz.

Sizin olay bunun gibi değil. Boşanma süreci yok, sadece evler ayrılmış. Buna rağmen eşiniz hemen birileri ile olmaya çalışmış ise sizi sevmiyordur. Ayrılmanın eşiğinde bile olsanız eğer seviyorsanız başka biriyle hemen ilişki yaşamıyorsunuz. Zaten duyguların ölmesi süre alıyor, geçmiş ilişkiyi masaya yatırıp kendi üzerinizde çalışmanız gerekiyor. Eşiniz bunların hiçbirini yapmamış, ilişkinizi tek başına kalıp gözden geçirmemiş, ilişkinizi masaya yatırmayı istememiş hemen dışarıda yeni kişi arayışına girmiş. Tahminen dışarıdaki kadın/ kadınlar istediği gibi olmadı o yüzden size döndü. Siz maalesef bir seçeneksiniz. Sizin aşkınızdan öldüğü için size gelmedi. Sizi istediği için de gelmedi. Şu an hayatında en iyi seçenek siz olduğunuz için geldi. Sizden iyisini bulamayacağını düşündüğü için size geldi. Ben olsam bunu asla kabul etmezdim. Çünkü daha iyisini hak ettiğimi düşünürdüm. Bir erkek geri dönecek ise en iyi seçenek olduğunuz için değil, sizin değerinizi gerçekten anlayıp geri dönmesi lazım. Yoksa asla kabul edilmemeli.

Madem tekrar birliktesiniz, ayrılık zamanını konuşmayın. Eğer size herseyi anlatırsa üzülürsünüz. Siz ilişkinizi masaya yatırmışken o başka birisi veya birileri ile görüşmüş. Ve olmamış. Ya bunu olduğu gibi kabul edin ya da ayrılın.. seçim sizin. Ama en iyi seçenek siz olduğunuz için dönmüş. Bunu unutmayın.

Son düzenleme:
Yapısal olarak ben bilmek isterdim. Sürekli içimde bir yerlerde şüphesi ile kavrulacağıma bir defa öğrenir, ona göre ayağımı yorganıma göre uzatırdım.
Sonuçta eğer ortada bir aldatma varsa bunun yükünü taşımak eşinizin, bu kadar kendinize yüklenmeyin :)
Bana göre 5 ay çok uzun bir müddet, evler ayrı, iletişim yok. Bu durumda bence aldatmamış, KudrAlobar a katılıyorum.
Kendi ile yanlız kalmayı bilmeyen birisi olabilir, boşluğa düşmüş olabilir, merak etmiş olabilir, yarabandı aramış olabilir… kısaca onunla konuşmadan sevgisini yâda nedenlerini tahmin etmek mümkün değil, her şey olabilir. önemli olan bundan sonrası, ama elbette bu sadece benim görüşüm :) size en iyi gelecek olanı sadece siz bilirsiniz

Daha iyisini aradı mı o boşlukta ne yaptı onu bilemiyorum onu kendisi muhakkak biliyordur.
Şu anda da evet görüşüyoruz ama ben sadece bir şans daha vermek istediğim için eğer bu durumu kaldıramazsam ayrılırım sonuçta bir kez ayrı kaldım bununla nasıl başedeceğimi de öğrendim. Ayrılıktan korkum da yok ayrıca. Sadece bir şans daha vermek istiyorum ama bunu yaparken yüz göz olmak istemiyorum. Hayal dünyasında yaşamak istemiyorum. Daha mantıklı davranmalıyım. Bu olayın ikincisi olursa onunla devam etmeyi düşünmem bunu ona hissetttireceğim ve yaparsa da inanın boşanmak benim için hiç de zor olmayacak.

Evet yazdığınız muhtemel nedenlerle yapmış olabilir ancak şu an onunla devam etmek bana kötü gelmedi bana kötü geldiğini hissedersem ve bu durumun benzerini yaşatırsa bana bunun 2. Bir şansı olmayacaktır. Umarım yanılmam

Arkadaşım desen ki bana biz bu beş ayda terapiste gittik, ilişkimizdeki hataları tespit ettik tamam derim. Ancak beş ay ayrı kalmışsınız, adamın bu beş ayda size karşı barışma hevesi ya da ilişkiyi devam ettirme çabası olmamış, aksine seninde nerede ise emin olduğuna göre hemen senin ile iletişimi kesip seni gözden çıkarıp başka kadınlara koşmuş, bunu yaparken de bu yaptığımın ilişkinizi tamamen bitirebileceğini seni tamamen kaybedeceğini önemsememiş. Ben olaya aldatma gibi bakmıyorum. Hukuken aldatmış o ayrı ama adam seni gözden çıkarmış. Asıl kötü olan bu. Kadın ya da erkek ilişkisinin asıl bitme anı boşanma falan değildir emin ol. Başka birini hayatındaki insanı tamamen gözden çıkarma pahasına yatağına hayatına alıyorsan o ilişkiden sonra bir halt olmuyor ve ilişki orada bitiyor aslında. Siz de aynı süreçten geçtiniz ve eminim o toksik ayrılık öncesi dönemde kadın olarak hissedebildiğiniz çok az an vardır. Neden hemen başka erkeklere koşmadınız. Çünkü ne kadar bitti deseniz de kocanızı gözdem çıkaramadıgınız için yapmadınız. Kocanız sizi gözden çıkarmış. Bu bir ilişki için geri dönülmez bir aldıran da bu. İlişkinizi düzelten şey adamın beş ayda bekar hayatından ve başka kadınlardan hevesini alması mı yani?
Bakın ne kadar her şeyi konuşup anlasanız da erkekler için boşanmak hem maddi hem manevi açısından zordur.zira düzenleri bozulur, hayatlarına birini alsalar da bir süre sonra o kadınlarda evlilik ister Bu yüzdem erkeklerin çogu boşanmak istemez. Karısını aldatır durur ancak düzenini bozmaz. Bu karısına çok aşık olduğu için değil düzen sevdiği içindir.
Bir erkek böyle bir durumu eşine iki nedenden anlatmak ister Ya bunu normalleştirmeye çalışıyor ve ilerde gene aynı şeyi yapacak ya da bu dönemde beraber oldugu kadın ya da kadınlar sizinde tanıyıp bildiğiz ve daha sonra sizin kulağınıza gideceğinden emin olduğu birileri ile beraber olmuş. Bana göre hata falan dediğine göre ortak tanıdıklarınızdan ya da sizinde sevdiğiniz biri ile beraber oldu gibi geliyor.

Evet olabilir dediğiniz gibi

Lütfen kendinizi kaptırmayın. Artık bu kişiye karşı sürekli temkinli olmak zorundasınız. Çünkü o güven bir kere kırıldı ve o güvenin yerine konması zor, imkansız değil ama karşı taraf çok istekli olmalı. Bir üye yazmış sizi gözden çıkarması ilişkinizi bitirdi. Aynısını yaşadım eski eşim beni evliyken gözden çıkardı ve o yüzden şak diye çekişmeli boşanma davası açtı. Ben ise o dava açınca hayatımın en zor günlerini yaşadım. Çünkü ben onu gözden çıkarmamıştım. Üstünden çok zaman geçti cok şükür iyiyim toparladım ama o günleri asla unutamam. O yaşadığım sinir krizleri, travmalar hepsi hafizamda kaldı.ileride hayatıma biri gelirse yüzde yüz asla güvenmem. Çünkü bir erkeğin neler yapabileceğini gördüm.

Siz de bence temkinli olun her şeyi kanıtlı yapın. Ben sizin yerinizde olsam her şeyi kanıtlı yaparım. Mesela yemek mi yapıyorsunuz aile grubunuz olsun resim atın, temizlik yapın resim atın. Tatile mi gidiyorsunuz hep ikili fotoğraf çekin. Çünkü erkekler hemen ev işi yapmadı, yemek yapmadı, benimle sosyalleşmedi diye suçluyor, elinizde kanıtınız olsun. Para gönderirken açıklama yazın. O güven oturana kadar temkinli gidin. Ve şunu unutmayın bir kere terk eden bir kere daha çok daha kolay terk eder. Eşiniz 2. Kez daha rahat terk edebilir o yüzden çok ama çok temkinli olun. İşinizi sağlama alın. Duygusal hareket etmeyin sürekli eşinizi gözlemleyin. Eşinize yüzde yüz güvenmeyin ve hep ayrılığa hazırlıklı olun.

Son düzenleme:
Evet bu anlattıklarınıza katılıyorum ve hazırlıklı olmaya çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…