- Konu Sahibi TRENDY1234
-
Dünya umrunda değil, tek meselesi var, müstakbel kayınbabadan zor bela alınacak 100 gr altın. Gerisi fasa fiso. Hatta hüso.
Benim digerlerinin yorumlarini tek tek okumaya zamanim olmadigi icin, bunu karsi taraf ailesinden biri soyledi olarak dusundum.Yaşımı boşanmamı kusur gösteren buradaki bazı üyeler yanlış anladınız yine
Yaşım boşanmış olmam bunlar kusur gibi gösteriliyor.sevgilim bunları ilk günden biliyor kabul etti.herkes o kadar tok gönüllü kimseden birşey beklemiyorki sormayın gitsin.sevgilim kredi çekse de ödeyecek benim.şartların böyle olduğu söylense bu yola girmezdim bende.şuan zor olan bu saatten sonra onca emekten sonra çekip gitmek.insanız duygularımız yaşanmışlıklar var.
Yahu hanımefendi kimse şu dediklerinize kusur demedi, diyen kadın ahlaktır zaten. Fakat bu dediklerinizi karşı taraf hatta sevgiliniz bile kusur görüyor ki ilişki bu konumda saplandı kaldı.Yaşım boşanmış olmam bunlar kusur gibi gösteriliyor.sevgilim bunları ilk günden biliyor kabul etti.herkes o kadar tok gönüllü kimseden birşey beklemiyorki sormayın gitsin.sevgilim kredi çekse de ödeyecek benim.şartların böyle olduğu söylense bu yola girmezdim bende.şuan zor olan bu saatten sonra onca emekten sonra çekip gitmek.insanız duygularımız yaşanmışlıklar var.
Kim takar? 100 gr altın gelsin de..Buradakiler bosanmis olmanizi ve yaşınızı kusur olarak gostermedi. Sevgiliniz ve ailesi bunlari kusur olarak gordugu icin gizleniyor. Anlamak istemiyorsunuz. Isterseniz 10 kez evlenin bosanin, beni hic ilgilendirmez
Yapan kurtulmus, soyleyen kurtulamamis. Ihale bize kaldi bak :)Kim takar? 100 gr altın gelsin de..
İnanın o üye cevabı bile haketmiyordu zihniyeti ortada bir insan.bende bir huy var baktım bir insan cahil fazla muhatap olmam
Kız tarafı ne istiyor diye soruldu bizde söyledik aile bu gelenekleri zaten biliyor iki gelinleri var gerekeni yapmışlar
söyledi.Bundan iki ay önce agbisi nişanlandı kıza be gerekiyorsa yapıldı takı eşya herşey.Ben bu duruma biraz bozuldum ailenin durumu nasıl yapıyorlar diye. İlk zamanlar sana da herşey yapılacak merak etme dedi sonra kız ailesinin haberi olmadan kredi çekti kendine altın yaptı dedi erkek tarafının yapması gereken altını yani
Yanılıyorsun olayı özet anlattığım için öyle geldi muhtemelen onu çok seviyorum ama ailesi yapmazsa herşeyi ben yapıcam.bu arada altı ay önce agbisi evlendi herşeyi dört dörtlük yaptı babası evi eşyası altını şimdi bana yapmak istemiyor kendimi kötü hissediyorum
Çok ilginçDüzenleme
Yüzük verme olayından sonra sevgilim tekrar aradı konuştuk.Ben babanın verdiği miktarı al gerisine bakarız dedim.Arada görüşmeler konuşmalar oldu babası hala memleketteymiş bu arada.ikimizin de psikolojisi alt üst oldu.Sebgilime konu para değil ailen beni istemiyor dedim ne evet dedi ne hayır.sevgilim benden yaşça küçük(6 yaş) ve mezhep farkımız var.Sevgilim ne olursa olsun benden asla vazgeçmeyecegini söyledi yüzyüze konuşmak için babasının gelmesi gerekiyormuş.Peki bu süreyi beklerken biz normal sevgili gibi nasıl devam edelim sorunları çöz öyle gel dedim.Ailem artık bu ilişkiyi kesinlikle istemiyor.Duygusal olarak büyük bir boşluktayım.4 gündür konuşmuyoruz whatsap profil resmî ikimizin resmi hala duruyor.Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum böyle anlamsızca beklemek beni çok yoruyor.
Merhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.
Derdi öteki elti. Ona herşey yapıldı bana istekli değiller diye düşünüyor he birde annesiyle oturup bu eş adayının ailesine,hanımın ikinci evliliği olduğunu söylediğini düşünüyorlar.Aklıma muge anlı da ki olay geldi.buyuksen çifti öldürülmüştü. Gelin betül, kayinpederinden mihir isteyip duruyordu.senin kocan kim?,kocan kimse ondan isteyeceksin.konu sahibi 2 yıl.birlikteymissiniz.2 yılda bu adam hiç mi para biriktirmedi?sizinle veya başkasıyla evliliği düşünüp, çalıştığı andan itibaren köşeye hiç mi para koymadı.?Para bu kadar dertse evlenmeyin. Kayınpederin 100 000 teklifi gayet iyi rakam.kayinpeder ne kadar verse siz mutlu olup evleneceksiniz?
Evlilik olmaz artık ablam para para diye olayı bulamaç yapmışsınız yani keşke böyle toplara hiç girilmeseydiBu kadar yaşanandan sonra ya evlilik olur ya ayrılık.
Yaşım boşanmış olmam bunlar kusur gibi gösteriliyor.sevgilim bunları ilk günden biliyor kabul etti.herkes o kadar tok gönüllü kimseden birşey beklemiyorki sormayın gitsin.sevgilim kredi çekse de ödeyecek benim.şartların böyle olduğu söylense bu yola girmezdim bende.şuan zor olan bu saatten sonra onca emekten sonra çekip gitmek.insanız duygularımız yaşanmışlıklar var.
Size ne hanımefendi adamın parasındannnDüzenleme
Yüzük verme olayından sonra sevgilim tekrar aradı konuştuk.Ben babanın verdiği miktarı al gerisine bakarız dedim.Arada görüşmeler konuşmalar oldu babası hala memleketteymiş bu arada.ikimizin de psikolojisi alt üst oldu.Sebgilime konu para değil ailen beni istemiyor dedim ne evet dedi ne hayır.sevgilim benden yaşça küçük(6 yaş) ve mezhep farkımız var.Sevgilim ne olursa olsun benden asla vazgeçmeyecegini söyledi yüzyüze konuşmak için babasının gelmesi gerekiyormuş.Peki bu süreyi beklerken biz normal sevgili gibi nasıl devam edelim sorunları çöz öyle gel dedim.Ailem artık bu ilişkiyi kesinlikle istemiyor.Duygusal olarak büyük bir boşluktayım.4 gündür konuşmuyoruz whatsap profil resmî ikimizin resmi hala duruyor.Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum böyle anlamsızca beklemek beni çok yoruyor.
Merhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.
Ayrıldık herkes bana yüklendi ama sorun altın degilmiş.Evde kavga çıkmış birbirine girmişler.Ailem olmadan istemeye gelsek olur mu dedi.Olay herşeyi bana yıkmak için planlanmış.Ne yaptınız? 100 gr altın gereksiz olmuş
Ayrıldık herkes bana yüklendi ama sorun altın degilmiş.Evde kavga çıkmış birbirine girmişler.Ailem olmadan istemeye gelsek olur mu dedi.Olay herşeyi bana yıkmak için planlanmış.
Siz kendinizi basbayagi alinip satilan bir mal olarak goruyorsunuz anlasilan. Fiyatinizi da bicmissiniz - 100 altin. Dusunce tarziniz igrenc, okurken midem bulandi. Umarim nisanliniz sizden kurtulur ve onu kendisi icin sevecek birisini bulur.Düzenleme
Adet gelenek denen bir şey var.Asıl iğrenç olan sizsiniz.Hala kafanız basmıyor bu aile herşeyi benim üzerime yıkmaya çalışıyor ev eşya bütün masraflar.Rahatsız olduğum konu bu anlamıyorsunuz.Ailede iki tane gelin daha var onlara destek olup düğünü derneği yapmışlar.Sevgilim beni arayıp en son babam beni evden kovdu isteye babam olmadan gelsem olur mu diyor?İsmeye gelen yok yardım eden yok başımızda duran yok.Ben haksız olsam sevgilim beni ne arar ne sorardı.Her ne olursa olsun artık istemiyorum.Benim gözüm parada pulda olsa asgari ücretle çalışan adamla evlenmek istemezdim.Baştan bize söz verdi şimdi olayı bu hale getirdiler anlıyor musunuz?Bu ülkede geline altın takılmasını adetini biz çıkarmadık.Lürfen konuma bir daha yorum yapmayınSiz kendinizi basbayagi alinip satilan bir mal olarak goruyorsunuz anlasilan. Fiyatinizi da bicmissiniz - 100 altin. Dusunce tarziniz igrenc, okurken midem bulandi. Umarim nisanliniz sizden kurtulur ve onu kendisi icin sevecek birisini bulur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?