Ayrılmalı mıyız?

Ben mi acaibim, insanlar mı acaip hastane burası otell değil, bu adam nasıl rahatlıkla hastanede kalayım diyebiliyor ? Aynı şekilde siz nasıl adamı hastaneye alabiliyorsunuz? Hastane orası, hastane çalışanları eş dost kim varsa toplayıp yatıramaz, görevini kötüye kullanamaz. Ne olarak çalışıyorsunzu bilmiyorum doktor mu hemşire mi ama çok büyük bir yanlıştasınız, yaptığınzı işe de, bulunduğunzu göreve de, hizmet ettiğiniz toplumdaki insanlara da hiçbir saygınız yok. Adam zaten gamsız, 5 parasız kalkmış gelmiş yatacak yer falan düşünmemiş sonra da eh nasılsa hastanede yatarım demiş. Bu ne rahatlık yahu , 2nizin derdi yanlış bir iş yapmak değil, sizin derdiniz adam rahat edemez olmuş, görevi kötüye kullanmak değil. Yukarda kimsenin tepki göstermemesine de şaşırdım, yaptığınzı yanlışı burda normal bir işmiş gibi de anlatmışsınız. devlet çalışanları bu kafayla giderse bu memleket nasıl düzelir arkadaş? Usülsüzlüklerin her gün bu kadar sıradan ve kolay şekilde yapılması gerçekten üzücü bir durum.

Pardon da sunu anlayamadim. Hastahane de nasil kaliniyor? Otel gibi oyle gidip ben burada kalacagim mi deniyor
Bekleme alanları var hasta yakınları için orda yoksa otel gibi bir kalış değildi sadece orda beni beklemiş oldu oturarak sabah etti

Eş dost toplama gibi düşünmeyin hasta yakınları için alanlar var koltukların olduğu orda hasta yakınları bekleyebiliyor orda oturup sabahı etti kimseyi rahatsız edecek veya da görevi kötüye kullanacak bir durum yoktu

bak güzel kardeşim, seven adam bu problemi her türlü çözüyor. kk'da bile meşhur oldu artık, çok tembel, okulunu sakız gibi uzatan bir yakın akrabam vardı. anasının üzerinden geçinirdi. 34-35 yaşlarında olmasına rağmen okuduğu okuldan mezun bile olmamıştı. bu akrabamın birkaç senedir devam eden uzak mesafe ilişkisi vardı. geçen sene hatun resti çekti, ya iş güç sorununu çözersin evleniriz ya da herkes kendi yoluna minvalinde. bu yakın akrabam bu restin üzerine birkaç ay içinde mezun olup kızın olduğu şehirde iş buldu. evet araya tanıdık soktu, evet maaşı düşüktü, evet koşulları kötüydü ama ne yaptı etti girdi. hatta girdikten birkaç ay sonra işsiz kaldı, bir sürü yere başvurdu başka bir yere başladı falan. şimdi bir sene falan oldu iş hayatında, deneyim de kazandı, maaşı da arttı. evlendiler çok yakın zamanda, eşya taksidi ödüyorlar karı koca çalışıyorlar. lafa değil icraate bakacaksınız erkeklerde.

Haklısınız ben bir noktada bunu bekledim belki yapar diye ama bilmiyorum belki de biraz ara bu yönden ikimize de iyi gelecek

Nasıl oluyor yani, her isteyen gelip ben bu gece kalayım diyebiliyor mu o zaman? Ben bu gece gelip takılabilir miyim yani? Kusura bakmayın hiç ikna olmadım. Diğer işsiz, yersiz, evsiz insanlar neden ahstaneye gelip kalmıyor o zaman? Tanıdığın ollunca takılabiliyorsun bariz şekilde.

Konunuza gelince zaten baştan aşağı fiyasko, en fiyasko yer de zaten adam baştan aşağı sorumsuz. Başlığa cevap yazayımi bu adamdan bir yol olmaz.

Çıktığınız kötü ilişkiden sonra size karşılıklı sevme ve sevilmeyi öğreten bir geçiş ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Kötü bir enerjiden daha iyi enerjiye geçerken arada geçiş sırasında bu tarz kişilere ve ilişkilere denk gelebiliriz. Ancak belli ki siz enerjinizi daha da yükseltip kendi işinizi de oturtmussunuz ve yeterince de beklemissiniz. Günümüzde sadece işte çalışıyor olmak da yetmiyor bir de maaş da önemliyken bu kişinin bir şeyleri bekleme adına herhangi bir işe girmemesini doğru bulamadım. Yarın işe girse dahi bu sefer de yeni para kazanma hevesiyle bir şeylere harcamak isteyecek, ailesini düşünecek derken bence yeni enerjinize uygun kişilere odaklanmalisiniz. 2 sene olmuş ama bu şekilde uzaktan bir ilişkide aslında ne ani biriktirdiniz ne de birbirinizi gerçekten tanıyorsunuz. Bence daha fazla uzatmamak en iyisi çünkü bir de üstüne iş bulamamasinin psikolojisini size yansıtmaya başlamış. Ortada bir gerçek varken bunu ne şekilde dile getiriyor olduğunuzun çok da bir önemi yok. Sorumluluk sahibi olup onun daha önceden bir şeyler yapması gerekirdi.

Haklısınız ben bir noktada bunu bekledim belki yapar diye ama bilmiyorum belki de biraz ara bu yönden ikimize de iyi gelecek
sen bu durumdan ötürü saygını kaybetmişsin. evet kadın erkek eşitliğini hepimizin gönlü ister ama hayat şartlarında ve biraz ilkel dürtülere indiğimiz zaman öyle bir eşitlik yok bence. söz konusu iş olunca, hayat şartlarını düşününce de öyle bir eşitlik yok. olamıyor. her zaman için erkeğin bir tık daha kuvvetli olması gerek diye düşünüyorum. çünkü kadın, doğum sebebiyle işe ara vermek zorunda kalıyor. kadının iş bulması, erkeğe kıyasla daha zor. kadın daha naif. can güvenliği açısından bile kadın daha dezavantajlı. çok düz bir örnek vereceğim, erkeğin inşaatta iş bulması kolayken kadına inşatta iş verirler mi mesela? dümdüz bir örnek bu, anladın sen ne demek istediğimi. sen karşındaki adamdan çaba görmediğin için ona olan saygını kaybediyorsun, çok ilkel bir dürtü bu ama gerçek maalesef. 29 yaşındayım, 5 senedir aktif iş hayatındayım. 28 yaşında, hala ana babasından geçinen bir adama ömrüm boyunca hiç saygı duymadım, duymam da.

Benim annemin bir arkadaşı kocası ve çocuklarıyla kavga edip gecenin bir vakti evden çıkıp eve yakın bir hastanenin yine bekleme alanında sabahlamisti. Ben de duyunca şaşırmıştım buna :d ama öğrencilik zamanında yurda giremeyen bir arkadaşım da camide sabahlamisti. Sürekli olmayan bir şey olunca kimse git demez ki. Evsiz örneğinde bir süreklilik durumu olur sonuçta.

Konu sahibi, ayrılmanız en iyisi olacaktır. Kendi mesleği nedir bilemem ama hiçbir şey yapmamış olması gerçekten kendisinin ciddi sorumluluk sıkıntısı yaşadığını gösterir. Romantik bir aşık belli, seni görmek için hastanelerde sabahladim düşüncesinde. Fakat bu romantizm yetişkinlerin hayatında işte olmuyor. Sizin internlüğünüzde hoş olabilirdi ama artık geçti maalesef.

Yazan kişi 2 ay değil 2 sene beklemiş, evli değil bir şey değilken daha ne kadar bekleyecek? Daha ne kadar duygusal olmalı ki bu kadar sabretmiş? Kendisi bir kadın olarak ekonomik bağımsızlık elde etmişken ailesi sayesinde takılan bir adamı artık kendine uygun bulmaması ve farklı istekleri olması tabii ki hakkı. Sevgililik zaten bir tanıma dönemidir. Bence adam nasıl bir karakteri olduğunu göstermiş, bunu devam ettirmek istememek de en büyük hakkı. Çocuk mu besliyor da yük olarak görmeyecek, gerçekten bu kadınların birbirine kötü şeyleri layık görme kafası da bir ilginç.

hastane işleyişini bilmiyorum ancak sevgilim içeri girerken ben yanında yoktum görevimi kullanmak gibi bir durum yok yani acilin bekleme alanı olduğu için de zaten kimsiniz diye sorulmamıştırçünkü dediğim gibi hasta yakınları yukarıda serviste hastası olanlar orada bekleyebiliyor kimse kimseyi kovmuyor kalacak yeri olmayanları da özellikle yaşlı evsiz insanları da eğer o an orda kimseyi rahatsız etmiyorsa sen burda oturamazsın diye kimse dışarı çıkarmaz

Siz sevmiyorsunuz ilk önce bunu netleştirelim. Sevgi bu değil, sevgi varlıkta yoklukta yola çıkıp birlikte zorlukları aşmaktır bu noktada da insanların birbirlerine olan bakış acıları girer, sevgilinizi sevseydiniz eğer sizi ziyaret edeceği tarih, gün belli gider güzel bir yer ayarlar, ilk onun kalma problem kendiniz çözer, sonra ilişkinize ilğili problemleri konuşabilirdiniz. Barınma önemli olduğu için hem o rezil olmaz, hemde sizin içiniz rahat ederdi, değer verme sevme budur. Kendiniz iş bulduğunuz için, geliriniz yüksek olduğu için şuan karşı taraf gözünüzde bitik. Normal mi normal. Saygı duyarmıyım, sonuna kadar duyarım, derim ki bu kız onu düşündü, herşeyi beraber sırtladı ama sonuç belli, yapacak birşey yok. Siz onu düşünmüşsünüz ama amalar var! Karşı taraf polis olacak, bankacı olacak diye düşünüp beklemişsiniz, kara gözüme kara kaşına değil. Kendinizi kandırmayın, mantık ilişkisi yürüttün olmadı, sevmedin, değer vermedin. Kendiniz empati yapın, onun yerine koyun sizi hastanede yaptırdığını düşünün, birde bir sürü laf yediğinizi düşünün, çok kırıcı, çirkin bir davranış. Beklersin, beklersin, elinden birşey gelmiyor, baktın çalışmıyor, tabiki hayat devam ediyor, sessiz sedasız kırmadan, karşı tarafın gururunu incitmeden sen yoluna ben yoluna der ayrılırsın.Birde şöyle düşün polis oldu diyelim açığa alındı, memur oldu atıldı hayat bu herşey olabilir bugünü yaşıyor, yarını bilmiyoruz, napıcak sın? Bu hayatta herşeyi düşünürsün evet ama bazı planlar tıkır tıkır işlemez,o yüzden bir ilişkide önce kendine güvenip, karşı tarafa saygı duyup inciltmeden, kırmadan yola çıkmak lazım.

Ben onu polis olsun diye beklemedim aslında. ilişikimizin başında bana polis olucam dedi ben işleyişi tam bilmiyordum eğer olmama ihtimali olduğunu bilsem olduktan sonra başlamayı teklif ederdim. Ancak tanıdıkça zaman geirdikçe onu gerçekten sevdim ve ne olursa olsun bir işi olsun en azından aileme söyleyebileyim istedim. 2 yıl beklerken polis banka olsun diye değil aileme söyleyeyim diye bekledim çünü uzak mesafe ve ailemin bilmemesi buluşmamızı çok zorlaştırdı. ilk başlarken böyle devam edebileceğini bilsem tabiiki başlamazdım mantığımı kullanırdım

siz doktor musunuz?

Eger işsizliğin sebebi tembel ve sorumsuz bir insan olması değilse hiç bir insan böyle aşağılamayı haketmiyor.
Bu insanı sevdiğinizden emin misiniz?
Hastanede kalmasından rahatsiz olduysanız sessizce bir otel tutup ödemesini yapıp buyur etseydiniz.
Adam yük olmamak adına mevcut şartlarda elinden geleni yapmış.
Sizin yaptığınız ise rencide etmek.
Neyi çok seviyorsunuz Allah aşkına?
Sinirinizi stresinizi kusacak bir duvar bulmayı seviyor olmalısınız.

Ben hastanede kalmayı hasta yakınları sandalye üstünde kantin köşelerinde sabahlar ya o şekilde hayal ettim.
Yataklı, odalı bir köşe bulmamistir garip heralde.
Bu şekilde düşününce de sabahına sevgilisinden duyduğu sözler benim bile zoruma gitti acikcasi..

Konu sahibinin anlattığına göre adamın karakteri kötü değil. Tek problem işsizlik. Ben adam haklı da demedim. Konu sahibinin tavrını beğenmedim. İstediği işler için çabalamış ve olmamış bu kimseyi kötü karakter sahibi yapmaz. Yollar ayrılabilir zaten sevgilisi de ayrılalım demiş.

Birde şöyle düşünün, polis olsaydı eğer meseleğe başlasaydı o sizinle başlarmıydı? Herkes, herşey cepte değildir. Bazı şeyler, bazı duygular o an yaşanır olur, hayatın doğasında var. Çok zengin diye evlenir, işi gücü var deyip yola çıkarsınız, bambaşka yola girersiniz. Bunları bir kenara bırakıp, evi geçindirebilir mi? Çalışma azmi nasıl? Bu adam her koşulda bana, ailemize bakar mı? Diye düşünüp yola çıkmak daha mantıklı. Birde ne olursa olsun, kendinize güvenin, önce ben bu aileyi bakabilirmiyim diye düşünün. Anlıyorum sizi ama bakış acınız, kırıcı yanınız çok, sevseydiniz eğer kırmadan, incitmeden, öz güvenine zarar vermeden ayrılır yolunuza bakardınız. Mantık kullanın gene iki sene beklemişsiniz, farklı bir sürpriz olmıcak bu süre zarfında ama kırmayın, zedelemeyin, karşı tarafın aklına geldiğinde yaşadıkları kalbi sızlamasın. Güzelce ayrılmak varken, küçümsemek, karşıdakine hor görmek ne demek. Hiç kimse bu muameleyi hak etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…