Ayrılmalı mıyız?

Yorumunuzu okuyunca iki tarafında birbirini bu şekilde sevdiği bir ilişki var mıdır ki diye istemsizce sorguladım.. İşin içine maalesef bir şekilde; statü, maddiyat vb faktörler giriyor o saf sevgi durumu hiç kalmamış gibi hissediyorum bu zamanda.

Gayretsiz, tembel, umursuz adamsa sal gitsin.
Ama bazı insanlar cidden şanssızdır ister ama olmaz.
Buna inanıyorsan beklemeye değer.
Sokak hem işi hem karakteri güzel adam kaynamiyor.
Lakin devam kararı alırsan stresini atacağın başka bir yol bul zira adamın derdi kendine yeter. İşsizlik, bir işe yaramama psikolojisi kendi başına yeterince zordur.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Terapi almayı düşünüyorum gerçekten. Ve evet onun çabaladığını görüyorum ama yeterince çabalamıyor mu diye de aklımda sorular var
yapacağın tek şey şu ilgiyi bir anda keseceksin en etkili yöntem bu,ne kadar üstüne düşersen o kadar itilirsin tecrübeyle sabit

Ne alakası var? Ben bizzat kendim KPSS ile atandım. Aynı anda 2 tane de işte çalışıyordum. Hasbelkader bir puan da almadım. P3’te ilk 1000’deydim. Alan puanımda da ilk 10’daydım. 90+ aldım. Hem iş, hem sınav, hem kurum mülakatları koşturup duruyordum. Bunu gayet tabii boş boş oturmak yerine yapmak zorunda iş isteyen insan. E olmamış polislik de banka da, ne olacak şimdi? Ömür boyu sadece sınava mı hazırlanacak? KPSS oldu bitti bir süreç değil ki. Adamın şu an bir kariyer hedefi bile yok. Sürükleniyor yaprak misali. Bu plansızlık çok büyük sıkıntı. Anası babası olmasa aç mı yaşayacak? Girecek paşa paşa alanı dışında bir işe. Ayrıca alanıyla ilgili şirketlere başvuru yapsın. Ama sokmuş kendisini bir kısır döngüye çıkmak için ilahi bir dokunuş bekliyor. Öyle olmuyor işler maalesef.

Üslubunuz kötü ve kırıcı olmuş ama çok da haksız değilsiniz. Otobüse binmiş gelmiş, sonra? Ne yiyip ne yiyecek nerede kalacak bunları hiç düşünmemiş. Planı hastanede gecelemek miydi? Bu davranış çevreden önce beni rahatsız ederdi. Erkek arkadaşım geliyor ve benim işyerimde yatıyor gece. Hani herkesi tanır arkadaş olur, ya nolucak takılırız beraber boşver oteli burada kal derler neyse ama bir insan bunu kendine yapmamalı. Ayrıca etik de olmaz çünkü işyeriniz babanızın mülkü değil. Gelmemesi daha iyi olurmuş.

Zor durumda bir insan iş seçmemeli. Bulduğu işlerde şanssızlık olur, işyeri kapanır küçülmeye gider vs destek verir yanında olursun ama evlenmeye niyetli adam hala ailesine baktırmaz kendini. Polis ya da bankacı olmak zorunda mı?

Kayıp ilanı verilen bir kadını da hastanede bulmuşlardı. Kocasıyla kavga etmiş yanlış hatırlamıyorsam 3-4 gün hastanede bekleme salonunda sabahlamış.

Bence de etik değil, hastanede sabahlayacağına gitsin havaalanında kalsın.

Eğer otel parasını ödeme teklifinize bu kadar alındıysa iş bulamadığı sürece ilerde bundan çok daha fazlasını yaşamak zorunda kalacaksınız. O zaman napacak?

önceki yorumumda sizin sevgiliniz gibi bir tanıdığım olduğunu söylemiştim. Adam uzun yıllardır işsiz ve 30 küsür yaşında. Bırakın iki günlük otel masrafını, her şeyini karısı karşılıyor. Parası bitse karısından para istiyor. Mecbur da istemekte yoksa napıcak beş parasız mı yaşayacak? ben kadından para alamam veya kadın bana maddi bir şeyler yapmayı teklif edemez kafasında bir adamsa iş bulmadan evlilik mevlilik işlerine hiç girmesin sizi de ümitlendirmesin.

Mutlaka bir gün iş bulur yazanlar olmuş ama bulmayadabilir. Benim böyle bir sürü tanıdığım var. 30 veya 40 yaş üstü ve istediği gibi iş bulamamış, ailesinden aldıklarıyla geçinen. Bir garantisi var mı bulacağının? Ki polislik kazanması zor değil. Genelde işsiz kalmış insanlar başvuruyor. Onu bile kazanamadıysa işi zor

Parasını vereyim otelde kal filan ne kadar aşağılayıcı. Yani işsizlik gerçek bir sorun kabul ama bunun sinirini bu şekilde yansitmaniz çok ayıp.

Haksız sayılmazsınız, evlenmeyi düşünüyorsanız hayatınızı idame ettirecek bir gelirinizin olması lazım. Bu devirde her şey para maalesef, para olmayınca bireyler çoğu sosyal şeyden mahrum kalıyor ve psikolojileri de bundan etkileniyor, mutsuzluk kaçınılmaz oluyor, sonuçta insan sosyal bir varlık.

Bir dönem esim 8 ay kadar işsiz kaldı, teknik personel olduğu için iş alanları da kısıtlıydı, nereye saldırdıysa eli boş döndü. Ben çalışıyordum ama adamın çabaladığını bildiğim için sesimi çıkarmıyordum. Zor bir süreçti bizim için. Bir süre sonra üni. mezunuyum demedi gitti inşaatlarda işçi olarak çalıştı(mesleği küçümsediğimden değil, ama adımın mesleği var ve yıllarca okumuş) sonrasında iyi bir yer buldu yılardır devam ediyor.

Burada sorun şu, sevgiliniz iş bulamıyor mu, yoksa istese bulur ama iş mi beğenmiyor. Çalışana iş çok. Marketler öğretmen kasiyerlerle dolu, kargo şirketleri mühendis kuryelerle dolu. Bu insanlar geçiş sürecini boş geçirmiyorlar. Adam çabalıyorsa destek olun düzelir, zaman tanıyın. Ama çaba yok da hep suçlu ülke şartlarıysa, ondan ne köy olur ne kasaba yol yakınken dönün.

Konu sahibinin tavrı gayet normal. Siz yazdıklarınızda duygusal emare göremedim, is buldunuz diye havalanmissiniz da yuk olarak onu goruyorsunuza getirmiştiniz. Diyelim ki tavrı hoşunuza gitmedi, sizin söyledikleriniz daha alakasiz ve agresif. Hoşa gitmeyecek ne söylemiş ki? İş bulamadigi gün gibi ortada olan birisine bunu söylemek mi hakaret? Beyefendinin iş arayışında olmasını anlıyorum ancak 28 yaşına gelip hala kendi parasını asgari ücretle bir ise girerek ya da özel ders vs vererek dahi kazanmayarak bu konudaki karakterini belli etmiş. O bir şey yapmayınca sorun yok, bu dile gelince mi sorun? Gün gibi ortada olan konularda kadın dayanışması yapıp haklısın denileceği yerde sanki yapmaya çalıştığı kadının kötüymüş gibi yok sen de havalanmissin, duygu emaresi yok vs demek cidden destek olmak değil köstek olmak demektir.

Yani. Adam evlenmek istemese bile bu yasta baba eline bakmamasi lazim. Ve net bir hedefi de yok. Polis olmadi, banka olmadi. Tamamen birbirinden alakasiz iki meslek. Kizin da meslegi yüzünden kibirlestigini düsünmedim

Aslında cidden hastane acillerinde sabahlıyor evsizler. Sıcak, tuvaletler ücretsiz, boş elektrik prizleri var, sandalyelerde uyumanın ve çok prezentabl görünmemenin sosyal açıdan kabul edilebilir olduğu bir ortam, geceleri de aydınlık ve kalabalık + hasta yakınlarından sadaka toplamak için çok uygun biryer.

Ama konu sahibinin işyerine gelip evsiz gibi etrafta takılması hoş olmamış tabiki sevgilisinin.

Pardon da sanane?
Bizde çalışıyoryz boş gezmiyoruz .
Ne konuşuyorsun sen .
Ekmegını taştan çıkarana saygı duyarım ben.
Benim babam emekli oldu yine çalıştı kımseye muhtaç etmedı ailesini.
Erkek dedıgın budur gerisi fasa fiso.
Sen git o tiplerle takıl banane.sonrada adama bakıuorum diye agla burda

Çalışmak istemiyorlar ya baksana taksi şoförlüğünü aşagılıyorlar.o çocuk ekmegını kazanıyor be .sülük gibi ailesine yapışmıyor.
Evde yatıp ailesinin eline bakmak normal taksi şoförlüğü yapmak gurur kırıcı üniversite mezunuysan hadisinler ordan.

Çocuğun ne suçu işsiz olması mı
Arıyor da bulamıyor mu

Aramıyor mu

İstemiyorsanız ayrılın zengin koca hayaliniz olabilir normaldir

Iş arayana is çok yazacağım . Evet kötü işler ama var bence bir insan universiteden sonra aileden para almamali. Çok iyi bir okuldan mezun oldum ve o sırada kriz vardı . Iyi bir firmanin sınavını kazanmistim ise başlayacağımı söylemislerdi ama bu durum onları da etkiledi .Daha küçük bir firmads ise başladım ilk iki ay maassiz çalıştım sonra asgari ücret . Herkes böyle yapmalı demiyorum ama bir insan 28 yaşına kadar bir şeyleri oturtmalı . Bu dediğimi 22 yaşında yapmıştım. Simdi çok değişik bir insan tipinin olduğunu düşünüyorum sınava hazırlanıyorum şunu yapıyorum diye 28 yaşına kadar bir insan ailesiyle durmamalı . Sevgilisine geldiğinde otelde kalamayacak durumda burdan bile adamın plansizligi ortaya çıkıyor . Yani bazı şeyler erken yaşta yapılır . Sınava girmek istersen yarım gün iş bulur çalışırsın . Ben sorumsuz bir insan gördüm konu sahibi bu saatten sonra düzelmez .

Sevgi bulmak çok zor para bulunur bu senin sınavın hersey para değil is gerçekten su sira zor ona böyle davranmissin altin keseden zümrüt olsan ben dönmezdim sana ki hastanede yatmış senin icin

Ya cherry bı dur, adam başhekimin odasında dansözlü alem yapmış gibi tepkiler verme hemen balım, koridorda oturmuş sabaha kadar işte, hem kışin evsizler filan da donmamak icin çok yapıyor bunu devlet hastanelerinde ve evet kimseyi rahatsız etmiyor , hastalara veya personele engel olmuyorsa herkes de yapabilir ama Allah kimseyi buna mecbur bırakmasın tabii o ayrı...

Çok ayıp etmişsiniz, gerçekten...
Bunun bir savunması olamaz
Onca yoldan gelmiş insanı b..a bulayıp bırakmışsınız.

Burda bunun kavgasını çok vermiş biri olarak senin kendini kötü hissetmene neden olacak hicbirsey yapmadığını ve bu adamdan kesinlikle ayrılman gerektiğini düşünüyorum

Burada "vay efendim karakteri iyiymiş,yazık değil mi işsizlik suç mu yazık " diyen arkadaşların romantizmine hayran kaldım. 30 yaşına kadar hiç çalışmamış , harçligi, geçimi kısacası onuru için asla çabalamamış , ailesinden veya eşinden geçinmis bir insanın (kadin-erkek farketmez) karakteri iyi filan değildir , tek gösterge değildir ama en önemlisidir, bu yaştan sonra da asla degişmez, kimse kusura bakmasın , bu bir...

Siz şimdiye kadar hep uzak mesafe ilişkisi yasamişsiniz , o yüzden ben senin " şoyle iyi çocuk, bana böyle iyi davrandı, vay efendim ben onu çok kirdim" demelerine de güvenemiyorum açıkçasi. Şu anda vicdan yapmanın sebebi saf temiz bir kız olman ve manipüle edilmen büyük ihtimalle. Henüz gerçek yüzünü gormemişsin bile,üç beş romantik an + işsizlik ve parasızlık ajitasyonundan başka ne var elinde senin vicdan yapmani gerektirecek? Kötü bir kız olsan, şimdiye elli kere aldatmiş veya postalamiştın bu sapsızi, ama yapmamişsin. Bu iki....

Kısacasi ben senin bu adamla kesinlikle ayrılman gerektiğini düşünüyorum çünkü burnuma çok fena ortadoğu tipi memur kız avcısı manipülatif asalak kokusu geliyor. Demedi deme

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…