• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılsınlar mı ? Bu düşüncedeki kızla evlenilir mi ?

o bati zihniyeti sizin ulkenizdekilerden daha iyi bakiyor cocuklarina merak etmeyin.
benim yasadigim ulkede annelik izni 3 sene,eger istersen 4 seneye uzatabiliyorsun.
ikinci cocuk olunca bi 3 sene daha izin aliyorsun ve devlet bu esnada senin calistigin yerde senin icin pozisyon tutuyor.
aylik cocuk basina yardim yapiliyor ki bu turkiye sartlarinda 1500 liraya denk geliyor.
turkiyede de ya kadin daha lohusayken ise suruluyor ya da vasifsiz olarak evde sadece cocuk bakiyor,emin olun turkiye aile kavramini kaybetmis hemen batiya camur atmayin.
ben 3 senedir annelik iznindeyim ,ikinci bebegim yolda nasipse ikinci bi 3 yil daha kullanicam.

siz 2 saat ilgilendiginizi soylememissiniz,surekli yemegi soyle olsun sunu soyle sever cenazeye giderken bana ruj almis vs..siz mutlusunuz ne guzel Allah daim etsin,ben patlarim cunku yapmam gereken bi suru sey var,butun gun sevgi pitircigi olamam,benim dusuncem bu yonde yoksa sizin adiniza sevindim.

yani su batiyi agziniza alirken bi dk daha dusunun bana gulme geliyor :sampiyon:
Senin anlamadigin yer neresi ozaman.bende turkiye sartlarina gore calisirken cocuklarima aldigim egitimi tam anlamiyla altaramaamaktan yanlis yetismesinden endise ediyorum..ayrica batinin yetistirdigi cocuklari goruyorz.degerlerini namus kavramlarini kisilik kavramlarini ...onlara 3 yilda bebek izni versen demek anca bukadar oluyor.benim vatanimin yetistrdigi evlatla kiyas dahi edilemez...biz evlatlarimizi canakkale ruhuyla yetistriyorz son olaylardada gorduysen...bunu herkes anlayamaz oyuzden anlamadigin konuda ulkemizi dandirik milletlerle kiyaslamamani rica ederim.biz türklugumuzle yetstirme seklimizle gurur duyuyorz

Ne itici bir konu.
Daha 1 aylık ilişkide hemen para, kariyer mevzusu, ayrılsak mı devam mı etsek, yok iş yemeklerinde napacakmış o kız.. Çalışmıyor ya..
Haaahh!
Sanki holding patronu olacak da kızı yakıştırmamış kendine, öyle olsa ne olur gerçi..
Aşk nerde aşk? Toz pembe olsunlar demiyoruz da, aşk nerde, 1ayda düşünülenlere bak, tek maaş çift maaş:KK70:

Ben de üniv mezunuyum ve çalışmıyorum, kendi hür irademle çalışmıyorum. Eşimin eşli yemeklerinde de gayet yakışıyorum ortama, hiç rezil etmedim kocamı (!)
Ayy pff boş yere sinir oldum. Çalışmayan kadınları aşağılama politikasından bi vazgeçin artık, herkes çalışmak zorunda değil.
Umarım o kız ayrılır erkek kardeşinizden:kahve:
Kiskaniyolar tatlim bizi...calismadigimiz halde onlardan cok daha rahat ve klas bi hayat yasiyoruz diye :KK70::KK70:

Kiskaniyolar tatlim bizi...calismadigimiz halde onlardan cok daha rahat ve klas bi hayat yasiyoruz diye :KK70::KK70:
:KK49:
Valla kimse kimseyi kıskanmasın.
Çalışmıyoruz diye ezik değiliz. Okudum, çalışmak için okumadım. Kendimi yetiştirdim, kar kaldı yanıma....

Çalışana da çalışmayana da saygımız var, hepsinin zorluğu var.
Maddi imkansızlıktan çalışmayana lafım olamaz ama şu "ayy çalışmadan olur mu, çalışacaksın, çalışmazsan şöyle olur böyle olur" culara hiç katılmıyorum malesef.
Olur neden olmasın?
Ev hanımlığını ezdirmem arkadaş:duduk:
Gül gibi yaşıyoruz çok şükür Allaha:KK68:

Kızla oğlan hiç uygun gözükmüyorlar zaman gösterir kendileri karar verirler siz hiç karışmayın.

Senin anlamadigin yer neresi ozaman.bende turkiye sartlarina gore calisirken cocuklarima aldigim egitimi tam anlamiyla altaramaamaktan yanlis yetismesinden endise ediyorum..ayrica batinin yetistirdigi cocuklari goruyorz.degerlerini namus kavramlarini kisilik kavramlarini ...onlara 3 yilda bebek izni versen demek anca bukadar oluyor.benim vatanimin yetistrdigi evlatla kiyas dahi edilemez...biz evlatlarimizi canakkale ruhuyla yetistriyorz son olaylardada gorduysen...bunu herkes anlayamaz oyuzden anlamadigin konuda ulkemizi dandirik milletlerle kiyaslamamani rica ederim.biz türklugumuzle yetstirme seklimizle gurur duyuyorz

Dandirik millet nedir yahu ?
Kendi milletinizi vatanınızı sevebilirsiniz ama bu hiçbir halka,millete hakaret etme hakkını vermiyor size.

bende çalışıyorum ama sürekli evlenip çocuk yapayım işi bırakcam ev kadını olcam derim.
peki gerçekten öyle mi? tabiki hayır..
ama 'aaaa memur kız işi iyi çift maaş olur' tarzında düşüncesi olanları etrafımdan eler..
beni insan olduğum için sevsin
maaş kartıma değil bana sevgi beslesin
bence kardesınız kızdan ayrılsın, kızı haketmiyor.. maaşı iyi diye onunla beraber olcak çift maaşlı kişilere yönelsin

Kadın çalışmak istemiyorsa çalışmasın zaten ev işi bitmeyen bir iş üstüne birde bir iş bulup çalışmak çok zor bir kadının üzerine yıkılıyor herşey .Ben çalışmak istemeyen kadınları anlıyorum mecburen çalışmak zorunda kaldıkları için çalışan kadınlarada Allahım güç kuvvet versin amin
Kendi istemiş olduğu için çalışan kadınlarada madem kendi tercihleri şikayet etmesin çalışmayan kadınları kıskanıp laf atmasınlar diyorum

Ben çalışıyorum.Çalışan çalışmayan bütün bayanları destekliyorum.Her türlü desteklerim yani ben kadınları:KK50:
Yalnız "ay karım olacak kızda çalışsın rahat yaşayalım" diyen zihniyeti anlamıyorum. :mapus:
Nerden gördüm bu konuyu midem bulandı

:KK49:
Valla kimse kimseyi kıskanmasın.
Çalışmıyoruz diye ezik değiliz. Okudum, çalışmak için okumadım. Kendimi yetiştirdim, kar kaldı yanıma....

Çalışana da çalışmayana da saygımız var, hepsinin zorluğu var.
Maddi imkansızlıktan çalışmayana lafım olamaz ama şu "ayy çalışmadan olur mu, çalışacaksın, çalışmazsan şöyle olur böyle olur" culara hiç katılmıyorum malesef.
Olur neden olmasın?
Ev hanımlığını ezdirmem arkadaş:duduk:
Gül gibi yaşıyoruz çok şükür Allaha:KK68:
Aynen bende calisanlara cok saugi duyuyorum.buyuk bi fedakarlik...ama ben o fedakarligi yapmak zorunda hissetmiyorum kendimi kocamda oyle biseyi hissettrmiyor.hersabaj ise gelip gidiyolar diye onlar kulturlu biz kultursuz olmuyorz.ben kendime katacagimi yine katyorum evde eziklik deil iste esiklik hissedyrm benim tercihimde bu yonde..ben nasik calisani assagilayamazsam onlarda calismayani assagilayamaz :KK15:

Şimdi kardesım soyle dusunuyor paylasmak ısterım. Abla cıft maas olursak o da cocuguna kendı emegı ıle bıseyler aldıgında daha mutlu olur.. hem calısırsa ıs hayatı ona her gecen gun bılınc katar dıye dusunuyor. Evet maas olarakda cıft maas olursak daha ıyı bır yasam standardı olabılır dıyor. Kızı da sevıyor ama bu dusuncesı takılıyor kafasına
Erkek adam çalışacak tabiiki yok bakacak güç hissetmiyorsa kendinde ozaman öyle bir eş aday arayacak ben senide kardeşinizde kınıyorum çok paracısınız yazık o kıza rahatında vermezsiniz böyle giderse ....

erkek kardeşin çalışmasını hem daha geniş bir çevre kültür kazanımı olur diye hemde günümüzde bu bir gerçek tek maaşla çok zor geçinmek bunun için istiyor.ama o kız şimdi çalışmak istemiyorum der sonra anlar anyayı konyayı merak etmeyin.beraberliklerine kendileri karar versin.
ayrıca çalışan kadının kendine güveni ayaklarının üzerinde durmasına bir vesile olur bu.evde oturmak marifet değil.kimisi kocasıdnan para istemeye çekinir yada eşiyle anlaşamdı diyelim kendi ayaklarının üzerinde hayatını idam ettirebilir çalışan bayan.erkeklerde çalışmak zorunda değil o zaman ben bayan olarak işe girerim evimede ev işleri için birini alırım al sana bir başkası içinde ekmek kapısı.
kardeşin doğru düşünüyor zamanla kız anlar bunu

Çalışırsın, her şeyi senden beklerler.. Çocuk yapsın, çocuğa baksın aynı zamanda maaşı yatsın. Ev işini yapsın, kadın tutmasın, kocası bir bardak suyu getirmekten aciz olsun ama o iki saatlik uykuyla mantı açsın. Ona da koşsun buna da koşsun. Şöyle en az beş klonu olsun da kadının, herkes mutlu olsun.

Çalışmazsın, "oh rahat" olur. Kocasının eline bakıyor olur, gurursuz, onursuz olur. Hazırcı beleşçi olur. Kendi ayakları üstünde duramayan ezik olur. Tek bildiği "evde oturup çocuk doğurmak" olur.

Herkesin söyleyeceği bir şey var maalesef. O yüzden kadın nasıl mutluysa öyle olsun diyorum ben. Bir evde kadın mutluysa evde huzur mutluluk oluyor. Erkek kardeşin illa çalışan bir kadın istiyorsa öylesiyle evlensin. Evlenip kadına çalış diye baskı yapacaksa boşversin derim ben.

Ev işleri ve çocuk bakımı nasıl öncelikli olarak kadınların sorumluluğundaysa bi zahmet nasıl geçineleceğide erkeklerin sorumluluğunda olsun.Tek maaş yetmez diyorsa da girsin iki işte çalışsın iki maaş olsun.Ne bu be maaşa göre eş seçimi yuh

Çalışırsın, her şeyi senden beklerler.. Çocuk yapsın, çocuğa baksın aynı zamanda maaşı yatsın. Ev işini yapsın, kadın tutmasın, kocası bir bardak suyu getirmekten aciz olsun ama o iki saatlik uykuyla mantı açsın. Ona da koşsun buna da koşsun. Şöyle en az beş klonu olsun da kadının, herkes mutlu olsun.

Çalışmazsın, "oh rahat" olur. Kocasının eline bakıyor olur, gurursuz, onursuz olur. Hazırcı beleşçi olur. Kendi ayakları üstünde duramayan ezik olur. Tek bildiği "evde oturup çocuk doğurmak" olur.

Herkesin söyleyeceği bir şey var maalesef. O yüzden kadın nasıl mutluysa öyle olsun diyorum ben. Bir evde kadın mutluysa evde huzur mutluluk oluyor. Erkek kardeşin illa çalışan bir kadın istiyorsa öylesiyle evlensin. Evlenip kadına çalış diye baskı yapacaksa boşversin derim ben.

O kadar güzel yazmışsınki ellerine sağlık kardeşim , zaten kadının kıymetini bilen erkek çalıştırmaya kıyamaz diyorum illaki çalışacağım diyene söyleyecek sözüm yok ..

Ev işleri ve çocuk bakımı nasıl öncelikli olarak kadınların sorumluluğundaysa bi zahmet nasıl geçineleceğide erkeklerin sorumluluğunda olsun.Tek maaş yetmez diyorsa da girsin iki işte çalışsın iki maaş olsun.Ne bu be maaşa göre eş seçimi yuh
Zaten problem burdan cikiyor.herkes sorumlulugunu bilse hic bi sorun kalmiycak ortada.tutturmuslar kadin erkek esittir diye.bence bu dusunce kadina cok buyuk haksizlik..ben nasil erkekle esit olabilirim ya onun gucuyle benimki bir mi.bi kapak acmakta bile zorlanacak kadar hassasiz.biz duygusal olarak onlardan ustunuz onlarda bedensel olarak bizden...oyuzden herkes kendi bunyesine gore sorumluluklarini alsin.esit oldugumu ispatliycam diye kendimi yirtamam valla.pesin pesin kabul ediyorum esit deiliz.farkli alanlarda birbirimize ustunluklerimiz var

Birşey dicem.Şimdi bu çocuk çalışıp çalışmaya göre eş seçiyorsa çalışanlar içinde maaşa göre bir sıralama yapar :KK53:
Seviyorum ama benimle evlenmeye maaşın yetmez der uymayana:süslü:
Evlenirken evrak topluyorduk ya maaş bordrosu da alalım olmadı :KK57:

durduk yere bunun için mi ayrılacaklar? ee baştan bilmiyor muydu kızın bölümünü? niye duygularıyla oynuyor madem çalışmıyor diye küçük görecek?
çok yanlış, çıkarcı, maddiyatçı bir düşünce..
en baştan kızla bu sebeple çıkmasa görüşmese birşey demem. ama hem duygularıyla oyna hem de sen para kazanamazsın de, terket.

Çalışmazsın "koca parası yiyor" derler evett!
Daha dün bir konuda vardı.
Güya medeni geçinen insanlar bu lafı edenler. En irite olduğum cümlelerden biridir mesela bu.
Bir eve para giriyorsa hepimizindir, karı kocayı kastediyorum.
Erkeğin dışarda, kadının da içerde çalıştığı bir aile yapısı bu kadar da aşağılanmazki.
Kadın çalışsın istiyorsa pek tabii!
Lakin istemiyor ve ihtiyaç duymuyorsa da çalışmasın değil mi?
Saygı.....

Back
X