• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılsınlar mı ? Bu düşüncedeki kızla evlenilir mi ?

Kardeşim 1 aydır görüşüyor kızla svgili anlamında önceden sadece aile ortamında v.b yerlerde gördü. yaşlarıda 22 23.. fikir almak istiyor.. kızın parasında gözü yok hanımefendi. Abla iş ortamı kıza bişeyler katar her geçen gün, çocuğumuza kendi parasıyla emeği ile bişeyler alınca daha da mutlu olur diyor. Kızın kötülğüne demiyor bunları yada direk para olarak..
Sen ne dedin peki önemli olan su an bu ??? Ayrilsinlar mı diye konu açtığına gore ₺₺

Madem "çalışsa kendi için daha iyi olur" görüşünde o zaman kız kendi için çalışmayı istemedigi vakit "evlenilmez" kız oluyorsa kusura bakmayın hanfendi ama o kardesiniz bunu kız arkadaşı için değil kendisi için istemiş oluyor

Evlenilmez gözüyle değil ki sadece kafam karışıyor diyor. Sonuçta çocuk düşünüyor bunları ister istemez üniversite son sınıf. Kızı seviyor henüz 1 aydır sevgili anlamında görüşüyorlar daha önce aie ortamında v.b karşılaşıyorlardı..

Bu erkek ailelerinin hem Eti'nden hem sütünden faydalanacak gelin arayışı midemi bulandırıyor,hı hıı tabi ilerde çocuk olursa ona daha iyi bakabilmek için evet,zaruriyetten çalışan annelerin içi gidiyor çocuğunu başkasına emanet ederken çocuktaki duygusal eksikliğe girmiyorum bile,kardeşiniz şimdiden bu hesaplardaysa vah vah

Kusura bakmayın da her çalışmayan kadın yiyici mi oluyor? Ben çalışmıyorum üniversitede okumadım. Lise mezunuyum. Hanımların gittiği el işi kurslarına gittim. Dikiş nakış bir sürü is biliyor ve yapıyorum. Kendi harcligimida cikariyorum suan evladim oldugu icin ara verdim . Kendimi cok cok geliştirdigimi düşünüyorum. Ki bunlari yapmasam bile çalışmak zorunda değilim. Neden hem cocuk hem ev temizligi hem de eşşek gibi calismakla ugrasayim..? 'Aaa koca parasi mi yiyosun seni yobaz seniii' diyenlere de evet catir catir yiyorum problem? :halay::KK71:

Kardeşim 1 aydır görüşüyor kızla svgili anlamında önceden sadece aile ortamında v.b yerlerde gördü. yaşlarıda 22 23.. fikir almak istiyor.. kızın parasında gözü yok hanımefendi. Abla iş ortamı kıza bişeyler katar her geçen gün, çocuğumuza kendi parasıyla emeği ile bişeyler alınca daha da mutlu olur diyor. Kızın kötülğüne demiyor bunları yada direk para olarak..
Ya hu bunu iki gündür yaza yaza dilimde tüy bitti.
1 ayda maaş konuşulmaz hanımefendi. Biz gençler olarak, genelimiz 1 aylık flörtlerimizle şunları konuşuruz. Hangi filmlerden hoşlanırsın, hangi rengi seversin, ne tür müzikler dinlersin vs.
Bodoslama çift maaş konusuna girip de, kardeşimle damat adayını tartmayız yani.
1 ay ne ki ya tanımak için çok az bir süre.
Kardeşiniz kızı sevmiyor, yazık olur söyleyin rahat bıraksın kızı.

Ve evet mümkünse ayrılsınlar kızın başını yakmayın kurtulsun

Valla hanımefendi kardeşiniz bence, eve gelecek 2500 tlnin derdinde. Yok kendine bir şey katsınmış, yok kültürmüş :KK70:
Geçin bunları ya. Sevgilisi diyorsunuz da ortada pek sevgi yok gibi. Görücü usulü gibi aynı, kız çalışmazsa kızı terk edecek gibi duruyor zaten.
Beni toplumsal statüm yüzünden isteyecek birini hiç istemem ben. Çalışmayı düşünüyorum, mesela sevgilim dese ki evlenince çalışmayacaksın. Bu ciddi bir sorun olur. Sizin durumunuzdan farklı değil bana göre bu durum.
Aynen katılıyorum . Çirkin zihniyeti yumuşatmak için giydirilen kılıflar bunlar

su erkeklerdeki çift maas gorgusuzlugunden ve ailelerin bundan utanmayi birak buna canak tutmalarindan nefret ediyorum. umarım sizin gibi maddiyatci uyaniklardan kurtulur kiz da sadece kendisine kendi olduğu için değer verecek maaşını maddiyatini atamasını şimdiden dert etmeyecek biriyle hayatını birleştirir.
Siz de umarım calisiyorsunuzdur bu arada. Yoksa koca parasi mi yiyorsunuz(!)??

Rica etsem yukarıdaki yorumlara verdiğim cevapları okur musunuz acaba. Para gözüyle değil kafasında ki düşünceler tamamen masumca bakıyor. Abla olarak değil onu dinlediğim için.. hani kendi maaşıyla çocuğuna bişeyler alır mutlu olur yada sadece bana bağımlı lmak yerine kendi kazandığıyla ailesine kendisine birşeyler alır diye düşünüyor. Bir de iş ortamıdna daha aktif olacağı için her geçen gün yeni bir bilgi öğrenir diye cümleler söyledi kardeşim..

Bence asıl sorun sizin bu kadar bu ilişkinin içinde bulunmanız . Kardeşinizin gelip herşeyi size anlatması da cabası
Umarım kız kendini yakmaz

Kardeşim kızı seviyor biraz düşünceli görünce kardeşimi konuşmak istedim ablası. Henüz 1 aydır çıkıyorlar önceden aile ortamında görüyordu. Kız emek verdi abla çalışsa kendisi için harcasa çocuğu için yada sadece benden değil para almak değil kendi hakkıyla bişeyler alsa onu daha mutlu etmez mi diyor.. 4 5 yıl okumuş emek vermiş sonra arkadaşları işe girip atandığı zaman üzülmez mi diyor.. bunları kardeşim söylerken gerçekten masumca düşüncelerle söyledi. Çift maaş olayıda hani çift maaş olunca bir şeyleri daha çabuk yaparız bir kredi çektiğimizde zorlanmayız daha rahat olur diye düşünüyor yad açocuğumuza bişey alırken iki kez düşünmeyiz gibi.. yoksa ilişkinin içinde değilim ne bir kavgalarını ne bir şeylerini bilirim. karışmak da istemem açıkcası kendi hayatı kendi kararı..

her şeyi geçtim de, konunun bu kadar içinde olmanız hiç hoş değil ya. çocuk sevseydi zaten maaşı, atamasını vs takmazdı.

Ben çalışma taraftarıyım, ilerde eşimden harçlık almak yerine paramı kazanmak isterim. Ama çalışmak istemiyorsa çalışmayabilir. Çok normal. İş yemeği vs gibi ortamları neden dert etmiş kardeşiniz onu anlamadım. Çalışınca o ortamlara daha iyi ayak uydurur, çalışmazsa ayak uyduramaz diye mi düşünüyor ne ayıp.
Kardeşinizin bu kızı gerçekten sevdiğine inanamadım, yok iş yemeği ortamları yok çift maaş. Düşündüğü şeye bak. Kalbi güzel olduktan sonra isterse ev hanımı olsun ne olmuş yani.

İkincisi de neden bunları gelip size soruyor ki? Sizin olaya bu kadar dahil olmanız hiç hoş durmuyor burdan. Sonuçta evlerine tek maaşta girse, çift maaşta girse sizi ilgilendiren bi durum yok. O onların bütçesi.

Hanımefendi tabiki ev hanımı olup çok bilinçli insanlar var. Ben kardeşimin duşunlerını aktarmaya çalıştım. Kardeşim mesela bir sözünde de abla parasını bana değil kendisine harcasın kendi emeği ile bu bile beni mutlu eder dedi. Mesela çocuğuna bir hediye alacağı zaman hani benden istemek yerine kendi cebindeki emeğ ile alsa daha mutlu olur yoksa ben para getrsin bişey almayalım sürekli kız çalışsın getirsin gibi düşüncem çok yok dedi. Kızı seviyor ilgisi var daha yeniler 1 aydır.

Çocuğa hediye alacağı zaman kendi parasıyla alınca niye mutlu olsun kadın yahu?Evlenmiş çocuk yapmış senin paran benim param mı var.
Kardeşiniz ben çocuğuma karıma para harcamak istemek karım kendi parasını harcasın daha mutlu olurum dese daha samimi olurmuş benim fikrimce dışarıdan görünen bu çünkü üzgünüm

Yapmayın lütfen geri vites yaptınız şuan... gayetde çalışsın parasını bana versin iki maaşla daha rahat edelim kafasında ..ha haklımı haklı iki maaşla rahat ederler ama kız çalışmak istemiyor yapacak birşey yok tek maaşla az yerler ama çok gülerler çok mutlu olurlar belli mi olur

Geri vites değil ki konuyu açarken tam ifade edemedim sanırım.. çocuk üniversitede sonuçta hayata atılacak ister istemez düşünüyor.. ayrılmayı düşünmüyor ablası. Sadece kafasına takıldığı için benimle paylaşıyor ayrlsada kendi kararı devam etsede. Ben sadece onu sıkıntılı gördüğüm için dertleşmek istedim.

Kardeşim kızı seviyor biraz düşünceli görünce kardeşimi konuşmak istedim ablası. Henüz 1 aydır çıkıyorlar önceden aile ortamında görüyordu. Kız emek verdi abla çalışsa kendisi için harcasa çocuğu için yada sadece benden değil para almak değil kendi hakkıyla bişeyler alsa onu daha mutlu etmez mi diyor.. 4 5 yıl okumuş emek vermiş sonra arkadaşları işe girip atandığı zaman üzülmez mi diyor.. bunları kardeşim söylerken gerçekten masumca düşüncelerle söyledi. Çift maaş olayıda hani çift maaş olunca bir şeyleri daha çabuk yaparız bir kredi çektiğimizde zorlanmayız daha rahat olur diye düşünüyor yad açocuğumuza bişey alırken iki kez düşünmeyiz gibi.. yoksa ilişkinin içinde değilim ne bir kavgalarını ne bir şeylerini bilirim. karışmak da istemem açıkcası kendi hayatı kendi kararı..
Tamam. Sen ne cevap verdin ?

Ya hu bunu iki gündür yaza yaza dilimde tüy bitti.
1 ayda maaş konuşulmaz hanımefendi. Biz gençler olarak, genelimiz 1 aylık flörtlerimizle şunları konuşuruz. Hangi filmlerden hoşlanırsın, hangi rengi seversin, ne tür müzikler dinlersin vs.
Bodoslama çift maaş konusuna girip de, kardeşimle damat adayını tartmayız yani.
1 ay ne ki ya tanımak için çok az bir süre.
Kardeşiniz kızı sevmiyor, yazık olur söyleyin rahat bıraksın kızı.

kardeşimin daha önceden bir ilişkisi vardı 1 yıl civarı. Ondan sonra artık sadece aşk değil aynı zamanda mantığada bakmaya başladı bunu hissediyorum. Kardeşim kızı seviyor ama evlilik ciddi bir şey olduğunu düşünüyor. Sonuçta bir hayatı paylaşacaz hayat şartlarını da düşünüyor. Ben hak veriyorum ister istemez ama burda da sizlerin düşüncesini almak istedim. Kızlada bu konuları zaman zaman konuşuyrlar kız çok sevyor onu o da seviyor değer veriyor. Amaç ayrılmak değil sadece düşüncelerini paylaştı ablası.. Çift maaş konusunda da ister istemez hak veriyorum. Sonuçta bir ev araba yada çocuklarını özel bir okula göndermek istediklerinde biraz daah rahat olurlar..

Arkadaşlar ya ne kadar olumsuz cevaplar verilmiş para yiyici falan.olabilir yani kardeşi çalışan bir bayanla evlenmek isteyebilir.parayi geçtim ev hanımı olursa sosyalligi ona göre olur doğru.butun arkadaşlarının eşleri çalışiyorsa o da eşinin de çalışan bir bayan olmasını istiyordu.kimisi de çalışmayan ister özellikle .o da olabilir yani .dusunceli tarzı ona göredir.herseyi geçtim belki para kazanmasını da isteyebilir.daha rahat yaşarlar sonuçta.

Geri vites değil ki konuyu açarken tam ifade edemedim sanırım.. çocuk üniversitede sonuçta hayata atılacak ister istemez düşünüyor.. ayrılmayı düşünmüyor ablası. Sadece kafasına takıldığı için benimle paylaşıyor ayrlsada kendi kararı devam etsede. Ben sadece onu sıkıntılı gördüğüm için dertleşmek istedim.

Anladım siz de kafasına takılan o olumsuzlukları silmesinde yardımcı olun... madem ablasına akıl danışıyor sizde olumlu yönde akıl verin.... Bu arada konu sahibini eliştirenler malesef günümüz şartları baya bir zorlu kardeşte zorluk içinde değilde rafah içinde yaşamayı isteyebilir bu illa karı parası yiyen adam yapmaz insanı ... abartıp saldırıya geçiyorsunuz hemen

kardeşimin daha önceden bir ilişkisi vardı 1 yıl civarı. Ondan sonra artık sadece aşk değil aynı zamanda mantığada bakmaya başladı bunu hissediyorum. Kardeşim kızı seviyor ama evlilik ciddi bir şey olduğunu düşünüyor. Sonuçta bir hayatı paylaşacaz hayat şartlarını da düşünüyor. Ben hak veriyorum ister istemez ama burda da sizlerin düşüncesini almak istedim. Kızlada bu konuları zaman zaman konuşuyrlar kız çok sevyor onu o da seviyor değer veriyor. Amaç ayrılmak değil sadece düşüncelerini paylaştı ablası.. Çift maaş konusunda da ister istemez hak veriyorum. Sonuçta bir ev araba yada çocuklarını özel bir okula göndermek istediklerinde biraz daah rahat olurlar..
Karşıdaki muhataba "ablası ablası" diyorsun ya... Farkinda değilsin çok itici oluyor. Burada kimsenin ablası degilsiniz. Ayrıca lütfen kardeşinizin hayatına da böyle"tatlı dilli gibi görünüp" müdahale etmeyin nolur... Burada yüzlerce görümce mağduru var. Çoğu da kendince masum kendince tatlı dilli....

Biri çirkin diye nişanlı gelinden kardeşini soğutur. Öteki tutar, yüksek lisans yapmış kıza gel tarlada çalış der.
Biri de gelir, daha bismillah demeden çift maaş, ssk konularına girer.
Noluyor size ya hu? Erkek aileleri olarak toptan tozuttunuz he.
Benim de erkek kardeşim var, o da 21 yaşında. Abla kız arkadaşım var, maaş olayı ne olacak dese koşarak gelip buraya konu açmam. Cevabım, oğlum daha son sınıfsın, daha senin iş garantin yok. Otur oturduğun yerde, ne evliliği ne çift maaşı derim direkt :D
Arada şakasına derim, oğlum işini gücünü eline al, askerliğini yap, bir de şu ergen bunalımını atlat sonra evlen. Sonra elin kızının başını yakma diye. :D
21 yaşında diyor konu sahibi, bir erkek için oldukça küçük yaş. O ne kendinden büyük düşünceler öyle ya hu.

Back
X