• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılsınlar mı ? Bu düşüncedeki kızla evlenilir mi ?

Neolmus kiz calismak istemiyorsa.ben 10 yasindan beri universite okurum ama calismam diyen biriydim oylede yaptim.2 universite okudum.3. Sunude kazandim ama bu sene gitmedim seneyede kararszm ders saatleri cok diye.ben sirf kendimi gelistrmek icin okudum ama calismaya karsiyim.keyfime cok duskunum ve is hayati bana gore deil mutlu olamiyrm her sabah ise gitmekten.1 sene denedim her sabah allaha dua ettim karsima calismami isteyen bi es cokarma diye.cok sukur kabulde oldu.ama bu beni cevreme uyumsuz yapmiyor aksine cokd aha sosyalim ve yasca buyuklerim bile fikrimi alir esimin amcalarina varana kadar.kendimi gelistrmebilmisimki cevremde boyle bi sayginligim var bi erkegin cift maas hesabi yapmasi cocuklarinin gelecegi icin dahi olsa onada sorumluluk vermek istemesi BANA GÖRE itici geliyor bilemiyrm...kizda bi anormallik gormedim

Çalışan her kadın bilinçli ve kültürlü, çalışmayan her kadın bilinçsiz ve kültürsüz olacak diye bişey yok. Insanın karakteri ile ilgilidir kendini geliştirmesi. Ev hanımları da gayet bilinçli olabilirler pek tabiki.

Kadınların çalışıp kendi ayakları üstünde durması taraftarıyım. Ama çalışmak istemiyorsa ve durumu iyi ise kararına saygı duymak gerekir kimsenin karışmaya hakkı olmaz bu durumda.

Kadınlar nasılki evlenirken erkeğin işine kariyerine maaşına bakabiliyor ise erkeğin de evlenmek istediği kadının çalışmasını isteyebilir diye düşünüyorum. Ama 1 ay bu düşünmek için çok erken.

Kardeşiniz bu kızdan ayrılsın çünkü hiç mutlu olamazlar , 1 ay olmuş para muhabbetine girmiş birde iki de bir söyleyip duruyorsunuz yok çocuklara kıyafet alır , kendini geliştirir , bunu karşı taraf düşünüyordur zaten .
Olanı biteni size anlatıyorsa yazık o kızın haline anacı erkekler vardı şimdi ablacı erkeklerde çıktı meydana. Ayrılmaları en doğru olandır.

Herkesin bi hayali gelecek planı vardır. Kızınkide ev kadını olup çocul büyütmek belki?! Buda az ya da kolay bişey değil ki. Çalışan kadınların halini görüyoruz hem ev hem çocuk hem eşle ilgilen çok kötü. İmkanı varsa çalışmasın zaten. Buarada eşim çalışsın diyen erkeklerde evde bi eksik olunca hemen söyleyebiliyorlar. Şu niye tam değil diye. Kızcağız mesleğini seçmiş : ev hanımlığı ve annelik

zaten geçinemezse kız bunalıp en azından 2 elbise 1 mutfak paramı kazanayım diye çalışır .yada ev işi yapmayayım diye yada kocamdan para almayayım diye ne bileyim . İnsanın fikirleri akşamdan sabaha değişir ama bu evlenmemek için bir bahane değil

Bir ayda evlilik planlari..

Ben 3 aydir gorustugum kisi acaba benim sevgilim mi diye dusunuyorum :D

Kardesiniz calisan kadin istiyorsa, o halfe bu kiz pek uygun degil. Ama karari sizin vermeniz hic dogru olmaz. Birakin onlar aralarinda halletsinler. Fikrinizi soylersiniz ama ayril veya devam et demeniz uygun olmaz bence

esinin calismasini isteyebilir bu onun karari ama calistigi yerde birseyler ogrenir bilinclenir dusuncesine katilamadim evde oturan bir kadin da gayet bilincli olabiliyor bu o insanin zekasiyla alakali tam tersi calisma hayati olup ot gelip ot giden kadinlarda var yani bu gibi sebeplerden dolayi calismasini istiyorsa cok mantikli gelmedi ama cift maas olsun daha iyi gecinelim diyorsa birsey diyemem kizinda gonlu yoksa calismaya calisan bir kizla birlikte olmasi lazim

Polis birinin annesi kiz ariyordu ogluna aklima o geldi illa ki ogretmen olsun duz memur da istemiyordu illa ki atanmis ogretmen istiyordu hemsireyi bile kabul etmedi kadin maaşla evlilik yapip bir iki yil evli kalip ayrilanlari cok gordum evlilik gonul isidir gönül yoksa temel i cürük olur en ufak sarsintida basina çöker

Bu konuyu sadece erkek kardeşin değil ,hep beraber düşünüp dert yapıyorsanız,
kızın selameti ve mutluluğu için ayrulsinlar daha iyi.
Kızcağız ömür boyu mutsuz olmasın.
Sorunlar problemler hep olacak hayat bu evlilikte ve sizler hep düşünüp karar mi almaya çalışacaksınız.
Kadın çalışmak zorunda değildir. Erkek eşine bakmakla mükelleftir.

Bırakında birbirlerini seviyorlarsa kendi açlık tokluklarini kendisi düşünsünler .kültürel olarak gelişme yine kendileri dert etsinler sizler karışmayın. Daha evlenmeden ailecek siz olmuşsunuz evlenince yazık kıza. Kardeşin ayrılsın kızdan kızin hayatı kurtulur

Ne garip insanlar ne garip dertler..Allah baska dert vermesin. Cift maas tek maas cok para az para. Allah'tan hayirlisini isteyiniz! Kardesinde hemen okuk bitti atandi zaten degil mi? Evlilik oyle cok buyuk birsey degil bence once onu anlamali.

Hayatinin okul biter bitmez ilk amaci degil hayatta dogal akisina uygun gelisen bir olay oldugunu hesap kitap isleriyle yapilamayacagini bilmesini isterim. Gonlune gore olsun ama bu kiz onu uzer orasi net. Kafalar farkli

Kızlar iyi akşamlar, erek kardeşim lisans son sınıf kız arkadaşı 4 yıllık bir bölüm okuyor ama ataması yok denecek kadar az öğretmenlik bölümü. Kız çalışmayı istemiyor.. Üniversiteye de gitmeyi düşünmüyormuş ama babası istediği için gitmiş... 1 aydır sevgili olarak görüşüyorlar.. kıza karşı sevgisi her geçen gün artıyor ama kafasında soru işaretleri var..

Kardeşim kızın düşüncelerini öğrenmek için sormuş. Üniversite sana bir şeyler katmadı mı, Neden çalışmak istemiyorsun diye ? Kızda cevap olarak "evet bir şeyler kattı liseden farklı olduğunu gördüm. Üniversite iyi şeyler kattı.. Hem atamam yok hemde çalışmak istemiyorum sen çalışırsın gibi bişeyler demiş gülmüş" Şimdi kız paracı birisi değil ondan eminiz. Hani tanıyoruz kızı akraba. Ailesi de düzgün efendiler... kardeşim de sosyal bir çocuk girişken de daha önceden 1 ciddi ilişkisi oldu onun dışında da 7 8 kızla tanıştı üniversiteden ama olmadı bir şekilde uyuşamadı kimseyle.. Bu kızla iyi gidiyor Duygusal anlamda.. Kız şimdilik ortama uyum sağlayabiliyor ama ilerde nasıl olur bilemiyorum abla diyor. İş ortamında arkadaşlarla yemekelr v.b şeylerde..

Ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Bir yandan abla çift maaş olayım daha iyi olur diyor.. bir yandan da çift maaş olsa hayırlı olmasa ne olacak o zaman diyor ? Çevremde nice çift maaşlar var ama huzur yok diyor..
Kararsız durumdayız..

Düzeltme : Kızlar kardeşim PARACI DEĞİL KIZ PARA GETİRSİN BEN YİYEYİM DİYE DÜŞÜNMÜYOR esım de calısırsa kendi çocuğumuza biseyler aldığında daha mutlu olur ve çalışan bayanlar surekli iş ortamında yeni şeyler öğrendiği için daha bilinçli olur diye düşünüyor. Evet çift maaş olursak yaşam standardımız artar diyor. Ama kızı da seviyor... sadece tum aklındaki bunlar
henüz 1 aylık ilişki için bunları düşünmek çok çok erken.
üniversitede okuyup ileride çalışmayıp bana sen bakarsın diyen birine de çok pozitif bakamam açıkcası.
kendine eş mi arıyor bakıtacak birini mi?
bu kendine birilerinin bakma zorunluluğu olduğu zihniyetindeki kızlarımızı da hiç anlamıyorum.
haytının baharında,hayatı asılacak yaşta iken yan gelip yatma derdindeler.
ya bakacak biri olmasa?
kardeşin çalışan eş isteyebilir bu normaldir.
o zaman bu konuda büyük çatışmalar yaşayacak gibilerse ilişkiyi bitirsinler.
yok kız çalışmasa da olur diyebiliyorsa kardeşin devam etsinler.
çalışmayabilir.karşılıklı bir sorun çıkarmadıkça böyle de sürer evlilikleri.
ama şu aşamada böyle pazarlıklar çok yersiz çok yakışıksız.
daha ilişki bile denemez 1 ay dediğin nedir ki.
belki başka konularda anlaşamayacaklar.
kızın ben çalışmam sen bakarsın deyişinin arkasındaki zihniyet ,hayata bakış önemli.
bunu anlayabilirse kardeşin asıl o zaman uyumlu olup olmadıklarını ,ilerisi için
devam edip edemeyeceklerini anlayacaktır.

vay beee düşüncelere bak. ben evlendiğimde atanamamıştım. benim hakkımda da böyle düşünen insanlar var mıydı ki. ne kadar acı. böyle bir şey hissetsem görümce adayı böyle bir onu açsa bir dakika bile tahammül edemezdim.

bu arada merak etmeyin evlendikten sonra da çalışılabilir atanabilir. şartlar değişiyor evde oturmaktan sıkılabilir gelin adayınız dert etmeyin bu kadar.

zaman çok değişmiş çokkk

bu arada umarım ayrılırlar zira kıza yazık olacak

Back
X