• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılsınlar mı ? Bu düşüncedeki kızla evlenilir mi ?

okumak istememesini anlarım da çalışmak istememesi saçma. hem illa mezun olduğu bölümün işini yapmak zorunda değil. evlenip çalışmayıp napıcak hem? bütün gün evde tembellik mi?

Çalışmayan kadınlar tembellik mi yapıyormuş evde? Yıllarca kadınlar çalışmadı bu toplumda; bizi yetiştiren kadınlar, onların anneleri, onların anneleri hep tembel miydi? Tembellik yapmamak için tek seçenek bir işe girip çalışmak mıdır?

Ayrıca ben de tam tersi okumak istememesini anlamam. Okumak istememek kendini geliştirmek istememek demek (bunu üniversiteye gitmeden yapmak da mümkün elbette ama zor bence). Herhangi bir alanda kendini geliştirmeyen kadın çalışsa ne olur çalışmasa ne olur?

Bende zaten olumu bosanmayi fln dusunup 2 universite okudum.ve istedigin anda calisabilecegim meslekler ikiside.esimde isyerinde problem yasadim diye kaldramadi cikmami istedi.bugun calismak istesem yine karsi cikamaz ama onun isteklerine yetisemem bu durumda.o bi nevi kendine yatirim yapiyor bana bakiyormus gibi bi algi olustrmadi bende cok sukur
ne istiyoe adam senden 24 saat seks mi oyle bir anlaiyorsun yani cok sacma geldi bana. millet 2 3 cocukla hem calisip hem her ise yetisiyor.

Ay ne çektim ondan ya

Annem babam değil, onlar okumuş etmiş insanlar ancak çevreden hep şu laf

"Oku, öğretmen ol, bak yarım gün çalışırsın, 3 ay tatilin olur, kocana çocuklarına evine bakarsın"

Ulan hayattaki tek amacım kocama, çocuklarıma, evime bakmak zaten :KK70:

Sonra o bitti psikoloji okuyunca "Bak rehber öğretmen ol, odan da olur" + öğretmenlikte tekrarlanan laflar

Neyse onu geçtik bu ara da KPSS furyası

Arkadaşım istemiyorum devlette falan çalışmak :KK70:

Ne garantici insanlar ya, devlete sırtını daya diyorlar bir de

Mantığa bak :d
ben memurum herkes oh ne güzel memursun kıymetini bil, rahatsın falan diyor
ya hu amacım memur olmak hiç olmadı ki
sadece işsizken evde boş durmayayım biraz ders çalışıp kpssyi deneyeyim dedim ve sınava girdim kazandım onda da zaten ilk atamalarda yerleşememiştim
ama insanlar memuriyet olsun da nolursa olsun kafasındalar
benim kafam bu düşüncelere basmıyor :)))
memurum diye salla başı al maaşı kafasında değilim hatta ikinci üniversitemi okuyorum devam zorunluluğu olan bir bölüm üstelik
yani memuriyeti avantaja çevirip kendimi geliştirmeye bakıyorum
toplumun genel yapısı ise tam tersi, " memur olayım da kafam rahat olsun; çaba sarf etmeyeyim "

işte bunun için üniversite okumaya başladım

ciddiyim ben sosyoloji okuyorum

önümüzdeki senelerde de bunun cevabını arayacağım

ne fark var, bu toplum neden böyle temellenmiş ve hala neden dönüşmüyor

yani çalışan, binlerce TL kazanan, erkekler ile aynı işi yapan hatta amir olan kadınlar da evde kalma hayali kuruyor da eşlerine neden bu hakkı hiç düşünmüyor
ben de sosyolojiye başlamıştım aöften ama bıraktım :) sosyolog olmasam da toplumu gözlemliyorum ama :KK53:
açıkçası ben de çalışmayıp eve gittiğimde yemeğimi önüme getiren bir kocam olsa hayır demem :KK22:
yani kalıplaşmış toplumsal roller var ama kadın çalışırken erkek de çalışmayıp evin yükünü alıyorsa bence sorun yok
bu mentalite ile alakalı aslında

Bende zaten olumu bosanmayi fln dusunup 2 universite okudum.ve istedigin anda calisabilecegim meslekler ikiside.esimde isyerinde problem yasadim diye kaldramadi cikmami istedi.bugun calismak istesem yine karsi cikamaz ama onun isteklerine yetisemem bu durumda.o bi nevi kendine yatirim yapiyor bana bakiyormus gibi bi algi olustrmadi bende cok sukur
ayrica 26 yasindasin ve evlisin ne ara iki uni bitiyor;) bende 2 bitirdim ama o yasta degil. üni dedigin ztn 4 yil sürüyor cok sacma

ne istiyoe adam senden 24 saat seks mi oyle bir anlaiyorsun yani cok sacma geldi bana. millet 2 3 cocukla hem calisip hem her ise yetisiyor.
Benim esimin kendi isi ve oglenleri 2 3 saat evde.ve geldiginde oglen yemegini benimle yemek istiyor damak tadina cok duskun biri yemek konusundada secici ve beklentili .her oglen 1 saat uyur sana sarilmadan uyuyamam diyor illa onunla bende yatyirum her oglen.uykuya dalarken bile ya yuzuyle oynarim ya sirtini sivazlarim ya masaj yaparim bunlari istyor esim.ayni sekilde aksam eve geldigindede onu karsilarken bakimli giyinmis hazir biri olmami istyor..e sizinde dediginiz gibi adam okadar calisiyor onunda en buyuk hobisi boyle bi kadin.yapmayim mi yani :) tum bunlari calisirken nasil yapcaktim.ki bende bunlari yapmayi cok seviyorum bunlari yapmaktan mahrum kalmak istemiyrm..bugun cenaze nedeniyle eve gelip ustunu deistrip gitti o arada bile gitmis ruj almis bana bu renk yoktu sende nasil durcak diyor...oyle bi erkek bende boyle bi kadinim.onemli olan uyum.

ayrica 26 yasindasin ve evlisin ne ara iki uni bitiyor:KK66: bende 2 bitirdim ama o yasta degil. üni dedigin ztn 4 yil sürüyor cok sacma
Diplomalarimi mi cekio atayim.birini aciktan okudum biri örgun.ve 1.5 yilkik evliyim.19 yasinda gittim 4 yillik bi bolum.dieri maliye aciktan bitirdim okurken.kazandigim 3. Universite var ondada kararsizim okuyuo okumamakla.bende bu konuda caliskanim iste .illa ise gitmek gerekmiyir aktif olmak icin

Benim esimin kendi isi ve oglenleri 2 3 saat evde.ve geldiginde oglen yemegini benimle yemek istiyor damak tadina cok duskun biri yemek konusundada secici ve beklentili .her oglen 1 saat uyur sana sarilmadan uyuyamam diyor illa onunla bende yatyirum her oglen.uykuya dalarken bile ya yuzuyle oynarim ya sirtini sivazlarim ya masaj yaparim bunlari istyor esim.ayni sekilde aksam eve geldigindede onu karsilarken bakimli giyinmis hazir biri olmami istyor..e sizinde dediginiz gibi adam okadar calisiyor onunda en buyuk hobisi boyle bi kadin.yapmayim mi yani :) tum bunlari calisirken nasil yapcaktim.ki bende bunlari yapmayi cok seviyorum bunlari yapmaktan mahrum kalmak istemiyrm..bugun cenaze nedeniyle eve gelip ustunu deistrip gitti o arada bile gitmis ruj almis bana bu renk yoktu sende nasil durcak diyor...oyle bi erkek bende boyle bi kadinim.onemli olan uyum.
sizinkisi uyum degil köle hayati. oglen gelecek bakimli olacan . sizin iki üni degil bir tane bitirdiginize bile inanasim gelmiyor. cevaplariniz cok cahilce kusura bakmayin. kocadan baska hobbilerde var hayatta

Aycica 2 okul bitirmissin ama olasiligini hesap edemessin hayret.asil sen nasil okul okudun.cap yapanlar var birsuru olasiligi var yani bunun
Diplomalarimi mi cekio atayim.birini aciktan okudum biri örgun.ve 1.5 yilkik evliyim.19 yasinda gittim 4 yillik bi bolum.dieri maliye aciktan bitirdim okurken.kazandigim 3. Universite var ondada kararsizim okuyuo okumamakla.bende bu konuda caliskanim iste .illa ise gitmek gerekmiyir aktif olmak icin

ister oku ister okuma akil cahil olduktan sonra bir önemi yok. ki ben calismamaniza kizmadim kendi bilceginiz is ama öyle bir balandira sacma sapan seyleri yaziyorsunuz ki cok sacma. kafa böyle olduktan sonra istersen 100 tane üni bitir n fayda...

sizinkisi uyum degil köle hayati. oglen gelecek bakimli olacan . sizin iki üni degil bir tane bitirdiginize bile inanasim gelmiyor. cevaplariniz cok cahilce kusura bakmayin. kocadan baska hobbilerde var hayatta
Püffff.. kolelikmis..benim zevk alarak yaptigim bisey nasil kolelik oluyor kardesim ben bundan zevk aliyorum..calismakta ban kolelik gibi geliyor bu tamamen tercih meselesi

Aycica 2 okul bitirmissin ama olasiligini hesap edemessin hayret.asil sen nasil okul okudun.cap yapanlar var birsuru olasiligi var yani bunun
ben disardan okumadim cicim almanyada iki üni bitirdim;) cok cahilsin cvp vermicem sana büyüde gel ki bunada cvp vercen sen cünki seviye ortada:) iyi günler

aa çok şaşırdım.
cidden çok değişik bir yaşamınız var.
gülümsedim istemeden.
hergün bebek uyutur gibi sırtı sıvazlayarak uyutmak ta nedir.
sıkılırsın sen de bir gün:))

ben disardan okumadim cicim almanyada iki üni bitirdim:KK66: cok cahilsin cvp vermicem sana büyüde gel ki bunada cvp vercen sen cünki seviye ortada:) iyi günler
Bende birini aciktan okudum dieri orgun...3.yu okursam oda orgun.akil yasta deik bastadir canim..ben kendimi cok iyi bilen biriyim beklemtilerimi kriterlerimi bikip ona gore bi hayat cizdim kendime hedefimede ulastim.bu durumda nasil cahil oluyorum anlamadim.

Çalışmayan kadınlar tembellik mi yapıyormuş evde? Yıllarca kadınlar çalışmadı bu toplumda; bizi yetiştiren kadınlar, onların anneleri, onların anneleri hep tembel miydi? Tembellik yapmamak için tek seçenek bir işe girip çalışmak mıdır?

Ayrıca ben de tam tersi okumak istememesini anlamam. Okumak istememek kendini geliştirmek istememek demek (bunu üniversiteye gitmeden yapmak da mümkün elbette ama zor bence). Herhangi bir alanda kendini geliştirmeyen kadın çalışsa ne olur çalışmasa ne olur?

ya esasen o eski kadınlar çalıştı

şimdi son bir iki nesildir var çalışmamak

mesela benim anneannem

dedem üst düzey bir memur idi

o evde idi ve dışarıda çalışmadığı gibi tarla, hayvan bakımı, hasat, işçiye yemek götürmek vs gibi işleri de yoktu

onun annesi ise tarlada vs tüm gün çalışmış, yine dedemin annesi de öyle

benim annem öğretmen dışarıda çalıştı, benim kendi işim var dışarıda çalışıyorum

mesela eşimin annesi ev hanımı

köyde büyümüş, onun annesi ve tüm kadınlar ile birlikte köyde çalışmışlar zamanında sonra eşi memur o şehre gelmiş ve dışarıda da tarla vs de çalışmamış, kızları okumuş öğretmen olmuş çalışıyorlar

yani esasen arada bir kaç kuşak var çalışmayan, ailelerin yapısına göre anneanne-anne ya da günümüz kadınları

bu dönem bitince bence herkes çalışma hayatının içinde olacak

Bende birini aciktan okudum dieri orgun...3.yu okursam oda orgun.akil yasta deik bastadir canim..ben kendimi cok iyi bilen biriyim beklemtilerimi kriterlerimi bikip ona gore bi hayat cizdim kendime hedefimede ulastim.bu durumda nasil cahil oluyorum anlamadim.
sus kocan gelir simdi süslen ve sirtini sivazla enerjini burda tüketme

aa çok şaşırdım.
cidden çok değişik bir yaşamınız var.
gülümsedim istemeden.
hergün bebek uyutur gibi sırtı sıvazlayarak uyutmak ta nedir.
sıkılırsın sen de bir gün:))
Sikilmiyrm valla zevkle yapiyorum.obemli olan benim ne istedigim esimin ne istedigi ve bukonuda uyumlu olmamiz.bunu basariyor olmamiz beklentilerimizi karsiliyor olmamiz birbirimizden

bence senin kardesin cok toy. iş yemegine yanında calısmayan kadından utanacaksa gercektwn daha cok az olgun . birde daha evlenmesine cok var bence kızı bıraksın .ki kızın kendi istegi ister calısır iater calısmaz daha iyi birini bulsun

aynen sesli güldüm bende

Yahu her insan aynı yapıda olacak her insan aynı şeylerden keyif alacak gibi bir durum mu var? Karşılıklı saygı sevgi varsa ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar. Eşini mutlu etmekten keyif alan bir kadının eşi bunun kıymetini biliyorsa daha ne olsun? Bu neden bu kadını köle yapsın, cahil yapsın?
Bütün kadınlar dışarıda çalışıp milletin ağız kokusunu çekmek, kendini iş hayatı gerginliğine sokmak zorunda mı?

Back
X