Az dert vardı başımda birde bu cuk oldu 🙃

Vallaha bal gibi de denir. Siz söyleyin bence uygun bir dille
En kotu ihtimal eşimden habersizbır telefonla bu işi konusmak olur ..benim olumsuz düşündüğümü kayınpeder bilse lafını açmaz yada eşime laf sokmak için kullanır o da çok umrumda olmaz açıkçası ..en fazla eşimle birckac gün tartışırız 🤭

ama böyle konularda eşim benden laf ckmasini istemiyor

Neyse düşüneceğiz biseyler kayınvalidenin de haberi yokmuş bu mevzudan 😌

En kotu ihtimal eşimden habersizbır telefonla bu işi konusmak olur ..benim olumsuz düşündüğümü kayınpeder bilse lafını açmaz yada eşime laf sokmak için kullanır o da çok umrumda olmaz açıkçası ..en fazla eşimle birckac gün tartışırız 🤭

ama böyle konularda eşim benden laf ckmasini istemiyor

Neyse düşüneceğiz biseyler kayınvalidenin de haberi yokmuş bu mevzudan 😌
Hakkınız da hayırlısı olsun❤️

Sen soyle minikciğim tatlı bir dille 🤗
Ya bak ben hiç tatlı dil falan bilmem ne yalan söyleyeyim ne bağıra çağıra ne de uysal bı sekolde konuşamıyorum onlara karşı ..hani duygusuz konuşabilir ya bazı insan ben onlara karşı öyleyim artık .

Ben anlamadım . Kirayı size vereceği konteynır yapacaksa adamın bundan ne kari var ki?

Edit: Aaa simdi anladım. Kendi oturacakmis.
Ben böyle çakal insanların kirayı duzenli ödeyeceğini hiç sanmıyorum. İki ay öderler göz boyamak için sonra 'oz oğlumuza kira ödüyoruz' diye kulis yaparlar, kocanız kira almaktan vazgeçer 'zaten boşta duracaktı arsa, ne kirasi' der:)
He bu arada eşim kira almazmis zaten onu yazmamisim sil baştan okurken farkettim zaten eşim kira almayı dusunmiyor

Verse bile kaynanamin huyudur haksızlık olmasın diye diğerine de veriri kira parasi kadar :D

He bu arada eşim kira almazmis zaten onu yazmamisim sil baştan okurken farkettim zaten eşim kira almayı dusunmiyor

Verse bile kaynanamin huyudur haksızlık olmasın diye diğerine de veriri kira parasi kadar :KK70:
Ne münasebet ya, miras evi gibi onların ölmesini mi bekleyeceksiniz kendi arsanizi kullanmak için?? Ömrümde duymadim böyle bir sey..benim bildiğim üst soy arsa,ev alır onlardan çocuklara kalır . Ben olsam asla kabul etmezdim. Oldu olcak tapuyu da onların üstüne yapın ki miras zamanı geldiğinde diğer kardeşlerine de bölüşsün 🤬🤬🤬

Arsanın üstüne konteyner koyarsa o arsanın üstüne su içmişsiniz demektir. Kibar sekilde sen aldın bu benim olsun demiş kayınpederiniz. Kira ödeyecek iş bak bak. Madem kira odğyormuş zaten halihazırda ödediği bir yer var orada devam etsin.
Esine razı değilim de insallah olaysız cözülür.
Böyle önemli kararlara da çocukları dahil etnwniz garibime gitti.

Ne münasebet ya, miras evi gibi onların ölmesini mi bekleyeceksiniz kendi arsanizi kullanmak için?? Ömrümde duymadim böyle bir sey..benim bildiğim üst soy arsa,ev alır onlardan çocuklara kalır . Ben olsam asla kabul etmezdim. Oldu olcak tapuyu da onların üstüne yapın ki miras zamanı geldiğinde diğer kardeşlerine de bölüşsün 🤬🤬🤬
Eşim beni ikna etmeye çalışırken aynısını kendi soyledi benim bildiğim çocuk babasının arsasına ev yapmaya çalışır bizimki boyle yapıyor dedi

ESinde beni ikna etmek için mi bilmrm bir öyle bir böyle konuşuyor

birde senelerce ona bakmışlar şimdi o geri ceviremezmsi falan filan ..bende dedim bizimkilere de ev aç madem onlarda bana baktı senelerce dedim 😌

Ama kayınpeder de damardan giriyor iste bize gelir olurmuş kira yi başkasına vereceğine bize verirmiş ...

Kayinpederin bir hafta önce patronu vefat etti ..o adamin ciftligi de bizim eve yakin madem oraya yerleşsin baksın her ise hem maaş alacak hem bedava oturacak o zaman dedim bende...

Bunlarin niyeti artık yaş da alıyorlar bizim elimize kalmak .

Çünkü onlar da biliyor kaynım ona bakmaz 🤷🏼‍♀️ve yarın bir gün oraya ev yapilacak olsa bir katına da biz girelim elimizdekileri diyecekler 🤦🏼‍♀️

Ben bunlari kestiriyorum önden ve eşime açık acik dedim .daha geçen sene bana laf sokmak için amcama ev ev üstüne olmaz demiyorlar miydi ben neler olacağını biliyorum istemiyorum dedim ...

Konudan bağımsız ama bi ev bi Araba bi arsa 13 yılda nasıl alabiliyorsunuz tr şartlarında ne iş yapıyorsunuz ben mal mülk edinen insanlara ağzım açık bakıyorum da bu işin sırrı nedir paradan kısmak mı sadece temel ihtiyaçlar mı ki onunla bile zor

Arsanın üstüne konteyner koyarsa o arsanın üstüne su içmişsiniz demektir. Kibar sekilde sen aldın bu benim olsun demiş kayınpederiniz. Kira ödeyecek iş bak bak. Madem kira odğyormuş zaten halihazırda ödediği bir yer var orada devam etsin.
Esine razı değilim de insallah olaysız cözülür.
Böyle önemli kararlara da çocukları dahil etnwniz garibime gitti.
Eşim yapacağı herşey de çocuklara da sorar he her olayda ortak karar alır miyiz hayır ama sorar yani onların tepkileri de önemli demek ki onun için

Zaten çocuklar da hayır deyince hangi birinizi ikna edeceğim dedi

Arsa yi aldığı zamanda hep cocuklara şunu dedi ..benim babamdan bişey kalmadı ben didindim yaptim. Ama bana biseu olursa bu arsa ya ister ev yapacaksınız ister satacaksiniz diye konustu yani ...biz mi garip bir aileyiz bir kaç kişi aynı şeyi söylemiş 🤭bizim evde olan her mevzuyu aşağı yukarı çocuklar bilir yani

Eklemeden gecemeyeceğim
Kp oraya ev koyarsa yarın öbürgün hak sahibi oluyor bilginiz olsun.
Bu arsa vs işleri çok karısı. Kesinlikle bilginiz olsun ev koyulursa arsa elinizden gider hem maddi hem manevi anlamda
Başkasının arsasına ev koyunca nasıl gitsin? O iş başka türlü oluyor bence.

Konteynır nasıl bir şey bilmiyorum? Karavan gibi taşınabilen bir şey mi?
Kayınpeder kiradan çıkıp sizin arsaya konteyner yapıp size kira vermeyi mi teklif ediyor? Yoksa arada gidip kalmak için mi?
Tamamen taşınacaksa eşyaları nasıl sığacak? Bir de onları yıllar sonra çıkarmak çok zor olur satarken, babasını çıkartan hain evlat olur eşiniz. Hani bir söz vardır borç vermek ile ilgili, param seni vereyimde mi kötü olayım vermeyeyimde mi? Siz değerlenince satmayı düşünüyorsunuz, o zamana kadar gidip orada haftasonları piknik için kullanabilirsiniz. Bizim de böyle bir planımız vardı diyebilir eşiniz.

Bence tavrından vazgeçme yine de sert konuşmadan kararında net ol. Madem sizde kimsenin emeği yok, aldığınız yaptığınız her ne ise ortaktir. Karar da ortak olmalı. Bizimde kp şuan koydeki evi tanirleyecek. Gecen yil birine 65bin borç vermiş hâlâ alamadi. Birde kardeşlerine hak ödedi. Elinde hiç parasi yok. Borc olarak 40bine kadar verebiliriz diye konuştuk eşimle. Ama benden habersiz birşey yapilsa olay cikaririm çünkü benimde hakkim ve emeğim var

Eşim yapacağı herşey de çocuklara da sorar he her olayda ortak karar alır miyiz hayır ama sorar yani onların tepkileri de önemli demek ki onun için

Zaten çocuklar da hayır deyince hangi birinizi ikna edeceğim dedi

Arsa yi aldığı zamanda hep cocuklara şunu dedi ..benim babamdan bişey kalmadı ben didindim yaptim. Ama bana biseu olursa bu arsa ya ister ev yapacaksınız ister satacaksiniz diye konustu yani ...biz mi garip bir aileyiz bir kaç kişi aynı şeyi söylemiş 🤭bizim evde olan her mevzuyu aşağı yukarı çocuklar bilir yani
Ben olsam bu konuda çocuklara sorup içlerine bir şey salmazdım. Şimdi demek istemiyorum onu. Yoksa bizler de çocukları ilgilendiren konularda tabii ki fikir alıyoruz.

Konteynır nasıl bir şey bilmiyorum? Karavan gibi taşınabilen bir şey mi?
Kayınpeder kiradan çıkıp sizin arsaya konteyner yapıp size kira vermeyi mi teklif ediyor? Yoksa arada gidip kalmak için mi?
Tamamen taşınacaksa eşyaları nasıl sığacak? Bir de onları yıllar sonra çıkarmak çok zor olur satarken, babasını çıkartan hain evlat olur eşiniz. Hani bir söz vardır borç vermek ile ilgili, param seni vereyimde mi kötü olayım vermeyeyimde mi? Siz değerlenince satmayı düşünüyorsunuz, o zamana kadar gidip orada haftasonları piknik için kullanabilirsiniz. Bizim de böyle bir planımız vardı diyebilir eşiniz.
Bir nevi prefabrik ev oluyor konteynir

Başkasının arsasına ev koyunca nasıl gitsin? O iş başka türlü oluyor bence.
Oluyormuş. Korkunç biraey ama işgalcilik ama zaman içinde bu hale geliyormuş.
Mesela benim tarlam var siz gelip oraya ev koydunuz ya da agac diktiniz. Zamanla dava acılsa bile işgalci olur mu koyarken razı oldu anlastık ben niye evi hiç yok yere yıkayım o kadar masraf ettim diyebilir. Anlasmadıgınızı ispat edemezseniz işgalci kalıyormuş ilk duyunca ben de yok artık demiştim ama avukat arkadaslar acıklarsa daha anlaşılır olur.

Konudan bağımsız ama bi ev bi Araba bi arsa 13 yılda nasıl alabiliyorsunuz tr şartlarında ne iş yapıyorsunuz ben mal mülk edinen insanlara ağzım açık bakıyorum da bu işin sırrı nedir paradan kısmak mı sadece temel ihtiyaçlar mı ki onunla bile zor
Çok çok zor şunu soyleyeyim iki sene kirada oturdum bu aşamada 🙄 iki sene sonra kredi çekip ev ödedik 10 yıllık krediyi 7 yılda ödedik ama hani karın tokluğuna çalışmak denir ya o şekilde yani

Aslında eşim cimri bir insan değildir yemesine içmesine önem verir ..ikimizde içki sigara kullanmiyoriz

Araba alana kadar gezme tozma yoktu sadece ailelere giderdik toplu taşıma ile ..

Ben lüks giyinmedim senelerce yani çeşit çeşit ayakkabım yoktu bı spor ayakkabı ile 2 sene geçirdiğimi biliyorum

Herseyim var çok şükür dediğim anda da hastalığım ilerledi artık ..

Ama şu zamanda 13 senede her biri yapılmaz. .

Eşimin maaşı iyiydi ve ev arsa alırken hep makul fiyatlı yerden seçtik

Mesela şöyle soyleyeyim bu evin alırken 10 sene önce 50 milyardi evim merkezdeki evlere göre çok çok ucuzdu ama şuan merkezdeki evlere yakın piyasası

Yatirimi nereye yapacağını iyi bilirsen şimdi aldığın ufak tefek toprak ileride iyi kazandırabilir 😉

Eklemeden gecemeyeceğim
Kp oraya ev koyarsa yarın öbürgün hak sahibi oluyor bilginiz olsun.
Bu arsa vs işleri çok karısı. Kesinlikle bilginiz olsun ev koyulursa arsa elinizden gider hem maddi hem manevi anlamda
Bunu bilmiyordum ama şunu dusundum hep hak sahibi olmasa dahi yarın bir gün kaynım babam ev yaptırmıştı oraya bana o zaman şu kadar vereceksiniz diyerek çıkar meydana bu ihtimal i de eşime bahsetmistim ...

O zaman gitsin köyde dedesinden babasına kalan yere ev yapsın kayınpeder 🤦🏼‍♀️

Oluyormuş. Korkunç biraey ama işgalcilik ama zaman içinde bu hale geliyormuş.
Mesela benim tarlam var siz gelip oraya ev koydunuz ya da agac diktiniz. Zamanla dava acılsa bile işgalci olur mu koyarken razı oldu anlastık ben niye evi hiç yok yere yıkayım o kadar masraf ettim diyebilir. Anlasmadıgınızı ispat edemezseniz işgalci kalıyormuş ilk duyunca ben de yok artık demiştim ama avukat arkadaslar acıklarsa daha anlaşılır olur.
Benim bildiğim özel olarak sahibi olmayan bir insanın arsasi değilse oluyor. Ki çok yakınımızda Ankara'nin göbeğinde bu şekilde gecekondu şeklinde yer var ama onların da olmamış. Belki 20 yıldır oturuyorlarmış. Yani benim bildiğim böyle bir şey. Ama avukatlar daha iyi bilir tabii.

Back
X