- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
Çok garip, benden ne kadar da farklısınız. Ben de kendi evim olsa da çıksam tek başıma yaşasam diye bakıyorum. Ailemle hiç bir sorunum yok çok seviyorum onları ama herkesin kendi hayatı olması gerektiğine inanıyorum. Yurt dışında yaşadım bir süre, o zaman bile dönmek istememiştim. Tabi ki özlenir ama ne bileyim sürekli de bir arada olmak istemem. :26: Bilmiyorum ben mi çok duygusuzum benim gibi olan yok mu hiç. :26:
bende nerde ise 5 aylık evliyim..Allaha şükür evimede eşimede çok iyi adapte oldum..
eşimi seviyorum..9 yıllık bir ilişki sonrasında dişimiz tırnağımızla kazıyarak evlendik..
çok zor şartlar altında kavuştuk birbirimize..kv miş falan takmıyorum artık..
benim bir yuvam var..ailem var ve en önemlisi bu benim için...
annem babam benim kıymetlilerim..mutluluğumda da mutsuzluğumda da yanımdalar..bundan eminim..varlıkları yetiyor bana..eksikliliklerini göstermesin ALLAH..herkes yerinde yuvasına musmutlu olsunn inşş
sende inş alışırsın kuzum..şöle düşün artık orası senin yuvan..sen o evin sahibisin..herşey senin..dışarda kalan herkez yabancı..kocana sımsıkı sarıl..göreceksin daha kolay olacak
ama konu sahıbı berabe ry asıyor sımdı dusunsene ben aksam olsa evde kayınvalıde kayınpeder varken ınan eve gıdesım gelmez
yazdıklarına bende katılıyorum 5 aylık evlıyım ve aılemın evıne gıdıp uzun uzun kaldıgım hıc olmamıstır kendı evımde en mutlu ve hep huzurluyum
ama sımdı evde kayınvalıde olsa sımdıkı gıbı sevkım olmaz
canım aynı beni anlatmışsın işte o duygu çok kötü yaaa evlilik ne zormuş aile özlemi hele7 yıllık evliyim :) şuan dünya tatlısı bi oğlum var iyi bir de eşim hamdolsun..yazıyı okuyunca aklıma geldi bi an 7 sene öncesine götürdü beni..Evlendik ilk haftası annemlere yemeğe gittik kaynana da geldi bizimle..yedik içtik neyse hadi kalkalım deyince kaynanam içime bişey oturduhazırlandım ama nasıl bana sorun boğazımda bi yumak sıkıyorum kendimi derken arabaya bindik ben başladım ağlamaya ama nasıl ağlıyorum..kaynana eşim yanımda hiç seslerini çıkarmadılar.. sonra öğrendim ki annemde o gün çok ama çok ağlamış komşular zor susturmuş babamda ağlamış oluyor bunlar demekki herkes kendisini biliyoo..hiç unutmam kaynanam aradan 3-4 ay geçmişti bi bayram sabahı beni kenara çekti "kızım hayırdır sürekli suratın düşük derdin ne" deddi? annemi babamı özledim dedim bayramda ilk defa onlar yok dedim e gideceksin dedi. olsun ben özledim dedim :)
yazını okurken boğazım düğümlendi, bi ben zannediyordum anne baba evine hasret meğer ne çok arkadaşım varmış.demek herkes bu duyguyu içinde saklıyor. ben evleneli 4 buçuk sene oldu hala aklım evimde,eşimi seviyorum çok şükür huzurum da yerinde ama anne baba apayrı,,,, erkek kardeşim ve abimle oturup muhabbet etmeyi,gece uyumadan bitmek bilmeyen sohpetlere dalmayı , annemle kahve içip konuşmayı,göğsünde ağlamayı, babama yemek yapmayı, olmadık yere surat asıp gönlümü almasını beklemeyi ve daha birçok şeyi o kadar özledim ki. en tatsız yemeklerimi,pastalarımı bile ne çok beğenirdi babam, kahvaltıyı hazırlayıp uyandırırdı anacığım ne güler yüz beklerdi ve temizlik ne sağduyu ...sebepsiz severlerdi. çok özledim evimin ,odamın kokusunu...[/QUOTEcanım yaa ağlattın beni aynen babama yemek yapmayı onun verdiği güvenle yaşaamayı naz yapmayı onlara hizmet etmeyi ...kahvaltıyı anacım hazırlar çağırırdı şimdi kızıyorum kendime hergün kalkıp ayağna kahvaltı hazırlasaydım keşke hepsinin ayaklarına kapansaydım
küçük kardeşim benimde var aynen bensiz uyumazdı yemek yedirirdim okuldan almaya giderdim okul kapısında beni görünce çok sevinirdi...evlendikte sonra yine gittim almaya onu kapıda beni görünce ço şaşırmıştı..alllahım be onlarsız naparımO günler geri gelse keşke....Küçük kardeşim bensiz uyumazdı hiç , onu okuldan almaya bile ben giderdim......yemeği beraber yer , kahvaltıyıberaber edrdik.......Beraber giderdik gezmeklere.......Annem ders çalışıyorum diye hiç bir iş yaptırmazdı bana.....Şimdi yine ders çalışıyorum ama aynı zamanda eşime , kızıma ve ev işlerine de yetmeye çalışıyorum...Geçen yıl 1 hafta ailemde kaldım da daha hala unutamıyorum o günleri , eskiye dönmek çok güzeldi.......
Ne kadar yakın olsak da HAYAT tamamen değişiyor evlendiğimizde....
evet canım çok tuhaf iki günlük insanlar çıkıyor hayır annene gidemessin falan diyor...ne derseler desinler ben yinede gidicem amaduygularını ne güzel yazmışsın canım ya çok üzdün beni.....
bende 6 yıl bitti evleneli ama hala daha ilk günkü özlem var anne baba kardeşlerime karşı....
eşimin ailesi ile bi sorunum olmadı çok şükür kaç yıldır ama ne de olsa asla tutmuyor kendi aileni....
ilk evlandiğimde çekinirdim annemin evine gitmeyee çok özlerdim ama gidemezdim sık sık şimdi artık takmıyorum fazla....
ne tuhaf deme kimi kv kp seni doğuran anadan babadan seni kıskanıyor seninde dedğin gibi göze batıyor gidip gelmen.....
ben çabuk sinirleniyorum ve kırıyorum bazen annemi babamı kardeşlerimi ama inan kaç gün boyunca hiç çıkmıyo içmde çok pişman oluyorum sonra offfffffffffff anlatılacak öyle çok şey var ki.............................
çok güzel yazmışsın canım bende ailemde kalınca eski günlerime dönüyorum evlendiğimi unutuyorum hatta sonra eşim gelip beni alıyo çok üzülüyorum hiç gelmesin istiyorum ...sora eve gidince kaynanam başlıo laf çarpıtmaya çok kaldın falan die..sanane yaa sen kimsin bunun hesabını soruyosun bana benim orda neler hissettiğimi bilebilirmisin?23 yıl geçirdiğin evde bir anda yabancılaşıyor belki daha uzun yıllar başkalarının evi senin yuvan olacak ama ana babanın tadınıda hiçbirşey vermeyecek zamanla alışacaksın şuan böyle hissetmen çok normal ben 6 yıllık evliyim ve bu yıl birkez daha anladımki sen o evde hiç misafir olmuyorsun sen kendini öyle hissediyorsun ben yıllar sonra bir sebeple ailemin evinde kaldım 15 gün ilk günler evimi kendi evimi aradım ama sonra kızlıgımdaki gibi olmaya başladım...SEN NEKAADAR BÜYÜRSEN BÜYÜ SEN O GELİNLİKLE ÇIKTIGIN EVE MİSAFİR DEĞİLSİN ... GÖRECEKSİN BU HAYATTAKİ SENİN İLK VE TEK EVİN AİLENİN EVİ...ve bir evladın olana kadar böyle hissetmeye devam edeceksin benim için böyle ben en güzel evdede otursam milyarlarca lira verip en güzel evide alsam gün gelir herşey silinip yokolabilir ama ana babanın iki oda evide olsa bir ömür orası hep senin kendi evindir...bunu böyle bil bu güvenle mutlu bir evlilik geçir kimse misafir değil kimse yabancı değil
hayır canım sırf mutsuz olunca değil ben mutluykende özlüyorum ya herşeylerini özlüyorum işte..en çokda o evin kızı olmayı...kimse ailenin yerini tutaıyorilginç yorumlar var sanki sırf mutsuz oluncamı özlenir baba evi.. canım şuan çok normal bunu hissetmen yeni evlisin ben ilk evlendiğim zamanlar senin gibi hissediyordum ki baba evinden maddi olarak çok daha iyi şartlarda çok düşünceli gözümün içine bakan bir eşle ve dünyanın en anlayışlı ailelerden birinin gelini olarak evlendiğim halde baba evini çok özlüyordum halada özlüyorum kız kardeşimle arkadaş gibiyiz odamızda izlediğimiz filmleri bir yandan zayıflamaya çalışırken bir taraftan deli gibi çikolata yemelerimizi elimizde cımbız törpü eşliğinde gece yarılarına kadar yaptığımız muhabbetleri çok özlüyorum 2,5 yıl oldu evleneli 11 aylıkta bir kızım var ama zaman zaman hala o günlere geri dönmeyi çok isterdim. artık gittiğimde, odama girdiğimde değşen düzenini, yatağımı orada göremeyince hüzünleniyorum hala
sanada üzüldüm canım aynı evdeyken üstelik bu kötü şeyleri yaşarken birde aile özlemiyle mücadele etmek insanı yıkıyor...sen çook uzaksın ailene canım ben şimdi şükrettim..ama ben o evin kızı olmayı özledim uzaklık yakınlık bunlar bi şeilde halledilio da özledim işte annemle pzaraa gitmeye babamla muhabbet etmeyi ayaklarını ufalamayı....bende çok tanımadıklarıma anlattım içimdekileri sora pişman oldum ama öle duygular var içimde napabilirimkiAglattin beni canim.. Keske bende ailemin yaninda olabilseydim anneme babama ablalarima sarilabilseydim,simdi cikip gidebilseydim evime.. Aa okdr imkansiz ki.. Cunku ben yurtdisindayim.Ailem istanbulda. Esimle severek evlendim. Evleneli 4 sene olacak. Ama isterse 40 sene olsun, ailenin annemin babamin yeri, onlarin sevgisini hicbiseyle degisemem. Bende cok sikintilar cekiyorum. Kayinpederim, kaynanam ve gorumcemle ayni evde yasiyorum. Kaynanam ve gorumcemle anlasamiyorum. Kafa yapilarimiz cok ters. E ufak biseyde hersey sorun oluyo. Gorumcemle annesi geceleri fisir fisir odada konusurlar. Ilk zamanlar esimle el ele tutusmak isterdim, gorumcem derdi hop hop noluyo diye. Sanki baska bise yapioruz.. Disari cikmak isterdim.. Esimle yanliz kalalim die. Kaynanam derdi, sordun mu belki sizle gelmek ister diye. Icimden neden sorucam ki yaa kocamla basbasa cikamicakmiyiz biz demek isterdim ona.. Ama sorun cikmasin diye solemezdim bisi. Gder derdim gelirmisin bizle. O da hemen yanibasimizda biterdi.. Cicim aylari vardir ya her kizin.. Iste onlarin hicbirini yasayamadim ben.. Evlenirken ayri evde yasicaktik. Esim bi sure ben alisana kdr beraber oturalim mi dedi. Sevgimden kabul ettim. Insan severken pazarlik yapar mi dedim icimden.. Olmaz.. Bana uymaz dedim.. Simdi 4 sene oldu..esimin isleri ters gitti.. Hic cikamadik.. O da istiyor biraz borcu var. bende istememiyim kendi ailemi kurmak diyor.. Inaniyorum ona. O da sikiliyor evde hep onlarla, biliyorum.. Ama iste isleri de aksilik ters gidince kaldik.. Kaynanamla da anlasamiyorum.. Bise alsam ustume 1 ay knusurdu. Kizi alsa laf etmezdi. Esim cok tartisti annesiyle. Bir kere bile bana ters dusmedi hep yanimda oldu tartismalarda ama benim icim tukendikten sora neye yaradi ki.. Ben bi de annemden babamdan uzktayim. Sikilsam kapiyi cekip gidemem ki.. Senin oyle mi.. Anneni goruyorsun bak ne guzel sagliklilar, onlar seni gorebiliyorlar.. Bazen haline sukretmek lazim.. Senden daha beterleri de var.. Hem evlilikleri huzurlu degil, hem de ailesinden uzak.. Telefonda anneme belli etmemeye calisiyorum ama annem o benim, sesimden nasil anlamaz.. Ama yine de bise soylemiyorum.. Soylersem hem esimle gereksiz yere aram bozulur, hem de aileler arasi tatsizlik cikar.. O yuzden hep icime atiyorum cogu seyi.. Biliyorum ilerde cikicak bunun sonuclari benden.. Ama care var mi ki baska? Eger senin esinle sorunum yoksa.. Bzen fedakarlik yapman lazim.. Ayrilsam keske gitsem babamin yanina sarilaa bana kuzum canim kizim dese dedim.. Cok dusundum ama olmaz ki.. Bu kez de kizlari ayrildi diye uzulecekler.. Hangi baba evladi ayrilsin ister.. Annemi cok ariyorum.. Canim anam,, guzel kokulum benim.. Evlendik.. Evden ayrilicagimin bir gun ncesi.. Ben koca kiz.. Annemle babamin ortasinda uyudum.. Babamla annem onlar benim.. Beni buyuten, hastalaninca basimda duran annem.. Bagdemcik amelyati olunca beni amelyattan sora sirtinda tasiyan babam o benim.. Herkes annesine babasina sarilirken uzaktan bakiyorum ben.. Esim de bana bakip sariliyor basimdan opuyor.. Anliyor icim gidiyo ama ne yapsin o da.. Esimin sevgisi Allahima sukur cok buyuk.. Ama iste Ama'si var.. Onun icin.. Haline sukret canim.. Ve annen baban yaninda oldugu icin sevinmelisin.. Ister misafir olarak git ister kapidan ugra.. Onlara bir saril.. Kendine gelmiyormusun..? Ben ne diyeyim..? Hic uzulme bence.. Hayat cok kisa.. Bir kiz anadan babadan ayri omrunu gecirmemeliymis.. Iste ben orda yaptim hatami.. Bazen diorum Allahim neden kaynanam aksi, gorumcem kiskanc.. Ogluyla el ele tutussam gozleri cikacak gibi bakar.. Evde kiziyla bir olu bazen hic konusmazlar benle. Adam yerine koymazlar.. Bir gun yemege goturmek istedi beni esim.. Ona bile laf etti. Biz de aciz yemek yemek isterdik diye laf soktu bana. Kendi kizi is yapmaz cogu seyi ben yaparim hep yardim ederim ona ev islerinde yemekte.. kizi yatar yan gelip.. ben yine de bise demem..annemi ararim telefonda konusmak icin, gelir yakinlarimda durur ne konusuyorum diye kulak kabartir. ana kiz bi rahat konusamayiz, Bunlar daha ufacik seyler.. Bunun gibi daha neleri var.. Bebek de istedik ama bebegimiz de olmuyor, sikintidan hersey.. ne zamandir istiyoruz gitmedigimiz doktor kalmadi... Ck isterdim annem gibi kayinvalidem olsun.. Dertleseyim onunla.. Gorumcem kizkardes gibi olsun bana. Gidip cikalim dolasalim.. En yakinim olsun.. Ama cikmadi ole insanlar karsima.. Ama esim dunya iyisi.. Benim yerimde olsaniz siz napardiniz? Icimde okdr birikmis sey var ki.. Yoldan gecen birine icimdekileri anlatip rahatlamak istiyorum.. Annem.. Canim annem.. Mis kokulu annem.. Cok ozledim seni..............
1 yıldır aileyi görmemek nedir yaaaaYazdiklarini okuyunca oyle bir ic cektimki.. Neden dedim ya neden ailemden bukadar uzakta bir hayati sectim.. Hic mi onlarsiz yapamicagimi dusunmedim... Ama kader bu.. Aramiza ulkeler koydu..... Oyle bir ailem vardiki evin tek kizi olarak onlar kiymetlisi olarak beni okadar guzel bir sevgiyle buyuttulerki .. Ah kurban olduklarim... Evliligimin 1. Yilini doldurdum ve geriye donup baktigimda ozlemden artik uyusmus yuregim... Esimle ilk zamanlar cok buyuk sorunlar yasamis olmamda zaten beni insanliktan cikarmisti.. Yalnizdim.. Ugruna ailemi canlarimi geride biraktigim insan la aramizda mesafeler olusmustu.. Ama sabrimin sonu selamete cikti.. Esim artik okadar degistiki.. Aramizdaki sorunlarin baslica nedeni belkide aileme olan ozlemimden gozumun bisey girmemesiydi.. Esimde bu durumda bana nasil davranicagini bilemiyordu ve simdi cook sukur Rabbime.. Huzurluyum.. Ama ozlemim geciyormu hayirrr.. 1 yildir gormedim ailemicanim aciyir icim gidiyorr.. Bazen bakiyorum hic farkinda olmadan yaslar akip gidiyor.. Simdiyse yasadigim bunca sikintidan sonra bana kalan saglik prob. Ile ugrasiyorum.... Stres ve uzuntu insani mahvediyor.., kayboluyorsun.. Dun geceden beri adet sancisi cekiyorum.. Ve benim cok siddetli gecer, aklima geliyorr yaw annemi birak babam ya babam uyumazdi o gece annem ben uykuya dalana kadar bas ucunda dururdu..Ama simdi agridan øluyorumm, kim var yanimda? Kimm ben aci cekiyorum diye caresizce gozlerime bakiyor.. Esim olmasa ben kalkup kendime bi su getiremicek durumda oluyom.. Sabahin 5. Den beri kivraniyorum ve oda benimle beraber aynen.. Ama ailemm.... Gitmiyor ki bi an aklimdan
bu yorum bana moral veriyor teşekkürlerBakın evlenmeden önce,anneniz de babanız da birer ana-baba kuzusuydu değil mi..
Onlar nasıl evlenip de kendi yuvalarını kurdular,aile oldular ve sizler o sıcacık ailenin içinde mutlu büyüdünüz ve güzel anılara sahipsiniz,sizin de kendi aileniz oldu şimdi ve güzel çocuklarla beraber,kendi güzel anılarınız olacak..
O çocuklar da 'ne güzel ne huzurlu ana-baba evimiz' diye mutlu olacaklar..
Günü gelince herkes kendi ailesini kuruyor.. Hayat böyle..
Allah büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin inşallah..Varlıkları yeter..
hep fedakerlık yapan biziz zatn..erkeklerin ailesine yakın olmak genelde onun ailesiyle vaakit geçirmek...sonrada adamın yaptına bak..allah sabır versinkızlar yakın bi akrabam var...
evlendi eşi memurdu hep gezdi diyar diyar....çocukları oldu....
nerdeyse çocuklar evlencek yaşa geldi....
o kadar sen ailene özlem çek yıllarca ayrı düş anadan babadan kardeşten.....kocan için sonra eşi nemi yaptı...
buldu bi hatun boşadı hanımını....yazık deme geçen onlarca seneye..giden gençliğe....anne ye babaya hasret kaldı yıllarca ama mükafatı iyi olmadı...
kendi evim olucakmı onu bi bilssem canım ozaman teselli olup oraya alışıcaı düşünürdüm ama şuanda öle bi şansım yokTeşekkür ederim d2bn
Öyle ya evliliğin ilk zamanlarında hemen herkes buna benzer duygular yaşamıştır diye düşünüyorum..
Zamanla alışılır yeni düzene..
Hatta zaman ilerledikçe kendi düzeninizi oturttukça,onu arar hale gelirsiniz..
herkez yaıyor dimi...bu duyguları bitek ben yaşamıyorum değilmi...bu bana moral oluyor...yuvam yok canım odam var sadece...Canım bunları evliliğin ilk yıllarında herkez yaşıyor ben ağlardım anama babama kardeşime hasret ölcem diye ama şimdi aynı şehirdeyiz haftada bir anca görüşüyoruz inan bu günler geride kalıcak evine eşine alışmaya çalış artık seninde bir yuvan var rabbim meyvesinide verince bunların hepsi geride kalıcak
aynen banada diyorlar hepten kötü oluyorum ozaman aile bile diyo bzan kızarlar gelme dieewet bende almanyaya geldim 6 ay oldu 3.ayda tr gittim ailemi gormeye fakat iki ay sonra yine gitmek isteyince esim yalniz kalmak istemedini ablamda buraya alisabilmem icin gitmesem daha iyi olucani soylediginde cok agladim ama dayanmam gerek; ablam bikacgun sona istedigin zaman gel cok zorlama kendini dedi ama insan iste buikez oyle durdurulunca bidaha umitlenmek istemiyom yazi beklicem esimle beraber gidicem ins.
çok savunmasız hissediyorum gerçketn...dilimi tutmuyorum pek hep kendimi savnmak çabasındayım ama sora da kötü gelin oluyorum..Ayyy canım yaaaaaa.vallahi ağlattın beni.allah sana kolaylık ve sabır versin.bir taraftan da helal olsun sana da sevgine de.ben de eşimi çok seviyorum ama bu kadar şeye tepkisiz de kalamazdım dilimi de tutamazdım.ama anladım ki sadece ben değilmişim.kızlar annesinden babasından ayrılınca savunmasız hissediyor kendini.belki eşi yeni bir ailesi oluyor ama ne hastalandığında sabaha kadar başında bekleyen iyileştiren,varlığını sana adayan,canın yandığında herkesten önce yetişip yaralarını saran annenin,ne de cebinde 5 kuruş parası olmasa da sırf sen üzülme diye üzülen borç bulup ihtiyaçlarını eksik etmeyen babanın, ne de karşılıksız seven ,ne kadar kırılırsa kırılsın hep affeden ,seninle üzülüp sevinen ,aynı karında yattığın kardeşin yerini tutuyor.hepsini o kadar çok özlüyorum ki içim sızlıyor resmen eski günlerimi düşündükçe
allah sabır versin cnm zor olucak ama kendi evine gidiyorsan bukadarda zor olmaz..annenler de çok mutlu olur sana geldiklerindeyazılanları okuyunca tutamadım kendimi ağladım benımde 4 ayım kaldı alışmak çok zor olucak
aynen bende ihanet edyomuşum gibi hissediyorum inş.alışırımayy canım ya.....bilirim annenleri geride bırakıp veya sen durup onları uğurlamanın ne kadar ağır olduğunu.....şükür ki benim senın ki gibi bir durumum yok.....ama tatillerde bile zor geliyor....annemlerden çıkıp kv ye gıderken sanki onlara ihanet ediyor musum gibi geliyor...ama alışırsın daha çok yeni evliliğin.....şu ailelelrle oturmayın artık ya azıcık aşım diyin kendi evlerinizde oturun .huzur yok işte böyle yokkkk
aynennn benim yaşadıklarım bunlar...Beni yurtdisinda yasamam icin kimse zorlamadi. Benim babam gozunden sakinirdi bizi ama ben seviyorum baba cok iyi bir cocuk, ailesi iyi, iyi terbiye almis duzgun, caliskandir.. Dedim.. O da taniyinca zaten esimi cok sevdi. Guvendiler ona. Annem cok soyledi bana kizim orada bizden ayri yapabilecekmisin, bak evde gorumcen de var o da bekar, olmaz kizim dedi. ama ben hep iyimser dusundum dedim ne olacak sanki varsa. kardesim gibi olur o da benim. insan sonucta abisinin esine niye kotu davransin ki durup dururken diye dusundum.. basindan beri hep iyimserdim. annemi dinlemedim. seviyorum anne dedim.. gozu yasli yolladi beni taaa okyanusun obur ucundayim su an.. evimden kilometrelerce uzakta.. Ama annesi evlenmeden once boyle aksi degildi, belki de oyleydi ama ben anlamadim.. Ne zaman ki evlendik birseyler paylasmaya, sevgisini gostermeye basladi esim.. Sorasinda hersey corap sokugu gibi oldu.. Ailem ona dedi, bir sure sora cikicaksiniz ayri ev sart dediler. Zaten cikicaz diyerek evlendik. Onceden knusulmustu bunlar. Ama iste cikamadik.. Esime de ne diyeyim ayri eve cikmazsak ayrilicam senden.. Ilk zamanlar cok soyluyodum baktim annesiyle hic gecinemiyoruz. Ama sikbogaz etmek de istemedim onu. Sustum artik. Annem ariyor bazen anlatiyorum ona detaysiz, ne yapayim o da uzulmesin orda demesin kizim ne yasiyo ne cekiyor kaynanasigille o evde diye.. Onu dusun bunu dusun.. Herkesi idare etmeye calisiyorum elimden baska ne gelir ki..ya bosanicam mutlu evliligimi bitiricem, ya da idare edicem simdilik cikana kadar.. Esim zaten elinde parasi olsa simdi su an cikar ama burada hayat Turkiyedeki gibi degil.. Ev aliyosun ode ode, 20 yil sora o ev senin oluyor. Hersey cok yuksek.. Bulundugum yerde huzurlu olsaydim zaten boyle seyler gelmicekti aklima, ne zaman olursa cikariz dicektim.. Iste insanin huzuru en onemlisiymis. Evliliginde sevgi olabilir ask olabilir guven, para, sadakat hersey olabilir.. Ama huzurun olmadi mi, basini yastigina rahat koymadin mi aklindaki kalbindeki sikintilarinla bogustukca, hicbir ise yaramiyor bazen. Evliligim bana cok sey ogretti. Olgunlastim, buyudum..artik babamin minik kizi degilim.. Babam annem burada degiller. Kendi sorunlarimla kendim basa cikmaliyim.. Bugun annemi aradim. Zaten dunden cok aglamistim. Neyse ki telefonda gozlerimi goremediginden kirmiziligin anlamadi. Benim canim annem, guzelim ela gozlum benim.. Ne de guzel konustuk, sbhtan aksama kdr konussam bikmam ki.. Babama da mesaj attim cebine. Zavallim bu yastan sora mesaj okuyup yazmayi ogrendi telefonda. Annem diyo senden mesaj gelince baban cocuk gibi seviniyor, defalarca okuyor.......
Bir keresinde disari cikmistik esim ve ailesiyle beraber. Esimin kamisindan bir yudum kola ictim diye kaynanam bana kizdi. Ayiptir icilmez dedi. Dedim neyi ayip ki, sanki napiyorum? Acaba bilmeden bi kusur mu isledim dedim icimden. Ne bileyim yeni evliyim olabilir cahilimdir bilemeyebilirim.. Dedi ayni kamistan icilmez ayiptir. Hic gordun mu ben iciyormuyum kayinpederinden dedi,, bogazima dizmisti o yemegi oracikta.. Simdi tartissam bi dert, solemesem de icimde kalicak.. Ciktim disari agladim geldim.. Sinir olmustum.. Ne kizlar var ortalikta ipsiz sapsiz gelin olmuslar iyi ailelere.. Ben esimin kamisindan ictim diye ayiplandim. Hmde kayinbabamin onunde.. Sora 1 ay gecmedi ustunden. Yine cikmistik bi yere, daldi kayinpederimin iciceginden bi yudum aldi.. Baktim ben.. Dedim ne bu simdi? Ozmn bana bilerek mi yaptin be kadin.. Demek istedim ama tebessum edip sustum.. Boyle bi insana laf anlatsam ne olur ki.. Anlamaz cunku, ben kendimi sinir edip esimle moralimizi bozmaktan baska biseye yaramicakti.. Eger esinizle araniz iyiyse, diger seyler etkilemesn sizi. Cok sey var ki duyup duymamazliga gelin, biliyorum zor elbet, ama bende aynisin yapmiyormuyum? Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmakan daha zormus ya.. Aynen oyle benimkisi.. Simdi Allah'imdan bir evlat istiyorum eli ayagi duzgun, saglikli bir evlat.. Belki cocugum olursa kucagima alirsam duzelir mi ic huzurum bi nebze de olsa? Esimle ortak biseyimiz olsa minicik elleri ayaklari olan.. Ona bakinca dunyami unutsam, kaynanam gorumcem ne kadar haksizlik yapsa da viz gelir bana... Anne olmayi cok istiyorum, o duyguyu tatmak istiyorum, annemin bana gosterdigi sevginin aynisini ona da gostermek istiyorum.. Ama kizim olursa, yarin bigun gurbete gitmek isterse otur dicem! Otur dizimin dibinde aglasan da zirlasan da cok da sevsen yok... Annem cok dedi bana ama dinlemedim... Ama.. Nerden bilirdim ki boyle olacagini canim annem.... Sen uzulme sakin, senin kizin ayni senin gibi guclu, herseye ragmen.... Kizlar sizinle konusmak bana iyi geldi.. Cok tesekkur ederim beni dinlediginiz icin, bazen tanismak gerekmiyor ya da akraba olmak dertlerinizi birine anlatma istediginizde.. Ayni yuregi bulmak cok onemliymis........
1 yıldır aileyi görmemek nedir yaaaaallah sabır versin cnm sana ben 15 gün görmesem mahfoluyorum...
bu yorum bana moral veriyor teşekkürler
hep fedakerlık yapan biziz zatn..erkeklerin ailesine yakın olmak genelde onun ailesiyle vaakit geçirmek...sonrada adamın yaptına bak..allah sabır versin
kendi evim olucakmı onu bi bilssem canım ozaman teselli olup oraya alışıcaı düşünürdüm ama şuanda öle bi şansım yok
herkez yaıyor dimi...bu duyguları bitek ben yaşamıyorum değilmi...bu bana moral oluyor...yuvam yok canım odam var sadece...
aynen yaaa erkekler den güçlüyüz aslında biz...neden biz bırakıyoruz ki aileyi valla bazıları çok iyi yapıyor ilk önce şartlarını sölüyor aileme yakın olmam lazım diye....kadınlar evlendi diye ailelerini neden terkeder neden erkek ailesiyle yaşar bende onu anlamıyorum işte sonra böyle üzülürağlarsınız hemen eşinizle konuşun ayrı eve çıkın erkeğin kanuni görevidir size ayrı ev açmak zorunda. neden ben elin kadınıyla yaşamak zorunda kalayım enayimiyim yani??
gidemiyorum cnm kaynanam laf yapıyor kaç kere kavga oldu evde ben aileme gidiyorum diye...eşim yolluyor bazen anlıyor beni ama ona noluyosa sanki kocam o..İstediğin zaman gidemiyormusun ailenin yanına istediğin gibi kalamıyormusun 1-2 gün gidip kafa dinleyemiyormusun ? Eşinin Ailesiylemi geçirmek zorundamısın ? herhalde seni çok sıkıyolar eşinde ailesine bişi diyemiyor ? ki babanın eteklerine sığınmak istiyorsun. Bende ilk başlarda Allahım ben ne yaptım kimin kollarına attım kendimi diye sorup ağlar oldum Yatak odasına girdiğimde kendi yatağımı nevresimimi göremeyince çok kötü oldum yastığımı özledim ağırıma gitti... artık boğuşucağım kardeşlerim yoktu yanımda kavga ediceğim ablam yoktu. dertleşicek anam yoktu yanımdabazen annem ve kardeşlerimle anılarımı çok özlüyorum çocukluğumu arıyorum Ama alıştım artık kendi yuvamı kurdum hayata atıldım hayatımı devam ettirmek zorundayım
canım sende buna benzer bi konu açmıştın heralde çok etkilenmiştim senle dertleşebiliriz aslında..bende kardeşimi birilerine benzetiorum sokkata uzun uzun bakıyorum onlaraşükretki aynı sehirdesiniz. ben yılda bayramlarda 2 gun görüyorum onları rüyalarımda yasadım onlarla evliligin ilk yılında. her uyandıgımda agladım kardesime benzetip baktım sokaktaki erkeklere. gurbet cok zor bosver evlenmıssın ama istedigin zaman görebilirsin gene aglayasım geldi offf
allah yardımcın olsun cnm yolun açı olsun...Cok duygulandım ya gözlerim doldu4 bucuk ay sonra düğünüm var bende hep bu yazdıklarını düşünüyorum...İçim bi tuhaf oluyor onlardan ayrılmak tabiki zor gelecek ama alışmak zorundayız. Sonucta 23 yasında da olsak 30 yasında da olsak o evden ayrılacağımızda hüngür hüngür ağlarız, çünkü onların hep küçük çocugu olarak kalırız ..
Ama ben ayrı evlenecem belki daha rahat olurum bu konuda.
zaten o kalkma meselei öldürüyor beni olabildince onlarsız gitmeye çalışıyorumseni o kadar iyi anlıyorum ki,bende evlendikten sonra kayınvalidemlerle anneme oturmaya gittik ben hep saate bakıyorum zaman geçmesin diye ama geçiyo işte hele de mutluysan sevdikleriinin yanındaysan...kayınpeder saate baktı hadi geç oldu kalkalım dedi onlarla aynı evde oturmuyoruz ama aynı ilçede oturuyoruz gözüm yaş doldu annemle babama sarılırken sesim titriyodu kalktık eve gittik bana öyle koydu ki
hele de ilk anneler gününde önce kayınvalideye uğradık, anneme sonra gittik valla acayip dokunuyo sanki canım anneciğimi üzüyomuşum gelmişti hala daha alışmadım bu duruma her bayram her anneler günü yaşarım o duyguyu ailemi çook seviyorumm
3 seneye yakındır evliyim kandillerde asla kayınvalideme gitmem yakın oturuyoruz diye hep beklerler ama anneme gidemiyorum görümceler çoluk çocuk annelerinde oturuyolar onlar kendi analarıyla kardeşleriyle ben kaynana görümceyle dayanamam valla telefonla arar kutlarım eğer anneme gidemiyosam onlarada gitmem
coooooooooook üzüldüm yaa seslerini bile duymamak nedir aman allahım inş affederler canım pes etme git kapılarına kovsalarda git ölümlü dünyaAnnem ve babam hayatımdan çıkan iki insan aklıma geldikçe kalbim sıkışıyor. Nerdeyse altı aydır görmüyorum seslerini dahi duymadım. Ablamdan aldığım haberle yetiniyorum. Annemle camın önünde çay içip sohbet ettiğimiz günleri o kadar çok arıyorum ki ne var sanki affetseniz 750 km uzaktayım bir kere bile aramadınız. Arkadaşım beni o kadar çok ağlattın ki...
aslında durması daha iyi pılıpırtı toplamamak lazım evlenince sana ait bişeler kalması lazım yoksa her iki tarata çok fena oluyorEvleneli 12 sene olmuş hala odam durur, odamdaki süslerim durur.
Sadece odaya çift kişilik bir yatak aldık.
O kadar zorki alışmak ama alışıyor insan işte.
Balayından dönünce ben eve gidicem diye tutturmuştum da eşim artık bizim evimiz var aşkım demişti.
Yinede hala özlemle anıyorum o günleri
aynen canım orda kalınca çok mutlu oluyorum ama saatler hemen geçiyor sürekli kalamamak orda çok kötüBen de aynı durumdayım canım. Yalnız değilsin. Yeni evliyim. Ailemle aynı şehirdeyiz ama uzak oturuyoruz. Öyle zor geliyor ki onları haftada bir görmek, artık akşamları birlikte kalamamak ve sabahları ailemle güne başlayamamak. Bazen nedne evlendim diye kızıyorum kendime((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?