• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babaanne sorunu

mavikelebek34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2017
4.931
11.166
208
Öncelikle böyle bir konu açıcağım aklıma gelmezdi ama artık sabrım kalmadı babaanneme onu geçtim yaşlı biri olmasına rağmen katlanamıyorum artık. Kendimi bildim bileli hep bizim kaldı daha doğrusu yazın köyde kışın bizde. Ama artık herşey gözüme batıyor. Yaşlılığına ver diyebilirsiniz ama değil çünkü hep aynıydı. Evin her tarafını istediği gibi karıştırıyor. Odam, dolabım, eşyalarım, annemlerin odası dahil. Sabah işe giderken biliyorum ben çıktıktan sonra odayı karıştıracak ve bunu her gün yapıyor. Hatta ben yada kardeşim odadayken bile gelip etrafı inceliyor sanki hiç görmemiş gibi. Mesele sadece karıştırması değil bu zamana kadar bize yaptıklarına artık dayanamıyorum annemede diyorum şu kadın yüzünden sırf evden gitmek için istemediğim biriyle evlenicem diye. Oda kızıyor ama laf anlamıyor. Diğer çocukları da istemiyor onu, çocukları rahatsız oluyorlarmış çünkü biz insan değiliz çocuk değiliz. Sırf evlenip onun gibi bir kayınvalidem olucak diye önceden evlenmek bile istemiyordum. Korona yüzünden köyede götüremiyoruz. Bu zamana kadar hiç demedim hiç saygısızlık etmedim ama akşam sorucam neden odamda olduğunu. Odayı kitleyip çıksam annem kardeşimde girip çıkıyor odaya ve bu sefer anahtarın yerini öğrenicek. Önceden ne derse ne istese yapardım ama artık bitti ne saygı ne sevgi. Bayramlarda dahi gitmek görmek istemiyorum. Artık benden birşey de istemiyor yapmayacağımı biliyor çünkü. Ben ne ablama ne de anneme benziyorum evet belki yanlış olabilir ama baba tarafına hiç çekinmeden laf sokuyorum lafımı esirgemiyorum. Geçen sene bütün kış bizde kalmasına rağmen diğer çocuklarına benim gizli bir şekilde sözlendiğimi söylemiş ve yaymış bunu. Aynı evde yaşıyorken bu nasıl olabilir. Eğer bir gün evlenirsem çeyizimin bir çöpünü bile göstermeyeceğim hiçbierşey anlatmayacağım ona. O kadar doluyum ki ona karşı bir gün patlayacağım ama geri dönüşü olmayacak kırıp dökücem herşeyi.

Deme demişsin ama genede diyorum
Yaşlı
Bakamıyorsanız bakım evine yada bir eve koyun bir bakıcı tutun
Çöp değil atasın
Bu yaştan sonrada değişmez

Mesela bakamamak değil soframıza 1 tabak fazla koymamız 1 yatak fazla açmamız değil bunlar tabiki olacak şeyler, kendi halinde durup gününe haline şükretse daha bişey istemiyoruz ondan birşey de beklemiyoruz. Ama 30 yıllık gelininin bir yemeğine, çamaşır yıkamasına, gelinliğine laf etmediği bir gün yok. Kendinizi geçseniz bile annenize yapılanlar göz ardı edilmiyor. Ben tam anlatmadığım için herşeyi böyle söylemeniz normal ama etraftaki herkes biliyor ve tek dedikleri şey Allah size sabır versin ona da merhamet versin. Çünkü merhameti yok kendi çocuğunu bile düşünmez sadece bizi birbirimize düşürmek derdi. Biz tartışsak bile kenara geçip kahkaha atıyor.

İşiniz zor.
Kendi evi yok mu?
Neden sizde kalıyor?
Anneciğine sabır diliyorum senelerce kaynanasıyla yaşamış yazık.
Babanla konuş, annesiyle konuşsun

İşiniz zor.
Kendi evi yok mu?
Neden sizde kalıyor?
Anneciğine sabır diliyorum senelerce kaynanasıyla yaşamış yazık.
Babanla konuş, annesiyle konuşsun

Kendi evi köyde. Daha doğrusu dedemden kalan 2 daire vardı biz birine o otursun ölene kadar sonrada kızlarına kalır diye teklif ettik yemesi içmesi bizde olacaktı tabi sadece yatmaya gidicekti ama kabul etmedi daireyi direk verdi diğerinde de biz oturuyoruz ve kışları bizde kalıyor. Babamın bir lafını bile dinlemez değeri yok çünkü.

Mesela bakamamak değil soframıza 1 tabak fazla koymamız 1 yatak fazla açmamız değil bunlar tabiki olacak şeyler, kendi halinde durup gününe haline şükretse daha bişey istemiyoruz ondan birşey de beklemiyoruz. Ama 30 yıllık gelininin bir yemeğine, çamaşır yıkamasına, gelinliğine laf etmediği bir gün yok. Kendinizi geçseniz bile annenize yapılanlar göz ardı edilmiyor. Ben tam anlatmadığım için herşeyi böyle söylemeniz normal ama etraftaki herkes biliyor ve tek dedikleri şey Allah size sabır versin ona da merhamet versin. Çünkü merhameti yok kendi çocuğunu bile düşünmez sadece bizi birbirimize düşürmek derdi. Biz tartışsak bile kenara geçip kahkaha atıyor.
Kadın bu yaştan sonra değişmez
Seni yaşadıklarını anlıyorum lakin evde yaşanan her tartışma sorun sizide rahatsız edecek
Bunun çözümü babaneyle evde tartışmaktan ziyade babaneyi evden uzaklaştırmaktır
Anneniz babanız babanenin diğer çocuklarıyla konuşsun eşit şartlarda sorumluluk paylaşılsın

babanız ne diyor bu konuya ? Bide ne arıyor eşyaların arasında?

Babam birşey demiyor çünkü değişmeyeceğini biliyor. Birşey dese bile kendi çıkardığım bile bana böyle diyor diye iftirala birlikte herkese yayıyor. Farklı birşey var mı yeni mi alınmış diye bakıyor eşyalara. İnsan torunu çalışıp kendi ihtiyacını karşılayınca sevinmez mi tam tersi niye alıyosun senin zaten vardı falan diyor. Maaşıma bile karışacak sesimi çıkarmasam.

Kadın bu yaştan sonra değişmez
Seni yaşadıklarını anlıyorum lakin evde yaşanan her tartışma sorun sizide rahatsız edecek
Bunun çözümü babaneyle evde tartışmaktan ziyade babaneyi evden uzaklaştırmaktır
Anneniz babanız babanenin diğer çocuklarıyla konuşsun eşit şartlarda sorumluluk paylaşılsın

Çocukları istemiyor açık bir şekilde en fazla 2 hafta alırlar bir sene içinde. Onuda herkese 1 ay kaldı diye yayarlar. Bizim ona aldığımız kıyafetlerin bile değeri yoktur onun gözünde. Pahalı bile olsa bahçede giyer ama diğer çocukların aldıklarını etrafa göstere göstere anlatır.

Degismez demeyecegim ben degisir istese. Bu senin babana bagli. Muhtemelen baban sesini cikarmiyor. Babaannen de evin diger fertlerini adam yerine koymuyor
Evet babam sesini çıkarmadığı için biz bu hale geldik. Ama çıkarmazda onların ailesinde sıkıntı var aslında ne anne ne baba hepsinin derdi bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın

Evet babam sesini çıkarmadığı için biz bu hale geldik. Ama çıkarmazda onların ailesinde sıkıntı var aslında ne anne ne baba hepsinin derdi bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın
Baban atmis iste annenin basina. Boyle bir babanne bizde de var. Babam en son tavir koyunca sustu. Yoksa dedigin gibi her seye bahane, evdeki her seyi kizlarina yetistirme, hizmeti begenmeme falan...
Istese gayet de sesini kesebilir ama uyaran yok

Sanirim ilk defa gelin degil evde yasayan bir cocuk kaynanayla yasami anlatiyor
Sonuna kadar haklisiniz , annenize de cok uzildum yazik kadin 30 senedir kayinvalidesi ile yasiyor
Babanizla konustunuz mu bu durumu?

Sanirim ilk defa gelin degil evde yasayan bir cocuk kaynanayla yasami anlatiyor
Sonuna kadar haklisiniz , annenize de cok uzildum yazik kadin 30 senedir kayinvalidesi ile yasiyor
Babanizla konustunuz mu bu durumu?

Babamla konuşmanın bir anlamı yok oda annesini tanıyor. Benden ve kardeşimden ümidi kesiği için babama gerçekten çocuğuymuş gibi davranmaya başladı bu sene. Babam hiçbirşeye karışmaz ona kimse dokunmasın sadece.
Küçükken hiçbirşey anlamazdım. Babannemi arardım özeldim gel derdim. Hasta değilken bile çorpalarını ayakkabılarını bize giydirip çıkarttırdı ama biz farktemiyoduk tabi o zamanlar. Büyüdükçe herşeyi görmeye anlamaya başladıkça değişiyor herşey

Babamla konuşmanın bir anlamı yok oda annesini tanıyor. Benden ve kardeşimden ümidi kesiği için babama gerçekten çocuğuymuş gibi davranmaya başladı bu sene. Babam hiçbirşeye karışmaz ona kimse dokunmasın sadece.
Küçükken hiçbirşey anlamazdım. Babannemi arardım özeldim gel derdim. Hasta değilken bile çorpalarını ayakkabılarını bize giydirip çıkarttırdı ama biz farktemiyoduk tabi o zamanlar. Büyüdükçe herşeyi görmeye anlamaya başladıkça değişiyor herşey
Cok uzucu gerçekten

E sizde ona kötü davran. Odana girdiği gibi babaanne çıkar mısın de. Elini kapıya attığı gibi babaanne orası benim odam girmeni istemiyorum de. Annene bir laf söylediğinde koru. Sizin zamanınız çok değişti filan gibi onun söylediği şeyleri sürekli çürüt. Bişey diyemez karışamaz olsun. Kendisi gitmek ister evden.

Laf sokma direk baş kavgayı sen bu evde bi çekil kenarda dur diceksiniz durması gereken yeri bilecek .Ben böyle durumlarda kişinin tarzına göre tavır alma taraftariyim sizin babanneniz yaşlı masli gayette aklı cinlikte çalışıyor maşallah. Madem o evde o evin bireyi olarak kalmasını biliyor lafıda yiyip oturacak yeri geldiğinde. Annenizle tartışıyorsunuz dimi yeri geliyor babanizlada o zaman babanneye de had bildirilmeli .belki ben taslanicam bu düşüncelerim icin ama böyle . Saygı karakter ile tavırla kazanılır yaş ile değil . Ayrica sunu merak ediyorum hergun evi kurcalayıp ne ariyor Allah askina . Biseyler bulup babanızla falan kavga mi çıkarmak derdi?

E sizde ona kötü davran. Odana girdiği gibi babaanne çıkar mısın de. Elini kapıya attığı gibi babaanne orası benim odam girmeni istemiyorum de. Annene bir laf söylediğinde koru. Sizin zamanınız çok değişti filan gibi onun söylediği şeyleri sürekli çürüt. Bişey diyemez karışamaz olsun. Kendisi gitmek ister evden.

Ben varken anneme karışamıyor zaten sende anana çektin diyo hemen. Uyurken giriyor, evde yokken, odada otururken farketmiyor onun için kapı çalmayı öğretemediğim için genelde kilitliyorum ama annemin geldiğini görünce ya kapı dinliyor yada hemen giriyor.

Laf sokma direk baş kavgayı sen bu evde bi çekil kenarda dur diceksiniz durması gereken yeri bilecek .Ben böyle durumlarda kişinin tarzına göre tavır alma taraftariyim sizin babanneniz yaşlı masli gayette aklı cinlikte çalışıyor maşallah. Madem o evde o evin bireyi olarak kalmasını biliyor lafıda yiyip oturacak yeri geldiğinde. Annenizle tartışıyorsunuz dimi yeri geliyor babanizlada o zaman babanneye de had bildirilmeli .belki ben taslanicam bu düşüncelerim icin ama böyle . Saygı karakter ile tavırla kazanılır yaş ile değil . Ayrica sunu merak ediyorum hergun evi kurcalayıp ne ariyor Allah askina . Biseyler bulup babanızla falan kavga mi çıkarmak derdi?

Dediklerinize katılıyorum baştada söyledim yaşlıya büyüğe saygım sonsuz tabiki var ama durum saygıdan çıktı. Biz çok şey istemiyoruz eline tesbih alsın hiçbir şey bilmiyorsa Allah desin belki içinde bişeyler değişir. Annemi hiçbir zaman kabullenemedi onun açığını arıyor. Mutfakta farklı bir şey varsa köyede alın diyor. Benimki belli odamda çeyizim için aldıklarım var yaptıklarım var ve bir tanesini dahi göstermedim göstermiycemde onları kurcalıyor yada görüştüğüm biri var mı diye arıyor. elimi falan kontrol eder yüzük falan var mı diye

Back
X