- 7 Aralık 2012
- 416
- 248
- 63
Kv çocuklara bakmak sana yardımcı olmak zorunda değil ki. Babaannenin görevimi toruna bakıp büyütmek. Onların işi torun sevmek. Sağlıklıysa, canı istiyorsa bakar. Evladını büyüt yıllarca, evlensin bide gelin çalışıyor diye çocuğuna bak 55-60 yaşından sonra, yemekleri yoktur akşam da yemeğe al, bu anneler ne zaman rahat edecek acaba!
Annende bakıyorsa senin hatrına bakıyor, damadının iyiliği için değil heralde. Kv bakmıyor diye babaanne kelimesini duymayı haketmiyor mu yani??
Annen yanlış yapmış. Zaten devamlı anneanne ile çocuk. Babaanne de dese ne olur yani. Sadece senin annenin torunumu bu.
Benim abimin kızına da Allah razı olsun anneannesi bakıyor. Bekar teyze var evde.
Annem kanser tedavisi gördü. Bir saat bile bakamıyor. Ben evliyim. Doğal olarak biz değil onlar bakıyor çocuğa. Yemeklerini de orada yiyorlar. Abimin hatrınamı?? Tabiki kızı evde yemekle uğraşmasın diye.
Teyzesi hala demeyi öğretiyor yeğenime. Biz bakıyoruz illa da teyze desin demiyor. Bende teyze dedirtmeye çalışıyorum. Geçinip gidiyoruz ne güzel:) kimsede kimseye laf sokmuyor.
anne 2 yıl ücretsiz izin alamıyorsa bi zahmet anneanneler de babaanneler de elini taşın altına koysun, ufacık bebeyi ne idüğüKv çocuklara bakmak sana yardımcı olmak zorunda değil ki. Babaannenin görevimi toruna bakıp büyütmek. Onların işi torun sevmek. Sağlıklıysa, canı istiyorsa bakar. Evladını büyüt yıllarca, evlensin bide gelin çalışıyor diye çocuğuna bak 55-60 yaşından sonra, yemekleri yoktur akşam da yemeğe al, bu anneler ne zaman rahat edecek acaba!
Annende bakıyorsa senin hatrına bakıyor, damadının iyiliği için değil heralde. Kv bakmıyor diye babaanne kelimesini duymayı haketmiyor mu yani??
Annen yanlış yapmış. Zaten devamlı anneanne ile çocuk. Babaanne de dese ne olur yani. Sadece senin annenin torunumu bu.
Benim abimin kızına da Allah razı olsun anneannesi bakıyor. Bekar teyze var evde.
Annem kanser tedavisi gördü. Bir saat bile bakamıyor. Ben evliyim. Doğal olarak biz değil onlar bakıyor çocuğa. Yemeklerini de orada yiyorlar. Abimin hatrınamı?? Tabiki kızı evde yemekle uğraşmasın diye.
Teyzesi hala demeyi öğretiyor yeğenime. Biz bakıyoruz illa da teyze desin demiyor. Bende teyze dedirtmeye çalışıyorum. Geçinip gidiyoruz ne güzel:) kimsede kimseye laf sokmuyor.
Konunuzu daha ayrıntılı yazmanızda fayda var. Kayınvalidenizi sevmeyebilirsiniz, sevmeseniz de bu anlattıklarınıza istinaden hakkınızdır bir şey diyemem. Her insan vicdan taşımıyor maalesef. Ama hala şunu savunuyorum. Ne olursa olsun anneniz eşinize bu şekilde konuşmasın. Yüzgöz olunmuş fazlaca. Bakın huzurunuz elden gidiyor. Eşinizi de alın karşınıza konuşun, anneniz sürekli kayınvalidenizle ilgili laf söylüyorsa eşiniz bu nedenle öyle davranıyordur. Eşiniz de annenize saygı duysun. İş inatlaşmaya dönmüş. Arayı bulacak olan sizsiniz, yeri geldiğinde annenizi yeri geldiğinde eşinizi uyarmalısınız. Eşiniz iş değişikliği yapamıyor mu? Ev ev üstüne olmuyor görüldüğü gibi kendi canınız kanınız da olsa olmuyor...
Eşiniz ailenizin sizde kalmasından sıkılmış o yüzden böyle tatsızlıklar çıkarıyor olabilir mi? Evet eşiniz burada çok hatalı, her ne olursa olsun sonuçta ortada iki çocuğa verilen emek var ki, anne-baba değil bu kişiler, anneanne ve dede yani aslında bu denli emek vermek zorunda olmayan kişiler ve emek verdiği çocuklar eşinizinde çocukları takdir etmesi gerekirken üstüne bir de saygısızlık yapması sesini yükseltmesi hoş olmamış. Fakat annenizin tavrıda hoş olmadı sanki eşinizin başına kakmış gibi olmuş ayrıca annesi için ne kadar ekmek o kadar köfte ya da babaanne hani nerede babaanne sözleri de eşinize ağır kaçmış belli ki. Yani ben emek verdim ben baktım her şey öncelikle babaannenin değil benim hakkım demek gibi olmuş eşinizde buna bozulmuştur.
bırakın götürsün babanesine sonuçta babanesi. anneniz sizle bence karışmasın babane işlerime anneniz.boşver.o anneannesinin kıymetini bilir çocuk onu görüyor onu elinden yemek yiyor. hem biraz utanır babanesi hiç ilgilenmiyorum diye çocukla çünkü çocuk sıkılınca anne babasını ve anneannnesini isteyecek.utanmazsa umrunda olmasa da eşiniz anlar eninde sonunda eşiniz kendisi kızsın torununla neden ilgilenmiyorsun seni tanımıyor bile diye.
Çok hatalısınız. Annenizin özellikle eşinizin annesi hakkında söz söylemesi lafa girmesi eleştirmesi çok hatalı ne olursa olsun o insan eşinizin annesi ve tabii ki annesine kimse laf söyletmez kaldı ki siz ne yaşamış olursanız olun o çocuk kaynananızın da torunu ve görmeye hakkı var sanırım yakında oturuyor size birşey yapmadı diye torununu görmeye hakkı yok mu? anneniz neden siz de kalıyor onu da anlamadım kendi evi yeri yok mu, çok mu yaşlı. Hem evinizde kalıyor hem de eşinizin annesi hakkında haddini aşan sözler söylüyor karışmaması gerekir. Ne demek ne kadar ekmek o kadar köfte bu ne kötü bir kelimedir. Ortada olan bir mal değil bir çocuk. Annenizi haklı görüyorsunuz bir de ve eşiniz belki de annenize minnet etmek istemiyor siz getirmişsiniz ama anneniz torununa baktığı için herşeyi söylemekte hak görüyor kendinde. Eşiniz bozulmakta sonuna kadar haklı.
Annemler gidelim dedikçe eşim resmen göndermemek için elinden geleni yapıyor
Annemlerde çocuklarla bana kıyamıyor
Eşim son iki senedir hiç bir dengeyi kuramadı koruyamadı
Konuyu dikkatle okumadınız sanırım annem ihtiyacı olduğu için değil eşim evde olmadığı için bana destek olarak kalıyor ki bunu yapsın diye eşimin bi yalvarmadığı kaldı çünkü kendi annesi asla ve asla oğluna destek olmuyor
Annem çocuğu gösterme yada kime gideceğinize ben karar veririm demedi ama benim annemin bu kadar emeği varken benim aileme gitmeden seninkilere gidemez diye bi Şart koyamaz kimse bana
Kv çocuklara bakmak sana yardımcı olmak zorunda değil ki. Babaannenin görevimi toruna bakıp büyütmek. Onların işi torun sevmek. Sağlıklıysa, canı istiyorsa bakar. Evladını büyüt yıllarca, evlensin bide gelin çalışıyor diye çocuğuna bak 55-60 yaşından sonra, yemekleri yoktur akşam da yemeğe al, bu anneler ne zaman rahat edecek acaba!
Konuyu gayet iyi okudum hanımefendi, konu oğluna destek olup olmaması değil, babasının çocuğunu babaannesine götürmek istemesinde annenizin sözle müdahele etmesi ne kadar ekmek o kadar köfte gibi, işte sanki ilgilendiği mi var gibi kendi düşüncelerini aktarması. Zaten demiş oluyor dolaylı yoldan direkt gösterme gitmesinler demesine gerek yok yani ne anlama gelir ne kadar ekmek o kadar köfte demek, onlar size yardım etmedi emek vermedi çocukları görmeye de hakları yok demeye getiriyor işte bu anlamdan başka anlam çıkmıyor ki. Ayrıca neden sizin ailenize gitmeden benim aileme gidemez diye şart koşamaz diyorsunuz zaten çocuklar sürekli sizin annenizin yanında ayrıca öyle bir şart koşmamış ki babaanneye gidicez demiş herhalde bir iki gün üst üste dediği halde siz göndermeyince ısrar etmek zorunda kalmış aileniz zaten sürekli görüyor torununu babanız varken anneniz neden sürekli sizde. Kocanız ne yapsa kabahat ikiz çocukların sorumluluğunu alamamışsınız, psikiyastriste bile gitmişsiniz sürekli birşeyleri takıp burada konu açıyorsunuz. Eşiniz tatikl otel önermiş onu bile kötü niyetli algılamışsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?