Babaanne...

• Konu Sahibi Konu Sahibi drtl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kadının annesi bakınca cocuklara her türlü sorun yaşanıyor.
Bence imkanınız varsa kreşe verin kafnaız rahat etsin

Bence de ama annem bu konuda öyle doldu taştı ki olgun davranamıyor

Annenle konuş usulünce kırmadan bence ..
Eşinle de kaynananı öne atmadan, ağzına almadan, annenin fedakarlıklarını, emeklerini, tüm yaşamını sizin için
size göre yaşadığını anlat ..
Eşin şu konuda haklı olabilir,
Ne olursa olsun eşinin annesi ve sen eleştirdikçe, karşılaştırdıkça eşin için annen antipatik bir insan haline
gelmiş olabilir ..
Bu durumda kim olsa aynı hissi hisseder ..
Ben kendimden örnek vereyim, benim kayınvaldem genelde iyidir, vericidir, anlayışlıdır genelde ama ne olursa
olsun benim gözümde annemin tırnağı olamaz,
ve her durumda benim kendi annem benim için önceliklidir ..
Bu mutlaka herkes için böyledir ..
O yüzden eşinede kızamayız böyle düşündüğü için .
Eşine kızılacak nokta, nankörlük yapıp değer bilmemesi olur,
bu konuda da sen gerekli dersi vermelisin eşine ama güzellikle ama değil, hangi dilden anlıyorsa ..

Arkadaşların sabah sabah beyni bulAnmış hır çıkaran koca burada açık ve net. Annenizden allah razı olsu 19 ay dile kolay.

60 yaşında kadına yeri geldiğinde iki çocuk bakmak hem de ikiz hiç Kolay değil
Birde evladı torunlarının annesi hastanede yatarken

Ben de aynen böyle düşünüyorum anneme de yazık
Hem annem hem babam bizim için iki senedir kendi hayatlarını unuttular

bu erkeklere yaranılmıyor zaten. kadın o yaşta sabahın 6sında kalkıp çocuk bakmak zorunda mı? babanne napıyor bu saatte. her sorumluluğu anneanneye atıp sonrada torunlarım torunlarım diye sayıklamak çokta inandırıcı gelmiyor bana. çok haklısınız ne kadar ekmek o kadar köfte. uzaktan konuşması kolay. bende sizinki gibi durumları yaşıyorum ve sizi çok iyi anlıyorum.

Konumuz çocuklara bakmanın ötesinde ben 6 ay hastanede yattım ama annesi düğünden Düğüne günden güne koştu be gelin hastaysa toruna bakmak benim Görevim değil kimin kızı hastaysa o baksın dedi ve benim ölme ihtimalime karşı eşime kız aramaya başladı
Ama eşim şimdi çocukların kendi ailesine gitmeden asla benim aileme gidemeyeceğini söylüyor
Yani benim ailemle görüştürmeyebileceğini iddia ediyor

Çocuklar zaten kreşte ama eşim hafta içi sürekli şehir dışında olduğundan ailem eşimin yokluğumu telafi etmeye çalışıyor

Kadının annesi bakınca cocuklara her türlü sorun yaşanıyor.
Bence imkanınız varsa kreşe verin kafnaız rahat etsin

Çocuklar zaten kreşte ama eşim sürekli şehirdışına gidip sadece hafta sonu evegeldiği için ailem destek oluyor
Yani yine elim yüzünden ailem bende

Çoğu sabah eşim o saatte kalkmıyor çocuklar için
Eşim uyurken tosur tosur annemle ben çocuk Bakıyoruz

kötü birşey deilki bu..anneniz bakması babaanne demesine engel deilki..eşinizin böyle istemesi çok doğal..ayrıca annenizin bu tartışmaya girmesi son derece yanlış..

eşiniz evdeyken anneniz ilgilenmesin bence. uyusun. keyfine baksın. taşın altına elini koymayan değer bilmez. eşinize ve ailesine bu kadar rahatlık vermeyin. hatta arada anneniz hastayım işim var desin sorumluluğu eşinize ve ailesine de bırakın.anlasınlar kıymetinizi. sinir oluyorum böylelerine yaa

Konunuzu daha ayrıntılı yazmanızda fayda var. Kayınvalidenizi sevmeyebilirsiniz, sevmeseniz de bu anlattıklarınıza istinaden hakkınızdır bir şey diyemem. Her insan vicdan taşımıyor maalesef. Ama hala şunu savunuyorum. Ne olursa olsun anneniz eşinize bu şekilde konuşmasın. Yüzgöz olunmuş fazlaca. Bakın huzurunuz elden gidiyor. Eşinizi de alın karşınıza konuşun, anneniz sürekli kayınvalidenizle ilgili laf söylüyorsa eşiniz bu nedenle öyle davranıyordur. Eşiniz de annenize saygı duysun. İş inatlaşmaya dönmüş. Arayı bulacak olan sizsiniz, yeri geldiğinde annenizi yeri geldiğinde eşinizi uyarmalısınız. Eşiniz iş değişikliği yapamıyor mu? Ev ev üstüne olmuyor görüldüğü gibi kendi canınız kanınız da olsa olmuyor...

Eşiniz ailenizin sizde kalmasından sıkılmış o yüzden böyle tatsızlıklar çıkarıyor olabilir mi? Evet eşiniz burada çok hatalı, her ne olursa olsun sonuçta ortada iki çocuğa verilen emek var ki, anne-baba değil bu kişiler, anneanne ve dede yani aslında bu denli emek vermek zorunda olmayan kişiler ve emek verdiği çocuklar eşinizinde çocukları takdir etmesi gerekirken üstüne bir de saygısızlık yapması sesini yükseltmesi hoş olmamış. Fakat annenizin tavrıda hoş olmadı sanki eşinizin başına kakmış gibi olmuş ayrıca annesi için ne kadar ekmek o kadar köfte ya da babaanne hani nerede babaanne sözleri de eşinize ağır kaçmış belli ki. Yani ben emek verdim ben baktım her şey öncelikle babaannenin değil benim hakkım demek gibi olmuş eşinizde buna bozulmuştur.

eşin annesinin geride kalmasının ezikliğini size nispetlenerek yapmaya çalışıyor bu birinci hata..
annen ve sende eşinin annesinin yokluğunu sözde lehinize fazla dillendiriyorsunuz ki şu çene en büyük kayıptır bu da anenle senin şahsınıza ait ikinci hata...
çözüm annen de gitsin çalışıyorsanız bakıcı tutun çalışmıyorsan çocuklarına kendin bak yorgan gitsin kavga bitsin

bırakın götürsün babanesine sonuçta babanesi. anneniz sizle bence karışmasın babane işlerime anneniz.boşver.o anneannesinin kıymetini bilir çocuk onu görüyor onu elinden yemek yiyor. hem biraz utanır babanesi hiç ilgilenmiyorum diye çocukla çünkü çocuk sıkılınca anne babasını ve anneannnesini isteyecek.utanmazsa umrunda olmasa da eşiniz anlar eninde sonunda eşiniz kendisi kızsın torununla neden ilgilenmiyorsun seni tanımıyor bile diye.

Konunuzu ilk okudum dedim ki anne keske babaanne nerde vs demeseydi

Sizin yorumlarınıza bakınca bakış açım az da olsa değişti ama yinede anneniz biraz daha sakin kalabilmeli. Babaanne nerde gibi söylemler annenizi haklıyken haksız duruma düşürüyor yok yere.
Sanki bak ben çocuğa bakıyorum bunuda gözüne soka soka yapıyorum der gibi oluyor.
İşin kötü yanı yüzyüze bakacaklar , aynı evin içinde, esinizde minnet duyması gerekirken şunu diyor içinden muhtemelen 'bak çocuklara bakıyor ama başıma kakıyor'
Siz dengeyi kurmaya çalışın başka çıkar yol yok. Annenize 'anne eşim annesi gelmediği için hırçın sen kusura bakma' vs , eşinizede 'annemin emeği büyük haksızlık ediyorsun'vb bir konuşma yapmalısınız kendinizi doldurmak yerine.
Taraf olmak istiyorsunuz anlıyorum ama iki taraftada hata var. Birde böyle düşünün isterseniz.

Eşiniz sabah sabah haddini aşmış bence.evde onun çocuklarına bakan fedakarlık yapan bir anneanneye bu yapılmaz!
Erkeklerin genelde nankör olduklarını bir gerçek zaten..Üzüldüm sizin adınıza,sırf bunlardan korktuğum için çocuk yapamıyorum
Anneniz 2 gün evde olmasa babaannesi mi bakacak acaba?Sözde torun severler ama fedakarlık istesen yapmazlar..

Eski konularınıza da baktım,evliliğiniz iyiye gitmiyor.
Şu anlattığınız gibi olayların sonunda eşiniz sizden tamamen kopar.
Annenizle birlikte o evin ve çocukların sahibiymiş gibi davranıyor,üstüne birde minnet bekliyorsunuz.
Annenizin eşinize ''ne kadar ekmek,o kadar köfte '' demek gibi bir hakkı yok.
O çocuklar annenizin değil,eşiniz ve sizin.
Eşiniz annenize bağırmış,çok büyük terbiyesizlik etmiş,ama annenizdeki nasıl bir ruh halidir ki hala o evde yaşamaya devam ediyor?Ben olsam 5 dk durmam.

eşiniz sizin bu tepkinize karşı ters tepki veriyor görmemezlikten gelin tepki göstermeyin böyle durumlarda. babannesi size karşı yanlış yapmış kabul ama neticede eşinizin annesi ve eşiniz çocuğuna babanne dedirtebilir buna sizin ve hatta annenizin tepki göstermesi çok yanlış... annenizin size çok yardımı olabilir ama eşinize karşı böyle tepki vermeye hakkı yok bence. benim annem ne olursa olsun eşime böyle bir tepki veremez. eşinizin yerine koyun kendinizi sizin anneniz öyle olsaydı eşinizin ve annenizin öyle konuşmasını istermiydiniz. iyi veya kötü ana baba sonuçta sevmeyin mesafe koyun ama saygı gösterin

inşallah biran önce iyileşirsin canım da
annen de evine döner hayırlısıyla eşinle iyice yüzgöz olmuşlar
ne rahatsızlığı geçirdin bu arada geçmiş olsun

eşiniz de gayet iyi biliyor babaannenin yapması gerekeni yapmadığını da o yüzden onu ön plana çıkarmaya çalışıyor. ben de seve seve torunlarıma bakarım, karsı taraf uykusundan, gezmesinden fedakarlık etmeyip,'önce bana gelecek' falan derse de sinirlenirim. herkes elini taşın altına koymalı. bakamıyorsa bakıcının başında dursun

iyi yapmışsınız yüz verdikçe tepenize çıkar böyleleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…