Babam neden yaşına uygun davranmıyor?

Sadece bana ait bir ev olsa haklı olabilirsiniz soylediklerinizde ama eşimle de paylaştığım bir ev olduğu için öyle dedim.

İnanın okurken aynı noktalara dikkat etmişiz siz birebir düşüncelerimi net ifade etmişsiniz. Annen baban senin için kalkmış o yaşta yurtdışına sizin için gelmiş yok otel olsa daha iyi olurdu yok tek izin günümüzü onlara ayırdık yok eşimin konfor alanının bozulmayacak şekilde ayarladık ne tuhaf düşünceler bunlar tabiki evini açacaksın hizmet edeceksin bu yaptığın lütuf değil her insan evladının yapması gereken şeyler .İnsan oralara kadar gelmişler diye havalara uçar nereye götüreceğini ne pişireceğini nasıl hizmet edeceğine ne anlatıp ne konuşacağını şaşırır sarılır ellerini yüzlerini öper üç hafta nedirki göz açıp kapayıncaya kadar geçer hayat o kadar kısa ki Allah esirgesin birdahası bile olamayabilir bu ziyaretin bence gönüllerini hoş et kocanında rahatı konfor olanı üç hafta az bozulursa korkma birşey olmaz

Ben şuna takildim, cidden otelde kalsalar daha iyi olurdu diye düşünen olurmu ? Yurtdışında babanı ve anneniz sizi ziyarete geliyor, ve otel daha mantıklıydi diyorsunuz. Bilmiyorum bu bana çok ters. Ben kendi aileme gitmek istesem ve annem babamın otelin daha uygun olduğunu düşünse gitmezdim galiba. Sonuçda o ülkeye sizin için gelmişler. Tek izin gününüzude ayirmanizi laf etmişsiniz. Gerekirse izine ayrılıp onlari gezdireceksiniz. Bence bunları sezdirmis olmalısınız. Babanizda üzülmüştür. Haklı..

Babanıza rahatlık batmış..Şimariklik yapıyor kusura bakmayın.

Dediklerinizin hepsi yapılıyor merak etmeyin. Başlarına da asla kakmıyoruz. Benim açtığım konu yazdıklarınız dışında bambaşka bir şey. Biz odamızda uyurken havada küfürler savurarak uyandıran sözel bir şiddetten bahsediyorum.

Kızlar yazdığım belli noktalara takılanlar olmuş, yaptığın hizmeti başlarına mı kakıyorsunuz diye. Kesinlikle böyle bir durum yok. Aksine bize küfür ve hakaret edilmesine rağmen her şeyini ayağına götürüyoruz babamın. Otel konusu da şu şekilde, bizim yerimiz aslında müsait değildi. Yine de kırıp geri çevirmek istemedik ve biletlerini aldık. Gereğince de ağırlıyoruz gerçekten. Benim değindiğim nokta ağırlamaktan ziyade gördüğümüz psikolojik şiddet.

Konu sahibi de babasına çekmiş demek geldi içimden. Tahammülsüz babanın tahammülsüz kızı

3 haftalığına ustelik Afrika'da bir ülkeye sizi ziyarete gelmiş annenizi babanızı otelde tabi ki bırakmamalısın, düşünmüş olma ihtimaliniz bile abes. Bi zahmet izin gününüzü ayırıp gezdireceksiniz tabi... Eşim de eşim deyip durmussunuz- Allah muhabbetinizi artirsin- 3 hafta da annem babam diyeceksiniz.

Bence tek izin gününüzü harcadığınız için yaptığınız bir davranış babanızın zoruna gitmiş...

Siz biraz kocam köylü olmuşsunuz. Eşiniz bilmiyor muydu evlenirken Türk'lerin misafirliğe sevdiğini
Yani aslında şöyle düşünün. Eşinizin babası size geliyor. Siz uyudunuz eşinizle. Sonra binbir hakaret ve bağrışmalarla uyanıyorsunuz. Çünkü siz "suçlusunuz." Bu hem Türkiye'de hem burada gerçekleşiyor. Eşinize bozulmaz mıydınız?

Tabiki haklısınız benim annem de böyle insanı deli eder bunlar benimki de doğumdan sonra geldi hayatı burnumdan getirip gitti. Boşver nasıl davranmani istiyorsa öyle davran ama bir daha ne çağır ne de gidince onlarda uzun kal. Ömür törpüsü böyle insanlar. Çok maruz kalmamak gerekir. Çağırılmak istiyorsa çağır sofraya. Nazlı şey tek onun kalbi var ve tek onun kalbi kırılıyor sanki

Arkadaşlar ben konuyu annemin ve benim gördüğüm psikolojik şiddet için açmıştım. Bu 3 günlük değil, 30 yıllık bir şey. Ama konu bambaşka yerlere gitti. Galiba kendimi anlatamadım. Ya da hatalıyım. Teşekkürler herkese.

Ben de tam bunlari yazacaktim. Bana gore zaten bu sekilde yapmaliydiniz ama siz lutuf gibi anlatmissiniz. Babaniza hissettirdiniz mi bilemem ama bize hissettirdiniz.

Babanız gelmis 60 yaşına, artık değişmez. 3 hafta idare edin. Ne dese tamam diyip geçin. Zaten aranızda ülkeler var.

Afrika da yaşıyorsunuz ve aileniz sizi ziyarete geldi. Otelde kalmaları daha uygun olurdu demek.
Onca yolu sizin için geldiler ve siz tek tatil gününüzü babanızı gezdirmek için feda ediyorsunuz. Büyük lütuf gerçekten. İnanılmaz.
Bu üstten tavırlarınızı adamcağıza da hissettirdiğiniz için tadı kaçmıştır muhtemelen.

Ben de tam bunlari yazacaktim. Bana gore zaten bu sekilde yapmaliydiniz ama siz lutuf gibi anlatmissiniz. Babaniza hissettirdiniz mi bilemem ama bize hissettirdiniz.
Aynı şeyi erkeğin ailesi yapsaydı aynı şeyleri diyebilir miydik birde bu yönü var işin.

Yazım diliniz " kocam da kocam" yok " kocamın konfor alanı" burda yazılanlar bizi bile rahatsz etti bu yüzden babanzında rahatsz olduğunu düşünüyorum. 3 hafta için evladım otel olsaydı diye düşünse kahrolurum. Allah herkese her şeyin özellikle de evladın hayırlısını versin.

Biz eşimin ailesiyle aynı şehirlerde yaşıyoruz, geldikleri zaman iki gece kaliyolar. Başka ülkede yaşasa geldikleri zaman otele göndermezdim herhalde. Tek izin günüm var gönülleri olsun neyse diye ayarlamazdim. Sonuçda dikkatinizi çekerim başka ülkeden geliyolar. Ayrıca adam damada küfür hakaret etmemiş, sorunu kızıyla. Kayinpederim eşimle bir tartışma yaşasa ben odadan cikiyorum. Çünkü üstüme vazife değil. Babası hakli demiyorum konu sahibinin. Ama bize aksettirmesi bile çoğu şeyi lütuf gibi anlatiyor. Demekki babasinada yansıttı adamın cani sıkıldı. Bu benim görüşüm.

Aynı şeyi erkeğin ailesi yapsaydı aynı şeyleri diyebilir miydik birde bu yönü var işin.
Ben derdim demişliğim de çoktur. Eşimin kardeşleri , yeğenleri hepsinin başımın üstünde yeri var. Hele babası rahmetli oldu şimdi yeni evliydik( 8 aylık evliyken )geldi 40 gün kaldı,yaz geldiği için köye gitmek istediği için gitti. Çalıştığım halde her gün yemeğini de yaptım çamaşırını da hazırladım. Hala çok büyük saygı ve rahmetle yad ederim çok iyi bi insandı mekanı cennet olsun ama iyi olmasaydı da yılda 3 hafta eşim için sabrederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…