Babam neden yaşına uygun davranmıyor?

Bazen bir üye bir yorum yapar arkasından herkes aynı noktaya takılır ana konudan uzaklaşılır, sizin konunuzda aynı sekilde arada kaynamış.

Bunu ben de düşündüm ve bence 2 seçenek var. Ya hiç böyle bir durumla karşı karşıya kalmadıklari için tuzları kuru ya da karşı karşıya kalıp sineye çektikleri için bana da alttan al diyorlar.

Hiç insan içinde el üstünde tutulan bir kız çocuğu olarak büyümedim. Böyle bir ihtimal olduğundan bile haberim yok açık konuşmam gerekirse. Biz aslında telefonda bile konuşmayız onunla. Sadece yol tepip geldi diye hiçbir şeyini eksik bırakmamaya çalışmıştım. Hepsi bu. Teşekkür ederim bu bakış açısı için. Dediğim gibi hayal bile edemem değer görmeyi onun tarafından.

5 yaşındaki ana sınıfı çocuklarıyız galiba. Saçını çeken arkadaşının saçını çekmek şart olur. Yorumunu beğenmeyince hemen yorumumu bulup beğenmedim atmalar başka konularda yorumlarınızı beğenmiştim onlara da beğendi emojisi bekliyorum olmaz böyle

Babam hayatta olsaydı da, gelip aylarca kalsaydı.Artık sadece rüyalarımda geliyor.

Ben de arkadaşlarla aynı fikirdeyim, babanız hatalı ama siz acaba ona gelmesini istemediğinizi hissettirmiş olabilir misiniz? Yani kırk kat el olsa tanıdık birileri bizim yanımıza gelirse otelde kalmaları ihtimalini düşünmem. Yani eşimin uzak akrabası gelir, arkadaşı ailesi ile gelir bizde kalır, benim ailem yada akrabalarım gelir kalır. O yüzden burada tuhaf kaçtı, kaldı ki sizin aileniz farklı bir ülkeye farklı bir kıtaya gelmiş sizin için.

Siz buradaki yorumlara bakmayın bazen bu şekilde çifte standart davranılıyor. Ben sizi çok iyi anladım türk erkeklerinin bir çoğu bu şekilde kadını ezerek kendini var etmeye çalışıyor. Eşinizin yanında bu duruma düşmenize üzüldüm.
Benim babamda eşimin yanında, eşimi geçtim kayinpederim ve kayınvalidemin yanında kasıtlı olarak küçük düşürücü davranışlarda bulundu. Çünkü tanıyorum huyu böyledir toplumda her zaman bizi rencide etmek için ugraşırdı. Artık görüşmüyorum evime de gelemez

Teşekkür ederim. Gece gece beni güldürdünüz. Yazmış olduğunuz yorumu akıl kârı bulmadığım için beğenmedim.
" Babanıza tepkinizi gerektiği gibi gösterin bence kimsenin size bu şekilde davranmayacağını eşinize de göstermiş olursunuz."
Babası "Sorun nedir?" demesine bile "Kes sesini" diyerek tepki göstermiş. Gece gece bağırarak küfürler ediyor. Siz de diyorsunuz ki tepkinizi gerektiği gibi gösterin. Adamın ne tepki vereceği bile belli değil, kızı ters bir şey dese Afrika'larda ne yapacağı belli değil. Bazı şeylerde haklılık haksızlığa bakmıyorum. Hanımefendi bu durumdan rahatsız ki haklı da. Ancak 3 hafta gelip de kalmalarını kabul etmiş. Anası-babası bu değiştiremez. Adam 30 senedir böyle demiş. Üste çıksa zarar mı yarar mı görür bunu düşünerek yorum yapıyorum ben. Verdiğiniz tavsiyenin faydalı olmak yerine zararlı olabileceğini düşündüğüm için beğenmedim. Yorumlarımı beğenilsin diye değil, birine faydalı olabilmek adına yapıyorum. İsteyen beğenir, istemeyen beğenmez. 0 beğeni alırım, umrumda değil. Size de iyi geceler.

Bu yoruma ben de katılıyorum anne babanız ziyarete gelmiş üstelik başka bir ülkeye otelde kalacaklar öyle mi valla pes doğrusu bir de tek tatil günümüz demişsiniz sanırım henüz çocuğunuz yok ki annelik babalık nasıldır bilmiyorsunuz benim babama da biraz benziyor babanız ama biz kendi haline bırakırız her seferinde yemeğe çağırırız sonra kendisi gelir

Buradaki emojilerin hayatıma kattığı hiç birşey yok umrunda mı değil açıkçası. Hemen ardımdan yaptığınız için kısasa kısas oldu ama önemli değil.
Konu sahibi annesini devreye koyacak 3 haftalık tatili kısa tutacaklar evlerine gönderecek ailesini. Kendi kurduğu ailenin huzurunu kendi sağlamalı. Ne erkek nede kadın tarafından biri gelip böyle pervasızca huzur bozamaz. Ayrıca böyle tipler, süt dökmüş kedi olur bunlarin artisligi eş ve çocuklarina karşı olur. Size de iyi geceler

Evet çifte standart. Önceden buradaki konuları çok okurdum. Hepsi de eş ailesinden şikâyet ederdi. Gelen yorumlar da boşan şeklinde olurdu.

Annemi araya sokmayı planlamiyorum hiç. Çok naif birisidir ne kendisini ne çocuklarını koruyabilir. Daha dün babamdan "senin de dinini kitabını..." bilmem ne yaparım diye küfür işittiğini duydum. Yine de etrafında pır döner. Gidene kadar idare edeceğim. Ileride de gidip evinde falan kalmam zaten.

Anneniz yıllarca ezilmiş susan bir kadın onun adına üzgünüm ama benim susup ezilen kadına, daha çokta çocuklarına da bu hayatı reva gören kadına hiç tahammülüm yok. Benimkiler bende sabır bırakmadığı için.

Aman neden cellalleneyim okudum yorum yaptim bu kadar. Sizde madem bu kadar şikayetçisiniz lutfeder gibi davranmak yerine evinize kabul etmeyin bi daha
Nerede lütfeder gibi davranmış? Evi düzenlemiş, gezi planını yapmış. Evli ve çalışan insanların başkalarına karşı da sorumlulukları oluyor. Olaylara gerçekçi bakmak lazım
Öyle bir şey olsaydı annesi de aynı tepkiyi gösterirdi ya da kızına söylerdi baban böyle davranmana bozuldu diye. Anne gayet normal davranırken baba küfürlere başvuruyorsa sorun ondadır. Zaten küfür hiçbir şekilde kabul edilemez hele ki kocaman kadına.

Otelde kalsın dememiş. Belki burada öyle bir fikir gelir ya da neden otelde kalmadıklarını soran olursa diye açıklama yapmış.

Bende de pek sabır kalmadı. Ebeveynlerim tarafından hiç korunmadığım için öyle bir beklentim de kalmadı ne yalan söyleyeyim. Annemin hatrına asgari huzuru sağlamaya çalışıyorum. Bir de mesele bir araya gelip görüşmek olsa keşke. Biz bu amaçla Türkiye'ye seyahat etmeyi de teklif ettik. Yol iz bilmezsiniz, size kolaylık sağlayalim dedik. Gerek yok, yatıp kalktığınız yeri merak ediyoruz diyip geldiler. Bakalım, bir şekilde geçecek zaman. Burada babam sağ olsaydı draması yapanları da anlamıyorum. Herkesin hikâyesi bir değil. Olamaz da. Sizin de böyle çocukluktan beri zor muydu?

Burada öyle bir kitle var ki Nihan Kaya kitapları okusa şoka girer.
Sapla samanı karıştırmamak, sınırlara saygı duymak, olaylara realist bakmak gibi şeyler bizim ülkeye daha uğramadı maalesef. Nihan kaya'nın toplumumuza dair fikirlerini çok beğeniyorum. Konuyu alıp kendi vefat eden babasına getiren bile var. Kadının ters bir davranışı olsa annesi de tepki gösterirdi. Ne hikmetse sadece baba şikayetçi. Gece vakti küfürlerle insanları uyandıracak kadar. Ayağına kahve getiriliyor, neyin var deniyor ona bile yanıtı "kes sesini"

Otelde kalsın dememiş. Belki burada öyle bir fikir gelir ya da neden otelde kalmadıklarını soran olursa diye açıklama yapmış.
Okuduğunu anlama testi diye bir şey olmalı ve onu geçemeyen foruma yorum yazmamali. Okuduğunuzu anladığınız için teşekkür ederim size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…