- 7 Aralık 2018
- 7.384
- 18.999
- 248
- 28
- Konu Sahibi limonbanyosu
-
Sizinki de garip bir düşünce. Kadın kendini koruyamaz o yüzden dışarı çıkmasın diye bir zihniyet yok gayet korur da çıkar da. Konu sahibine gelince evet kahvelerde yalnızca erkekler takılır nasıl ki kadın kuaförüne bir erkek girmemeliyse kahveye de bir kadın girmemeli toplumda kurallaşmış belli yargılar vardır ve bunun feminizmle bir alakası yokturAy bu ne ya feministim de feministim.. Farkli olma çabası içindesin sanırım. Çok üzüldüm babana. Adamcağız hiç sormadan çıkarmış vermiş para üstelik orda bişey söyleyip bozmamışta seni evde güzel bir dille uyarmış sen üstüne basıp sofrayı terkedince sinirlenmiş doğal olarak. Çok sevdiğin öve öve bitiremedigin avrupada bilr kadın erkek eşit değil. Tecavüz, cinayet orda da bol bol var . Kadın tek başına dışarı çıkınca orda da güvende değil . Çünkü kızının dışarı tek çıkmasını istemeyen ebeveyn kızını küçük gördüğü için değil dışarda ki tehlikeden korumak için istemiyor. Erkek tek çıktığında bir kadın yolunu kesip tecavüz edip öldüremez onu çünkü kadına karşı koruyabilir kendini olurda böyle çatlak biri çıkarsa karşısına ama kadın koruyamaz ve isterse tüm dünya feminist olsun bütün erkekleri eğitemezsin 1 kişi de kalsa eğitimsiz kadınlar yine güvende olamaz çıkamaz tek başına güvenle dışarı.
Ay nasılda harıl harıl aradığım cevaptı buKonu sahibin agzının ortasına kürekle vurasım geldı
ama onlara zararim yok ya da onlari ille evinde otur diye lCanım anladım sen feministsin de.. Diğer konuna baktım feminizm kötü birşey değil ama hayatındaki arkadaşlarının yaşantısını kısıtlayan bir feminist hiç duymadım
feministlik farkli olmak degil ozgur olmaktir keske once bunu anlasanizAy bu ne ya feministim de feministim.. Farkli olma çabası içindesin sanırım. Çok üzüldüm babana. Adamcağız hiç sormadan çıkarmış vermiş para üstelik orda bişey söyleyip bozmamışta seni evde güzel bir dille uyarmış sen üstüne basıp sofrayı terkedince sinirlenmiş doğal olarak. Çok sevdiğin öve öve bitiremedigin avrupada bilr kadın erkek eşit değil. Tecavüz, cinayet orda da bol bol var . Kadın tek başına dışarı çıkınca orda da güvende değil . Çünkü kızının dışarı tek çıkmasını istemeyen ebeveyn kızını küçük gördüğü için değil dışarda ki tehlikeden korumak için istemiyor. Erkek tek çıktığında bir kadın yolunu kesip tecavüz edip öldüremez onu çünkü kadına karşı koruyabilir kendini olurda böyle çatlak biri çıkarsa karşısına ama kadın koruyamaz ve isterse tüm dünya feminist olsun bütün erkekleri eğitemezsin 1 kişi de kalsa eğitimsiz kadınlar yine güvende olamaz çıkamaz tek başına güvenle dışarı.
laflarina dikkat etKonu sahibin agzının ortasına kürekle vurasım geldı
Dışarı çıkmasın demedim ki zaten ben. Yorumumu tekrar okursanız konu sahibinin övdüğü Avrupa da bile güvenle çıkamaz dedim. Ve ebeveynlerin kızlarına bu konuda kısıtlama getirme sebeplerini sıraladım. Kadınlar tek çıkmasın demedim.Sizinki de garip bir düşünce. Kadın kendini koruyamaz o yüzden dışarı çıkmasın diye bir zihniyet yok gayet korur da çıkar da. Konu sahibine gelince evet kahvelerde yalnızca erkekler takılır nasıl ki kadın kuaförüne bir erkek girmemeliyse kahveye de bir kadın girmemeli toplumda kurallaşmış belli yargılar vardır ve bunun feminizmle bir alakası yoktur
evet avrupaya ozeniyorum cunku bu ulkede yasanmaz taciz tecavuz almis basini gidiyor ve herkes bunu normallestiriyorSizin gibi avrupa ozentisi insanlar yüzünden egitim sistemi de tuhaflasiyor. Avrupa gibi olamayiz. Biz boyleyiz. Erkeklerin takıldığı kahvehanelerin olmasi bizi gerici yapmaz.
Liselisin simdi boyle devam et universiteye gidince hemen erasmusla avrupaya git. Ve orda kal. Daha mutlu olursun hem.
Senin ki feministlik değil işte farklı olma çabası.ama onlara zararim yok ya da onlari ille evinde otur diye l
feministlik farkli olmak degil ozgur olmaktir keske once bunu anlasaniz
gece 3 te evine donmeye calisan universiteli kizi omzuna alip goturen 2 erkeği hatırlatmak isterim kadin elbette cikar elbette korur kendini ama her zaman degil malesef. Mesajindan alıntı yaptiginiz arkadas da bunu kastetmistir..Sizinki de garip bir düşünce. Kadın kendini koruyamaz o yüzden dışarı çıkmasın diye bir zihniyet yok gayet korur da çıkar da. Konu sahibine gelince evet kahvelerde yalnızca erkekler takılır nasıl ki kadın kuaförüne bir erkek girmemeliyse kahveye de bir kadın girmemeli toplumda kurallaşmış belli yargılar vardır ve bunun feminizmle bir alakası yoktur
Kahvehane kültürü ta osmanlı zamanında bile var. Hatta hangi padişahtı hatırlayamadım yasaklamış hatta. Kısaca ta osmanlıdan beri kahvehane erkeklerin pineklediği bi yer.yo kahve erkeklere ozel bir seymi?Bu dusuncelerden dolayi geriliyoruz boyle yerleri erkeklere ozel sandigimiz icin kahveye herkes gidebilir ama kimse anlamıyor bu toplum oldugu surece de anlamaz kiz cocugu eve erken gelir erkek gelmez kiz cocugu disari cikmaz erkek cikar bu mu yani?Bunu istiyorsaniz bizim sulalede cok var
kuaför ayrı kahve ayrı. bende feministim de burda feministlik bir şey yok sen kadınsın oraya buraya gidemezsin dememiş. kahvede ful erkekler olduğu için sadece kız olarak sizin gelmeniz rahatsız etmiş. bizimde babamız kahveye gidiyodu ama biz gitmedik diye de kısıtlanmadık istediğimi de yapıyorumBenim oglum kuafore girse yadirgamam hatta mutlu olurum oralari yanlis taniyabilir.Ya benim feministligim agir basti ya da siz feminist olmadiginiz icin sacma geliyor bilemiycem
Kim normallestiriyor ya? Gece gece ortalık karistirmaya mi geldin. Nesi normallesecek. Kendine gel !!!!evet avrupaya ozeniyorum cunku bu ulkede yasanmaz taciz tecavuz almis basini gidiyor ve herkes bunu normallestiriyor
15 yasındakı kız mı soyluyor bunu bana. Baban belkı kalktı cebınde kı paranın yarısını sana verdı sende aksam gıttın annenın pısırdıgı yemegı yedın ama babanın dedıgı ıkı cıft laf agırına gıttı demı. Özgür kız sen bır ay calıs dısarda hayatı ogren...laflarina dikkat et
Feminizmi keşke doğru anlayıp aktarsalar. Ben feminist değilim mesela. Herhangi bir kalıbın içine girmeyi sevmiyorum. Ben cinsiyetimden önce insanım. Kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum, kadın-erkek eşittir diye düşünmüyorum; eşittir diyorum. Kesin ve net bir dille. Feminizm kadın-erkek eşitliğini savunur. Ben kadın-erkek eşitliğini savunulacak, ispatlanacak bir şey olarak görmüyorum.Arkadaşım ben Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesiyim ve takıntılarını abartı buldum. Feministim aktivistim diye haykırman falan da gereksiz ve özenti gözüküyor. Avrupa özentisi tavırlarını da yaşına veriyorum ve çekiliyorum.
Hiçkimse bunu normalleştirmiyor kimin ne haddine, yaptırımı olmadığı için bu olayların zıvanadan çıktığının farkında değilmisinevet avrupaya ozeniyorum cunku bu ulkede yasanmaz taciz tecavuz almis basini gidiyor ve herkes bunu normallestiriyor
Bence sen feministlik ile aktivistliğin ne olduğunu bilmiyor gibisin... baban küfür etmekte sonuna kadar haksız ama babanın korumacı tavrına karşı asi davranmanda saçma olmuş. Tabii bu anlattıklarından çıkarımım. Aranızda daha öncesinde olan bitenler, yaşananlar, konuşulanlar hakkında bilgimiz yok...önce yaşadığın ülkeyi tanı, 3. Sayfa haberlerini takip et, kadın programlarına bir göz at sonra olmak istediğini olursun güzelimArkadaslar ben koyu feminist ve aktivistim
paraya mi kizdim ben kahveyi kaliba sokmasina ve kadin uzerinden kufur etmesine kizdim ben babami hala seviyorum soguma felan yok15 yasındakı kız mı soyluyor bunu bana. Baban belkı kalktı cebınde kı paranın yarısını sana verdı sende aksam gıttın annenın pısırdıgı yemegı yedın ama babanın dedıgı ıkı cıft laf agırına gıttı demı. Özgür kız sen bır ay calıs dısarda hayatı ogren...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?