• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ve abim

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
şimdi söyle benim bir abim var 29 yaşında hiç çalışma hayatı olmadı..bu abim içki sigara kullanıyor ..bide imam nikahlı eşi var.bunlar alışveriş yapıyorlar montlar botlar kabanlar vs... ben nişanlıyken uyardım aman etmeyin yapmayın filan ama beni kıskançlıkla suçladırlar nişanlın sana alıyor yok ona da alınacak filan hasetsin dedi hem annem hem babam..babam emekli 1.250 tl emeklisi var bunlar bide mobilya almışlar evlenirken bababm hiçbir maddi yardım yapmadı bize bir tava aldılar o kadar bide bilezik taktılar 1 milyarlık onuda neler söyledim neler yaptım o şekilde alındı yoksa alınmayacaktı..eşim memur bu zamana kadar para biriktirmiş evlenince lazım olur diye..babamla ben evlenmeden bu savurganlık yüzünden çok tartışmalarımız olmuştu bana sen defolda gerisi önemli değil dedi kırgın ayrıldım aile mi az çok tanıyordum başıma bela olacakları gün gibi açıktı..babam ben senin için herşeyi yaparım sen benim değerli çocuğumsun filan derdi bunun böyle olmadığını yaşım ilerledikçe anladım..çok sitresli biri bağırır çağırır gurur kırar daha fazla açmayım siz anlayın..ben evlendikten 2 ay sonra a2 milyar para istedi ben bağırdımçağırdım ben bir yuva kurdum benden uzak dur el alem içinde beni rezil etme dedim k.babam k annemin yanında utanmak istemiyorum açığımı verme dedim senin borç ödenmekle bitmez dedim filan ..böylece püskürttüm..bunu duyunca babmın gözleri olmuş abim sinirlendi küfürler hakaretler allah allah...ne ise aradan 5 ay geçti şimdi gene para istediler olmaz diye ben sert çıkınca ( eşimin öğle paydosunu bilip aramış 13:30 da babam onun yanında konuşamayım bağıramayım diye..olabildiğince saklamaya çalıştım açığımı : ( ) ben nerden buluyum para herkesden istedim çaresizim anla dedi cimrisin dedi küfür etti babam allah belanı filan ver beni sinirlendirme filan tamam dedim verdim 1 milyar...babamın sağa sola çok borcu var hep abimin pislikleri..3 gün uyuyamadım eşim ne oldu diyor yokbişey diyorum en son cuma günü uyuyamadım aldım elime neti anlattım böyle saylara o zaman eşime de anlattım bak dedim böyleböyle alıştırırsan hep isteyecekler gardımı düşürdüm :( bilmesini istemiyordum durumu ama çaresiz kaldım..şimdi şöyleki bu bir milyarla kalmayacak ben babamı tanıyorsam onu ödemeden yeni borçlar isteyecek ..yok diyorum acı konuşuyorum küsüyüm mü diyorum fayda etmiyor..ne yapsam da benden umudunu kesse adama ne ler diyorum tın emiyor babam çok gururluydu eskiden ama şimdi tın demiyor hiç aldırmıyor..ALİDEN UZAK DURUN DEDİM EŞİMİN ADI ALİ BİZ SENDEN İSTEMİYORUZ Kİ ALİDEN İSTİYORUZ DEDİ UTANMADAN YAA VER bide açıyım mı telefon ona diyo babam yani ettiğim laflar hiiç umrunda değil..kız kardeşimin eşide memur geçen kızkardeşime abinize kolkanat germiyecekmisiniz?bir abiniz var demiş

16 kişi bakmış okumuş yorum yapabilirsiniz..yardımcı olabilirsiniz

Borcum var filan diyin, hatta siz de konusurken yakinin surekli su kadar borcumuz var, ne yapcaz bilmiyoruz filan diye. Artik kendinizden biktirin, umudu kestirin.
Normalde ihtiyaci olsa ailedir derim, sirtimi donemem. Aileye gerektiginde maddi yardim yapilmasina asla karsi degilim.
Amaa, kendine bile hayri olmayan, bir de ustune evlenen adami da besleyemem, kimse kusura bakmasin. Evlenirken bana mi guvendiler... Kimsenin luksu icin para veremem.
Ben yerinde olsam dedigim gibi boyle boyle kendimden sogutma calismalarina baslardim.

Zor bir durum canim..
Esinede anlattiysan bir süre görüsme ailenle..
Telefonlari vs acma.. Yada istediginde verme yapacak baska birsey yok ki
Senin hayatin sonucta istemezsen vermezsin
Küfür hakaret edersen etsin hic takma üzülme
en iyisi bir süre görüsmemek ...

sağ olun kızlar cevaplar için :) ailemi az çok tanıdığımdan hep gardımı aldım ilk baştan beri sizin gibi davrandım 5 ay dayanabildiler istememek için..ama daha katı olmak lazım demek ki

zamanında alıştırmışlar abinizi öyle milletin üstünden geçinmeye çalışmamış ohh rahat zaten bakanı edeni var. gitsin abiniz çalışsın nasıl bir insan o kadar babasına düşkün ağladığı için size kızdı hakaret etti galiba bir özrü yada bir sorunu yok abinizin tek sorun abiniz annenize babanıza emekli maaşları yeter zaten istemezler ama abiniz çalışmadığı için iki eve bakıyor sonuçta amaaaa sizden tabiki istemesi çok yanlış siz çıkmış çıkışmışsınız borcuna sadık biri olur da çok daralırlar sizde dayanamaz verirsiniz bu gayet normal anlarım ama yazık günah eşinize çalışıyor çabalıyor hiç bir gayret göstermeyen insanlar yiyor sizin yerinizde olsam abinize çemkirirdim git çalış milletin üstünden asalak gibi yaşama diye bu yaşa gelmiş eli ekmek tutmamış nasıl kız vermişler bu halinde

anen dediğiniz gibi..ben babama çok kızıyorum nasıl beni zor durumda bırakır hiç beni düşünmüyor...o değilde yarın bir gün hastayız ameliyat olucaz para lazım filan diye yalan da söylerler beklerim..hep maddi sıkıntılar içinde geçti zamanım Allaha şükürler olsun hep bu babamın vurdum duymazlığı yüzünden zamanında çok yüzledi şimdi baş edeiyor..aileme güvenim sıfır ne kadar acı :(

eşinize diyin vermesin yani bu kadar sıkıntı yapmayın açık vermeyim diye yormayın kendinizi

anen dediğiniz gibi..ben babama çok kızıyorum nasıl beni zor durumda bırakır hiç beni düşünmüyor...o değilde yarın bir gün hastayız ameliyat olucaz para lazım filan diye yalan da söylerler beklerim..hep maddi sıkıntılar içinde geçti zamanım Allaha şükürler olsun hep bu babamın vurdum duymazlığı yüzünden zamanında çok yüzledi şimdi baş edeiyor..aileme güvenim sıfır ne kadar acı :(

allah yardım etsin size işiniz zor gerçekten ama siz boşvermeye çalışın kendi evinize bakın eşinizle iyimisiniz iyisiniz çok şükür başka da bişey düşünmeyin yeri gelince kendi ailenizi bile düşünmeyin. yapacak bişey yok ki

belli etmeyim diye diye kendimi bitirdim zaten..aslında sorun ne biliyormusunuz??? annem (hakkım olsun) kızkardeşimin de abiminde sorumluluğunu bana yüklediler..küçükken resmen annelik yaptım kızkardeşime istesem de istemesem de ben oynamak istiyorum bakmıcam dediğimde haksız çıkardı utandırdı suçlandırdı kayınanama annem bizim küçük kızı ablası büyüttü demiş utanmadan ben de çocuktum bide böyle demiş hakkım olsun babam da abime 5 lira veremezdi ekmek parası hemen harcardı yahu biz ne yiycez demezdi o yuzden onuda ben alırdım ekmeğe ben giderdim bakkala ben paranın üstüne getirirdim ondan şimdisorumlu hissediyorum kendimi biliyorum bu yanlış ama içime kazınmış... 5-10 liram olsa babamla paylaşırdım..bir süre çalıştım sadaka gibi 100 tl verdiler sonradan onuda vermedi babam..50-20 derken..nişanlım kitap gönderdi başımda bekledi babam paketi açana kadar içinde para var mı diye birde sayfalarının içine bak belki oraya koymuştur diyor azarlayınca da küsüyor..nişanlım para gönderdi benle gelmek istedi almaya ben gelme diyince alacam didye mi korkuyorsun dedi..ziyarete gittiğimde bileziklerimi takmadım ben isterim diye takmadın demi dedi ben kem küm ettim..böyle böyle yüz göz olduk...inanın hastayız para gönder deseler gönderesim gelmiyor..az yalanda var hani...biliyorum..oooo o kadar çok ki :(

Her ne kadar söylediklerin yaşanmış, gerçek olsa da aileni ezme ve ezdirme. Tamam sende haklı olabilirsin. Ama sonuçta senin ailen onlar. Canın yansa ilk üzülecek olan insanlar. Şu dünya da eş de gelir, mal mülkde gider. Ama kalp kırıklığı hiç geçmez.
Onlara hatalarını bu şekilde gösteremez, anlatamazsın. vermek istemediğini bile güzel bir dille anlatmalısın
Ne demek baba azarlamak? lütfen onlara bu şekilde davranma
Vermek istemezsen verme, hatta görüşme ama onları bu şekilde kötüleme...

Bende senin dedigini yaptim, izah ettim ben evlenirken sadece bir tava aldilar hic bir yardimlari olmadi ,bak beni kucuk dusurme fedim anlattim ne kadar yumusak davrandiysam o kadar geldi ustume bagirip cagiriyorum kusmuyor utammiyor diyorum diz ne diyorsunuz, iyilikle hic bas edemiyorum

gücünüz yetiyorsa bir ev alın, yetmiyorsa durumunuza göre bir araba. borca girin aylık ödemeniz olsun. böylece para vermek istememenize bir bahane olur. yani gerçekten paranız olmaz. sonuçta paranın ne için nereye harcanacağını biliyorsunuz. siz artık kendinize yuva kurmuşsunuz.. eşinizden habersizde para vermeyin. eşiniz yanında ailenizi her ne olursa olsun yermeyin. eşinize durumu anlatmışsınız. hatta borca girerken bunu neden yaptığınızı da anlatın. para anne babanıza değil abinize gidiyor. allah başka dert vermesin.

Kimi insanlar iyi dilden anlamaz. Bir insan anne-baba olunca birden bire yuzune nur inmis melakelere donusmuyor malesef. Ben kimseye sadece anne baba diye bos yere taviz verilmemesi gerektigini, yaptiklarinin hemen yutulmamasi gerektigini dusunuyorum. Cocugunun kotulugune de olsa, sirf kendini dusundugu icin cocugunun hayatini mahveden bir suru ebeveyn var. Anne-babaysan oyle davranacaksin o zaman. Herkese anladigi dilden...

Mersa ve sevde o kadar guzel anlatmissiniz ki..ben annem babam uzulmesin diye abimin luxlerine yatirim yapamam.esime gunah.para benim degil.ayrica o kafar yufka yurekli degilim ki kotu gune dussem Allah korusun onlara guvenmiyorum..evet mutlu yuvama zarar verirlerse onlara guvenmiyorum anlayin tam yazsmiyorum. Arabamiz var ev almak aklimda.babamin zihniyeti cok yanlis kimse kayincosuna bakmaz ama babam bakin diyor

Engim yerimi vermek istemedim ama sag olsunlar verdirdiler..sogudum ya valla

şimdi söyle benim bir abim var 29 yaşında hiç çalışma hayatı olmadı..bu abim içki sigara kullanıyor ..bide imam nikahlı eşi var.bunlar alışveriş yapıyorlar montlar botlar kabanlar vs... ben nişanlıyken uyardım aman etmeyin yapmayın filan ama beni kıskançlıkla suçladırlar nişanlın sana alıyor yok ona da alınacak filan hasetsin dedi hem annem hem babam..babam emekli 1.250 tl emeklisi var bunlar bide mobilya almışlar evlenirken bababm hiçbir maddi yardım yapmadı bize bir tava aldılar o kadar bide bilezik taktılar 1 milyarlık onuda neler söyledim neler yaptım o şekilde alındı yoksa alınmayacaktı..eşim memur bu zamana kadar para biriktirmiş evlenince lazım olur diye..babamla ben evlenmeden bu savurganlık yüzünden çok tartışmalarımız olmuştu bana sen defolda gerisi önemli değil dedi kırgın ayrıldım aile mi az çok tanıyordum başıma bela olacakları gün gibi açıktı..babam ben senin için herşeyi yaparım sen benim değerli çocuğumsun filan derdi bunun böyle olmadığını yaşım ilerledikçe anladım..çok sitresli biri bağırır çağırır gurur kırar daha fazla açmayım siz anlayın..ben evlendikten 2 ay sonra a2 milyar para istedi ben bağırdımçağırdım ben bir yuva kurdum benden uzak dur el alem içinde beni rezil etme dedim k.babam k annemin yanında utanmak istemiyorum açığımı verme dedim senin borç ödenmekle bitmez dedim filan ..böylece püskürttüm..bunu duyunca babmın gözleri olmuş abim sinirlendi küfürler hakaretler allah allah...ne ise aradan 5 ay geçti şimdi gene para istediler olmaz diye ben sert çıkınca ( eşimin öğle paydosunu bilip aramış 13:30 da babam onun yanında konuşamayım bağıramayım diye..olabildiğince saklamaya çalıştım açığımı : ( ) ben nerden buluyum para herkesden istedim çaresizim anla dedi cimrisin dedi küfür etti babam allah belanı filan ver beni sinirlendirme filan tamam dedim verdim 1 milyar...babamın sağa sola çok borcu var hep abimin pislikleri..3 gün uyuyamadım eşim ne oldu diyor yokbişey diyorum en son cuma günü uyuyamadım aldım elime neti anlattım böyle saylara o zaman eşime de anlattım bak dedim böyleböyle alıştırırsan hep isteyecekler gardımı düşürdüm :( bilmesini istemiyordum durumu ama çaresiz kaldım..şimdi şöyleki bu bir milyarla kalmayacak ben babamı tanıyorsam onu ödemeden yeni borçlar isteyecek ..yok diyorum acı konuşuyorum küsüyüm mü diyorum fayda etmiyor..ne yapsam da benden umudunu kesse adama ne ler diyorum tın emiyor babam çok gururluydu eskiden ama şimdi tın demiyor hiç aldırmıyor..ALİDEN UZAK DURUN DEDİM EŞİMİN ADI ALİ BİZ SENDEN İSTEMİYORUZ Kİ ALİDEN İSTİYORUZ DEDİ UTANMADAN YAA VER bide açıyım mı telefon ona diyo babam yani ettiğim laflar hiiç umrunda değil..kız kardeşimin eşide memur geçen kızkardeşime abinize kolkanat germiyecekmisiniz?bir abiniz var demiş

canım baban ben aliden degil senden para istiyorum demiş evlilikte sen ben mi varmı babanın haberi yok bundan ne kadar ayıp bence eğer eşine bu durumu anlatmadıysan anlat ve para filan vermeyin ohh valla abin alsın harcasın saçsın savursun sende bir tencere takımıyla evlen yok öyle yagma bence sakın kendinizi kullandırmayın bir süre sonra eşinle büyük sorunlar yaşarsınız bence bir an önce eşin olayı bıçak gibi kessin derim

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmış olup, konu başlığı içeriği yansıtmadığı gerekçesiyle değiştirilmiştir.

yok cnm yanlış anlamışsın ben paramız yok veremem değince babam ben damadımdan istiyorum senden istemiyorum diyor şaka gibi..zaten yok deyince anlayan bir insan olsa bu kadar mahvolmam ama yoktan anlamıyor bizi zengin sanıyor ben el içindeyim yarın birgün yüzüme vururlar bunu hiç düşünmüyor...eltilerimin görümcelerimin yanında küçük düşmek istemiyorum diye türlü türlü anlattım güzel güzel baktım ben yumuşak davrandıça daha geliyor üstüme hakaret ettim gidin çalışın dedim yook tınn demiyor küsmüyor etmiyor amcam da çok borçlu adam üç öğün yemeği iki öğüne düşürmüş buzdolabı bom boş diyo annem ne kızından para ister ne oğlundan bizimkilerde yok öyle bişey evlenirken hiç bir katkı yapmadılar üstelik...yok mok değince bide arayım mı damadı diye üstüne üstüne soruyor çıldrımak elde değil

yok cnm yanlış anlamışsın ben paramız yok veremem değince babam ben damadımdan istiyorum senden istemiyorum diyor şaka gibi..zaten yok deyince anlayan bir insan olsa bu kadar mahvolmam ama yoktan anlamıyor bizi zengin sanıyor ben el içindeyim yarın birgün yüzüme vururlar bunu hiç düşünmüyor...eltilerimin görümcelerimin yanında küçük düşmek istemiyorum diye türlü türlü anlattım güzel güzel baktım ben yumuşak davrandıça daha geliyor üstüme hakaret ettim gidin çalışın dedim yook tınn demiyor küsmüyor etmiyor amcam da çok borçlu adam üç öğün yemeği iki öğüne düşürmüş buzdolabı bom boş diyo annem ne kızından para ister ne oğlundan bizimkilerde yok öyle bişey evlenirken hiç bir katkı yapmadılar üstelik...yok mok değince bide arayım mı damadı diye üstüne üstüne soruyor çıldrımak elde değil

Allah Allaaaaah. yeminlee sinir oldum haa. musallat oolmuş resmen. Rabbim cehennem ateşlerinde yakar inşallah. pislikk, sülük gibi yapışmışş..
canım sende neden söylemiyosun kocana, bunlar seni ararlarsa sakın açma bile telefonunu, açarsanda para yok, borçlarım var de. niye tembihlemiyosun. çok mu hoşuna gidiyo böyle sömürülmek. vallahi ben senin yerinde olsam bütün irtibatımı keserim. arasa bile bulamaz beni.. çoksun dursun, kendi başını yesin..
yoksa bu gidişle yuvanda yıkılır ben sana söylim.. kocan iyidir hoşdur ama elbet bigün yüzüne vurur senin ailenin asalaklığını.. o vurmasa onun ailesi vurur.. ne gerek var be canım böyle kepazeliğe.. bak ne güzel evlenmişsin, yeni bir hayat kurmuşşsun kendine.. yazık değil mi sana, eşine..
bütün irtibatını kes onlarla, ne ölüsü ölüne ne dirisi dirine.. başka yolun yok..

Back
X