niye dışşlandığınızı da anlamıyorum doğrusu. ilk mesajımda yazdığım gibi şimdiye kadar tanıdığım insanlar arasında aleviler bişeyler kattı bana. bilgi huzur mutluluk vs. diğerleri hep bişey çaldı götürdü. o kadar da aydınlar ve temiz insanlar aleviler..
bana göre her toplulukta kötü insanda vardır iyide vardır genellemeler her zaman yanlıştır. Dünyanın neresinde olursan ol eğer azınlıksan ezilirsin doğanın kanunu belkide.
Bende aleviyim.Bunu ırk gibi düşünün doğarken seçemiyosun ailen neyse sende osundur.Türkiyede çok dışlanıyoruz maalesef bende bir gün sünni birini sevmekten korkuyorum çünkü kültürümüz farklı ama yinede sevgi herşeyi aşar diye düşünüyorum.İnşallah baban sevginizi anlar ve engel olmaktan vazgeçer canım
evi taşıma ihtimali var çünkü memeleketimiz ama öyle bir durum olursa aman allahım((
dediği lafları duydukça tüylerim diken diken oluyor çokki seviyorsa karşıma çıkıp müslüman olup sunniliğe dönsün bakarız demiş bu adam hangi dünyada yaşıyor ben anlamıyorum çevremizde de aleviler var tanıyor da ama bu nedemek ben anlamıyorum ki 2 gündür ağlamaktan canım çıktı.
saçma sapan yorumlar yapılıyo,cem evi ibadet değil eğlence ve f.. yeri deniyor,bizim yemeklerimizin yenmesi haram deniyor,biz hiiçççç banyo yapmaz,oruç tutmazmışız :) kokarmışız:) bizde din yokmuş :) (uzaydan geldik çünkü ),bizim komşuluğumuz bile harammış,namaz kılmıyoruz doğrudur ama isteyen kılar sonuçşta bu kişiye bağlı(hz. Ali camide öldürüldü diye yas manası taşıyor bu )...daha sayamıycağım çok şey var...
kızlar olayı dine çeviririsek konu kapanır hepimiz de ceza alırız.
canım insanlar öyle bilmek istiyorlar. benden değilsen senden kötüsü yok durumu. ayrıca dinlemek anlamak da istemiyorlar. neyse benim de yazamayacağım çok şey var.
gelelim konumuza baban mutlaka alışacaktır ada.
saçma sapan yorumlar yapılıyo,cem evi ibadet değil eğlence ve f.. yeri deniyor,bizim yemeklerimizin yenmesi haram deniyor,biz hiiçççç banyo yapmaz,oruç tutmazmışız :) kokarmışız:) bizde din yokmuş :) (uzaydan geldik çünkü ),bizim komşuluğumuz bile harammış,namaz kılmıyoruz doğrudur ama isteyen kılar sonuçşta bu kişiye bağlı(hz. Ali camide öldürüldü diye yas manası taşıyor bu )...daha sayamıycağım çok şey var...
canım benim bunu bir ırk olarak düşünmene hiç gerekyok allah insanları ayırmazken kulun insanı ayırması hiç doğru değil. Kaldıki ayrım yapan insanların hep karşısındaydım babama dahi karşı gelirim .sen kendini toplumdan dışlanmış hissetme sen öyle istersen çoğunluk içine sindirir tıpkı yıllardır yapıldığı gibi. Şahsen ben sana sunni bir erkeği seçerken çok dikkattli olmanı öneririm yoksa çok can acıtıcı olabilirler
canım öncelikle özelden yazamıyorum .. kendi adıma söylüyorum çoğu zaman ben sunni olduğum için utanıyorum ve kendimi sizler gibi görüyorum artık. senin bu yazdığın çağ dışı var saıyımlar midemi bulandırıyor diyenlerlede mümkün olduğu sürece görüşmüyorum ama bu çahil toplumun ve siyasi olayların sonucunda böyle ayrışmaları bizlerin arasına soktular malesefki. namazı benim tanıdıklarımın hiç biri inkar etmedi allah affetsin ama ben kılmam Alimi camide namazkılarken şehit ettikleri için derler
Ah şu mezhep konusu beni çıldırtacak. Benim etrafımda da bu şekil düşünen insanlar var duydukça çıldırıyorumAlevi olsun ne olmuş ki ? Ben de aleviyim. İnsanları ötekileştirmek kadar yanlış bir şey yok. Herkesin görüşü aynı olmak zorunda değil ki olamaz da zaten bu imkansız. Arada saygı olduktan sonra gül gibi de geçinir gidersiniz. Her şey saygıda bitiyor birbirinizin görüşüne saygınız varsa olay bitmiştir. Erkek arkadaşınız bu durumu biliyor mu bilmiyorum ama bilseydi eminim çok üzülürdü bu çok kırıcı bir durum çünkü hakaret gibi bir şey, babanız ayıp etmiş.Sen de üzülüyorsun belli ki.. Nasıl çözerim bu olayı dersen, üzüldüğünü belli et, onsuz mutlu olmadığını bilsinler.. konuyu açma onlar açana kadar ama tavrını da koy. Karar senin kararın bir ömür yaşayacak olan da sensin.. Gerçekten seviyorsan ve mutluysan asla bırakma.. mezhep bana göre ayrılmanız için bir sebep değil asla olamazda. Her şey istediğin gibi olur umarım çok mutlu olursun..
canım sen özelden atarsan ben memnuniyetle okuyup seve seve sana buradan cevap yazarım babamın sanırsam kafasındai akrabalar ve çeverden nederler kaygısı taşıması ve onları allahsız, kitapsız ,apdestsiz olarak görmesi yani ateist gibi gördüğü için yakıştıramamasıcağ dışı işte ama kulaktan dolma bilgilere inandıkları için ALEVİ gelin yada damat istemeyen çok kesim var..
bizde de aynı durumlar mevcut,özelden msj atabilseydin ben sana çok şey yazmak isterim,burda yazarsam sorun yaratır..
babanında sorunu büyük ihtimalle alevi olması olmayabilir,başkasının bunu dile getirmesi,yani baban bi nevi gaza gelmiş (ksra bakma kaba bi tabir yapıyorum ) olabilir.yoksa gerçekten sen sorun yapmadıkça bizden sorun olmaz
nerden biliyorum?
bundan 7 yıl kadar önce bi sevgilim vardı,babası sunni annesi alevi,babasına vermemişler anneside kaçmış
babası demiş ki (hiç unutmuyorum o anı ):
-yol yakınken ayrılın :) yoksa zorda kalırsınız :)
ve bana kendisi demişti ki :
-eğer vermezlerse senden ayrılırım :)
Bu düşünceler en hafif deyimiyle zulümdür.
Aşağılama, islam dışı görme , abuk sabuk iftiralar. ..
Üzülüyorum hemde çok.
Ayrıştırıldık.
Şunuda söylemeden geçemiyeceğim bunda Alevi lerinde payı büyük.
Kapalı bir toplum halindeler, kendilerini anlatmıyorlar, paylaşmıyorlar.
Nedenlerini , niçinlerini ortaya koymuyorlar sonrada bu kulaktan dolma , iğrenç yakıştırmalargerçekmiş gibi anlatılıyor.
Bakın geçen hafta dayıma mahallede demişler ki bir kasap açıldı oradan et almayın sahibi Alevi , onların eti yenmez.
Yazı yahu, ayıp , ekmekle oynamak bu.
İnadına alışverişimizi yapıyoruz.
Belki alevi olmadığımız halde dışlanacağız ama bu ayrımcılığa, bu haksızlığa akıl mantıl erdiremiyorum.
Allahımız bir, kitabımız bir.
Bırakalım kim nasıl inanıyorsa öyle ibadetini etsin öyle yaşasın.
canım sen özelden atarsan ben memnuniyetle okuyup seve seve sana buradan cevap yazarım babamın sanırsam kafasındai akrabalar ve çeverden nederler kaygısı taşıması ve onları allahsız, kitapsız ,apdestsiz olarak görmesi yani ateist gibi gördüğü için yakıştıramaması((
biliyorum zaten sizlerin bunu bir soru etmediğini öyüzden sevgilim karşısında bu konuda eziliyorum ama ne care
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?