Babam ve Mezhep Takıntısı :((

kaldıki ateist olsa ne olacak? onlar uzaydan mı gelmişler? neyse..
ama canım şuna dikkat et şimdilik erkek arkadaşına bundan bahsetme. ilerde sorun çıkmaması için adımlarını dikkatli at.
ailenle olan çatışmanı bilmemesi daha sağlıklı olur ilişkiniz açısından.

Bende alevi bir insanım ve maleseef toplumun hala bu çağda bile yalan yanlış şeyler ile ilerlediğini biliyorum. Her gün farklı farklı şeyler duyuyor ve gülüyorum. Emin olun aleviler insan ayırmıyor. Alevi kültüründe bir anlayış vardır. 'Önce İnsan' derler. İnsanlığın mertebesinin insan-ı kamilden ileri geldiği düşünülür. Yani önce insan olmaktır temel kavram, yine Mevlana; 'Ne olursan ol yine gel' demiştir. Aleviliğin ve alevilerin özü bundan ibarettir. Ailen sanırım bu konuda hala geri çağlarda kalmış ve seni anlamakta güçlük geçiyor. Eskiden sahip oldukları yanlış ve yozlaşmış düşünceleri barındırıyorlar. Bunların içinde en kötüsü ve zor olanıda sahip olunan düşünceyi değiştirebilmektir ancak ne kadar zor olursa olsun bunun tek çaresi var arkadaşım oda 'sabır'. Sabredeceksin, şimdilik ailenin huyuna, suyuna gideceksin. Sevginde direneceksin, yeri geldiğinde zaman zaman bu konuları açacaksın. Ama farklı bir dille anlatacaksın. Ayrıca aileni bir kez bile sevdiğin çocukla görüştürsen fikirleri değişecektir inanıyorum. İnsanı tanımak çok fazla şey değiştirir. Rest çekme olayını düşünme derim, insanın dönüp dolaşıp geleceği yer ailesi. Ne yaparsa yapsın, insan kendi kendine kalıyor her yaşamın sonunda, Doğduğun zamana geri dönüyorsun. Madem seviyorsun, olmasını istiyorsun, o halde diren, sabret ve tanıştır. Herşey zamanla hal olacaktır, önemli olan bakış açısının değişmesi.

kızlar konu biraz saptı galiba ama bu söylenilenleri duyunca kayıtsız kalmak imkansız. Burdan anlatmaya çalışıyoruz derdimizi. o kadarçok duyuyoruz ki bu lafları gerçekten hönk oluyorum yani :)

Bence ailenizi bir anda silip atmayın onları ikna etmeye çalışın ne kadar çok sevdiğinizi gösterin zaman içinde o da mutluluğunuzu görünce inadından vazgeçer.
Ben de aleviler hakkında bir sürü kötü şey duydum çevremden.Ama ailemden değil.
Ben sünniyim sivaslıyım.Köyümüz alevi köyleriyle iç içe.
Dedem imamdı alevi arkadaşları vardı.
Gelip giderlermiş sürekli birbirlerine.Düğünlerde cenazelerde bir araya gelirlermiş.
Namaz kılmazmış dedemin arkadaşları.
Bizim bir bakkal sahibi komşumuz aleviydi ama namazlarını kılıyordu cumaya gidiyordu.Ramazanda oruç tutuyordu.
Alışverişlerimizi oradan yapıyorduk.
Yani alevilerde de ibadetler insanın kendine bırakılmış yapan yapar yapmayan yapmaz.
Küçükken alevi arkadaşlarım vardı hala var.
Ama madımak olayını bilirsiniz insan sivaslı olduğunu söylemek istemiyor yananlardan mı yakılanlardan mı diye bir soru geliyor hemen arkasından çünkü

Esimle ben farkli mezheplerdeniz
Ben 5 vakit namaz kilarim oruc tutmaya calisirim elimden geldigince bu sene hamilelikten tutmadim ama
Kuran okurum surekli abdesti demiyorum bile icki icmem
Esimse tam tersimdir dediklerimin hicbirini yapmaz
Bilin bakalim hangimiz sunni hangimiz alevi
Tabulari olanlar yanlis cevap verecektir soruma

Haklısın arkadaşım. Tarihten gelen artık kemikleşmiş bir tepki bu.
Nesilden nesile aktarılıyor.
Bu mezhep nedir, ne derler, neye inanırlar bilmiyorlar
Yinede anlatılmıyor.
Medya etkin kullanılmıyor.
Artık devir değişti. Toplum şu anda ne yaşanırsa yaşansın, yeni nesil farklılıkları dışlayarak değil, kucaklayarak bir arada yaşama noktasına gelecek. Yanlış bilinenler artık düzeltilmeli.
Burada bile 10 kişi doğru sandığı şeyin yanlış olduğunu öğrense kardır.
Çok sevdiğim bir arkadşım 3 yıl sonra itiraf etti Alevi olduğunu suçmuş gibi.
İçim ezildi. Neden ??
Yahudi olsa , hristiyan olsa da banane. İyi bir insan , doğru bir insan.
Gerisi kimin umrunda.
Allah yardımcınız olsun canlar.

Küçükken o bize 'aleviymiş, şucuymuş, bucuymuş' dedik diye bize kızan annem
Şimdi kuzenimin sevgilisi alevi diye olmaz dedi

Dedim anne ne iş sende modaya uymuşsun
Hani önemli olan insanlıktı, mezhebinden dolayı ayrım yapılmazdı
Bizi böyle büyütmedin mi sen
Biraz duruldu

Teyzem Allah'tan annem kadar değildi
Kuzenim ve sevgilisi, evlendiler
Hala akrabalardan sağdan soldan 'Aaa kızını aleviye vermiş' diyen yok değil ama
Millet bu mezhebi aynı olsa da aaa damadın boyu kısa şusu şöyle derdi yani

Tamam önemli bi etken ama çiftler için sorun yoksa, kimse için olmamalı
Dört duvar arasında onlar yaşayacak nasılsa

Siz alevi eşiniz sünni mi?

zaten bütün ibadetlerin temeli insanları kötülüklerden uzaklaştırıp saf temiz düşünce değilmi insan iyi olursa kötülüğe karşı koyar bir insanı bile üzmeye kırmaya çekinir.şu ibadet şöyle olmak zorunda gibi tabubulardan sıyrılıp bir inssanı hatta bir çocuğu bile mutlu etseler belki allah katında daha yüce olur ama sen gelde bizlere anlat derlerye böyle gelmiş ve böyle gidiyor benim gibilerse arada bişekilde debeleniyor... belki ben babamın düşüncesini değiştiririrm ama ya diğerleri...tabiki aileme sırtımı dönmek istemem kimse istemez ama seçim yapmaya babam zorlarlarsa babamı seçeçeğimi hiç sanmıyorum geçmişten gelen şeyleride düşününce baba çok ağır basmıyor ...sadece zaman

alevi sünni durumuna alışığızda biz göçmenız bzde yerliye bıle kız verılıp alınınca bi tuhaf bakılıyor aa yerlıye vermiş kızı yada gelin yerliymiş hımmm falan fılan gıbı başka işleri olmayıp mılletın soyunu sopunu araştıran luzumsuz teyzelerın çıkardığı mahalle baskısı bu işte

medyanın bu ortamda etkin kullanılması zaten imkansız durumda. Çünkü siyasallaştı artık ve biz azınlık olarak kalıyoruz devlette de medyayı etkin bir şekilde kullanacak güce sahip olan bi otorite yok. Bana insan olsun yeter sorgulamam dinini namazını orucunu. yüreğine bakarım yüreği büyükse tamamdır. yahu benim orucumdan namazımdan kimene. Benim ibadetim allah ile benim aramda. haram yemem, kul hakkı yemem, günah işlemem. ha bu yaptıklarım beni insan kılmıyorsa eğer o zmn zihniyetlerde ki bozukluklarda ararım suçu ve inan senin dediğin gibi dışlanmamak, toplum tarafından kabul edilmek için alevi olduğunu saklayanlar var çok acı gerçekten hemde çokkk

bende aleviyim.benimde uzun soluklu bi ilişkim bu sorundan dolayı cok zarar gördü ve sırf bu yuzden degil ama yinede bitti iyide oldu..
neyse aklıma bi arkadaşımın söyledikleri geldi paylaşmadan edemedim şmdi..
kalabalık bi ortamda oturuoruz kendisi bi arkadaşımızın ona uzak davrandıgından bahsediyo sebebi olarakta onun yanında "aleviler kokar , ben onların evine girdigimde o kokuyu alırım ve alevi oldugunu bilmesemde anlarım " dedim dedi.cocukta alevi kız bunu bilmiyodu, tabiki güldüm.. madem benden de bi koku geliyo mu dedim :) anladı tabi.. ehh şey ben güzel kokar demek istedim o yanlış anladı zaten gelde inan

abdest almazmışz oruç tutmazmışz dinsizmişzz pehh.. neler gördüm duydum daa inanamadım ben. bunu alevi sünni diye ayırmak sadece yobaz kesimin kendini avutması başkada dicek bişi yok .. bu konuyu uzun uzadıya konuşmak tartışmak isterim ama konu kapatılcaktr zaten ..

son bişey daha .abiminde sevgilisi sunni.yeni tanıştılar ama kız annesine hemen söyledi ev ayaga kalktı kız agladı haftalarca abim de kızın evine çat kapı gitti.ogünden beri adı agızlarından düşmüo mesela.iş tanımaktan geçio. ön yargı insanlıgı kurutucak cinsten kötü bişey işte..

aynı şeyleri aynı şekilde düşünüyoruz canım.ben karşımdakini sorgulamak biyana dursun mesela ben oruç tutuosam namaz kılıosam kimse bilmesin isterim.gösteriş namına kullanan okdar cok insan varki.midemi bulandırıyolar. bide o türban kısmına girmek istemiyorum konu kapanır hatta ceza alırım eminm. sırf aleviler acık sacık giyiniyo diyenlere karşı bu dini türbanı kullanan benden farklı sadece başını örten kızları kadınları gördükçe sinirlerim tavan yapıo.yinede banane ama ozaman bizede dil uzatılmasın . .

bende göçmenim aynıı bizde de var.
valla millete iş olsun.
boş olsun dolu olsun yeter ki burnları bir yere girsin yani

canım şuan ikimizde türkiyenin diğer uçlarındayız öyle kolay tanıştırma imkanımda yok tutki erkek arkadaşım bize geldi babam tepki verirse olay çıkarıtsa ben ozaman ne yaparım sevgilim ne duruma düşer. kızkardeşim babama şimdi söylemeseydi biz mezuniyetten önce iki aileyi tanıştıracaktık ama zamansız bir olay oldu. ve abine tepki gösterdilermi kıztarafının evine gidince

:))) sence dil uzatılmaması mümkün mü artık alıştık. Bizi tanıyınca anlıyolar zaten neyin ne olduğunu da du bakalım ay konuşulacak çok şey var da burada anca bu kadar anlatabildik kendimizi

Hz.Muhammed imizin ( sav ) cok cok sevdigi torunlarinin ( Hasan&Huseyin) babalari
Hz.Ali'm... Gururla soyluyorum ALEVİYİM !!!
Alevileri dislayanlar hic bir zaman tam anlamiyla musluman deyillerdir !
O cocugada kiymayin, babaniz bu kafayla cok cektirir ona...

Zihniyet bozukluğu bu dönemde hepimizin sıkıntısı malesef.
Biz kendi aramızda bile bölünmeye çalışıyoruz(
Anladınız söylemek istediğimi.
Kaldı ki farklı mezhepler, inanışlar saygı görsün..
Ne diyeyim umutlarımı çocuklarımıza yükledim.
Umarım onlar sadce insan olmanın , yürekli olmanın , doğru olmanın en öncelikli insani gereklilik olduğunı öğrenerk yetişirler.

:))) sence dil uzatılmaması mümkün mü artık alıştık. Bizi tanıyınca anlıyolar zaten neyin ne olduğunu da du bakalım ay konuşulacak çok şey var da burada anca bu kadar anlatabildik kendimizi

aman kzlar sakin ban yemeyek sonra

canım kızın annesi cok fenaydı o takmıştı bu duruma babası tanıma taraftarıydı.senin baban kadar sert mizaçlı degil sanırım.abiminki biraz deli cesareti ama eve gittiginde kızın tüm sülalesi gelmiş nerdeyse hepsi ayrı ayrı sorular sormuş sanki uzaydan indi abim.neyse işte sevgilin tabiki öyle bi şekilde gelmesin evinize ama ben inanıyorum ki baban yumuşayacaktır zamanla.bilmiyorum ne derece katı bi insan ama kızınıda ömür boyu üzecek degil ya ?

biraz zamana bırak babanın üstüne gitme olaylar büyümesin o yumuşadıgında sana soracaktır yada annene sorduracaktır neyin nesi diye.. kardeşinde cok fenaymış yani sinir olmadım degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…