Babam ve Mezhep Takıntısı :((

ada_elif

Kul kurar, kader gülermiş..
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2012
180
151
103
Kızlar durumum çok kötü ve nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum.3 yıla yakın bir zamandır bir ilişkim var.zaman zaman sorunlar olsada niyetimiz ciddi doğru zamanı bekliyorduk babama anlatmak için ama benim kardeş demeye utandığım insan sırf kendi yalanlarını ortaya çıkarttığım için benden intikam aldı. ve babama sevgilimi söyledi babam ona bişey demedi diye oda daha fazla abartıp aramızdaki mezhep farklılığını yalan yanlış şekilde abartarak babama bağıra bağıra söyledi .... Ve babamda ben öyle şeyler istemem ben alevi istemem şudurda budurda bağırdı çağırdı içeri gitti. Anneme sormuş neyin nesi bu diye kim nereli vs konulara girmiş. söyle ona vaz geçsin ben istemem. hatta işi hak meselesine getirip ben hakkımı helal etmem diye söylendi.
Şuanda benle çok rahat olmasada konuşuyor ama sonrasını bilmiyorum.... ben neyapıca adama nasıl davranıcam hiç bilmiyorum dünden beri şok geçiriyorum...

bi anlasam arkadaşım çok aile dostumuz var beraber oturup yiyip içeriz ama öyle damadı olamazmış anlamıyorum nasıl bir kafasının olduğunu. kaldıki benim le sevgilim arasında fark yok bunu söylememe bile izin vermedi

aileyi karşınıza almayın derim dünyanın binbir türlü hali var. bi süre bekleyin zıtlaşmayın ve sonrasında bu mesele tekrar açılır zaten üzgün davranın çalışıyorsanız çok iyi en olmadı tamam sizi karşıma almıyorum. hayat boyunca evlenmezsem sebebi sizsiniz vs de gerekiyorsa rest çek ayrı eve çık ama direk olarak aileni silip sevgiline dönme aile candır

alevi mi?
dağlara taşlara yarabbiimmm..

------------------------------------------
erkek arkadaşım alevi şimdiye kadar tanıdığım insanlardan aleviler kadar bana bişeyler katan kimseyi tanımıyorum. başkaları hep bişeyler götürdü..

neyse canım yakın zamanda nişan düğün gibi bir planınız yoksa şimdilik konuyu hiç açma.. zamanı gelince alıştıra alıştıra söylersin. o zamana kadar hala birlikte olduğunu söylediğinde baban o süreçte senin mutlu olduğuna kanaat getirirse daha rahat olur kabullenmesi için.
son yazdığım paragrafın mezheple de bi alakası yok genelgeçer bişey

Son düzenleme:
ıkı mezhebin gelenk göreneklerı farklı bunun dışında bi farkları olmadığına babanı ınandırman zor çünkü o nesil o şekilde yetişti

bizim nesilde bıle bu durumu uçurum görenler var baban zorda olsa ılla evlenıcem dersen kabul eder ne yapıcak ama istediğin gibi tatlılıkla olmaz herşey belkıde hiç kabul etmez zor bı süreç babanın fıkırlerı değişmez sevgilin ne yapsa yaranamaz onların ıyı geçinmelerini bekleme ileridede durumu bu şekilde kabul edip öyle karar vermelisin

üniversite son sınıftayım 1 aya kadar okula gidicem zaten nasip olursa atanırım ilk senede . ailem biliyor onlara rest çekebileceğimi. maddi olarak bağlılığım yok sayılır ama bunlar neyi değiştirirki..
şimsi annem dediki babam benim okuduğum şehire yerleşecekmiş beni okula o götürüp getirecekmiş hatta kapıda bekleyecekmiş miş..... gülsemmi ağlasammı

Benimde en yakın arkadaşım alevi ve bende alevilere karşı etrafımda duyduğum saçma sapan laflar yüzünden iğreniyordum.hatta arkadaşımın alevi olduğunu bilmediğim zamanlarda aleviler pis oluyormuş gusül abdesti almıyorlamış gibi cahilce laflar etmiştim binlerce kez özür diledim ama hala kendimi kötü hissediyorum.babanın büyük ihtimalle etrafta bi alevi tanıdığı falan yoktur onun için önyargılıdır önce alevilerinde bizim gibi olduğunu bi farkın olmadığını anlaması için ona süre ver bence kendi görmeden anlayamaz çünkü.onu nasıl yapacaksın bilmiyorum ama sevgilini tanımasını sağla annen yardımıyla.. Sonuçta hepimizi Allah yarattı alevininde sunnininde kürdünde içinde iyisi kötüsü var mevlana ne demiş yaradılanı severim yaradandan ötürü bi fark yok yani bunu anlamasını sağlamalısın :)

Bu konuda yalan yanlış bilinen o kadar çok şey varki
Tahmin edebiliyorum babanın aklından geçenleri.
Sanırım en büyük sorun, çocuklarınızın mezhebi olacaktır onun için.
Ama sevginin önünde hiçbir şey duramaz.
Biraz zaman verin hazmetsin.
Tanıyınca belki önyargıları kırılır.
Aleviler tertemiz, aydın insanlar, çok arkadaşım oldu alevi ama sünni olan bizlerin gösterdiği ön yargıların hiç birini onlarda görmedim.
Önemli olan iyi, doğru insan olmaktır.

öyle bişey olmuyor canım babanın senin yaşşadığın yere gelmesi çok zor bana da söylenmişti de

maddi olarak ailene bağımlı olmayabilirsin ama manevi olarak bağımlı olmalısın.

o yazdığım genel gecer bişeydi. ailevisi sünnisi fark etmiyor kaynana kaynanadır. bu kız ailesine rest çekti şimdi bizim oldu dedirtme kimseye

canım sen aldırma baban şov yapmış. erkekler çok söyler ama az iş yaparlar ben kendi adıma ailemi bırakıp evlenmeyi düşünmem. zorda olsa ikna edebileceğinizi düşünüyorum başarılar

evi taşıma ihtimali var çünkü memeleketimiz ama öyle bir durum olursa aman allahım ((
dediği lafları duydukça tüylerim diken diken oluyor çokki seviyorsa karşıma çıkıp müslüman olup sunniliğe dönsün bakarız demiş bu adam hangi dünyada yaşıyor ben anlamıyorum çevremizde de aleviler var tanıyor da ama bu nedemek ben anlamıyorum ki 2 gündür ağlamaktan canım çıktı.

nasıl yani yaa? aleviler müslüman değil miymiş?
gerçi insan bile değil diyenini tanıyorum da..
sen niye ağlıyorsunki? evlenmen için 2 senen var en az. gerçekleri yazıyorum 1 sene okul bi de atanınca 1 sene özgürlüğün tadını çıkarman...
bu arada da ara sıra yoklarsın aileni.

turşunu kurmazlar, sevmediğin birine de zorla verecek değiller.. o yüzden en iyisi zaman..

Ne kötü insanlar var, kendi intikamı için, senin aileni kullanmış.

Canım, baban başkalarından duyduğun için bir anda parlamış, yakında söner, korkma. Kendin anlatırsın neyin ne olduğunu :)

aslında gerçekten öyle bir şey olsa bi bakıma babanın gelmesini lehinde kullanabilirsin. erkek arkadaşını yakından tanıma fırsatı bulur önyargılarını bitirir.. sen ne kadar özgür kalırsın o tartışılır ama iş ciddiye binince o kadar özgürlük istemeyeceksin zaten

Bende aleviyim.Bunu ırk gibi düşünün doğarken seçemiyosun ailen neyse sende osundur.Türkiyede çok dışlanıyoruz maalesef bende bir gün sünni birini sevmekten korkuyorum çünkü kültürümüz farklı ama yinede sevgi herşeyi aşar diye düşünüyorum.İnşallah baban sevginizi anlar ve engel olmaktan vazgeçer canım

niye dışşlandığınızı da anlamıyorum doğrusu. ilk mesajımda yazdığım gibi şimdiye kadar tanıdığım insanlar arasında aleviler bişeyler kattı bana. bilgi huzur mutluluk vs. diğerleri hep bişey çaldı götürdü. o kadar da aydınlar ve temiz insanlar aleviler..

babamın siniri dinermi dinmezmi nezaman diner hiç kestiremiyorum çünkü fazlasıyla fevri bir insan ve ne zaman ne yapacağını kestiremezssin . mesleğinin verdiği fazla bir sert ve sinirliliği var. benim yanımda olsa tanımak istermi orasıda mechul of allahım en kritik senemde bu kadar karmaşıklık olmamalıydı ((

bana göre her toplulukta kötü insanda vardır iyide vardır genellemeler her zaman yanlıştır. Dünyanın neresinde olursan ol eğer azınlıksan ezilirsin doğanın kanunu belkide.

neden korkuyorsun ki????
insanlar bir gün muhakkak öğrenecekler saygı duymayı.
zorundalar.
aynı ülkede aynı haklarla doğuyorsam öğrenmek ve saygı göstermek zorundalar.
sakın kendini şartlandırma sevmemeliyim diye.
bir şeyler bu şekilde aşılacak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…