- 5 Ekim 2013
- 3.214
- 1.267
- 178
- Konu Sahibi Limonsarisi
-
Çok denedim bir işe gireyim ne olursa olsun dedim eşim olmaz mesleğin var mesleğini yap dedi. Ama meslegimden de iş bulamıyorum şimdi. Annem de öyle mesleğini yap diye tutturmus vaziyette. Eşime her yolu denedim bak evde çok sıkıldım bi işe gireyim çevrem olsun eve 3 5 katkım olsun dedimbabanın durumu unuttuğunu sanmıyorum belliki yok adamda mahcup etmenin ne manası var ki istersen bulup buluşturur borç harç büyük ihtimalle ama ne gerek var bir evlat olarak babanı incitme zor duruma düşürme,araba biraz düşük fiyat verirseniz şak diye satılacak birşey araba satamamak diye birşey yok yani en kötü olasılık bu olsun.yada arabanın üstünden kredi çekip bir an önce iş bulmaya bakacaksın.iş seçmeden bakılınca bulunabilen birşey hiç yoktan iyidir mantığıyla bir cafede garsonluk,sekreterlik gibi işler bakabilirsin elbet bulunur bu tarz işler.hem evde oturup hem borç kapanmasını bekleme,ev senin ve eşinin masraflarıda 'ikinize' ait.eşin yettiremeyebilir,erkek diye insanları para basma makinesi olarak görmenin bi erkek olup ev geçindiremiyor mu demenin manası yok.belli ki o da çıkış noktası bulamıyor artık babanı son çare görmüş.adam evini elinden geldiğince döşemiş düğün yapılmış,belliki işinde gücünde evi için çalışan bir adam.el ele verip farklı çözümler üretmeye çalışın
Mesleğiniz öğretmenlik mi? Bencede en azından geçici bi işe girinÇok denedim bir işe gireyim ne olursa olsun dedim eşim olmaz mesleğin var mesleğini yap dedi. Ama meslegimden de iş bulamıyorum şimdi. Annem de öyle mesleğini yap diye tutturmus vaziyette. Eşime her yolu denedim bak evde çok sıkıldım bi işe gireyim çevrem olsun eve 3 5 katkım olsun dedim
Daha once konuştuk ne zaman veriyim falan demişti ocakta ikramiye alcam o zaman veririm dedi. Ne zaman müsait olursan baba zorlama kendini dedim 4 ay öncebabanız "sonra" derken bir tarih soyledi mi?
ustelik babanız cebinde hazır para varken vermiyorsa demek ki istemiyor,
parası olmadıgından vermiyorsa o zaman da yakasına yapısacak degilsiniz...
iki durumda da "uygun oldugu zamanı" bekleyeceksiniz.
yine de babanıza kredi cekip birseyler yapmayı dusundugunuzu ama once beyaz esyaları odemeye calısıtıgınızı falan anlatabilirsiniz,
sonucta babanız samimi bir sekilde konusabilirsiniz.
ancak ne zaman odeyeceksin? vb bir soru sakın sormayın. benim kızım sorsa ve maddi durumum olmasa gider kredi ceker, parayı verir sonra da yuzlerine bakmazdım sanırım.
ayrıca sırf esiniz size baskı yaptıgı icin de inadıma sormazdım.
Aman allah korusun. Eşim arabayi satamiyor çünkü 2. El fiyati 48 bin falan ama millet o paraya başka model sıfır araba almayi tercih ediyorArtık evlenmişsin bitmiş ama senin işin kesin olmadan eşin arabayı satmadan neden evlendiniz ki?
Eşinin ailesi hem yardım ediyormuş bu bile yetmiyorsa babanın parası bu aylık rahatlatır bir dahaki ay ne olacak?
Taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışıyor eşin.
aman diyim bu arada birde sürpriz bebek olmasın da.
o zaman kocanı ikna etmeye çalış canım,anne de önemli tabi ama annenede evde oturarak borç ödenmiyor anneciğim hele şu sıkışıklık atlatılsın kendi mesleğimden iş elbet arayacağım dersin.eşinede şu an doğru düzgün namusumla çalıştığım bir yer yeterli şu günleri bir atlatalım o zaman keyfimce gönlümce bir iş ilk plana gelir ama şu an önemli olan bizim sıkışık durumumuz sen böyle didinirken ben evde oturamam içim elvermiyor vs de.kocan senin biliyorsundur nasıl ikna edilir :)Çok denedim bir işe gireyim ne olursa olsun dedim eşim olmaz mesleğin var mesleğini yap dedi. Ama meslegimden de iş bulamıyorum şimdi. Annem de öyle mesleğini yap diye tutturmus vaziyette. Eşime her yolu denedim bak evde çok sıkıldım bi işe gireyim çevrem olsun eve 3 5 katkım olsun dedim
Inşaat mühendisiyim ben. Kış geldi inşaatlar durdu kimse alım yapmıyor konuştuğum görüşmeye gittiğim herkes Şubat ayında işler açılacak o zaman bulursun diyorMesleğiniz öğretmenlik mi? Bencede en azından geçici bi işe girin
Diyorum ya her yolu denedim bir yanı kiyamiyor bana yorulmamami istiyor bir yani da üniversite mezunusun o işleri mi yapacaksın diyoro zaman kocanı ikna etmeye çalış canım,anne de önemli tabi ama annenede evde oturarak borç ödenmiyor anneciğim hele şu sıkışıklık atlatılsın kendi mesleğimden iş elbet arayacağım dersin.eşinede şu an doğru düzgün namusumla çalıştığım bir yer yeterli şu günleri bir atlatalım o zaman keyfimce gönlümce bir iş ilk plana gelir ama şu an önemli olan bizim sıkışık durumumuz sen böyle didinirken ben evde oturamam içim elvermiyor vs de.kocan senin biliyorsundur nasıl ikna edilir :)
Daha once konuştuk ne zaman veriyim falan demişti ocakta ikramiye alcam o zaman veririm dedi. Ne zaman müsait olursan baba zorlama kendini dedim 4 ay önce
Aileme güvenip evlenmedim ben kendime guvendim ama olmadı ben fos çıktım. Babam ocağın 1 inde alıyor ikramiyeyi . Unutmuş bile olabilirocagın basındayız, acele etmeye gerek yok bence.
bence once annenizle konusun. o babanıza cıtlatsın, ocak demistik, onları da sıkıstırmayalım der...
fakat bana kalsa diyorum ya istemem.
cunku ikramiye alacagı zaman hemen aklına gelecegimi dusunurum.
vermiyorsa da oncelikli olan (ciddi de olabilir, keyfi de olabilir) baska birsey varmıs demek ki der susarım.
keza aileye guvenip de evlenmezdim, o yuzden istemek bana cok zor gelirdi.
Yİne iyiymiş, benim annem elime 1000 tl tutuşturdu, yatak alacakmışım1200 tl ye sadece yatağı aldık, eşimin tekli bazasının altına da çıkma bir şey yaptık onda yatıyoruz. Bir gün devrilmezsek iyidir
benim eşim de bir ara söyleniyordu, beyaz eşya alınırken sizinkiler de yardım eder herhalde sonuçta yatak odasını onların alması gerekiyordu diye, cevap bile vermedim. Annem zaten bana gelirken "kaynana yanında oturacak maaşlı kız veriyorum zırnık çıkmaz artık benden, ev kredisi de sende oh ne ala" demişti, söyleyemedim
40 bine kadar düştük satmaya çalışırkeninşaat mühendisi olarak o tarz işler evet senin eğitiminle çok alakasız ve eğitimine göre vasat işler.eğer bu tarz işler yapmak istemiyorsan araba daha düşük fiyata satılıp geçici olarak rahatlayabilirsiniz.2.eli 48bin ediyorsa 45 e hızlı satılır gibi...
Eşim aileme guvenmiyor kendi ailesi destek veriyor zaten ama bu ay diğer aylara göre farklı birazben olsam babamdan isteyemezdim
babama kıyamam biraz zorluk çeker öderim borcumu
eşim üstelerse ters teper daha çok babamı savunurum
eşiniz ailenize güvenmesin bence
En başta konuştuk biz herşeyi. Arabayı satar düğünü yaparız diye. Iki ayrı şehir olunca arabasiz zor olacaktı araba biraz dursun borç yapalım dedik sonra arabayi satar öderim dedi eşim ama olmadı satilmadi ben hemen iş bulurum sandım bulamadımUnuttu veya imkanı yok bilemedim ama babanıza (yada başka bir aile büyüğüne) güvenerek eşya edinmek çok doğru gelmiyor bana. Eşinizinde baskı yapması ayrı bir tuhaflık.
Ödemek isteseydi öderdi diye düşünüyorum.
Sadece yatakodası aldı demişsiniz zaten kız tarafi onu alip birde nişanı yapıyor genelde. Beyaz eşya vs ilk sizden duyuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?