- 7 Haziran 2013
- 820
- 546
- 158
- Konu Sahibi Limonsarisi
-
Hepsini denedim onlarca iş görüşmesine gittim geldim. Bir sonuç çıkmadıBence babana hiç birşey söyleme verecek olsa sana sormaz verir zaten sen istesen de olmasa da bulup buluşturmaya çalışır elbet atlatırsınız bu günleri sen idareten bi işe girmeye çalış. İnşaat firmalarında satınalma, teknik satış vs gibi alternatif işler araştır.
Aileme güvenip evlenmedim ben kendime guvendim ama olmadı ben fos çıktım. Babam ocağın 1 inde alıyor ikramiyeyi . Unutmuş bile olabilir
Hepsini denedim onlarca iş görüşmesine gittim geldim. Bir sonuç çıkmadı
Evlendigimizde tam 70 bin lira borcumuz vardı da ondan.Biz de her şeyimizi kendimiz yaptık ama ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Nasıl bir düğün borcu ki bu eşinin aldığı yetmiyor üstüne ailesinden para geliyor oda yetmiyor senin babandan istetiyor ve bu arada bütün takıda borca gitti
BursaÇok enteresan hangi şehirdesiniz?
Eşimin ailesi bize şimdiden buzdolabı ve tv aldılar.Hatta oturma odası için de para ayırmışlar ama biz henüz istemedik. Onlar sürekli bir şeyler yapma derdinde olunca eşim bizimkilerden de bekliyor haliyle ama ben annemin söylediklerini söylemiyorum. Biz eşya alana kadar bakalım neler olur neden şimdi ailem veremez diyeyim, duymamış gibi yapıyorum her seferindeannene de hak verdim aslında koalina.
sonucta aileler cocuklarının ihtiyaclarına destek olmak icin boyle yapmıyor mu?
e onların zaten masrafı yok ki... bir de tum yeni esyalarınızı annenler neden odesin?
yerinde olsam kibarca esime soylerdim sanırım,
ama bazen duymamak, cevap vermemek iliskilerin yurumesini saglayan sey oluyor galiba.
su davranısından bile epey ders cıkardım kendime : ))
Anneme daha geçenlerde kredi çekmek lazım demiş evin tapusu verilecek onun için diye kredi çekmeye karar verdi mi bilmiyorum bana kiyamaz bir şekilde yollar biliyorum ama utanıyorumaslında ben size suclama yoneltmek icin yazmadım,
istemeyin dememin bir manası olmayacatı, hangi nedenle beklemeyi sececegimi anlatmaya calıstım.
keske eşinize ben odeyecektim ancak calısamadıgım icin boyle oldu deseydiniz...
bilmiyorum ki.
aileye guvenmek dedigim aslında buydu, ya kendi birikimimi yapardım ya da onların nakit aldıkları seyleri kabul ederdim.
esyam eksik olsun ama hicbir yere borcum olmasın derdim...
neyse olan olmus.
madem bu kadar sıkıstınız, baba cok sıkıstık iş de bulamadım, ikramiyeni aldın mı? seni de sıkıstırmak istemiyorum ne yapacagımı bilemedim... vb samimi bir sekilde konusursanız babanız halleder o konuyu bence.
fakat baska yerden borc alıp mı size verir onu bilemem.
Evlendigimizde tam 70 bin lira borcumuz vardı da ondan.
Ben herseyin en ucuzuna kaçtığım halde böyle oldu nasıl oldu ben bile anlamadım Evimin eşyalarını toplasan 15 bini geçmez yatak odası hariç
Hahaha Annenize bayıldım çok yerinde bir laf söylemişYİne iyiymiş, benim annem elime 1000 tl tutuşturdu, yatak alacakmışım1200 tl ye sadece yatağı aldık, eşimin tekli bazasının altına da çıkma bir şey yaptık onda yatıyoruz. Bir gün devrilmezsek iyidir
benim eşim de bir ara söyleniyordu, beyaz eşya alınırken sizinkiler de yardım eder herhalde sonuçta yatak odasını onların alması gerekiyordu diye, cevap bile vermedim. Annem zaten bana gelirken "kaynana yanında oturacak maaşlı kız veriyorum zırnık çıkmaz artık benden, ev kredisi de sende oh ne ala" demişti, söyleyemedim
Annem fazla dobradır gerçekten hiç eğip bükmez laflarınıHahaha Annenize bayıldım çok yerinde bir laf söylemiş
En iyisini yapıyor çok haklı çünküAnnem fazla dobradır gerçekten hiç eğip bükmez laflarını
Eşimin ailesi bize şimdiden buzdolabı ve tv aldılar.Hatta oturma odası için de para ayırmışlar ama biz henüz istemedik. Onlar sürekli bir şeyler yapma derdinde olunca eşim bizimkilerden de bekliyor haliyle ama ben annemin söylediklerini söylemiyorum. Biz eşya alana kadar bakalım neler olur neden şimdi ailem veremez diyeyim, duymamış gibi yapıyorum her seferinde
Susabilen bir yapın varsa neden olmasın, sende o ışık epeyce var bence
Değil bir ton eksiğim varAyranım yok içmeye 50 bin liralık arabayla giderim s..çmaya olmuş bu. Borçla ev niye düzersiniz anlamak imkansız. Kime nasıl güvenebiliyorsunuz. Eminim evinde her şey dört dörtlüktür.
Annemle eşim bu konuda karşı karşıya gelirse o zaman yandı gülüm keten helva. İkisi de birbirinden dobra artık ne olur bilemiyorum o yüzden susuyorumEn iyisini yapıyor çok haklı çünküSiz de iyi yapıyorsunuz susmakla :)
Bunlar sanırım konuşulmuş ama ben hiç sormadım. Neden sormadım gerçekten, sorayım bakalım eşime ne biliyorsiz ayrı bir eve cıktıgınızda onlar her seyi yaparsa annene cıtlatırsın belki,
ama su kosullarda annen hala haklı geliyor bana : ))
ya ailelerden hicbir sey gelmesin ya da isteyen istedigi kadar versin derim.
karsı tarafın beklentisini de anlıyorum ancak kız isteme aşamasında bunların hicbiri konusulmadıysa her seye karsılık beklemek adetlerimizce de uygun olmamalı bence ; ))
bu arada tesekkur ederim, yolunuzdan gidicem hocam : p
Ney mesela tupperwareler ve ekmeklik gibi miDeğil bir ton eksiğim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?