Babamın Ameliyatı ve Eşimin Ailesine Olan Aşkı

Hanımlarımız ne kadar naif bu akşam.

Kocasının ailesi rahatsızlansa, ameliyat olsa karısını sürüye sürüye götürür hizmet ettirir bu erkek milleti.
Ama kadının ailesi rahatsızlanınca paşaların rahatı bozuluyor, hemen anasına kaçıyor.

Ne güzel evlilik

Dert ettiğim herşeyin asıl bana zarar verdiğini öğrendiğimden bu yana naifim, çok fazla takmayanım, rahatım.... adına ne derseniz deyin. Adam "ben gelmem, ben mi ameliyat edeceğim, ne işim var" vs vs dememiş.
Ha şuda var, ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla, bana verilen kadarını alır herkes.

Hasta ziyaretinin makbulü kısa olanı.
Yeni ameliyat olmuş babanızın yanında eşiniz kös kös oturup ne yapacak?
1 gün öncesi, ameliyat günü, 1 gün sonrası tamamdır. Geri kalan günler ayak altında dolaşmak ve o gerginlikte kalabalıktan başka bir şey yapamaz
Ya şu manzara sevdasi var ya:)
Resim tam olsun,gelen giden "ay masallah Zülfikar beyin damadi basindan ayrilmadi,pire gibi cocuk,vay be, esine ve ailesine coook deger veriyor belli"densin:))

Ben ki aile konularında kötü bir gelinimdir burda ters bir durum göremedim. O kadar yol gitmişken bir gün görüp gelmesi çok normal. Ben olsam ben de uğramak isterdim. Ameliyattan sonra gider görür gelir, sizi zorla götürse evet ayıp olur ama o damat yani bir hün gidip gelmesinden kimse rahatsızlık duymaz

Dert ettiğim herşeyin asıl bana zarar verdiğini öğrendiğimden bu yana naifim, çok fazla takmayanım, rahatım.... adına ne derseniz deyin. Adam "ben gelmem, ben mi ameliyat edeceğim, ne işim var" vs vs dememiş.
Ha şuda var, ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla, bana verilen kadarını alır herkes.
Adamın tavrı irrite edici zaten.
Karısının yanında plan pazarlık yapmadan 2-3 gün kalmalıydı. Baktı ki kendisine ihtiyaç yok o zaman söylemeliydi annesine gideceğini.

Ya şu erkeklerin ayrıcalıklarını gerçekten anlamıyorum. Kayinvalide ameliyat olsa ve gelin böyle birşey söylese evde kiyamet kopar. Ama erkek ailemin yanına geçelim deyince problem olmuyor! Siz oraya gezmeye gitmiyorsunuz, babanız ameliyat oluyor. Bilmiyorum böyle bir durumda bana ailemin yanina gidelim lafının geçmesi tuhaf geldi.

Ya peki bunu ona nasıl söyleyeceğim. Şimdi tamam sen kalırsın ben gideyim diyecek. Hayır kendimi de biliyorum ben bunu hayatta unutmam suratına vururum kavga edene kadar ve derim yani o zaman ilerde kendi ailene birşey olduğunda gider kendin bakarsın ben annem babamın yanına kaçarım diye ağır da konuşurum. Ve gerçekten ne yaptıysa aynısını yaparım, bu konuda kin tutarım kesinlikle kim olursa olsun. Mevzuyu kavga etmeden çözmek istiyorum ama ne diyeceğimi de bilmiyorum gerçekten.
Bence aynen bunları söyle ama şimdi söyle iş işten geçmeden. Ki ben de aynısını yapardım.

Adamın tavrı irrite edici zaten.
Karısının yanında plan pazarlık yapmadan 2-3 gün kalmalıydı. Baktı ki kendisine ihtiyaç yok o zaman söylemeliydi annesine gideceğini.

Açık sözlüymüş damat bey demek ki, içten pazarlıklı olup hesap kitap yapması daha kötü olurdu bence. Yaşınız kaç bilmiyorum ama insan belli bir yaştan ve yaşanmışlıklardan sonra "öyle olmalı, böyle düşünmeli, niye empati kuramadı" ları önemsemiyor. O ben değil, ama başka konularda benden daha üstün meziyetlerde olabilir vs vs. diye bakıyorsun. Hem sen rahat oluyorsun, hem çevrendekileri bıt bıt yemiyorsun. Ben hevesle beklediğim 4 onluklara adım atmak üzereyim, nasıl güzelmiş bu yaşlar. Eskiden taktıklarım şimdi tırı vırı geliyor.

Ya peki bunu ona nasıl söyleyeceğim. Şimdi tamam sen kalırsın ben gideyim diyecek. Hayır kendimi de biliyorum ben bunu hayatta unutmam suratına vururum kavga edene kadar ve derim yani o zaman ilerde kendi ailene birşey olduğunda gider kendin bakarsın ben annem babamın yanına kaçarım diye ağır da konuşurum. Ve gerçekten ne yaptıysa aynısını yaparım, bu konuda kin tutarım kesinlikle kim olursa olsun. Mevzuyu kavga etmeden çözmek istiyorum ama ne diyeceğimi de bilmiyorum gerçekten.
:))Yani o agir konusurum dediginiz söz de de bir sey yokki.
Onu der insan yani,ne olacak,kiyamet mi kopacak:)
Ne der en fazla,bak sen,birseyi de unutmuyorsun yani der gecer.
Tehdit sayilacak bir vahimligi yok,esleriniz cok mu agresif,bu kadarini bile demeye korkuyorsunuz,derim yani hiç bakmam diye bileniyorsunuz:))

Yani evet kalınabilir elbet ama mesele kadın bu kadar hassasken böyle alakasız bi detayı gündeme getirmiş olması..
Önceden pazarlık yapıyor gereksiz.. o an ki duruma göre zaten konuşulur..

Ya şu manzara sevdasi var ya:)
Resim tam olsun,gelen giden "ay masallah Zülfikar beyin damadi basindan ayrilmadi,pire gibi cocuk,vay be, esine ve ailesine coook deger veriyor belli"densin:))
🤦🏻‍♀️
Desinler için yaşayamam kimse kusura bakmasın.
Benim ailem istemez mesela.
Babam iki ameliyat oldu, hic eşimden böyle bir beklenti olduğunu sezmedim.
Geldi geçmiş olsun dedi gitti.
Bir şey lazım olunca aradım yaptı.
Manevi destek ne demek anlamadım.
Tövbe yarabbi sanki cenaze de ben ağlarken bana sarılsın.

Aynı şartlarda ben de kendi aileme bir uğramak isterdim fakat eşiniz hastalık / ameliyat gibi durumların duygusallığını atlamış. Yani gidip görmek istemesi normal fakat bu şartlarda plan yapması kötü olmuş.

🤦🏻‍♀️
Desinler için yaşayamam kimse kusura bakmasın.
Benim ailem istemez mesela.
Babam iki ameliyat oldu, hic eşimden böyle bir beklenti olduğunu sezmedim.
Geldi geçmiş olsun dedi gitti.
Bir şey lazım olunca aradım yaptı.
Manevi destek ne demek anlamadım.
Tövbe yarabbi sanki cenaze de ben ağlarken bana sarılsın.
İste bu kadar.Benim de oyle.
Görüntü cagindayiz turuncu,resim sart:)
Buradan bir arkadasimiz kötü hastalıkla mucadele ediyor.
Su an tek derdi bana birsey olursa yavrularim ne olacak:110:
İssizlikten bunlar hep...

Bence kavga etmeye değmez, hatta hastalık falan gibi durumlarda hep kadından beklenir her şey. Eşiniz kalsa da orda bir işe yaramayacak.

O yüzden gitmek istiyorsan git tabiki ama ilerde aynı durum olursa ben de seni bırakıp kendi ailemin yanına giderim haberin olsun , nasılsa iki saatlik yol gerekirse beni çağırırsın derdim. Bu kadar basit. Ve gerçekten de öyle yaparım kinciyim. Bu demek değil ki gelsin ailemin başında beklesin zaten erkekler en fazla iki hal hatır sorup çekiliyor ama aynı durum olduğunda benim ailesiyle ilgilenmemi bekliyorsa o da en azından kalabilmeli benimle yada gidip ailesini görüp günübirlik şekilde geri gelmeli. Kendi ailesinde bir hastalık durumu olsa sizi sürükler, yardımcı olmanızı bekler . Hiç kavga etmeyin , bu dediklerimi söyleyin yeterli.

Ameliyat olan adamin yanina cümbür cemaat toplanmaya gerek yok. Bu adetimizi hic sevmiyorum. Enfeksiyon riski var, adam toparlanmadan ziyaret uygun degil. Siz kizi olarak gidin, görün, bakimina yardimci olun ama esinizin kalmamasi daha uygun.

Sen git demişsin o da tamam demiş. Problem ne anlamadım ki. Hayır illa sende geleceksin dememiş?? Evet yanınızda olması gerekiyordu orası ayrı mevzu

Yok canım valla evlenmeden önce bu kadar değildi ben anlamıyorum evlenince yerin dibine soktukları aileyi başlarının üzerine koyuyorlar gerçekten çok ilginç...
Çünkü ergenlik geciyor,duruluyorlar ve mantikli dusunmeye basliyorlar.
Asil kendini buyuten,ne emeklerle bugune getiren ailesini yerin dibine sokanlardan korkun kizlar,onlari ezen size acir mi saniyorsunuz?
En fazla 1 2 yil,ondan sonra kavga kiyamet;)

İki gun ailesinde kalsin ne var bunda aileside o sehirdeymis tabiki onlarada gitmesi gerekir cogunlukla sizinkilerle olsun kendi ailesinide gorsun siz abartiyorsunuz bence

Hanımlarımız ne kadar naif bu akşam.

Kocasının ailesi rahatsızlansa, ameliyat olsa karısını sürüye sürüye götürür hizmet ettirir bu erkek milleti.
Ama kadının ailesi rahatsızlanınca paşaların rahatı bozuluyor, hemen anasına kaçıyor.

Ne güzel evlilik.

Ağzınıza sağlık.

Açık sözlüymüş damat bey demek ki, içten pazarlıklı olup hesap kitap yapması daha kötü olurdu bence. Yaşınız kaç bilmiyorum ama insan belli bir yaştan ve yaşanmışlıklardan sonra "öyle olmalı, böyle düşünmeli, niye empati kuramadı" ları önemsemiyor. O ben değil, ama başka konularda benden daha üstün meziyetlerde olabilir vs vs. diye bakıyorsun. Hem sen rahat oluyorsun, hem çevrendekileri bıt bıt yemiyorsun. Ben hevesle beklediğim 4 onluklara adım atmak üzereyim, nasıl güzelmiş bu yaşlar. Eskiden taktıklarım şimdi tırı vırı geliyor.
Evet insan rahat olmalı ama bu konuda değil.
Ameliyat dediğimiz şey öyle basite indirgenemez.
Ben bu durumda yapılana açık sözlülük değil empati yoksunluğu, hödüklük diyorum.

Back
X