• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın bağırışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tavuk_suyu_

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Nisan 2015
12.939
50.831
798
35
Günaydın,
Hemen konuya geçiyorum. Ben uzak bir yerde oturuyorum ailemden (8 saat) . Kız kardeşimin Basına bazı şeyler geldi aileme hem maddi hem manevi destek olmak için geldim ve geleli 2 hafta oldu. Oğlum 5 yaşında . Dün akşam ben duştayken babamın bağırış sesleri geliyordu. Hemen üzerimi giyip yanlarına çıktım. Babam oğluma öyle bi bağırıyordu ki ne olduğunu anlamadım . Oğlum bağırırsan balkona çıkmış oğlumu alıp odaya götürdüm. Noluyor baba, ayıp ya yaptığın dedim 5 yaşında bu çocuk daha ne bağırıyorsun bu kadar dedim. Ben ona bişi demedim kendi bağırdı falan dedi. Annem de babama kızdı baya . Sonra anneme dedim ben biletimi alıp gideceğim bu böyle olmaz dedim. Dün akşamdan beri içim içimi kemiriyor.
Zaten moralleri bozuk diye ses etmiyorum ama bu moralimi çok bozdu ve çok üzüldüm . Sabah da çocuğumu alıp çıktım . Çarşıda işlerim vardı. Annem götürme çocuğu dese de aldım çocuğumu yanıma.. Suan nasıl davranacağımı da bilmiyorum.

Bu konudan iki yorum çıkar
Biri çocuğuna bunu yapma uzaklaş ordan
Diğeri anne babadır bir şans daha ver
Bende kimsenin çocuğuma bağırmasını istemem bu annem babam bile olsa
Babanızın tabiatı öfkelimi yaşananlardan dolayı mı böyle
Çocukla bir bağ kuramadı mı acaba
Çünkü dedeler nineler pek torunlarına kıyamazlar

Cocugu korumak sizin goreviniz. Babaysa babaligini bilsin, 5 yasinda el kadar cocuk kimsenin stres topu degil. Iyi ki o evde birakmamissiniz tebrik ederim.
Zaten bırakmam asla gerekirse kayınvalideye de geçerim. Ama ben onlara destek olmak için geldim . Böyle olunca da zoruma gitti.

Bu konudan iki yorum çıkar
Biri çocuğuna bunu yapma uzaklaş ordan
Diğeri anne babadır bir şans daha ver
Bende kimsenin çocuğuma bağırmasını istemem bu annem babam bile olsa
Babanızın tabiatı öfkelimi yaşananlardan dolayı mı böyle
Çocukla bir bağ kuramadı mı acaba
Çünkü dedeler nineler pek torunlarına kıyamazlar
Yok babam çok sakindir aslında.
Oğlumı çok sever tek torunu ve kendi ismi ayrıca. Sanırım bu yaşananlardan dolayı böyle. Ama ben de çok üzgünüm kardeşim için .

Cocugunuzu korumak sizin göreviniz. Tabi ki zor aninda kardese aileye destek de cok onemli, onlar da caniniz kaniniz ama kendi kararinizla dunyaya getirdiginiz bir bireyden daha cok sorumlusunuz.
Uzaktan destek olursunuz.

Günaydın,
Hemen konuya geçiyorum. Ben uzak bir yerde oturuyorum ailemden (8 saat) . Kız kardeşimin Basına bazı şeyler geldi aileme hem maddi hem manevi destek olmak için geldim ve geleli 2 hafta oldu. Oğlum 5 yaşında . Dün akşam ben duştayken babamın bağırış sesleri geliyordu. Hemen üzerimi giyip yanlarına çıktım. Babam oğluma öyle bi bağırıyordu ki ne olduğunu anlamadım . Oğlum bağırırsan balkona çıkmış oğlumu alıp odaya götürdüm. Noluyor baba, ayıp ya yaptığın dedim 5 yaşında bu çocuk daha ne bağırıyorsun bu kadar dedim. Ben ona bişi demedim kendi bağırdı falan dedi. Annem de babama kızdı baya . Sonra anneme dedim ben biletimi alıp gideceğim bu böyle olmaz dedim. Dün akşamdan beri içim içimi kemiriyor.
Zaten moralleri bozuk diye ses etmiyorum ama bu moralimi çok bozdu ve çok üzüldüm . Sabah da çocuğumu alıp çıktım . Çarşıda işlerim vardı. Annem götürme çocuğu dese de aldım çocuğumu yanıma.. Suan nasıl davranacağımı da bilmiyorum.

anneniz zaten uzgunmuş onu daha da uzmeyin bence giderek...

Ben sizin oglunuz olsam, dedemin bana bagirdigini gore gore bu muameleden beni kurtarmasaniz aklim erince sizden hesap sorarim. Yasadiklariniz agir seyler olabilir ama 5 yasindaki halimle bunun sorumlusu ben miydim neden beni korumadin derim. Ayrica dikkat edin ben anne ve babamin bana 5 yasindaykenki bagirmalarini adim gibi net hatirliyorum. Cocuktur unutur demeyin.

Bu şekilde giderseniz aranızda uçurum olur. Gerekeni demişsiniz ve annenizde desteklemiş.

Oglunuzun ilişkileri de zedelenir. Babaniz gönlünü alır oglunuzun.

Bir baskasinin çocuklarımıza bağırması çok yaralayıcı oluyor ,uzgunlugunuzu anlıyorum.

Oğlunuz ile dedesinin arasındaki konu neydi peki ?

Bu şekilde giderseniz aranızda uçurum olur. Gerekeni demişsiniz ve annenizde desteklemiş.

Oglunuzun ilişkileri de zedelenir. Babaniz gönlünü alır oglunuzun.

Bir baskasinin çocuklarımıza bağırması çok yaralayıcı oluyor ,uzgunlugunuzu anlıyorum.

Oğlunuz ile dedesinin arasındaki konu neydi peki ?
Ben de uçurum olmasından korkuyorum. Oğlum yaramaz ve aksi bir çocuk. Dedesine oyuncak vurmuş sanırım. Sordum oğluma anlatmadı. Ama normalde ilişkileri çok çok iyiydi .

Bence babanız anlık sinirle bagirmistir oda çok üzülmüştür sonra çocuk bunlar bazen sinirlerimizi alt üst edebiliyorlar ki sadece o da değil zaten sizinn evdeki sinirler gergin bide o üstüne tuz biber olmuştur. çünkü her zaman olan birşey değilmiş anlık bir şey bende bir şans daha verin

Ben de uçurum olmasından korkuyorum. Oğlum yaramaz ve aksi bir çocuk. Dedesine oyuncak vurmuş sanırım. Sordum oğluma anlatmadı. Ama normalde ilişkileri çok çok iyiydi .

İlişkileri çok çok iyiyse ve dedesi gereken özeni ve zahmeti gosteriyorsa sırf bunun hatrına affedilebilir.

Böyle bir durumda çocuğun yanında tartışılmaz. Çocuk bundan destek alır ve saygıyı unutur.

Evet kimse çocuğunuza bagiramaz , yaramazliklari karsisinda daha yapıcı olmak zorundalar ancak olmuş bir hata işte.

Bazi çocuklar gerçekten hiç laf anlamıyor. On defa yapma dersen bile can yakmaya , yaramazliga devam ediyorlar. Belli ki adamın son noktası olmuş.
Yanlış bir davranış ama evi terk edip ailenizle ilişkilerinizin bozulmasina , dede torun ilişkisinin bozulmasına gerek yok.

Daha sakin düşünün.

Oglum da 5 yasinda, insanlarin zaman zaman hata yapabileceklerini ve ofke ile istemeden yanlislar yapabileceklerini anlar olgunluk olarak.
Su an çocuğu alir gotururseniz, çocuğun aklinda dedesi hep oyle kalacak.
O yuzden once oglunuza anlatin, 2 gun daha vakit geçirin, oyle donun.
Donun cunku babanizi ofkelendiren sey ortadan kalkmadi. Yani bu yasanan bir daha yaşanabilir.
Tekrarinin olmasına izin veremezsiniz.
Sadece ben olsam kirgin ayrilmama yolunu secerdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X