• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın bağırışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cocugu korumak sizin goreviniz. Babaysa babaligini bilsin, 5 yasinda el kadar cocuk kimsenin stres topu degil. Iyi ki o evde birakmamissiniz tebrik ederim.
Anammm valah ben beş yaşındayken annem.dovdude kizdida stresten mi blmyrm has şimdi ebevenyler çocuklrini dovmyr devirde. Değişti zaten dayak atilmasn ama çocuğunuza hiç mi bagirmadiniz oğlum on üç aylık geçen okdr çıldırdım ki bagiricam el kadar yavruu ama o an varya. Zor tuttum kendimi okdr yorgunum.ki neyse sonra pişman oldm optm kokladım eee bu bahsettgmz kişide bizim babamiz anamız yapmayın yahu

neden bağırmış konu neymiş? tabiki bağıramaz, bağırmamalı! ama ne bileyim balkondan sarkınırken yakalar can havliyle insan bağırır, korkudan. öyle bişi mi oldu ki. yoksa bi insan çocuğa neden o kadar bağırır? aklım almadı

Oglum da 5 yasinda, insanlarin zaman zaman hata yapabileceklerini ve ofke ile istemeden yanlislar yapabileceklerini anlar olgunluk olarak.
Su an çocuğu alir gotururseniz, çocuğun aklinda dedesi hep oyle kalacak.
O yuzden once oglunuza anlatin, 2 gun daha vakit geçirin, oyle donun.
Donun cunku babanizi ofkelendiren sey ortadan kalkmadi. Yani bu yasanan bir daha yaşanabilir.
Tekrarinin olmasına izin veremezsiniz.
Sadece ben olsam kirgin ayrilmama yolunu secerdim.
valla harika yorum.. altına aynen imzamı atıyorum.

Yahu biz bu çocukları cam fanusta mı yetiştirecez? Siz hiç mi haksız yere çocuğunuza bağırmadınız? Anlattığınız kadarıyla normalde dedesiyle gayet iyiyken adam anlık sinirlenmiş bağırmış. Ha doğru demiyorum kesinlikle ama kriz yönetimi diye de bir şey var. Benim de 5 yaşında çocuğum var. Ben olsam çocuğumu alır konuşur sakinlrştirirdim. Babamla da konuşur ve ikisini barıştırıp geceyi öyle tamamlardım. Babama da daha dikkatli olması gerektiğini hırsını çocuktan çıkarmaması gerektiğini uygun dille söylerdim. Bu derin bir konu ama babanız hata yapmış bence siz daha büyük hata yaparak çocuğunuza çok yanlış mesajlar veriyorsunuz. Yazarsam konu çok uzar ama yanlış yapıyorsunuz bence.

Konu sıkıntılı bi konu. Ama benim çocuğum olsa benden ve babasından başka kimse sesini yükseltemez herhalde. Eşimin kardeşleri diğer kardeşinin çocuğunu bir kaç patakladığını gördüm kayınvalidemin de bi kaç bağırdığını gördüm dayanamadım ya benim çocuğuma yapsalar valla çocuğuma ne yapıyorlarsa onlara onu yaparım. Bu kendi annem babam bile olsa böyle.

Babanız zor bi dönemden geçiyor olabilir size kızsa yada sizinle bişey çekişmesi yaşasa derim ki takmayın ama 5 yaşındaki çocuğa da bağırması hiç hoş değil.
Bazıları çocuk şöyle hatırlar böyle hatırlar demiş ama valla çoğumuz burada dededen fırça yemiş insanlarızdır öyle mi hatırlıyoruz hep bilmiyorum ya sürekli şöyle yaparsak böyle olur çocuğun psikolojisi şöyle etkilenir böyle bozulur diyenlerde sıktı iyice bu kadar da detaycı olmaya gerek yok bence adam çocuk kaldıracak kafada değil belliki al çocuğunu git en doğrusu bu.

evet babanizin bagirmasi hic hos olmasada,hatta cok zorunuza gitmis olsada sonucta onlar canindan ,kanindan olan insanlar gerekli uyarilari yapip, bir daha tekrar etmemesi icin daha dikkatli davranmalisiniz..
Cocugun yaramazligindan bahsetmissin empati yapmakda laxim kolay degil belli bir yastan sonra insanlar bazen kafa goturmuyor ,hastaliklari,problemleri en ust seviyede artik bu kadar kizip tavir yapman da hos degil..ileride dedesini hep ona bagiran sikintili tip biri olarak hatirlar birak aralarini duzeltmelerine izin ver ,kapilari kapatma lutfen sadece gozlemle uzaktan..
cocuklar cabuk unutur yeterki sevginizi,ozeninizi,ilginizi verin..

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim . Tek tek alıntılayamadım. Bir kaç gün daha kalıp daha sonra gitmeyi planlıyorum. Bu zaman diliminde de oğlum dedesiyle arasını düzeltsin istiyorum. Kırgın ayrılmak istemiyorum.

Günaydın,
Hemen konuya geçiyorum. Ben uzak bir yerde oturuyorum ailemden (8 saat) . Kız kardeşimin Basına bazı şeyler geldi aileme hem maddi hem manevi destek olmak için geldim ve geleli 2 hafta oldu. Oğlum 5 yaşında . Dün akşam ben duştayken babamın bağırış sesleri geliyordu. Hemen üzerimi giyip yanlarına çıktım. Babam oğluma öyle bi bağırıyordu ki ne olduğunu anlamadım . Oğlum bağırırsan balkona çıkmış oğlumu alıp odaya götürdüm. Noluyor baba, ayıp ya yaptığın dedim 5 yaşında bu çocuk daha ne bağırıyorsun bu kadar dedim. Ben ona bişi demedim kendi bağırdı falan dedi. Annem de babama kızdı baya . Sonra anneme dedim ben biletimi alıp gideceğim bu böyle olmaz dedim. Dün akşamdan beri içim içimi kemiriyor.
Zaten moralleri bozuk diye ses etmiyorum ama bu moralimi çok bozdu ve çok üzüldüm . Sabah da çocuğumu alıp çıktım . Çarşıda işlerim vardı. Annem götürme çocuğu dese de aldım çocuğumu yanıma.. Suan nasıl davranacağımı da bilmiyorum.
Ya babanın yaptığı doğru değil ama destek olmak için geldin istersen biraz kal sonuçta baban ama oğlunu sürekli sen ilgilen yanından ayırma allah kolaylık versin

Ben de uçurum olmasından korkuyorum. Oğlum yaramaz ve aksi bir çocuk. Dedesine oyuncak vurmuş sanırım. Sordum oğluma anlatmadı. Ama normalde ilişkileri çok çok iyiydi .

peki dededen oyuncakla vuran çocuk adına özür dilediniz mi yani dedeye de bir sorsaydınız neden bağırdı

çocuk o vs deniyor da gerçekten acıtmıştır

o da boş bulunup bağırmıştır

bir de nasıl bağırıyor, ne diyor bu önemli

yapma, canım acıdı, bak böyle yapılmaz, bir daha kimseye vurma vs diye bağırmak var

e... herif sen ne biçim çocuksun ........ gibi küfürlü bağırmak var

Siz de demişsiniz çok sever diye. Neden bağırdığını ne olduğunu sordunuz mu çocuğunuza? Bence bu seferlik affedin. Ama Sonuçta anne babamız onlar yeri geldi bizi ne çok affettiler. Bu durumun verdiği stresten olsa gerek . Babanızla konuşun eğer konuşabiliyorsanız. Umarım en kısa sürede sorununuz çözülür.

benim dedemde ben 8-9 yaşlarındayken bir kere öyle bağırmıştı, hasta olduğu bir dönemdi. ki bizim sülalede babasını bayramdan bayrama öpenler her misafirlikte dedemin dizi dibinde otururdu resmen, o kadar sevecendir.
annem de şok olmuştu ama o, o ana özel bir şeydi.
genel yapısı bu şekilde değilse anlık bir olay için gitmeyin, yanların olun derim.

peki dededen oyuncakla vuran çocuk adına özür dilediniz mi yani dedeye de bir sorsaydınız neden bağırdı

çocuk o vs deniyor da gerçekten acıtmıştır

o da boş bulunup bağırmıştır

bir de nasıl bağırıyor, ne diyor bu önemli

yapma, canım acıdı, bak böyle yapılmaz, bir daha kimseye vurma vs diye bağırmak var

e... herif sen ne biçim çocuksun ........ gibi küfürlü bağırmak var
Ben duştaydım o an . İlk söylediklerini duymadım ama en son git surdan defol git gibi şeyler söyledi . Oğlum gece yatmadan da gidip özür diledi babam da çocuktan özür diledi ama benim içim hala kırgın maalesef...

Anammm valah ben beş yaşındayken annem.dovdude kizdida stresten mi blmyrm has şimdi ebevenyler çocuklrini dovmyr devirde. Değişti zaten dayak atilmasn ama çocuğunuza hiç mi bagirmadiniz oğlum on üç aylık geçen okdr çıldırdım ki bagiricam el kadar yavruu ama o an varya. Zor tuttum kendimi okdr yorgunum.ki neyse sonra pişman oldm optm kokladım eee bu bahsettgmz kişide bizim babamiz anamız yapmayın yahu
Oncelikle vaktinizi ayirip alintilayip yorum yazmissiniz tesekkur ederim. Toplum olarak cocuklara bagirmayi masumlastiriyoruz. Babam cok iyi bir babadir ama en ufak seyde bagirirdi. Cocuklugum babam acaba neye bagiracak diye stres icinde gecti. Hep aglardim, kirilirdim, "komsunun cocuguna bagirmiyorum ya"derdi. Su yasimda hala babamla iletisim kurmakta zorlaniyorum, halbuki kendisini pek severim ancak birsey soyleyecegim de bagiracak diye fazla iletisim kurmaktan kaciniyorum. Konu sahibinin de bu duruma dusmesini istemem. Ben kendi cocuguma hic bagirmayacagim diyemem ama anneler olarak bunu minimalize etmeliyiz, cocuk benim cocugum doverim de severim de zihniyeti o kucuk kalplerde yaralar aciyor.

Günaydın,
Hemen konuya geçiyorum. Ben uzak bir yerde oturuyorum ailemden (8 saat) . Kız kardeşimin Basına bazı şeyler geldi aileme hem maddi hem manevi destek olmak için geldim ve geleli 2 hafta oldu. Oğlum 5 yaşında . Dün akşam ben duştayken babamın bağırış sesleri geliyordu. Hemen üzerimi giyip yanlarına çıktım. Babam oğluma öyle bi bağırıyordu ki ne olduğunu anlamadım . Oğlum bağırırsan balkona çıkmış oğlumu alıp odaya götürdüm. Noluyor baba, ayıp ya yaptığın dedim 5 yaşında bu çocuk daha ne bağırıyorsun bu kadar dedim. Ben ona bişi demedim kendi bağırdı falan dedi. Annem de babama kızdı baya . Sonra anneme dedim ben biletimi alıp gideceğim bu böyle olmaz dedim. Dün akşamdan beri içim içimi kemiriyor.
Zaten moralleri bozuk diye ses etmiyorum ama bu moralimi çok bozdu ve çok üzüldüm . Sabah da çocuğumu alıp çıktım . Çarşıda işlerim vardı. Annem götürme çocuğu dese de aldım çocuğumu yanıma.. Suan nasıl davranacağımı da bilmiyorum.
bu yaşa gelmişsiniz babanızı tanımıyor musunuz? babanızın potansiyelini biliyorsanız ona göre bir yol çizin. siz bilmiyorsanız biz de bilmiyoruz...

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim . Tek tek alıntılayamadım. Bir kaç gün daha kalıp daha sonra gitmeyi planlıyorum. Bu zaman diliminde de oğlum dedesiyle arasını düzeltsin istiyorum. Kırgın ayrılmak istemiyorum.
en doğru karar. çocuğunuzla da konuşmayı ihmal etmeyin. sakinleştirici taraf siz olun.

Ben de uçurum olmasından korkuyorum. Oğlum yaramaz ve aksi bir çocuk. Dedesine oyuncak vurmuş sanırım. Sordum oğluma anlatmadı. Ama normalde ilişkileri çok çok iyiydi .
E daha ne trip atıyorsunuz anlamadım. Babanıza bağıracağınıza çocuğunuza yaptığının yanlış olduğunu öğretsenize.

Abartmayın lütfen.Adam sürekli bağıran biri değilmiş, torununu da çok severmiş,özür de dilemiş.Ne olsa içiniz soğuyacak?

Sorunlu bir ortama neden çocukla geldiniz? Orada olmanız ne gibi bir destek sağlıyor? Çocuğunuz da yaramazmış zaten bence getirerek başta hatayı siz yapmışsınız. Fazla kalmayın dönün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X