• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın bağırışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkür ederim Tüm cevaplar için.
Babam normalde çok sakin , kardeşimin durumundan dolayı sinirleri gergindi. Biraz daha kalıp ortamın yumuşamasını bekleyip geri döneceğim.
Mune Mune konumu kapatabilir misiniz ?

Dedesiyle normalde arasi iyi olan, dedesi tarafindan sevilen bir cocukmuş yazdiginiz ve anladigim kadariyla.

Dede bir kere bagirdi diye, cocuk 10 sene bunun kinini güdüp "beni niye dedemden kurtarmadin" şeklinde hesap sormaz merak etmeyin.
Dede, torun onlar karsilikli özür dileyip gönül alinsin, olmaz öyle. Burda bazilarinin aile travmalarinin gazina gelip apar topar cocugu goturmeyin, zaten uzgunlermiş daha kotu olur. Normal bir cocuk kalkip bunu aklinda tutup yillarca içsellestirmez merak etmeyin.

Benim çocuğuma kimse bağıramaz tayfasını anlamıyorum ben ya, gerçekten anlamıyorum.
Hepimiz insan değil miyiz? Kaldı ki olağandışı bir durum var, toplanılmış, kadının babası bağırmış, aman yarabbim nasıl bağırır?

Hiç hayır denmemiş, hiç ses yükseltilmemiş çocukları büyüyünce aynı muameleyi mi görüyor? Ondan sonra burada gelip konu açanlarla dalga geçiliyor ama "sen de ne prensesmişsin, bu da dert mi" gibi şeyler söyleniyor.

Konu sahibi siz hoşnut olmadığınızı belli etmişsiniz, anneniz de babanıza tepki göstermiş, yeterli bu kadarı. Çocuğunuza güzel bir ders vermek için de fırsat bu bence. Dedesinin yaptığının hoş olmadığını bu yüzden insanlara böyle davranmamız gerektiğini anlayacağı şekilde anlatabilirsiniz.

Kardeşiniz ne yaşadı bilmiyorum, ona da geçmiş olsun.

Oncelikle vaktinizi ayirip alintilayip yorum yazmissiniz tesekkur ederim. Toplum olarak cocuklara bagirmayi masumlastiriyoruz. Babam cok iyi bir babadir ama en ufak seyde bagirirdi. Cocuklugum babam acaba neye bagiracak diye stres icinde gecti. Hep aglardim, kirilirdim, "komsunun cocuguna bagirmiyorum ya"derdi. Su yasimda hala babamla iletisim kurmakta zorlaniyorum, halbuki kendisini pek severim ancak birsey soyleyecegim de bagiracak diye fazla iletisim kurmaktan kaciniyorum. Konu sahibinin de bu duruma dusmesini istemem. Ben kendi cocuguma hic bagirmayacagim diyemem ama anneler olarak bunu minimalize etmeliyiz, cocuk benim cocugum doverim de severim de zihniyeti o kucuk kalplerde yaralar aciyor.
Bende tşk ederm güzel yorumun için. Benim babam hiç bagirmadi nerdeyse ama ann bagirdida dovdude asla normallestirmiyorm. Ama insanız buda bir duygu sınıf öğretmeninin çocukları susturmak için bazen sesini yükseltmesi. Şimdiki toplum gerçekten aman çocuğuma kimse bagirmasn etmesn ya. Eminim konu sahibi ilk defaa yaşamış bunu o yüzden diyorm ki tolere edileblr. Ben çocuğuma bagirmayi istemem tabikide ama bazen iş ev temizlik ve çocuk yoruyor umarm saglikla buyuturuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X