Babamın canımı acıtan cümlesi

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.087
333
Babamın beni çok sevdiğini biliyorum ben de onu çok çok severim, atışmalar tartışmalar olsa da o benim canımdır. Biraz önce ettiği cümle o kadar ağırıma gitti ki paylaşacak şuan kimse olmadığı için yazmak istedim, çok kırıldım belki 29 yıllık hayatımda ilk kez bu kadar darıldım babama.

Konu siyaset olunca adamda akan sular duruyor, kendisi siyaseten iktidar yanlısı ve yaptıkları herşey babama göre muhteşem, zamlardan konuşuyorduk ben de maaşımın eridiğini 10 gün önce aldığım paradan hesabımda 500 kaldığını söyledim, istediklerimi alamamaktan yakındım, öğretmen olarak tek kişiye yettiğini ama bi aile nasıl geçinir bunlardan konuşurken sesi yükseldi iş benim şükürsüzlüğüme geldi, kendilerinin zamanında yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Ben de saygı çerçevesinde cevaplar verdim çok sinirlendi ve inşallah sizin gibi gençler bizim yaşadıklarımızın 1000 mislini yaşarsınız sıkıntılarda boğulursunuz savaşlar yaşarsınız diye hiddetlendi. Maaşın yetmiyorsa git ek ders ver evde uyuyacağına ders yap kazanırsın ben 7/24 çalışıp bu hale getirdim bu aileyi dedi. Haklı sağolsun. Sonrasında parası bitmiş yetmiyormuş bu zamana kadar neyini gördük senin ne yaptın sen bu ev için ne verdin bize başka çocuklar maaşının yarısını ailesine verirken yardım ederken dedi, orada koptum ben çünkü 7 yıldır zaten dışarıdayım ailemin yanında yaşamıyorum tek yaşıyorum hayatımı tek sürdürüyorum. Haklılık payı var ilk atandığımda sadece bir kaç ay para göndermiştim bizimkilere ama emin olun ihtiyaçları yok ailemin durumumuz orta seviye benden alacağı üç beş kuruşla zengin olmaz. Ki yazları markete gittiğimde öderim yemeğe gidersek öderim özel günlerde hediye alırım sadece para çok çabuk bitiyor diye yakınan bi insanım. Önünde ağlamadım tuttum kendimi ama sonra bi ağladım ki sormayın, evden kendi evime gitmek istiyorum şuanda ama bunu yaparsam küslük olur diye gitmiyorum, kalbim çok kırıldı çok...

Boyleninsanlarla siyaset konusmamak lazim. Asiri tutucular. Malum telefonunu goster ve biz yag kuyrugunda sira beklerdik muhabbeti seviyesinde oluyor. Ben care olarak bu konulara girmemeyi sectim cunku aksi bir anlam ifade etmiyor. Hayir bilgisiz olduklari icin de işi cirkinlige vuruyorlar. Biz cevap veremeyiz onlara

Canım öncelikle çok üzücü bir durum. Öğretmen vs olmak artık bu zor şartlarda yetmiyor,büyüklerimiz Sağ olsunlar hep bizi kollar ancak maalesef yeni şartlar hakkında bizim gibi farkındalıklari yok . Evet önceden çok sıkıntilar çekilmiş ancak komşuluk varmis ,dostluk varmis , dayanışma varmis.simdi selam vermek parayla maalesef onlar hala o eski zamanlar sanıyorlar. Üzülme canım nesil çatışması oluyor sensin diyeceksin geçeceksin simdi bir yere gitme isler daha da büyür.

Bunu bildiğim için o kadar sakin ve üstünkörü cevaplar verdim ki buna rağmen gözü döndü resmen ve işi benim kazanıyor olmama rağmen sanki hiç bir işe yaramayan onlara hiç bi katkısı olmayan bomboş biriymiş gibi hissettirdi bu adam başkalarının yanında beni öven bi insanken kafasında neler dönüyor demekten kendimi alamıyorum.

Konu siyaset değil ki ama babamın tutumu.

Babanızın tutumu hoş olmamış ancak
sadece para çok çabuk bitiyor diye yakınan bi insanım.
Eğer bu durum çok sık tekrarlıyorsa babanız da şikayetlerinizden bunalmış olabilir. Ayrıca ailelerin durumu ne olursa olsun evlatlarından karınca kararınca destek bekleyebiliyorlar her ne kadar aksini iddia etse de mevcut ekonomik durum babanızı da zorluyordur eminim.

Insanlarin siyaset yüzünden birbirini kirmasi ne aci. Ben Türkiyede insanlarla bu konulari tartismam ama fikirlerini dinlerim. Türkiyeden bize gelen bir misafir "Türkiyede ekonomik kriz yok. Calisana hep para var" dedi. Simdi o insanla tartissan ne olacak. Tartismasan ne olur. Futbol takimi gibi parti tutuluyor. Allah kolaylik versin

Özellikle bu tatilde çok şikayet ettim konuyu hep paraya getirdim yalan yok çünkü ben de çok zorlanıyorum, ailemle paylaşmayıp kiminle paylaşayım ki ?

Onlar da zorlanıyordur eminim ama eve saçma sapan bahçe planlaması yaptırıp dış boya yaptırıyorlar, ertelenebilir şeyler aşırı elzem değil, var ki harcıyorlar diye ben de konuşuyorum işte.

Inanin yaslandikca gariplesiuor ebeveynler. Siz de yeni sinir belirleyin bu olay da uyari olmus olsun size

Ben babamla siyaset konuşmazdim.
Aslında prensip olarak siyaset konuşulmasından da hoşnut değilim etrafımda..
Babanın algılamakta güçlük çektiği kısım artık fikirlerin satılık olması.X bir partinin taban tabana zıt bir y partisinden kaç kişiyi bünyesine kattığını biliyor mu misal baban?
Suni ve kirli bir siyaset için ;bir babanin kızını üzmesi hoş olmamış.
Ben yaşlı der geçerdim,yahut fanatik..

Ya bu insanların çoğu insanın hayatını karartmasından nefret ediyorum
Kişiye değil sisteme oy verilir
Bir kişi ülkedeki bunca insanın hayatlarını kutaramaz
Sistem düzgün çalışıyorsa liderin kim olduğu çokta önemli değildir
Bize erklerin düzgün çalışmasını sağlayacak biri lazım
Eğer bu sistem sağlam zeminde kurulursa
Kimsenin tartışmasına da gerek kalmaz

Son düzenleme:
Haklısınız elbetteki, ancak annnelermiz-babalarımızla aramızda jenerasyon farkı var, ve bu durumda hayat görüşüne dair bazı konularda ciddi görüş ayrılıkları olabiliyor malesef. Aileler çocukları işe girdiğinde maddi beklentiye de girebiliyorlar, üzerlerimizde çok hakları var, o yüzden maddi beklentiye girmekte haksızlar diyemem ama tabi ki üslup önemli; başa kakılma tarzında olması kalp kırar. Siz zaten başka bir şehirdesiniz ve kendini zor geçindiriyorsunuz bu şartlarda, haklısınız. Tabi ki ihtiyaçları olduğunda yanlarında oluyorsunuzdur ve olacaksınız da; imkanlarınız ölçüsünde de destek oluyorsunuz. Çok kafanıza takıp dert etmemenizi öneririm. Jenerasyon farkı olduğundan alışkanlıkları çok zor değişir hatta değişmeyebilir, kendinizi yormayın. Ama kırıldığınız konulardaki düşüncenizi uygun bir yolla, tartışma değil de bir sohbet havasında belirtmenizde fayda görüyorum, çünkü iletişim herşeydir; insanları anlamaya ihtiyacımız olduğu gibi onların da bizi anlamalarına ihtiyacımız var. Bizler de yetişkiniz.

Kesinlikle katılıyorum bunala gelmiş insanların fikrini değiştirmek imkansız o yüzden tartışmanın sizi üzeceği insanlarla(yakınlarınızla) bu diyaloglara girmeyin.
Maddi destek noktasına gelecek olursak aileniz zengin bile olsa evlattan gelenin kıymeti çok ayrı, beklenti var, ben ilk atandığımda aileme koltuk takımı almıştım ( o zaman maaşım yetiyordu) hala kıyamazlar atmaya satmaya...

Yaşamadığın evin neyine para odeyeceksin? Haraca bağlar gibi maaş mi bekliyorlar senden? Evlat dediğin uzakta yaşıyorsa hastane durumunda, eve eşya durumunda katkı verir,olur biter.
Adamdaki beklentiye bak.
Bir de kendi akıl sagligin için militan gibi parti tutanlarla hiç bu konulara girme. Benim annem senin babandan beter. Aktif olarak saçma sapan bir parti için uğraşıyor. Fake Twitter hesabı falan var birkaç tane, o derece.
Eskiden şiddetli kavgalar ederdik, üç yıl önce birbirimize söz verdik. O günden beri evde siyasetin s'si konuşulmuyor. Sosyal medyalarimizda da ekli değiliz. Aile huzurumuz yerine geldi,inanır mısın üç yıldır evde bir bagirti bile duymadım

Babalar siyaset konusurken biraz kendini kaybediyo..en iyiis o konuya hic girmemek.
Babamda bazen bizim icin yaptiklarini tartisma sirasinda yuzumuze vuruyo.bende oturup agliyorum mesela...bence soyledikleri kirici olsa da gercek hisleri degil..zaten paranda gozu olsa onceden belli ederdi..sadece sinirinden oyle konusmustur..bi kac gun kirildigini belli et.sonra anlat neden kirildigini.baban özür diler zaten.sinra sarilin barisin.

Tartışma adabı maalesef siyasetçiperest fanatiklerde bulunabilen bi şey değil.

Ben ailemle bu konuda konuşmuyorum. Benim anne babam ilkokul mezunu. Tecrübeleri benden kat kat fazzla. Fakat biz başka yerlerden bakıyoruz olaya.

Mesela ben yargı sisteminin felç edilmesinden, anayasanın ihlalinden, kanun üstünlüğünün kaybedilmesinden şikayetçiyim. Fakat babam benim ne demek istediğimi anlamıyor bile. Çünkü babamin yargı ile anayasanın üstünlüğü ile bi alakası yok. Böyle bir şeyin varlığını bile irdelemiş değil.

Bu toplumda doğrudan zarar görmeyen insanlar,zarar görenlerle empati yapamıyor. 3.dünya ulkesi insanlarının en belirgin özelliği empati yeteneğinden mahrum olmasıdır.

Ailenizle tartışmayın. Sonunda daima zararlı çıkarsınız.

Babacim. Senin de 1 oy hakkın var, benim de. Hayırlısı neyse o olsun diyerek konuyu kapatın.

Bu arada babanizin içtenlikle söyleyip söylemediğini bilemeyiz. Ama bu tip fanatikler konu siyaset olunca sözünü hiç tartmıyor. Cenazesini siyasetciler kaldıracakmış gibi kraldan çok kralcı oluyorlar.

Sadece sinirleriniz bozulur başka bi şey olmaz.

Evi terk etmeyin sakın. Hakliyken haksiz olmayın.

Babaniz sizin akranınız değil. Şimdilik idare edin. Bu söylemlere devam edeceğini sanmiyorum.

Eve alış veriş filan yapın sık sık.

Baktiniz devam ediyor o zaman başka bir yol düşünülür.

Baktınız pişman olmuş (ki hiç sanmiyorum) siz de uzatmayin. Konu unutulup gitsin.

Sizi anlıyorum ve kocaman sarılıyorum ❤

Benim kayinailem ile toptan zıt gotusteyiz ve fanatiklerdir telefonda bazen söylenir bende aynen çok haklısınız bende aynı şeyi düşünüyorum derim zitlasmanin ne manası var . Değiştirebileceğin şeylerle ilgili konuşmak lazım bence .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…