- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.642
- 823
Bırak evde bari içini döksün adam. Yoksa ulkecek verem olucaz.Belli bir yaştan sonra siyaset konuşmamak lazım ya. Benim babam da çok küfür ediyor, hakaret ediyor. Silivri soğuk etme eyleme toplulukta konuşma diyorum silivrinin de……oraya atanında…. Diyor.
baba ekonomi çok iyi sana neden maaşımı gönderyim ki sizinki size fazla fazla yetiyordur , şükürsüzlük yapma demedin mi ?Babamın beni çok sevdiğini biliyorum ben de onu çok çok severim, atışmalar tartışmalar olsa da o benim canımdır. Biraz önce ettiği cümle o kadar ağırıma gitti ki paylaşacak şuan kimse olmadığı için yazmak istedim, çok kırıldım belki 29 yıllık hayatımda ilk kez bu kadar darıldım babama.
Konu siyaset olunca adamda akan sular duruyor, kendisi siyaseten iktidar yanlısı ve yaptıkları herşey babama göre muhteşem, zamlardan konuşuyorduk ben de maaşımın eridiğini 10 gün önce aldığım paradan hesabımda 500 kaldığını söyledim, istediklerimi alamamaktan yakındım, öğretmen olarak tek kişiye yettiğini ama bi aile nasıl geçinir bunlardan konuşurken sesi yükseldi iş benim şükürsüzlüğüme geldi, kendilerinin zamanında yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Ben de saygı çerçevesinde cevaplar verdim çok sinirlendi ve inşallah sizin gibi gençler bizim yaşadıklarımızın 1000 mislini yaşarsınız sıkıntılarda boğulursunuz savaşlar yaşarsınız diye hiddetlendi. Maaşın yetmiyorsa git ek ders ver evde uyuyacağına ders yap kazanırsın ben 7/24 çalışıp bu hale getirdim bu aileyi dedi. Haklı sağolsun. Sonrasında parası bitmiş yetmiyormuş bu zamana kadar neyini gördük senin ne yaptın sen bu ev için ne verdin bize başka çocuklar maaşının yarısını ailesine verirken yardım ederken dedi, orada koptum ben çünkü 7 yıldır zaten dışarıdayım ailemin yanında yaşamıyorum tek yaşıyorum hayatımı tek sürdürüyorum. Haklılık payı var ilk atandığımda sadece bir kaç ay para göndermiştim bizimkilere ama emin olun ihtiyaçları yok ailemin durumumuz orta seviye benden alacağı üç beş kuruşla zengin olmaz. Ki yazları markete gittiğimde öderim yemeğe gidersek öderim özel günlerde hediye alırım sadece para çok çabuk bitiyor diye yakınan bi insanım. Önünde ağlamadım tuttum kendimi ama sonra bi ağladım ki sormayın, evden kendi evime gitmek istiyorum şuanda ama bunu yaparsam küslük olur diye gitmiyorum, kalbim çok kırıldı çok...
Bende de var aynı modelden. Beni inanılmaz sevdiğini söyler. Onlara yaptığım katkıları her seferinde şükürle anar vs(bu açıdan farklı biraz sizinkinden) ama konu ülke vs olunca e hersey iyi diyor kim aç ki diyor, sizin durumunuz ne kadar iyi neden şikayet ediyorsun diyor. diyor da diyor. Ben de artık haber saati gelince uykum gelmiş numarası yapıyorum. Ya da eşimi alıp bahceye iniyorum. Çünkü ağzımdan çıkan en ufak bir sesten veya göz devirmemden bile rahatsız oluyor. Ne şükürsüzlüğüm kalıyor ne başka bişeyim. Ona göre dinsizim ve dolayısıyla ahlaksızım zaten. bunu yüzüme söyleyemiyor da ben alttan alttan hissediyorum. İki emekli maaşlı, küçük bir tarım ilçesinde oturan ve kira vermeyen birine ülkenin durumunu ben anlatamam.Çünkü ona göre hersey mukemmel :) Ben de ellemiyorum artık zaten senede 5 gun goruyorum toplasan. O da artık görev gibi bişey oldu. Bu fikir ayrılıkları bizi bu noktaya getirdi işte. Görev diye gidip görüyorum ailemi koşa koşa değil.Babamın beni çok sevdiğini biliyorum ben de onu çok çok severim, atışmalar tartışmalar olsa da o benim canımdır. Biraz önce ettiği cümle o kadar ağırıma gitti ki paylaşacak şuan kimse olmadığı için yazmak istedim, çok kırıldım belki 29 yıllık hayatımda ilk kez bu kadar darıldım babama.
Konu siyaset olunca adamda akan sular duruyor, kendisi siyaseten iktidar yanlısı ve yaptıkları herşey babama göre muhteşem, zamlardan konuşuyorduk ben de maaşımın eridiğini 10 gün önce aldığım paradan hesabımda 500 kaldığını söyledim, istediklerimi alamamaktan yakındım, öğretmen olarak tek kişiye yettiğini ama bi aile nasıl geçinir bunlardan konuşurken sesi yükseldi iş benim şükürsüzlüğüme geldi, kendilerinin zamanında yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Ben de saygı çerçevesinde cevaplar verdim çok sinirlendi ve inşallah sizin gibi gençler bizim yaşadıklarımızın 1000 mislini yaşarsınız sıkıntılarda boğulursunuz savaşlar yaşarsınız diye hiddetlendi. Maaşın yetmiyorsa git ek ders ver evde uyuyacağına ders yap kazanırsın ben 7/24 çalışıp bu hale getirdim bu aileyi dedi. Haklı sağolsun. Sonrasında parası bitmiş yetmiyormuş bu zamana kadar neyini gördük senin ne yaptın sen bu ev için ne verdin bize başka çocuklar maaşının yarısını ailesine verirken yardım ederken dedi, orada koptum ben çünkü 7 yıldır zaten dışarıdayım ailemin yanında yaşamıyorum tek yaşıyorum hayatımı tek sürdürüyorum. Haklılık payı var ilk atandığımda sadece bir kaç ay para göndermiştim bizimkilere ama emin olun ihtiyaçları yok ailemin durumumuz orta seviye benden alacağı üç beş kuruşla zengin olmaz. Ki yazları markete gittiğimde öderim yemeğe gidersek öderim özel günlerde hediye alırım sadece para çok çabuk bitiyor diye yakınan bi insanım. Önünde ağlamadım tuttum kendimi ama sonra bi ağladım ki sormayın, evden kendi evime gitmek istiyorum şuanda ama bunu yaparsam küslük olur diye gitmiyorum, kalbim çok kırıldı çok...
Bi fikrin ne kadar delicesine fanatiğiysen o kadar kendini ikna etmek icin mücadele veriyorsundur. Belli ki son zamanlarda kendi de bi acaba? demeye baslamis, icindeki sesleri şükürle susturuyor.kesinlikle öyle, bu kadar abartı yorumları yoktu adamın. şimdi gözü dönüyor içinden canavar çıkıyor ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?