Babamın evinde bir gece...

bencede kalmamalısın eşin istemiyorsa benim şahsi düşüncemde evlendikten sonra kız ailesine çok sık gidip kalmamalı hem bayramın ilk günü bizim burada gelinler kayınvalidesinde olmaları gerekir.

bayramın 1.2.3. ve 4. günü kalabılırsın tabıkıde annenlerdefakat madem eşin yok üstte kaynan tek ilk gece yanı arefe gecesı kaynananda kalman daha munasıp olur.

sizlere tebrik koyuyorum ne kadar mikemmel gelinlersiniz kızlar

Bunların bişey istediği kesin ki sendede yok çünkü öyle olsaydı ilk karar verdiğin gibi benim yazdıklarıma tekrar yorum yapma gereği duymaz sözünde durup yapmazdınn...Demekki sözlerinin pek bi geçerliliği yokki hala yazdıklarıma yorum yapıp kendinle çelişiyorsun...Halbuki ben öyle değilim bişeyi yapmam dedimmi gerçekten yapmam yani bundan sonra yazdıklarınla ilgilenmiyorum diyeceğim şimdi gerçekten ilgilenmeyip yorum yapmayacağım bence kararlı olmak net olmak böyle bişey olsa gerek

hadi bakalım sen de kendini burda ispatla...madem sadece burda yapabiliyorsun...
gerçi peki diyerek mutlu olabilerden olduğunu söylemiştin ama...
yine de herkes bunu biyerde yapmak zorunda...
en kolayı klavye başında...

Son düzenleme:

Bizde de durum aynıydı inan. Bir akşam arkadaşlarımla dışarı çıkacağız yaşım daha 17 staj görüyorum. Babama telefon açtım biz arkadaşlarla dışarıda birşeyler yiyeceğiz,belki sinemaya falan gideriz haberin olsun dedim. Kime sordun dedi. Sormadım söyledim dedim. Hayır dedi. Sen bilirsin dedim o zaman akşam işyerinde mesai var. Stajyerlerinde kesinlikle kalması gerekiyormuş. Sen karar ver hangisine istersen ona inan. Güldü babam. Tamam dedi. Çok geç kalma. O gün son oldu. Eşim zaten bildi hep nasıl biri olduğumu evlenene kadar canım canım evlendikten sonra canın çıksın moduna da hiç girmedim. Neysem oydum*oyum... Ve evet söylediğine sonuna kadar katılıyorum.Ben bilmem beyime sormak lazım mantığına hiçbir zaman girememiş,kadından önce insan olmak adına,birey olmak adına bir duruşum olduğu için gurur duyuyorum kendimle, kendim gibilerle... (Bu arada çok merak ettim ama özeldir belki diye soramıyorum ne zaman olduğunu :))))

başlarım böyle mutluluğa yahu

kayınvalidende kalacaksın,
ne demek baba evine gitmek,
öyle kız kısmı evlendikten sonra baba evinde kalamaz...

kahkahalarla gülüyorum ya...

ilahi güldürdünüz beni...

ay bir de iyiki oğluşum var..

kızım olsaydı gelemezdi tek başına bana:)

hata nerde gerçekten nerde?

işte mutlu evliliğin sırrı canım,
mutlu kayınvalide=mutlu koca=mutlu evlilik

aza kanaat etmemekte...yaşasın kocam var o olmasa ben ne yapardım dememekte...
sen olmak için direnmekte...benim de kararlarım var diyebilmekte...
daha saysam mı ki...

ne mutluluk değil mi ama kate?
"varlığım kayınvalidemin varlığına armağan olsun" mantığı...
hata bu zihniyetle çocuk yetiştiren kadınlarda canım malesef,
bu zihniyetle eşlerine yaklaşam adamlarda,
bu zihniyeti kabul edip kuzu gibi güdülen kadınlarımızda,kızlarımızda...

aza kanaat etmemekte...yaşasın kocam var o olmasa ben ne yapardım dememekte...
sen olmak için direnmekte...benim de kararlarım var diyebilmekte...
daha saysam mı ki...

kendilerini sadece "eş" ve "gelin" olarak gören
birey olarak toplumda yer edinememiş, açıklarını bu iki sıfatla kapatmaya çalışan
"anne"liği bile sadece doğurganlık ile doğru orantıda yaşayan
tüm hemcinslerime selam eder,

bu vesile ile gözlerinden öperim.

sayelerinde nelerrrrr neler kattı bu nacizane kul kendine.

ben zavallı bir kız annesiyim.
bayramda, hastalıkta, varlıkta-yoklukta, ya da sadece bir kahve içmek için bile kızımın yolunu gözlemeye mahkum ve damadın insafı dahilinde onun izin verdiği ölçüde evladımı görebilecek,zavallı bir kız annesiyim...

csi birden kendimi Amerika'da orta eyaletlerde tutucu kişiler vardır ya,
aşırı kapalı dünyanın hala daha öküzlerin boynuzunda olduğunu düşünen,
orda sandım

herkes gerçekten anne olmasın...

özellikle de kız annesi olmak büyük sorumluluk...

artık her topikte mutlaka sivrilen tartışma yaşayan kişiler olmaya başladı. :111:

çok beğendim. buton yok böyle idare edelim lütfen

buton yok. böyle idare edelim lütfen

çok normal bir istek bu;
Benim eltimde geçen gün annesinde kaldı eşi şehir dışındaydı
Bende çok nadir gider kalırım

insan bazen bunuda özlüyor..Anlayışlı olması lazım...

Ailesinden çekiniyordur onlara ters gelir diye..

benim eşimde ilk gün evde olmucak bende annemlere gitmek istiyorum ama göndermicem evde oturacaksın diyor. bende gideceğim diyorum bakalım kim kazanacak.

Göndermiyorum evde oturacaksın>>> Yanlış cevap; sen kimsin ki beni nereye gönderiyorsun?
Yakışık almaz>>> Yanlış cevap; Sen evde yoksun ben dört duvar arasında neyi bekleyeceğim. Evimde yatacağıma baba evine giderim.

Yakışık almaz, kadın kısmısı koca evi kaynana ocağı bekler; baba anne kim ki, niye yetiştirdi ki, arefe günü evlatlarını evde ağırlama şerefine neden erişsinler ki?

Bu kadar bükmeyin boynunuzu, deve gibi uzatmayın da... Kendinizi izah etmeyi öğrenin lütfen.

Benim eşimde kuaför olduğu için arefe günü sabaha kadar olmuyor ama benim daha önceki konularımı okuyanlar nerde kaynanamla kalmcğımı tahmin ederler heralde :) Evet kendi annemde kalıyorum ama neden? çünkü eşimin dükkanı annemlere 50 metreden az uzaklıkta karşımda oluyo yani bütün gün :)

insan ailesini mecburiyetle mi özler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…