Babamın evinde bir gece...

saygıyla eğiliyorum

hayatta bi tanecik kızım var daha olma şansı yok istemem de zaten bana gelmeyecek kızın da onu göndermeyecek damadın da dünyanın sonuna kadar yolu var elalemin oğluna mal yetiştiriyoruz alimallah gitme gelme oturma kalkma yapma alma satma .......iyi .......nefes alayım mı

ben zavallı bir kız annesiyim.
bayramda, hastalıkta, varlıkta-yoklukta, ya da sadece bir kahve içmek için bile kızımın yolunu gözlemeye mahkum ve damadın insafı dahilinde onun izin verdiği ölçüde evladımı görebilecek,zavallı bir kız annesiyim...

sizin kız evladınız yok olduğunu duşünüyorum. onun için kocan tok tok atar tutar.

benim 6 yaşında bir kızım var. eşim derki ben o evde olmadan uyuyamıyorum. öyle sever kızını. içi titrer bakarken.
-- babacım dediği zaman bütün dünyalar benim oluyor der.

sen böyle bir baba kız ilişkisi yaşayacaksın. ama karının ... baba kız ilişkisi yaşamasını çok göreceksin.....

vallahi taş yağar insanın başına

yada öyle bir kocaya düşer o kız evlat..

ben kime ne yapmıştım diye düşünür düşünür durursun.

Anne kızın aynası derler minik kurbağa merak etme sen. Bizim yetiştidiğimiz kızlar tıpkı bizler gibi hayatta birey olarak varolmayı bilecekler. Yuvalarını huzursuz etmeden kocalarına çizgiyi çekmeyi öğretecekler.

İnşallah canım....
Benimki çizgiden çıkarsa, ben sokmayı bilrim onu hizaya....

Tüm genç kızlarımız biraz gözlerini açsınlar, yalvarırım.
Hayattaki tek başarılarının birinin karısı ya da berikinin gelini olmasına izin vermesinler!

Yorumlarınız için saolun kızlar arefe günü babama gideceğim izin vermesede gideceğim... Eğer gitmememi istemiyorsa açk açık bana konuşacak sadece yakışır kalmaz demekle olmaz zaten içinden geçeni söylemeyemiyeceği için paşa paşa kabul edecek...

Allah allah yakışık almaz da ne demek

Benim eşim de yazın arada 3-4 günlüğüne seyahatlere gider,hatta o bana yalvarır resmen ;"git annenlerde kal napacaksın evde tek" der.
Ben evimde kalmayı daha çok seviyorum.
Tamam orası da benim evim ama kendi evim,yatağım başka...

mutluluğun sırrı mükemmell gelin olmaktan geçiyormuş,vayy be bu sitede daha neler öğrenicez,
evliliğin ilk şartı itaat emek,
koca ne derse yapmak,
bayramın ilk günü anneye gitmemek.....
bu sıra uzar gider bunlar olmazsa ayrılık olur,aile meyve veremez ....
cidden inanamıyorum kadın olmak ,eş olmak bu mu?bu yüzden tartışma çıkacaksa çıksın yahu evliliğim bozulmasın diye de
karakterimden,ailemden ödün veremem,bazılarınıza göre bu kayıp vahim bir olay belki de varsın olsun gururum ve şahsiyetim yerinde
ya ,
sizde konuşun eşinizle ailemle vakit geçirmek istiyorum diyin kendinizden ödün vermeyin.

umarım...ama böyle düşünen anneler çocuk yetiştiriyor onların kızları,kızlarının kızları da öyle olacak;
birey olmak mühim değil önemli olan iyi gelin,itaatkar eş olmak yoksa ayrılık olur...

banada ilginç geldi.
bir kaç ay önce burada bir topikte arkadaşa babana sarılmayacaksın demişti babası. kıskançlıkmı acaba

Cidden ilginç sanki yabancı birinin evine gidip, güvenmediği birinin evinde bir gece kalmak istiyormuşsun gibi bir muamele de bulunmuş babanın evi hatta daha önceden senin de evindi orası .Hangi hakla buna karışır ki anlam vermedim ben bir mantığı yok yani. Ha günlerce gitsen onu yalnız bıraksan arayıp sormasan beni ihmal ediyorsun diye serzenişte bulunabilir belki ama evlendin diye annenin babanın evinde ve tabiki senin de evin eskiden de olsa kalamayacak mısın yani.

Yorumlara bak yahu
Tabii ki istediğim zaman ailemi ziyarete de giderim, kalmaya da.
İzin vermemek ne demek aile bu yabancı mı ?
Kocamköylü kadınlara bayılıyorum çok komikler

bencede kalmamalısın eşin istemiyorsa benim şahsi düşüncemde evlendikten sonra kız ailesine çok sık gidip kalmamalı hem bayramın ilk günü bizim burada gelinler kayınvalidesinde olmaları gerekir.

ne demek bunlar?
çok sık gidip kaldıgından kim bahsetmiş burda?.
Hemde bayramın ilk günü demişsiniz pardon kız evladı olan anne babanın hakkı yok degilmi evlatlarını bayramın ilk günü görmeye aa pardon yanlış kurdum cümleyi kayınvalidesinin ve eşinin izni olmadan görmeye hakları yok dicektim..
eee tabiiki bu yaşa kadar o iki yüce insan getirdi onları degil mi ?
Ahh gariban annem-babam iki kızınız var ehh napalım artık bayramın 2.günü görüşürüz

Yorunların hepsini okumadım ama ilk sayfadaki bir kaçı bile beni şaşırtmaya yetti...
Mutlu aile evlilik bu şekilde oluyorsa sanırım bizim 10 yıllık evliliğimizde bir sorun var!
Nasıl yani ailemde kalmak için izin mi alacağım, hiç gerek duymadım, haber veririm, bilgi veririm ancak ama kararımı kendim veririm. Eşimdede bir anormallik olmalı ki, iş seyahatine çıkacağı zaman ısrarla annemlerde kalmamı ister, yalnız kalma der, hatta annemlere tembihler...Ki ben eşim evdeykende kalırım canım orda olmak istiyorsa olurum ne gariplik var bunda anlamıyorum ben.
Kaya kovuğundan çıkmadık arkadaşlar, evlenmeden önce nasıl bir ailemiz varsa yine var, ki eskisinden daha farklı onlardan ayrıyız artık. Yarın birgün sizin çocuklarınız büyüdüğünde aynı fikirde olacak mısınız acaba?

banada ilginç geldi.
bir kaç ay önce burada bir topikte arkadaşa babana sarılmayacaksın demişti babası. kıskançlıkmı acaba

ben o kocayı alırım allarım pullarım güzelce paketlerim anasının kucağına.....

bence isteğin çok haklı bi istek ben burada kalmamalısın diyen arkadaşlara katılmıyorum sonuçta eşin şehir dışında olcak sende özlem gidermiş olursun bunda bi kötülük yok ama eşin büyük bi ihtimalle annesinin yalnız kalmasını istemiyordur ben zaman zaman ailemin yanında kalıyorum bazen bana ihtiyaçları olabiliyor benimde onlara sonuçta evlenmek demek önceki hayatının üstüne çizgi çekmek demek değil ama bayram öncesi yinede huzursuzluk çıkarma bi orta yol bulun derim aslında eşinin bu konuda anlayışlı olması lazım sonuçda o ailesiyle aynı apartmanda ve özlem duymuyor ama senin için durum farklı bizde eşimin ailesine yakın oturuyoruz eşim hergün ailesini görebiliyor ama benim böyle imkanım yok o yüzden gittiğimde kalsamda anlayışla karşılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…