Babamın evinde bir gece...

tabii ki de babanda kalmak istemek en doğal hakkın.
bunun için eşinle tartışmana gerek yok ama bunu uygun ve anlaşılabilir bir dille anlatabileceğine inanıyorum...

Eşini destekleyen yorumları yazan bayan arkadaşlara sadece ağzım açık bakmakla yetiniyorum.
Ne demek babanın evinden çıkınca yabancı oluyorsun?
Ne demek tabii ki de kaynananın yanında kalmak sana yakışır?

Ben birinin "gelini" olunca diğerinin "kızı" olma sıfatını kaybetmiş mi oluyorum?
Sadece "eş ve gelin" olmak, babamın evine giderken izin almak hatta alamamayı mı gerektirir?

Şaştım kaldım yemin ederim....

aranızın kötü olduğunu bılmıyordum.
evet aranız kötüyse kalma. çünkü birebır kalınca sokacak laf buluyolar maalesef.
aslında durumlarımız benzıyo benımde kaynanam tek.
tek farkımız senın en azından kapın ayrı.
bende o imzayı atarak kaynanamıda bakmayükümlülüğü altına girmiş oldum resmen.
bunları daha once idrak etseydım asla evlenmezdım.

tüm meyveler kusursuz evliliklerden diyorsunuz...
buna diyecek bişey bulamadım...zira bu ülkede her gün kaç çiftin çocuklu boşandığını yazmak içimden gelmedi...
neyse...önemli olanın gemiyi yürütmek olduğu düşüncesine saygı duymaya çalışarak artık yoruk yapmıyorum...
zira çocuk gördüğüm adamla evlenebilecek biri de, hep oynayarak hayat sürdürecek biri de, yalandan bile olsa onun ailesini benimkinden önde görecek biri de değilim...
o yüzden bu konu beni bozar...

yani buda sorunmudur bilmem.

tabikide kalacaksın onlar senin annen baban, ve hatta eşin evde de olabilir. anne kokusunu özlersin eşininde onayını alarak giderim kalırım. eşimin evde olması yada olmaması hiç bir zaman önemli değildir.

şunuda söylemeden edemeyeceğim 13 senelik evliyim babamın evinde 1 hafta kalmamışımdır. zaten yatağımıda özlerim.
amaaaaa
annemin evinde kalmak istersemde bana kimse mani olamaz.

ya bu erkekleri anlamıyorum.
beni anamın babamın evinden hiç kimse ayrı koyamaz. ha olmuyor.
bütün aileyi evime çağırır yine beraber kalırım.

bencede kalmamalısın eşin istemiyorsa benim şahsi düşüncemde evlendikten sonra kız ailesine çok sık gidip kalmamalı hem bayramın ilk günü bizim burada gelinler kayınvalidesinde olmaları gerekir.

Şaka gibi resmen,hangi çağda yaşıyorsunuz siz ....

Arkadaşlar bazılarınız baba evinden çıktım diye bir daha gitmeyecekmiyim yabancımıyım falan filan demiş...İyide konu o değilki tabiki yabancı bi yer değil başın sıkışsa ilk gideceğin yer orası...Mutluluğunda ilk gideceğin yer orası...Ama burda tartışılan zamanın uygunluğu yani arkadaşımız eşine ters düşmese dediğini yapsa 2. günü beraber gidip kalsalar fenamı olur???Yoksa eşine rağmen onu dinlemeden baba evine gitse eşiyle kavga etse tartışsa daha mı iyi olacak??Tamam erkeklerin her dediğini yapmayın ama uyumlu olmak yuva kurtarmazmı???

ımmm önceki konunuzu hatırladım şimdi evet kayınvalıdenızle tartışmıştınız.
açmıştınız ağzınızı yummuştunuz gözünüzü..
aranız iyi değil ve kayınvalıdenız aynı benımkı gibi çoocuk gibiydi..

bende kayınvalıdeme açmıştım ağzımı herşeyı söylemıstım benı forumdakıler bı darağacına asmadıkları kalmıştı.

Siz yazdıklarımı çarpıtmak istiyorsanız buyurun istediğiniz gibi okuyun yorumlayın benim demek istediğimle yazdıklarınızın hiç bir alakası yok... neden mi???...Ben tüm kelimesini kullanmadım şahsıma ait sözler kullandım bu 1.......2. ise eşimi çocuk gibi görüyorum demedim sadece çocuklarla nasıl geçinmek zor veya kolaysa erkeklerlede aynı demek istedim sen bir çocuk oyuncak istediğinde ne kadar inatlaşırsan o çocuk seninle o kadar inatlaşır ve o oyuncağı aldırmadan sana nefes aldırmaz ama sen ona güzel bir dille bunu anlatırsan çocuk tamam annecim der ve konuyu kapatır...Bu ayrımı yapmakta biraz bişeyler ister...

herkes kendi evinde kalsın canım.,hem sonra başına kakar kendi annende kalıyorsun benimkine gitmiyorsun diye.
gitme ki kaynana gitmemen de sonra sorun olmasın.

bencede kalmamalısın eşin istemiyorsa benim şahsi düşüncemde evlendikten sonra kız ailesine çok sık gidip kalmamalı hem bayramın ilk günü bizim burada gelinler kayınvalidesinde olmaları gerekir.

tabii ki ben de sizinle aynı fikirdeyim
gelinler mümkünse iki gün önceden kayınvalide evine gitmeli.
temizlik, ütü, tatlı işlerini güzelce halletmeli.
bayram sabahı herkesten önce kalkıp namaza giden ahali için kahvaltıyı hazırlamalı
kahvaltı faslından sonra tekrar evi derleyip düzenlemeli
sonra gelen tüm misafirlere ikram, ağırlama işleri ile ilgilenmeli.
bence de
kesinlikleeeeee
bravooooo

gelin dediğin ne ki zaten. yanlış konmuş adı. bence köle olmalıymış.....

arkadaslar herkesın görüşü farklıdır bende 2 yıllık evlıyım ve esım bana cok düşkündür yanı gece yanına yatmadan uyuyamaz aılemde 2 kez kaldım oda gecelerı hıc uyuyamadan sabahladık ıkımızde o evımızde ben aılemde mesaj atıp durdu uyuyamıyorum sen yokken dıye he arkadasın esı yokmus bence aılesınde kalabılır ama bayram öncesı gergınlık olmadan olursa daha tatlı olur bence esını ıkna edebılır.. tatlı dil yılanı deliğinden cıkarır...

Malesef o bişeylere sahip olmayan biri olarak ailesini ailemden üstün tutmam...
Çocuk kandırmak yerine net olmayı tercih ederim...
meyve konusuna yeni yoruma gerek yok bence...dedim ya sayı yazmayacağım...
Beni birey olarak kabul ettiği sürece kocamdır vakit eğleyecek biri değilim çocuk büyütmek için...
Etmediği sürece keyfi bilir ne isterse onu yapar...
bişey daha feriştahı gelse anneme gitmek için izin aldıramaz bana...
eşim bunu beklemez, bu konu konuşulmaz bile...şu tarihte gidip şu tarihte döneceğiz derim kendisi gelmeyecekse...
gelir havaalanından karşılar...
ne o ne de onun çevresinden hiçkimse bu duruma tek laf edemez...
Bazı konularda kararlı olmak, net olmak, tavizsiz olmak iyidir...tabi benim için...
bunlar da bişeyler ister...

öğrenmenin yaşı yok kuzum...
eferim sana...

evlilik yürütmek sürekli taviz vermek değildir,öyle olsa bu kadar boşanan olmazdı...

eşinin her türlü davranışına,her türlü aşağılama,azar vb gibi örneklerini çoğaltabileceğim şeylerine boynunu eğip de "mutlu bir evlilik" sürdürenleri kutluyorum,allah

mutluluğunuzu daim etsin....

ben babamın evinde kalmak için eşimden yada herhangi birinden izin alacağım öyle mi???yok canım,daha neler

konu sahibi arkadaş,babanızda kalmak istiyorsanız kalmalısınız tabi ki bundan daha doğal birşey olamaz....

Aynen katılıyorum çirkin betty;

ciddi ciddi bazı konularda kararlı ve net olmak gerekiyor

hem de en başından beri...

O hayranlık bende de hat safhada. Bu tüm ilişkiler için geçerli değil midir zaten? ''Olur'' dediğiniz hangi insanla neden tartışasınız ki. Ben her dediğimi yapacak, uzaktan kumandayla yönetebileceğim bir adam açık söylüyorum saygı duymam. Saygı duymadığım adama da eşim diyemezdim zaten. Dolayısı ile onunda benim için öyle düşüneceğini sanıyorum.
*Gideceğiz.
*Olur :))
*Gitmeyeceğiz.
*Olur :))
*Yere yatıp kuyruğunu salla.
*Olur ????

Bizde durum;
*Gideceğiz
*Bana fikrimi sordun mu? Neyim ben bu evde köşe yastığımı?
*Gitmeyeceğiz
*Biz derken kimi kastettin???? vs diye gider... Kim haklıysa sonuna kadar arar hakkını. Aman sinirlenmesin, aman kavga çıkmasın diye ben bir he deyip geçiştireyim falan yapamıyorum ben ne yazık ki. Bi öğretin bize de şu formülü nasıl beceriyorsunuz ben anlamadım gitti...

öyle öğrettiler bize de ondan sanırım...
ben durumu kısaca şöyle özetlemiştim...ben babamdan bile izin almadım bugüne kadar...önce inanamadı babama sordu adamceğiz...evet dedi babam...
gideceği yeri de, kimle olduğunu da, kaçta geleceğini de hep söyleyip çıktı evden...hiç yalan konuşmadı...kızıma güvenim tamdır 27 yıldır...
senin de öyle olsun benim kızım kimseyi yanıltmaz...
benimle inatlaşmaması gereken konuları bilir...açılmaz o konular...
ona akıl vermeye de onu büyütmeye de çalışmam ben...uğraşamam...o zaten kendiliğinden gelir sorar zaten...
en çok benim düşünceme güvenir bunu bilirim...çünkü benim ne olduğumu öğrendiği kaynak sağlam...babam...
tartışılacaksa sonuna kadar tartışırım evelallah...ben haklıysam benim dediğim olur...nokta...
şimdi buraya yazabilseydi de ne zaman ilk dikkatini çektim sorusuna cevap verseydi...
aahhh ahhh...biz bu özelliklerimizle gurur duyan gariban kadıncıklar olarak yaşayıp gidiyoruz işte...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…