babamın seçim yap demesi!!!

hayır meslek lisesi mezunuyum 2 yıllığa gitcem ve o okulda onun arkadaslarıyla aynı ortamda olucam bana inat ckıp gelicek canmı yakıcak falan her yer saplantı okulda bile onu görme ihtimalim olucak

Kimse seni okulda surda burda rahatsiz edemez .... Ailenle ayni sehirde isen babani yada anne ni ara seni okuldan almaya gelsin olmadi kardesin , kiz arkadasin bir süre böyle git gel o da görsün .. Hepsi seni korkutmak amacli... Dik dur hic korkma o da zamanla unutur...

Çocuk yaşta başlamış bir ilişki ve şu an ergenlik dönemindesinn zamanla düşüncelerin,görüşlerin çoook çok değişicekk bugün mantrıklı gelen 2-3 yıl sonra ne kadar saçmaymış diye bakabileceksin büyüme aşamasındasın . Sevgillinde de aynı şekilde ,şimdi belki senin için ölüp bitiyoo herşeyi yaparım diyo fakat birkaç yıl sonra herşey değişicek ve sen çok pişman olucaksın. Herşeyi gözze alıp okuluna devam et derim. istersen bir süre babana bitirdim de sen zatn okula gidip,farklı ortamlar farklı insanlar görünce hayatın sadece sevgilinden ibaret olmadığını anlıycaksın.

bu kadar görmeye tahammül edemeğin adamı alacan he
Çelişkilerle dolu bir kızsın.:84::84::84::84:evlenip 1 yıl sonra kocandan şikayet etmek için kk ya gelirsen başka rumuz kullanmayı akıl edersin umarım

bir tarafta ailesi ,bir tarafta sevdigi insan, bir tarafta okulu kizcagiz cikmazin icinde kalmis , biraz da korkuyor, buraya yardim icin yazmis. Ne yapacagini bilmiyor ... lütfen yazdiklarimiza dikkat edelim...

akkıllı ol biraz salaklığın alemi yok zorla ilişkiye giren biriyle evlenmek istiosan git evlen maden o kadar akıl veriyoruz burda. hiç mi görmüyorsun karısını dövüp sokağa atanları sana evlenmeden zor kullanmış evlenince ne yapcak kimbilirr

bir tarafta ailesi ,bir tarafta sevdigi insan, bir tarafta okulu kizcagiz cikmazin icinde kalmis , biraz da korkuyor, buraya yardim icin yazmis. Ne yapacagini bilmiyor ... lütfen yazdiklarimiza dikkat edelim...

sabahtan beri yaptığım yardımı inan kendime yapmamışımdır.
lütfen sende konuyu baştan aşağıya adam akıllı oku ondan sonra eleştirini yap.

Sen zaten baştan hükmünü vermişsin. "Ondan ayrılırsam o kadar mutsuz olurum, o kadar kötü olurum ki kendimi okula da adepte edemem zaten, o zaman okulu seçmenin de bir anlamı yok." diyorsun. Öyle mi? Gerçekten öyle mi acaba? O olmadan senin bir birey olarak mutlu olma becerin ve hakkın, mutluluğu hakedecek bir değerin gerçekten yok mu acaba? İyi düşün. Sen, sen olarak VAR ve DEĞERLİsin. Seni psikolojik ya da fiziksel güç kullanarak hem cinsel anlamda hem de duygusal anlamda kendine mecbur eden bir pislik olmadan şimdi olduğundan çok daha değerli ve kaliteli olacaksın. Madem konu açtın burada, bunca insana kulak ver. Kendi ellerinle kendi hayatını bitirme. Yazık sana, genceciksin. Çok vurursun kafanı taşlara.
Bir kuzenim vardı, dersleri de iyiydi. Lisedeki son senesinde aşık oldu. Eğitimine devam etmekten vazgeçti. Mutlu da bir evliliği, bir de bebeği var. Ama bu yaz şimdi onun evlendiği yaşta olan kardeşi evlenmek isteyince kıyameti kopardı, "Ben yaktım kendimi sen yakma, yapma ablacım, okulunu bırakma." diye feryat ediyor. Ki dediğim gibi onun evliliği iyi gittiği halde böyle söylüyor, bir de seninki psikopat. Düşün yaşayacağın pişmanlığı.

bakın benim hayattan beklentim yok yaptığım pislikliği onla evlenmekle ödicem ama ailemin isteği olsun diyede okumak istiyorum ben 2 tarafın istediği olsun diye kendimi yıprattım ya sizin söylediklerinizi hep biliyorum ben farkındayım insan yaptığı hatanın cezasını çekicek bi sekilde ya okulu secip onsuz kalmakla yada onu secip bana yapacaklarıyla anlıyomusnuz beni siz !!!

Senin anlamadığın da şu: Okulu seçip onsuz kalmak sana ceza değil, hayatta kendine vereceğin en büyük ödül, sana sunulmuş en büyük armağan olacak. Böyle bir baban olduğu için çok şanslısın.

Gençlerimizden böyle şeyler duymak beni gururlandırıyor.

okulundan önemli olmasın hiç bişi. boşver sevgilini. zaten seni sevseydi seni ilişki için zorlamazdı SABREDERDİ. seni düşünürdü...
canım bak Allah korusun sevgiline bişi olsa sen ne yapacaksın peki ? ciddi düşün. hayat ve evlilik lay lay lom değil​

Peki sen ''KENDİN'' için ne yapacaksın?

Böyle saçma konulardan okadar çok genç kızımızın hayatı altüst oluyor ki.

18 yaş Türk aile yapısı ve yetiştirilme tarzına göre cinsel birliktelik için çok erken bir yaş.Bunu bile bile sana baskı yapan bir adamın da tek amacı seni tehditle elinde tutmak.Böyle bir adamın karakterine güvenip evlenirsen bütün hayatını zindana çevirirsin.

Arkadasim hayatta hatalarda insanlar icindir.. hic böyle düsünme ... AIlenin gönlü olsun diye okumak ta nedir... Insan egitimini kendi icin yapar , kendi gelecegi icin yapar( Ayrica akrabanizmis ben akraba evliliklerine cok karsiyim ,dogacak bebeklerin sakat ola bilme riskini gectim...ileride bosanmak istesen bile bosanamazsin, aileler birbirine girer ... Onsuz yapamamak ta nedir ? Seni o adam iyi cözmüs , istedigi gibi elinde oynatir ...hic bir sey yapamassin.. Bu karari almadan 1 kez demiyorum 20 kez daha düsün derim...

seni suçlamıyoruz anlamaya çalışıyoruz ne demek hayattn beklentim yok beklentilerin olucağı en güzel dönemindesin tamam diyelim bir hata oldu ama bu hatanın bedelini ömür boyu çekemezsin, ileride olmuo baba dediğinde daha mı iyi olucak . Yaşının vermiş olduğu heyecanla bugününü düşünüyorsun ama ilerisini düşünn ...

bunca insan senin hayatını kurtarmak için uğraşıyor burada hiçbirimiz buna mecbur değiliz okuyup da geçebilirdik konuyu ama yapmadık sana yardımımız dokunur diye fikrimizi söylüyoruz ama saplanıp kalmışsın hala cezamı çekerim diye, madem bunu ceza olarak görüyorsun ondan uzakta üniversite okuyarak çek cezanı aklın başına gelsin (!)

ya da hiç uğraşma üniversiteyle falan direkt git evlen ama 1-2 yıl sonra "beni kucağımda bebeğimle kapının önüne koydu" diye de konu açma burda

evlendiğin zaman okuma olanağın var mı ?

Sence? Psikolojik baskıyla birlikteliğe zorlayıp sonra da kendisini seçmesi için kıza üstü kapalı tehdit yağdıran bir serseri kızın okuluna devam etmesine izin verir mi? Hadi ailelerin zoruyla izin vermiş göründü diyelim, o kıza huzur verir mi eğitimini tamamlaması için?

Şimdıden zorla bıseylerı yaptırıp,tehdıtlerle aba altından sopa gosterıyorsa evlensende ılerde senı zaten okutmaz.babanın sundugu seceneklere hasret kalırsın.
senınle zorla bırlıkte olmus, tehdıt eder dıye korkuyorsun.

Eger saglıklı bır ılıskı ızlenımı versen yorumum farklı olucaktı. Ama balık bastan kokmus.

canım öncelikle seçim yapmak her insan için hayatın her anında zordur iki taraftan da vazgeçemez bazen insan öncelikle hata yapmışsın kendi seçimin tabi seni bunu yaptğın için suçlyamam ilişki için ama gerçekten evlenmeden önce vede hiç garantisi olmayan bişey için böyle bişeyi keşke yapmasaydın ama kendine saygısızlık yaptığını düşünüyorum ailene saygısızlık yaptğını gerçekten hata etmişsin ama sonuçta oldu bitti bence seni seven insan sağlıklı düşünen insan ailen tarafından madur olmanı istemez seni oldğun gibi kabullenir ne demek kaçırırım falan o kimki seni hayatını kendine alarak müdahale edebiliyor bence bir erkek için aileni karşına alma derim ve seni zorlayarak buna iten bir insana ne kadar güveniyorsun seni kendine bununla bağlayacağını düşünmüş yapmış ve bağlamışta kendine seni ben hiç bişeyin garantisi yok diyorum ve eğitim hayatına devam et diyorummm çünkü koca her zaman her durumda her şartta bulunur ama eğitimin yaşın geçtikten sonra olmaz hayallerini gerçekleştirmek istiyorsan aileni mutlu etmek istiyorsan ve kendinde mutlu olmak istiyorsan okuluna git oku emin ol daha sağlıklı düşüneceksin zamanla ve hiç bişey senden ailenden daha önemli değil her ne kadar eğitimin yaşı yok deselerde birşeyler için geç olduktan sonra hiç kıymeti kalmıyor ve onunla bişeyler yaşadığın için kendine ona mecbur hissettme asla ve bunuda ona hissettirme uzak dur ondan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…